Vegetarische mini loempia’s

Gepost: 29 januari 2021 Laatst bewerkt: 18 januari 2024
Vegetarische mini loempia’s

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing in het recept kun je deze ook in de oven bereiden, dus ik voeg een tip aan de receptkaart toe als je ze liever in de oven maakt. Verder is het grootste verschil dat deze kleine loempia’s vegetarisch zijn. In verhouding gebruikte ik wat meer mihoen, maar je kunt prima spelen met die verhoudingen en juist meer groenten toevoegen.

BAKTIP: Ik heb de loempia’s zelf in een braadpan gebakken, maar een wokpan is ook geschikt. Deze braadpan en wokpan van BK zijn beiden prettig in gebruik en geschikt voor alle warmtebronnen. 

Vegetarische mini loempia's-1a

 

Vegetarische mini loempia

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Vegetarische mini loempia’s

Of je nu vegetariër bent of niet, deze vegetarische mini loempia's zullen hoe dan ook in de smaak vallen.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 loempiavellen (filodeeg)
  • 100 gram mihoen (ongekookt)
  • 125 gram tauge
  • 100 gram julienne gesneden wortel
  • 2-3 stelen bosui
  • 2 el ketjap
  • 2 takjes koriander (of peterselie)
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 cm gember geraspt
  • peper en zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Haal de loempiavellen op tijd uit de vriezer (als je geen verse gebruikt), zodat ze ruim de tijd hebben om te ontdooien. Op de verpakking zie je hoe lang dat gemiddeld duurt.
  • Bereid de mihoen volgens de verpakking. In mijn geval deed ik de mihoen in een maatbeker en vulde deze aan met gekookt water tot de mihoen helemaal onder water stond. Laat staan tot de mihoen gaar is (zie verpakking), giet dan af.
  • Verhit een scheut olie in een wok en voeg de tauge, wortel en lente ui toe. Roerbak kort en voeg dan ketjap, fijgesneden koriander, knoflook, gember en peper en zout toe.
  • Voeg als laatst de mihoen toe, roer goed door elkaar.
  • Dan is het tijd om de loempia’s te maken! Plaats wat van de vulling op de onderste helft van het filodeeg, zorg dat de randen vrij blijven. Vouw de onderkant deels over de vulling, vouw de randjes naar binnen. Rol dan de mini loempia op, plak de naad indien nodig steviger vast door het met een beetje water vochtig te maken.
  • Bak de loempia's in enkele minuten goudbruin in enkele minuten in een pan met olie van 180°C
Tips

Wil je ze in de oven bereiden? Gebruik dan filodeeg in plaats van loempiavellen. Smeer het deeg rijkelijk in met olie en leg alle loempia's op een bakplaat. Bak de mini loempia’s in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bewaren

Het lekkerst om direct te eten, maar ook prima 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. Of tot 3 maanden in de vriezer (ongebakken).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Jeanny Scheijenstein schreef:

    Hallo Laura zijn dat rijsten loempiavellen of mag ik ook anderen pannekookjes vellen gebruiken ,want we wonen in Polen en weet niet of ik die rijstenvellen hier krijg.
    Ze zijn vast heerlijk groetjes van jeanny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt er het beste filodeeg voor gebruiken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept