Hoe krijg ik mijn (ongevulde) koekjes weer knapperig?
Helaas bestaat de kans altijd dat dit gebeurt, bijvoorbeeld omdat het vocht niet weg kon in een luchtdichte trommel. Zelf gebruik ik het liefst metalen koektrommels; hierbij kan het vocht ontsnappen via de kieren van de trommel. De truc om koekjes weer knapperig te krijgen: leg een stukje brood of een bakje met (ongekookte) rijst in de trommel. Het brood of de rijst nemen het vocht op en de koekjes zullen weer knapperig worden.
Hoi Laura, hoe heb je de speculoos er netjes in gekregen? Heb je dat met een spuitzak gedaan? En is dat dan niet te dik voor een spuitzak?
Gewoon met een theelepel. Als je ermee worstelt kun je de speculoospasta ook heel kort opwarmen in de magnetron, dan wordt het zachter
Hey bloem is dat gewone bloem of zelfrijdende dat staat in de meeste recepten nooit bij. De speculoospasta is gewoon uit de pot er is niets bijgedaan. Zien er echt lekker uit
Bloem = bloem en geen zelfrijzend bakmeel (als er zelfrijzend bakmeel nodig is dan staat dit in de ingrediëntenlijst). Hier lees je wat meer over het verschil: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/
En inderdaad, er is gewoon speculoospasta gebruikt.
Ok bedankt
Mijn koekjes zijn helemaal uitgelopen. Hoe komt dat?
Dat kan meerdere oorzaken hebben. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/voorkomen-dat-koekjes-uitlopen/