Jaaa het is woensdag! En je weet inmiddels wat dat betekent: tijd voor lekkere ijsjes. Deze aardbeien-perzik ijsjes kan ik bijna geen recept noemen, want het is eigenlijk niet meer dat fruitpuree invriezen. Soms voeg ik ook nog suikerwater toe aan fruitige ijsjes, voor de smaak maar ook voor de structuur van de ijsjes. In dit geval koos ik daar niet voor omdat het fruit zo heerlijk zoet is, ik wilde daar niet teveel aan veranderen. Dan neem ik die iets andere structuur graag voor lief, ze zijn alleen maar iets harder zonder het suikerwater. Mocht jouw fruit niet zo lekker zoet zijn, dan kun je altijd een klein scheutje suikerwater toevoegen. Je maakt dat door wat suiker aan water toe te voegen en door te roeren tot dit is opgelost.
BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.
Aardbeien-perzik ijsjes
Ingrediënten
- 200 gram aardbeien
- 2 perziken
Benodigdheden
Instructies
-
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer (of in een blender/hakmolentje). De perziken maak je ook schoon, schil ze en verwijder de pit. Ook de perzik pureer je tot een gladde massa.
-
Je kunt ervoor kiezen deze twee mengsels door elkaar te roeren en in ijsvormpjes te gieten, ik vond het zelf leuk om in laagjes te werken. Ik gebruikte hiervoor mijn Zoku waardoor de twee lagen zeer goed zichtbaar zijn. Je kunt ook ijsvormpjes voor in de vriezer gebruiken, dan zul je iets meer overloop tussen de lagen hebben.
-
Giet eerst de aardbeienpuree in de vormpjes, gevolgd door de perzikenpuree.
-
Als je een Zoku ijsjesmaker gebruik zijn ze in ongeveer 7 minuten klaar. Gebruik je een ijsjesvorm voor de vriezer zul je minstens 6 uur geduld moeten hebben tot ze goed zijn.
Mijn 2 favoriete vruchten!
Lekker!! Ben gek op waterijs, of zoals dit lekker met vruchten 🙂