Ik mag altijd graag ijs maken en mag dat altijd graag doen met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. In dit geval wilde ik dus magere yoghurt maken voor mijn aardbeien-yoghurtijs. Voor romig ijs wil je alleen liever een hoger vetpercentage hebben, daarom voegde ik crème fraîche toe. Ook iets dat ik eigenlijk altijd wel in de koelkast heb staan. Verder zijn er natuurlijk aardbeien nodig voor aardbeienijs en er ging ook suiker in. Dat heeft ijs nodig voor een goede structuur. Met suiker moet je ook rekening houden dat de smaak in de vriezer afzwakt. Dus als je de smaak van het mengsel goed vindt, voeg je nog net even wat meer suiker toe.
BAKTIP: Als je nog op zoek bent naar een goede blender, kan ik je deze blender aanbevelen. Ook handig voor het maken van milkshakes of smoothies!
Moeten dat verse aardbeien zijn? Of mogen diepvries aardbeien ook?
Bedankt alvast!
Het kan allebei. In het geval van diepvries aardebeien deze eerst laten ontdooien en uitlekken.