Aardbeien yoghurtijs

Aardbeien yoghurtijs
45

Ik mag altijd graag ijs maken en mag dat altijd graag doen met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. In dit geval wilde ik dus magere yoghurt maken voor mijn aardbeien-yoghurtijs. Voor romig ijs wil je alleen liever een hoger vetpercentage hebben, daarom voegde ik crème fraîche toe. Ook iets dat ik eigenlijk altijd wel in de koelkast heb staan. Verder zijn er natuurlijk aardbeien nodig voor aardbeienijs en er ging ook suiker in. Dat heeft ijs nodig voor een goede structuur. Met suiker moet je ook rekening houden dat de smaak in de vriezer afzwakt. Dus als je de smaak van het mengsel goed vindt, voeg je nog net even wat meer suiker toe.

Aardbeien-yoghurtijs

Maak zelf thuis heerlijk aardbeien-yoghurtijs, de perfecte zomerse verfrisser.
Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 180 gram magere yoghurt
  • 70 gram crème fraîche
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Doe de aardbeien, yoghurt en crème fraîche in een blender of foodprocessor en maal tot een egaal mengsel. Voeg de suiker naar smaak toe. Door het invriezen wordt het ijs minder zoet, houd daar dus rekening mee voor de smaak. Zelf voegde ik 4 eetlepels suiker toe.
  • Voor de bereiding maakte ik gebruik van een ijsmaker. Als jij ook een ijsmaker hebt, haal je het element uit de vriezer, zet op/in je apparaat en giet het ijsmengsel in de kom. Laat ongeveer 15 minuten draaien op een lage stand. (zie de tip voor als je geen ijsmaker hebt)
  • Je kunt het ijs gelijk serveren, of in een afgesloten bak in de vriezer plaatsen om nog wat meer op te stijven.

Tips

Geen ijsmaker of -machine in huis? Je kunt dit recept dan nog steeds maken. Lees hier hoe je dit aardbeien-yoghurtijs maakt zonder ijsmachine.
Bewaren

In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *