Speculoos cruffins

Gepost: 27 september 2022 Laatst bewerkt: 18 oktober 2022
Speculoos cruffins
67

Cruffins, zijn ze niet heerlijk? Deze Speculoos cruffins zijn dat zeker wel, ik heb er hier van zitten smullen. Het woord cruffin is opgebouwd uit de baksels croissant en muffins. Voeg die twee samen en je hebt -jawel- een cruffin!

Die kun je thuis ook heel erg makkelijk maken met slechts 2 ingrediënten. Je zou als derde ingrediënt nog stukjes speculoos koekjes toe kunnen voegen. Verkruimel deze over de Speculoos voordat je het deeg oprolt en nog wat over de cruffins in de bakvorm. Ik weet wel wat ik snel weer ga maken 😉 .

Wat is een cruffin?

Ik zei het al even: het is eigenlijk een croissant muffin. Voeg deze twee woorden samen en daar is de cruffin. Cruffins kun je op allerlei manieren maken. Ze hoeven ook niet alleen maar zoet te zijn. Zo hebben we deze bacon-kaas cruffins al eens met jullie gedeeld. Deze cruffins met kaneel en amandelspijs staan ook voor jullie klaar.

Speculoos cruffins-1a

Recepten met croissantdeeg

Er zijn hier al heel wat blikken met croissantdeeg doorheen gegaan om allerlei lekkers mee te maken. Van zoet tot hartig. In dit overzicht kun je alle recepten vinden. Ik zal ook nog mijn favoriete zoete recepten met croissantdeeg delen:

Nog een cruffin recept

Heb jij Het Feestdagen Bakboek in huis? Daarin vind je het recept voor deze overheerlijke lemon curd cruffins. Ze staan in het hoofdstuk met recepten voor Pasen. De citroen maakt ze lekker fris en ze passen perfect bij ieder ontbijt, het hele jaar door.

Koop Het Feestdagen Bakboek

Afbeelding

Zelf speculoos cruffins maken

Om zelf deze Speculoos cruffins te maken heb je slechts 2 ingrediënten nodig: een blik kant-en-klaar croissantdeeg en een pot met Speculoos. Aan jou de keuze welke soort Speculoos gebruikt. Ik heb nu de ‘normale’ gebruikt, maar de crunchy variant vind ik ook zalig en leent zich goed voor dit recept.

De manier waarop je het deeg voor cruffins oprolt is belangrijk. Je wilt dat het alle ruimte heeft om te rijzen en er na het bakken bovendien ook prachtig uitziet. Om dat voor elkaar te krijgen maak ik 3 rechthoeken van het deeg die ik na het vullen oprol en opensnijd. Die halve rolletjes rol ik ook op, met de open kant naar boven. Daarna kunnen ze in de vorm.

Als je liever even met eigen ogen ziet hoe je dit doet: ik heb er een fijne Reel van gemaakt die je hier kunt bekijken.

Heb jij deze Speculoos cruffins of een ander lekker recept van Laura’s Bakery gemaakt? Vind ik leuk om te zien. Deel je foto op Instagram en vergeet mij niet te taggen.

croissant muffins met speculoos - cruffins

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Speculoos cruffins

Het perfecte ontbijt maak je met een blik croissantdeeg, Speculoos en een cupcake vorm. het resultaat: fantastisch lekkere speculoos cruffins.
Porties: 6 cruffins

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 150-200 gram Speculoos

Instructies

  • Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Verdeel het deeg in drie rechthoeken, die elk bestaan uit twee driehoeken van croissantdeeg. Druk de stippellijn van de snijrand goed tegen elkaar aan zodat de rechthoeken elk één geheel zijn.
  • Smeer elke rechthoek in met een laag Speculoos. Rol elke rechthoek over de lange kant op en snijd daarna in de lengte doormidden. Draai de opengesneden kant naar boven en rol op (open kant blijft aan de bovenkant)
  • Zet de rolletjes in een ingevette muffinvorm. Je kunt hiervoor een bakspray of wat boter gebruiken.
  • Bak de speculoos cruffins in 18 – 20 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal na het bakken gelijk uit de vorm.
Bewaren

Het lekkerst om gelijk op te eten, maar in een afgesloten (koelkast)doos zijn de cruffins 2-3 dagen houdbaar, buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Sandra schreef:

    Ik heb de lange strengen nog doormidden gedaan, dan vul je 12 bakjes met iets kleinere cruffins. Ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *