Aardbeien-perzik ijsjes

Gepost: 26 juli 2017 Laatst bewerkt: 17 juni 2023

AARDBEIEN-PERZIK IJSJES

Jaaa het is woensdag! En je weet inmiddels wat dat betekent: tijd voor lekkere ijsjes. Deze aardbeien-perzik ijsjes kan ik bijna geen recept noemen, want het is eigenlijk niet meer dat fruitpuree invriezen. Soms voeg ik ook nog suikerwater toe aan fruitige ijsjes, voor de smaak maar ook voor de structuur van de ijsjes. In dit geval koos ik daar niet voor omdat het fruit zo heerlijk zoet is, ik wilde daar niet teveel aan veranderen. Dan neem ik die iets andere structuur graag voor lief, ze zijn alleen maar iets harder zonder het suikerwater. Mocht jouw fruit niet zo lekker zoet zijn, dan kun je altijd een klein scheutje suikerwater toevoegen. Je maakt dat door wat suiker aan water toe te voegen en door te roeren tot dit is opgelost. 

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.

AARDBEIEN-PERZIK IJSJES

AARDBEIEN-PERZIK IJSJES

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Aardbeien-perzik ijsjes

Deze zomerse aardbeien-perzik ijsjee zijn super simpel te maken en hartstikke lekker.
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

 • 200 gram aardbeien
 • 2 perziken

Benodigdheden

Instructies

 • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer (of in een blender/hakmolentje). De perziken maak je ook schoon, schil ze en verwijder de pit. Ook de perzik pureer je tot een gladde massa.
 • Je kunt ervoor kiezen deze twee mengsels door elkaar te roeren en in ijsvormpjes te gieten, ik vond het zelf leuk om in laagjes te werken. Ik gebruikte hiervoor mijn Zoku waardoor de twee lagen zeer goed zichtbaar zijn. Je kunt ook ijsvormpjes voor in de vriezer gebruiken, dan zul je iets meer overloop tussen de lagen hebben.
 • Giet eerst de aardbeienpuree in de vormpjes, gevolgd door de perzikenpuree.
 • Als je een Zoku ijsjesmaker gebruik zijn ze in ongeveer 7 minuten klaar. Gebruik je een ijsjesvorm voor de vriezer zul je minstens 6 uur geduld moeten hebben tot ze goed zijn.
Tips

Wil je wat suikersiroop toevoegen? Roer dan 25 gram suiker door 75 ml water, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Je kunt de siroop verdelen over de schaaltjes met fruitpuree.
Bewaren

In de vriezer 3 maanden te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Britt schreef:

  Mijn 2 favoriete vruchten!

 2. Summerset schreef:

  Lekker!! Ben gek op waterijs, of zoals dit lekker met vruchten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept