Citroen suikerkoekjes-1a

Ik bak maar wat graag suikerkoekjes en geef er regelmatig een smaakje aan. Deze citroen suikerkoekjes vond ik zelf erg lekker. Het fijne aan deze koekjes is dat ze hun vorm erg goed behouden in de oven. Ideaal wanneer je mooie uitstekers hebt waarvan je de vorm ook na het bakken nog wilt zien. De koekjes kun je zo eten, maar je zou ze ook nog kunnen decoreren. Met royal icing bijvoorbeeld, maar sprinkles, Smarties of M&M’s zijn ook perfect voor het decoreren van koekjes.

De bloemen die je ziet op de foto heb ik gemaakt met de uitstekers uit mijn eigen lijn met bakproducten. Die liggen nog bij Kruidvat in de winkel, maar wees er snel bij want ze gaan hard. En op = op. Deze uitstekers zitten bovendien ook nog in een mooi koekblik.

50x Koekjes 

Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor-stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect koek voor alle koekenbakkers!

Bestel hier!

Afbeelding
Citroen suikerkoekjes-2a

 

Citroen suikerkoekjes

Recept afdrukken

4.69 van 19 stemmen

Citroen suikerkoekjes

Suikerkoekjes zijn de perfecte basis als je koekjes wilt maken die hun vorm behouden in de oven. Deze citroen suikerkoekjes zijn lekker fris van smaak.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei M
  • 400 gram bloem
  • Rasp van 2 citroenen

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg bloem en citroenrasp toe en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Zo heb je de perfecte basis om te gaan decoreren, maar ook ongedecoreerd zijn deze koekjes erg lekker.
Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (6)

In deze stap voor stap review vertel ik je alles over de MyCusini 2.0, een ontzettend gave 3D chocoladeprinter waarmee je thuis allerlei chocolaatjes en chocolade figuren kunt printen.

MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 review

In 2020 ging ik voor het eerst aan de slag met de chocoladeprinter van MyCusini. Razend nieuwsgierig was ik ernaar en ook jullie waren erg enthousiast. In de tussentijd heb ik al vele chocolaatjes met het apparaat geprint en de nodige taarten, cupcakes en desserts voorzien van een thuis geprint chocolaatje.

Ondertussen is er een nieuwe editie van de chocoladeprinter verschenen: de MyCusini 2.0. Via Instagram verzamelde ik jullie vragen erover en inmiddels heb ik het apparaat uitvoerig getest. Vandaag bundel ik al jullie vragen in deze stap voor stap review van de MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0. Onderaan dit artikel zal ik ook uitleggen wat de verschillen zijn tussen deze nieuwe editie van de chocoladepriner en de MyCusini 1.0.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 Hoe werkt de MyCusini chocoladeprinter

Hoe werkt de MyCusini chocoladeprinter 2.0?

Ik begrijp dat het begrip ‘3D printer’ bij velen al dusdanig ingewikkeld klinkt dat je er niet aan durft te beginnen, maar niks is minder waar. Het gebruik van de printer is simpel.

Ik begin bij het uitpakken van de doos. Als je het apparaat uit de verpakking haalt, moet je enkele onderdelen in het apparaat plaatsen, dit staat helder uitgelegd in de ‘Quick Guide’. Je schuift de printing table in het apparaat en je legt de siliconen mat erop. Op deze mat worden de chocolaatjes geprint. Je steekt de SD kaart in het apparaat en je koppelt het apparaat door middel van het bijgeleverde snoer aan de netstroom. En niet onbelangrijk: je zet het apparaat aan. De chocoladeprinter is nu klaar voor gebruik.

Voordat je gaat printen, vul je de cartridge met een chocolade vulling. De chocolade vullingen zien eruit als een soort chocolade worstjes. Met een chocolade worstje kun je de cartridge twee keer vullen. Je snijdt het chocolade worstje in het midden in tweeën en schuift ‘m met de open kant naar beneden in de roestvrijstalen cartridge. Daarna schuif je de dit onderdeel in de cartridge holder waarmee je het aan het apparaat kunt vastdraaien. Vervolgens klik je in het startscherm op ‘Print’, het apparaat gaat nu voorverwarmen en dat duurt 13 minuten.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (2) Hoelang duurt het printen per chocolade ontwerp

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (5)

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0

In de tussentijd kun je mooi een ontwerp uitkiezen! Gezien het apparaat aan het voorverwarmen is, gaat dit het makkelijkst via de brochure. Als het apparaat al voorverwarmd is, dan kan het ook via het display. Binnen elke categorie die je aanklikt op het display zie je de bestaande ontwerpen verschijnen, waarna je er één kunt aanklikken om te gaan printen.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0

Als je eenmaal aan het printen bent, dan zie je continu met een percentage en voortgangsbalk aangegeven hoe ver het ontwerp al geprint is. Zo krijg je een idee hoelang je nog moet wachten.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (8) Wat voor een ontwerpen kun je printen

Is het apparaat makkelijk te bedienen?

Ja, absoluut. Het meeste werk is om het apparaat klaar te maken voor gebruik, maar ook dit is simpel. Daarna is het een kwestie van leuke ontwerpen uitkiezen en af en toe de cartridge opnieuw vullen met een half chocolade worstje.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 Is het apparaat makkelijk te bedienen

Wat voor een ontwerpen kun je printen?

Tja, welke eigenlijk niet? 😉 De template bibliotheek van MyCusini zelf bestaat al uit meer dan 1000 ontwerpen, in heel veel categorieën: eten & drinken, liefde, landen & steden, feestdagen, sterrenbeelden, namen, letters, dieren en nog veel meer. Je kunt dus aan de slag met het printen van namen en leuke figuren, maar ook met holle vormen die je vervolgens kunt vullen met één van de lekkere praliné-vullingen van MyCusini.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 .0 dessert

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 bonbons

Inmiddels heb ik natuurlijk ook al het nodige voor jullie uitgeprobeerd. Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, kun je eens kijken tussen mijn eerder geprinte chocolaatjes:

Deze laatste optie is ook ontzettend leuk, de praliné bonbons. Als je ervoor kiest om holle vormen te printen (dit is een speciale categorie binnen de bibliotheek), dan kun je deze chocolaatjes vullen met een lekkere praliné vulling. Die kun je natuurlijk zelf maken, maar bij het maken van de paas bonbons heb ik de vullingen van MyCusini getest en die waren erg lekker. De nougat vulling was mijn favoriet, maar ook die met perzik en passievrucht was erg lekker. Naast deze twee vullingen heeft MyCusini ook een vulling met Irish Coffee smaak, Marc de Champagne smaak en Yoghurt Amarena smaak in het assortiment.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 praline bonbons vullingen

Kun je zelf een ontwerp programmeren?

Ja, dit kan! Bij de aanschaf van de printer krijg je toegang tot de MyCusini Club. Dit is een online omgeving waar je zelf ontwerpen kunt tekenen, letters en woorden kunt samenstellen of je eigen 3D ontwerpen kunt uploaden.

Ik heb de MyCusini Club bijvoorbeeld gebruikt voor de geprinte namen van de geboorte cupcakes, want er is natuurlijk maar een kleine selectie aan namen beschikbaar in de bibliotheek en daarnaast kun je via de MyCusini Club je eigen font kiezen voor de letters.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 geboorte cupcakes

Hoelang duurt het printen per chocolade ontwerp?

Dit hangt er vanaf hoe groot het chocolaatje is, dit verschilt erg per ontwerp. Voordat je begint met het gebruik van het apparaat (dus voorafgaand aan het printen van een reeks chocolaatjes) moet het apparaat eerst 13 minuten voorverwarmen. Daarna duurt het enkele minuten per chocolaatje, soms wat langer. Het apparaat geeft de voortgang weer via het display, dan weet je hoe lang je nog ongeveer moet wachten en kun je tussendoor even iets anders gaan doen.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0

Welke chocolade gebruik je en welke soorten zijn er?

MyCusini levert op maat gemaakte chocolade vullingen voor de chocoladeprinter. Dit is te vergelijken met de inktvullingen die je nodig hebt voor een echte printer. Net zoals je voor een papier-printer verschillende soorten vullingen (kleuren) hebt, geldt dat voor de MyCusini chocoladeprinter ook. De soorten chocolade die ze hebben varieert in zowel smaken als kleuren:

  • Pure chocolade, vanille
  • Pure chocolade, vegan
  • Pure chocolade, framboos
  • Pure chocolade, kokos
  • Pure chocolade, sinaasappel
  • Witte chocolade
  • Roze chocolade (witte chocolade)
  • Blauwe chocolade (witte chocolade)
  • Groene chocolade (witte chocolade)
  • Gele chocolade (witte chocolade)
Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 Welke chocolade gebruik je en welke soorten zijn er?

Kun je ook andere chocolade gebruiken?

Nee, dit wordt afgeraden. Het hele apparaat en het gebruik ervan is afgestemd op de manier waarop de MyCusini chocolade is gemaakt en verpakt.

Moet de chocolade getempereerd worden?

Nee, dit is niet nodig! Als de geprinte chocolaatjes afgekoeld zijn, zijn ze mooi glanzend en knapperig.

Verspilt het apparaat veel chocolade?

Er blijft erg weinig rest-chocolade over in de plastic verpakking van het chocolade worstje. Eigenlijk alleen een beetje dat nog aan het stukje plastic vast zit. Het apparaat is er op afgestemd dat je precies kunt uitrekenen hoeveel chocolade er nog in je cartridge zit. Dit kun je tussen de chocolaatjes door ook steeds bekijken op je display. Bij elk chocolaatje is in de (template bibliotheek) brochure te zien hoeveel % van de vulling het chocolaatje zal verbruiken.

De enige manier waarop je wel chocolade verspilt, is doordat je vlak voordat je gaat printen op de ‘pre-doseer’-knop moet drukken totdat de chocolade er vloeiend uitloopt. Zo weet je zeker dat je ontwerp netjes geprint wordt, zonder haperingen omdat de chocolade niet vloeibaar genoeg is. Dit pre-doseren zorgt relatief voor de meeste verspilling. Je kunt het zien op onderstaande foto, het pre-doseren gebeurt rechts naast het siliconen matje waarop geprint wordt.

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (12) verspilt het apparaat veel chocolade

Stap voor stap review MyCusini 3D chocoladeprinter 2 (12) verspilt het apparaat veel chocolade

Hoeveel chocolade ontwerpen kun je printen per vulling?

Zoals eerder omschreven in de review bedoel ik met ‘een vulling’ een half chocolade worstje. Hoeveel chocolade ontwerpen je ermee kunt printen hangt volledig af van de ontwerpen die je uitkiest. Voor sommige ontwerpen is 33% van de chocolade vulling nodig en voor andere ontwerpen maar 5% of 12% bijvoorbeeld. Daardoor kun je tussen de 3 à 15 chocolaatjes per vulling printen.

Hoe breed en hoog kunnen de chocolade ontwerpen maximaal zijn?

Het maximale format waarop de chocolade ontwerpen geprint kunnen worden: 90 x 90 x 46 mm.

Hoe maak je de chocoladeprinter schoon?

De 3D printer heeft een reinigingsfunctie. Hierdoor kan het omhulsel waar de cartridge in zit van het apparaat af worden gedraaid en met een vochtige doek worden afgedaan. De roestvrijstalen cartridge kan worden gereinigd onder stromend warm water of in de vaatwasser.

Wat krijg je geleverd bij de chocoladeprinter?

Als je de MyCusini chocoladeprinter 2.0 bestelt, dan kun je kiezen uit drie verschillende pakketten: starter, comfort en premium. Standaard krijg je in elk pakket natuurlijk de printer zelf geleverd en alle onderdelen die je nodig hebt om te gaan printen en het apparaat schoon te maken, waaronder een pincet en borsteltje voor het schoonmaken, een SD kaart met meer dan 1000 3D-ontwerpen, een brochure waarin alle ontwerpen te vinden zijn en 10 chocolade vullingen. Dit is ook meteen de basis in het starters-pakket.

In het comfort pakket krijg je dubbele items van bepaalde onderdelen geleverd, zoals twee cartridges (hiermee stop je de chocolade vullingen in de printer), meerdere siliconen matjes, schoonmaakborsteltjes en nog meer chocolade. Dit maakt het gemakkelijker tijdens het printen, want dan hoef je tussendoor je cartridge niet schoon te maken als je van pure chocolade naar witte chocolade wisselt. Tot slot wordt dit in het premium pakket nog vollediger gemaakt, met bovenop alle onderdelen uit het comfort pakket ook nog vullingen om bonbons te maken en chocolade in alle kleuren en smaken. Je kunt het hier allemaal rustig zelf bekijken. Ook kun je daar zelf de kleur kiezen voor je 3D printer, zoals je ziet staat de knalroze variant te stralen in mijn kantoor. Het verschil in kleur heeft ook invloed op de prijs.

MyCusini 3D chocoladeprinter review 2.0

Wat kost de chocoladeprinter en is het de prijs waard?

De MyCusini 3D chocoladeprinter is verkrijgbaar vanaf €478. Afhankelijk van de kleur van de printer en het pakket dat je erbij kiest kan de prijs van de printer oplopen.

Persoonlijk vind ik de MyCusini 3D chocoladeprinter 2.0 een ontzettend indrukwekkend apparaat, dat erg prettig is in gebruik en waarmee je prachtige chocolaatjes kunt maken om thuisbaksels en (semi-)professionele baksels mee te decoreren. Wat een aanwinst in mijn keuken.

Of het de prijs waard is kan ik niet voor jou beoordelen. Dit hangt van je eigen portemonnee af en hoe vaak je de printer wilt gaan gebruiken.

Wat is het verschil tussen de MyCusini 1 en 2?

In de basis kunnen de MyCusini 1.0 en de 2.0 hetzelfde, namelijk het 3D printen van alle mooie chocolade ontwerpen die je o.a. in deze review voorbij hebt zien komen. Qua design zien beide printer er erg verschillend uit, de 1.0 zie je hieronder afgebeeld. Maar het echt grote verschil zit ‘m in de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat: het display en het geluid dat de printer maakt.

In deze post deel ik een filmpje van de MyCusini 1.0, daarin hoor je het apparaat duidelijk. De 2.0 maakt amper geluid bij het printen, als ik even iets anders ga doen tussendoor dan heb ik absoluut niet door of het apparaat nog bezig of al klaar is. Dat vind ik persoonlijk een groot voordeel, want ik stoor me snel aan geluiden.

Het andere verschil is dat de 2.0 een display heeft waarop je de ontwerpen kunt zien, je hebt in dit geval de brochure in principe niet nodig om een ontwerp uit te kiezen. Ook dat is absoluut een prettig voordeel.

Het laatste en niet bepaald onbelangrijke verschil tussen de twee 3D chocoladeprinters is de prijs. De 2.0 is een stuk prijziger (vanaf €798,- ), dan de 1.0 (vanaf €498,-). Uiteindelijk kunnen beide printers even mooie chocolaatjes printen. Het is dus aan jou om af te wegen of je bovenstaande voordelen opwegen tegen de meerprijs.

MyCusini 3D chocoladeprinter review 2.0

Dit is een samenwerking met MyCusini.

Sinaasappel soesjes-1a

Het is Koningsdag vandaag! Eerder deze week deelden we al heel veel lekkere recept ideeën met jullie voor deze dag, maar ik besloot om er nog een extra recept in te gooien. Voor iedereen die vandaag besluit om thuis lekker aan de bak te gaan heb ik deze sinaasappel soesjes. Ze komen uit het Koningsdag hoofdstuk dat in Het Feestdagen Bakboek staat. En geloof mij: deze soesjes waren fantastisch lekker. De sinaasappelroom combineert perfect met het soesjes zelf en de witte chocolade waar je de soesjes na het vullen in dipt. Als laatst strooi je er nog wat sprinkles over en klaar zijn je Koningsdag soesjes.

Over Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

BESTEL HET FEESTDAGEN BAKBOEK

 

Koningsdag soesjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sinaasappel soesjes

Een lekker fris en fruitig soesje dat perfect is voor bijvoorbeeld Koningsdag: sinaasappel soesjes! Dit recept is afkomstig uit Het Feestdagen Bakboek.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 0,5 recept soesjes
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 portie banketbakkersroom
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 1 el sinaasappelsap
  • 250 gram witte chocolade
  • sprinkles

Instructies

  • Het is handig om de banketbakkersroom die je nodig hebt in dit recept, vast een dag eerder te maken. Dan is hij goed afgekoeld en opgesteven.
  • Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert. Latat de soesjes goed afkoelen voordat je ze vult.
  • Maak de vulling door slagroom met suiker stijf te kloppen. Roer de banketbakkersroom los en spatel slagroom, sinaasappelrasp en -sap erdoor.
  • Doe in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Vul alle soesjes met de sinaasappelroom.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer tot deze is gesmolten en voeg dan de rest van de chocolade toe. Blijf roeren, wanneer alles is gesmolten haal je de kom van de pan.
  • Dip alle soesjes in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi er gelijk wat sprinkles overheen voordat de chocolade is uitgehard.
bitterballen-2a

Wat ga jij dit jaar bakken voor Koningsdag? Ga jij je zelfgemaakte taartjes verkopen op de vrijmarkt? Of ga je gezellig borrelen met vrienden? Wat je plannen ook zijn, deze recepten helpen je om er een feestje van te maken. Zeker als je een keer iets anders wilt dan de oranje tompouce ben je hier aan het juiste adres. Ik deel namelijk 10 lekkere recepten speciaal voor Koningsdag met je: van zoete taartjes tot hartige borrelhapjes.

Waar moet een goed baksel speciaal voor Koningsdag aan voldoen? Wat mij betreft zit je al snel goed als je gebruikmaakt van échte Hollandse ingrediënten. Zo maakte ik deze Koningsdag tulband mét stroopwafel. Of kies voor oranje ingrediënten, zoals sinaasappel. Daar kun je deze leuke sinaasappel minimuffins mee maken.

Rood, wit en blauw doen het uiteraard ook altijd goed als je gaat bakken voor Koningsdag. Deze Koningsdag plaatcake is toch een feestje?! Maar ook met fruit je kun je jouw baksels helemaal in het thema van Koningsdag maken. Zo gebruikte ik rode aardbeien en blauwe bessen voor deze Koningsdag sloffentaartjes.

Wil je écht uitpakken voor Koningsdag? Dan vind je in Het Feestdagen Bakboek nog meer heerlijke recepten voor Koningsdag (en natuurlijk voor alle andere feestdagen in het jaar). Zoals een Hollandse vlaggentaart, sinaasappel soesjes, oranjekoek en veel meer.

Als je aan mij vraagt wat een typische Hollands baksel is, dan zeg ik “stroopwafels”! Ik vind het zelf dan super leuk om ze extra te versieren met chocolade en lekkere toppings. Hier vind je genoeg inspiratie voor versierde chocolade stroopwafels. En als je zou vragen wat ik een typisch Hollands borrelhapje vind, dan zijn dat natuurlijk bitterballen.

Koningsdag is wat mij betreft een typische dag vol lekker eten. En borrelhapjes mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Spreek jij af met vrienden of familie om Koningsdag te vieren? Verras ze dan met deze heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes. In het recept deel ik ook een tip om er mini saucijzenbroodjes van te maken. Of wat dacht je van lekkere vegetarische mini loempia’s?

Heb je iets minder tijd om in de keuken te staan en wil je snel iets gezelligs op tafel zetten? Ga dan voor een stokbrood gevuld met kruidenboter en kaas. Of maak een schaal met nacho’s uit de oven, super simpel en super lekker.

Staat hierboven nog niet HET ultieme recept voor jouw koningsdag? In het Feestdagen Bakboek staan ook nog een aantal leuke recepten die uitstekend geschikt zijn voor Koningsdag!

Wat ga jij dit jaar bakken voor Koningsdag?

Bugles pittige perzik dip-1a

Het zal geen verrassing voor jullie zijn dat ik graag allerlei soorten sauzen en dips bedenk. Mijn Borrelhapjes Bakboek staat er immers ook vol mee. Deze pittige perzik dip bedacht en maakte ik al een hele tijd geleden, maar had ik hier op Laura’s Bakery nog niet eerder met jullie gedeeld. Zonde, want hij is heerlijk! Ik heb hem al meerdere keren gemaakt en hij valt hier altijd bij iedereen weer in de smaak. Het frisse van de perzik combineert ontzettend goed met de sweet chili saus. Probeer maar eens, bijvoorbeeld met zelfgemaakte crostini!

 

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Pittige perzik dip

Ik ben dol op het maken van dips. Deze pittige perzik dip is een absolute aanrader, perfect voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 25 gram sweet chili saus
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¾ perzik in hele kleine blokjes
  • peper en zout
  • Decoratie: extra saus, blokjes perzik en chilivlokken

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Schep in een schaaltje en decoreer met wat sweet chili saus, perzikblokjes en chilivlokken.
  • Dippen maar!
Mini sloffentaartjes met rood fruit-2a

Zijn ze niet fantastisch deze mini sloffentaartjes met rood fruit? Ik heb ruim een half jaar moeten wachten tot ik dit recept ein-de-lijk met jullie kon delen, want ze horen namelijk bij de mini sloffenringen die op dit moment bij Kruidvat in de schappen liggen!

Voor wie dit even helemaal heeft gemist: mijn derde productlijn is verkrijgbaar en is zo ontzettend leuk geworden! In dit artikel deel ik alle informatie met je en kun je foto’s zien van alle producten. Wij gaan hier natuurlijk nog veel meer mini slofjes maken de komende tijd, maar voor nu kun je vast met deze heerlijke slofjes aan de slag. Veel bakplezier!

Nog meer sloffentaarten

Ook zo dol op het maken (en eten) van sloffentaarten? Dan heb ik natuurlijk nog veel meer recepten voor je. Deze recepten zijn voor zowel grote als kleine sloffentaarten, maar ze zijn allemaal ook prima met de mini sloffenvormpjes te maken. Een paar van mijn favorieten:

Als je dan toch lekker bezig bent in de keuken: je kunt ook heel goed zelf amandelspijs maken voor de bodem van deze taartjes.

Mini sloffentaartjes met rood fruit-1a

Kun je de sloffenbodem van tevoren maken?

Een vraag die altijd veel wordt gesteld over sloffentaarten: “Kun je de bodem voorbereiden?”. Dat kan zeker! Ik maak de bodem zelf vaak 1-2 dagen van tevoren. Die pak je dan in met folie en bewaar je buiten de koelkast. De bodem zelf is minimaal een week houdbaar, maar ik bewaar hem zelf liever wat minder lang. Dan heb ik ook nog wat speling als de sloffentaart is afgemaakt met een lekkere topping.

Sloffentaart bewaren

Wanneer je sloffentaart klaar is, kun je hem -meestal- niet meer buiten de koelkast bewaren. Bijna altijd gaat er namelijk een topping op die je in de koelkast moet bewaren, en dan geldt dat gelijk voor de hele taart. Dek de sloffentaart wel zo goed mogelijk af, zodat er geen geurtjes van andere producten in je taart gaan zitten.

Hoe lang je de sloffentaart in de koelkast kunt bewaren, is afhankelijk van de topping. Deze mini slofjes met rood fruit kun je 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

 

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Mini sloffentaartjes met rood fruit

Serveer iedereen zijn eigen kleine sloffentaartje met dit recept voor mini slofjes! De topping is lekker romig en fris door de room en vers fruit.
Porties: -12 stuks

Ingrediënten

Sloffenbodem

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs
  • half ei

Topping

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 125 ml slagroom
  • Doosje aardbeien
  • Handje blauwe bessen

Instructies

  • Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Maak een platte plak van het deeg, dek af met folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
  • Leg de plak deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikte van ongeveer 8 mm. Strooi eventueel wat bloem op het deeg als het aan je deegroller plakt. Steek met de mini slofjes de bodems uit en zet deze -met de sloffenring eromheen- op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voor het spijsmengsel kneed je het resterende ei door het amandelspijs heen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Je kunt de spijs met een lepel over de bodem verdelen, maar ik geef de voorkeur aan een spuitzak. Zo kun je de vulling wat netter en preciezer aanbrengen. Zorg dat je een randje vrij laat van spijs.
  • Bak de slofjes in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zodra ze uit de oven komen verwijder je gelijk de ringen. Laat de sloffenbodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
  • Mix de mascarpone los in een kom met de poedersuiker. Voeg de slagroom er in een dunne straal aan toe terwijl je blijft mixen. Blijf enkele minuten mixen tot er een stevige room is ontstaan.
  • Doe de room in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een dunne laag room in een zigzaggende beweging op de slofjes.
  • Decoreer de slofjes met halve aardbeien en blauwe bessen.
Havermout uit de oven

Of je nu gaat voor een snel ontbijtje of uitgebreid ontbijt op zondagochtend: je bent hier aan het juiste adres. Van zelfgemaakte granola tot aan broodjes bakken: alles komt voorbij. Dit zijn namelijk 10 populaire ontbijtrecepten van Laura’s Bakery. Staat jouw favoriete ontbijtje er ook tussen?

De lekkerste ontbijtrecepten

Zelf wissel ik graag af met wat ik ontbijt. Al ga ik doordeweeks toch meestal wel voor makkelijk en snel. Bijvoorbeeld een havermout ontbijtrecept of een ander snel en gezond ontbij. In het weekend vind ik het, zeker met feestdagen, heerlijk om uitgebreid te ontbijten of brunchen en er een feestje van te maken!

Op zoek naar meer recepten voor het ontbijt? Neem dan eens een kijkje tussen alle ontbijtrecepten van Laura’s Bakery.

Brood ontbijtrecepten

Hoe kun je je dag beter starten dan met een lekker zoet broodje? Zelf brood bakken heeft nu eenmaal wat tijd nodig, maar het resultaat smaakt toch elke keer weer heerlijk. Zo zie ik bij jullie vaak foto’s van een zelfgebakken brioche voorbijkomen. En ook suikerbrood is populair. En ik moet je eerlijk zeggen dat Fries suikerbrood ook mijn favoriet is.

Wafels en pannenkoeken

Vroeger bakten wij bij mijn ouders thuis regelmatig zelf wafels voor het ontbijt. We maakten ze dan extra lekker met wat poedersuiker en fruit. Ook pancakes kun je prima met fruit combineren als ontbijt. Zeker deze fluffy yoghurt pancakes zijn perfect voor de zondagochtend. Hier vind je nog meer inspiratie om zelf wafels en pancakes te bakken.

BAKTIP: Heb je geen wafelijzer in huis? Dan kan ik je dit exemplaar aanraden.

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet. 

Bestel hier!

Afbeelding

Snelle ontbijtrecepten

Door de jaren heen zijn er veel verschillende recepten voor cinnamon rolls bij Laura’s Bakery verschenen. Maar de snelle cinnamon rolls blijven een van de meest populaire ontbijtrecepten. Net als deze nostalgische wentelteefjes. Met dit recept zet je onwijs snel een stapel heerlijke wentelteefjes op tafel.

Havermout recepten ontbijt

Ben je op zoek naar een sneller ontbijtrecept dat je lekker vooraf al klaar kunt maken? Ik maak regelmatig zelf een bak granola, waar ik vervolgens lekker de komende dagen mee kan ontbijten. Ook dit appel-havermout ontbijt uit de oven kun je prima een dag van tevoren klaarmaken.

Zo hoef je het in de vroege ochtend alleen nog even in de oven te zetten en geniet je van een lekker warm ontbijt. En ook mooi meegenomen, deze ontbijtjes kunnen zeker door voor gezonde ontbijtrecepten!

BAKTIP: op zoek naar meer havermout ontbijtrecepten? Neem dan een kijkje in dit artikel met havermout ontbijtjes!

Meer ontbijt recepten

Dit ontbijtrecept voor harde broodjes staat al jaren online, maar blijft één van jullie favorieten! In het recept deel ik een handige tip om de broodjes lekker knapperig te krijgen. Geen tijd om zelf broodjes te bakken? Met afbakbroodjes uit de supermarkt kun je ook deze heerlijke broodjes gevuld met spek en ei maken.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Speculoos vinder croissants 1 (1)

In het team van Laura’s Bakery is er een algehele voorliefde voor speculoospasta. De ideeën voor meer recepten met deze lekkernij zijn daarom niet aan te slepen. En dus hebben we weer een nieuwe voor je hoor: speculoos vlinder croissants! Een ontzettend simpel ontbijtrecept, dat je in een kwartier op tafel hebt staan. En zo ontzettend lekker jongens, als je tenminste net zo gek bent als wij op speculoospasta.

Het croissantdeeg vouw (of rol) je op dezelfde manier op als kaasvlinders of palmiers. Daardoor maak je van een heel simpel blik croissantdeeg met wat speculoospasta een hele feestelijke ontbijt traktatie.

BAKTIP: Mijn moeder is groot fan van speculoos, dus bij ons is dit recept een groot succes voor het Moederdag ontbijt. In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer ontbijtinspiratie voor Moeder- en Vaderdag, zoals lemon-blueberry scones of chocolade crêpes met rood fruit.

Speculoos vinder croissants 1 (2)

Meer recepten met speculoos

Ik bak altijd graag met speculoos, die kruidige, karamelachtige smaak maakt echt elk baksel net wat lekkerder. Of je nu iets zoekt voor bij de koffie of een toetje om indruk mee te maken, met speculoos zit je altijd goed. Ben jij ook fan? Probeer dan naast dit heerlijke recept ook een van mijn andere speculoos recepten:

Twijfel je wel eens tussen speculaas en speculoos? In dit artikel lees je precies wat het verschil is. Zo weet je voortaan precies wat er in je beslag gaat.

Speculoos vlinder croissants (1)

 

Speculoos vlinder croissants

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Speculoos vlinder croissants

Speculoos vlinder croissants, dat zijn dus croissants die opgerold zijn tot een vlinder met daartussen een heerlijke laag speculoospasta.
Porties: croissants

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 6 el Speculoospasta of meer 😉

Instructies

  • Maak het blik croissantdeeg open en rol het deeg uit. Elke twee driehoekjes die met een stippellijn aan elkaar verbonden zijn, maak je aan elkaar vast tot een rechthoek. De stippellijn zie je dan dus niet meer en uiteindelijk heb je drie rechthoeken.
  • Smeer elke rechthoek in met twee eetlepels speculoospasta (of meer als je daarvan houdt). Rol de lange uiteindes van de rechthoek naar het midden toe, waardoor je het oprolt als een soort vlinder. Snijd doormidden zodat je twee vlinders hebt per rechthoek. Herhaal dit voor de overige twee rechthoeken.
  • Bak je speculoos vlinder croissants in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) en hierna kan het genieten beginnen.
Kruidvat april 2022 - Laura's Bakery producten 2

Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik vandaag voor de derde keer een nieuwe lijn bakproducten zou aankondigen, dan had ik je vast en zeker vol ongeloof aangekeken. Maar niets is minder waar! Er komt namelijk écht weer een nieuwe Laura’s Bakery lijn met de leukste bakproducten bij Kruidvat aan. Uiteraard vertel ik je er in dit artikel alles over. Bekijk ook meteen de speciale bakproducten pagina. Daar vind je namelijk genoeg recepten om direct met jouw nieuwe bakspullen aan de slag te gaan.

De producten zijn natuurlijk superleuk om aan je eigen bakcollectie toe te voegen. Maar ik kan je vertellen, met Moederdag in het vooruitzicht weet ik zeker dat de bakproducten het ook goed zullen doen als cadeautje. Door de vrolijke prints met bloemen zal elke moeder blij worden van zo’n cadeautje. Houd je moeder erg van bakken? Kies dan voor bijvoorbeeld de koekjes cadeauset of de handige uitschuifbare sloffenvorm. Maar het mooie tafelkleed of mok to go zal ook zeker in de smaak vallen. Benieuwd geworden naar alle producten? Lees snel verder!

Je vindt de nieuwe Laura’s Bakery bakproducten vanaf dinsdag 19 april in de schappen bij Kruidvat. Maar om teleurstelling te voorkomen kan ik je verklappen dat bij sommige winkels de producten al eerder in de schappen worden gelegd. Dus houd vooral ook het Kruidvat filiaal bij jou in de buurt in de gaten, want op is op.

Voor onze volgers uit België: ja, ook in België zijn de producten ook verkrijgbaar! Daar gaat de actie bij Kruidvat een week later in dan in Nederland. Dus vanaf dinsdag 26 april ligt het daar in de schappen.

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 koekjes cadeauset

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 mini sloffenvormpjes

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 handdoeken theedoeken

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 ovenwanten

Dit zijn de Laura’s Bakery bakproducten

Als ik denk aan het voorjaar, dan denk ik aan zonnige dagen, heerlijk buiten picknicken en vooral heel veel bloemen. Dat is ook precies mijn inspiratie geweest voor de allernieuwste producten. Naast superhandige bakproducten die écht niet in jouw keuken mogen ontbreken, kun je ook handige producten shoppen om al jouw lekkers mee te nemen. Dit zijn alle producten van de Laura’s Bakery lijn bij Kruidvat:

  • Mok to go, verkrijgbaar in 2 kleuren – €2,49
  • Lunchbox – €2,49
  • Waterfles metaal (750ml) – €4,99
  • Bakvormslof (uitschuifbaar 27-40 cm) – €4,99
  • Mini slofjes (4 stukjes) – €3,99
  • Ijsvormpjes (8 stuks) – €2,99
  • Koekjes cadeauset: gezellige koektrommel, met 3 bloemen koekuitstekers en een boekje vol recepten en tips – €6,99
  • Mini quiche set: vier stuks Ø 10 cm met losse bodem – €3,99 
  • Baktools: groot paletmes, klein paletmes en een deegschraper – €4,99
  • Bakspatel met uitsteekvorm – €2,49
  • Mok voor mugcake, verkrijgbaar in 3 kleuren– €1,99
  • Bakvorm vierkant (21×21 cm) – €4,99
  • Tafelkleed – €8,99
  • Ovenwant (100% katoen) – €3,99
  • Keukenset met theedoek en keukendoek (100% katoen) – €4,99

Wie de productlijn uit december nog kan herinneren, weet vast nog dat daar ook een prachtige ovenwant en set met hand- en theedoek bij hoorden. Maar door transportproblemen waren die mooie producten helaas te laat binnen voor die actie. Daarom hebben we ze aan deze lijn toegevoegd!

Voor wie liever online shopt: je kunt een deel van de Laura’s Bakery bakproducten ook online bestellen bij Kruidvat. Daar zijn ze vanaf maandag 18 april 2022 verkrijgbaar. Wees er wel snel bij, want op is ook echt op.

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 mokken

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 ijs vormpjes

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 broodtrommel

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 reisbeker

Bij elk product een gratis recept

In het diepste geheim werkten wij met het team aan deze producten. Zo denken we niet alleen na over hoe de producten eruit moeten zien en waar ze aan moeten voldoen, maar ook over de verpakking wordt goed nagedacht! Daarom vind je op de verpakking van elk product (waar het relevant is) een recept van mij. Zo kun je direct thuis aan de slag met je nieuwe bakspullen. Ook op deze pagina vind je nog meer inspiratie om de lekkerste baksels op tafel te zetten.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties op alle nieuwe producten. En ik kan niet wachten om alle foto’s van jullie baksels voorbij te zien komen op Instagram. Heb jij ook wat gebakken? Deel vooral je foto met mij, dat vind ik heel erg leuk om te zien.

Kruidvat april 2022 tafelkleed bloemenprint

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 quichevormpjes

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 vierkante bakvorm

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 thermosfles

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 spatel koekuitsteker

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 baktools

Laura's Bakery bakproducten kruidvat april 2022 sloffenvorm

Mini MonChou taartjes met lemon curd-1a

Een tijdje geleden heb ik uitgezocht wat jullie vorig jaar in aanloop naar Pasen het liefst bakten. Alles met citroen stond hoog in de lijst, wat ik volkomen begrijp, maar ook de MonChou taart was populair. En met die informatie kreeg ik gelijk een nieuw recept idee: mini MonChou taartjes met lemon curd. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn recepten bedenk, dit is dus een van de manieren waarop nieuwe ideeën bij mij ontstaan. Voor de taartjes gebruikte ik mini quiche vormpjes. Ik weet dat veel van jullie die al in huis hebben, dus ik wilde graag weer een nieuw recept voor jullie maken met deze vormpjes. Hopelijk smullen jullie er ook zo van!

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer Monchou recepten

Ben je dol op MonChou en op zoek naar nieuwe recepten om mee te variëren? Van klassieke MonChoutaarten tot verrassende hartige gerechten: met MonChou kun je alle kanten op. Laat je inspireren door de volgende ideeën:

Zin in nog meer variatie? Bekijk dan ook deze verzameling van MonChou recepten boordevol smaakvolle inspiratie!

Mini MonChou taartjes met lemon curd-2a

 

Mini MonChou taartjes met lemon curd

Recept afdrukken

4.78 van 9 stemmen

Mini MonChou taartjes met lemon curd

Een heerlijk fris recept om zelf mini MonChou taartjes met lemon curd te maken. Perfect voor Pasen, maar ook ieder ander moment in het jaar
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 125 gram MonChou
  • 150 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 6-8 tl lemon curd
  • kleine dragee paaseitjes

Instructies

  • Maal de Bastognekoeken tot (hele) fijne kruimels in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.
  • Schep het mengsel in de quichevormpjes, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan (ook tegen de randen). Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodems steviger kunnen worden.
  • Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de MonChou, suiker en vanillesuiker romig. Giet de slagroom er rustig bij terwijl je blijft mixen. De room is klaar als het een stevig, glad en romig mengsel is.
  • Schep de vulling op de afgekoelde taartbodems en verdeel gelijkmatig. Verdeel nu ook wat lemon curd over de taartjes. Zet de taartjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.
  • Voordat je de taartjes serveert, decoreer je deze met wat kleine paaseitjes.
citroen-rozemarijn scones-2a

Scones zijn bij mij steevast een onderdeel van een uitgebreide brunch of high tea. Of we nu gezellig met het team van Laura’s Bakery iets organiseren, of wat met vrienden of familie: de klassieke scones met clotted cream zijn altijd een groot succes. Maar inmiddels zijn er ook veel variaties op het basisrecept voor scones online verschenen. Ik deel daarom 5 recepten voor lekkere scones en toppings met je. Welk recept is jouw favoriet?

Laten we beginnen bij het begin: het basisrecept om zelf scones te bakken. Wist je dat dit namelijk heel simpel is? Net zoals het maken deze snelle clotted cream. Met deze twee recepten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Maar wil je toch de échte clotted cream (namelijk uit de oven) maken? Lees dan snel hieronder verder.

Deze chocolate chip scones waren misschien wel een van de eerste variaties die ik probeerde. In het recept kun je lezen hoe dit niet in één keer goed ging. Maar inmiddels maak ik ze met enige regelmaat. Je maakt ze natuurlijk extra lekker met échte clotted cream. Heb je niet de tijd om die te maken? Dan smaken deze scones uiteraard ook super lekker met chocopasta.

Wil je indruk maken met je scones? Kies dan voor citroen-rozemarijn scones. Deze smaakcombinatie is namelijk verrassend lekker. Serveer ze met zelfgemaakte lemon curd en ik weet zeker dat iedereen zal smullen. Hier vind je overigens ook een recept voor een suikervrije lemon curd.

Ook met volkorenmeel in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je de lekkerste scones bakken. En volkoren scones smaken natuurlijk met clotted cream, jam en lemon curd onwijs lekker. Maar als je het juist net even anders dan anders wilt doen, kun je ook kiezen voor een frisse sinaasappel curd.

We sluiten deze lijst vol met scones af met deze fantastische witte chocolade-frambozen scones. Ideaal voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, Pasen of Moederdag. Maak hierbij zelf de lekkerste frambozenjam om het helemaal compleet te maken.

Welke scones en toppings maak jij het liefst?

Lemon meringue boterkoek cheesecakE (3)

Toen ik deze lemon meringue boterkoek cheesecake voor het eerst proefde wist ik al meteen: deze cheesecake (met boterkoekbodem!) ga ik nog vaak bakken.

Zo smaakt een lemon meringue boterkoek cheesecake

Dat is geen gevalletje ‘het beste van twee werelden’, nee, maak daar maar gewoon drie werelden van. Stel je eens voor: een heerlijk smeuïge boterkoek bodem met citroen en stukjes amandelen, daarop een lekkere vanille cheesecake-vulling en dat alles afgetopt met een frisse laag lemon curd en een romige Italiaanse meringue.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik duik zo dadelijk linea recta de keuken in om deze taart opnieuw te bakken. Deze cheesecake is een absolute showstopper op elk feestje!

Voor de topping van deze taart gebruikte ik Italiaans schuim en dit bracht ik aan door er rozetten mee te spuiten met het 1M spuitmondje. Het ziet er prachtig uit en is helemaal niet lastig, ik leg je in dit artikel meer over de rozet spuittechniek uit.

Lemon meringue boterkoek cheesecakE (2)

Meer lemon meringue recepten

Kan jij nooit genoeg krijgen van de lemon meringue combinatie? Dat heb ik nou ook. Daarom is er al heel veel bakinspiratie met lemon curd en meringue op Laura’s Bakery te vinden, speciaal voor alle lemon meringue fans.

Ik zal een aantal van mijn favorieten voor je opsommen, maar wel eerst deze lemon meringue boterkoek cheesecake maken hè.

Lemon meringue boterkoek cheesecakE (1)

 

Lemon meringue boterkoek cheesecak

Recept afdrukken

4.63 van 16 stemmen

Lemon meringue boterkoek cheesecake

Alsof een engeltje op je tong piest, deze uitspraak is onwijs toepasbaar op deze lemon meringue boterkoek cheesecake. Simpelweg een overheerlijke taart!
Porties: personen

Ingrediënten

Boterkoek bodem

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 190 gram bloem
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 tl citroen-extract of 2 el extra citroenrasp
  • 80 gram amandelen fijngehakt
  • 1 ei S

Cheesecake vulling

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram patentbloem

Topping

Instructies

  • Voorbereiding: maak de lemon curd volgens het recept.
  • Bereiding bodem: Mix de boter en suiker romig. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen. Bloem, zout, citroenrasp en citroen-extract kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een mooi deeg. Daarna voeg je de stukjes amandelen toe, waarna je kneedt tot het gelijkmatig door het deeg verdeeld is.
  • Vet de bakvorm in, bekleed met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bak de boterkoek 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Haal dan uit de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden.
  • Bereiding vulling: Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot deze zijn opgenomen en zo ook het vanille-extract. Voeg de zure room al mixend toe. Voeg 15 gram bloem toe en klop tot een glad geheel, maar niet te lang.
  • Giet het beslag (heel voorzichtig, de bodem is nog zacht) op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de boterkoek cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte). Ik zet er graag twee bakjes heet water naast in de oven, om scheuren te voorkomen.
  • Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.
  • Als de cheesecake volledig is opgesteven is het tijd om de bovenkant met de lemon curd in te smeren. Je hoeft niet alles op te gebruiken.
  • Daarna maak je de Italiaanse meringue volgens het recept en schep je deze in een spuitzak. Ik gebruikte het 1M spuitmondje om de Italiaanse meringue in mooie rozetten op de bovenkant te spuiten. Brand de meringue daarna met behulp van een crème brûlée brander. Je kunt de taart ook kort onder de ovengrill zetten.

Notities

  • Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, stop er dan een houten pollepel tussen.
  • Lees hier al mijn tips om de perfecte cheesecake te bakken.