MonChou soesjes

5 juni 2021
MonChou soesjes
61

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik met Mariette aan het brainstormen was en we een hele lijst met allerlei soorten soesjes hadden bedacht. Een van mijn favorieten van die lijst waren de MonChou soesjes en ik kon niet wachten tot we ze zouden gaan maken. Eenmaal in de keuken had ik nog geen idee hoe ze er precies uit zouden gaan zien en hoe we de drie elementen -Bastogne koek, MonChou en kersen- zouden gaan verwerken in een soes. Ik besloot uiteindelijke de klassieke volgorde aan te houden. Koekkruimels onderop, gevolgd door de room en als laatst kersen. En dat allemaal in een soes. Een ware smaakexplosie als je een hap neemt, probeer ze zeker eens uit!

MonChou soesjes

De klassieke MonChou taart omgetoverd tot soesjes. Dat kan alleen maar lekker zijn.
voor ongeveer 30 soesjes

Ingrediënten

Instructies

 • Begin met het maken van de soesjes volgens recept.
 • Maal de Bastognekoeken fijn.
 • Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
 • Snijd een klein kapje van de soesjes af, je wilt net genoeg ruimte hebben om met een lepeltje de koekkruimels erin te scheppen.
 • Per soesje gebruik je ongeveer een (volle) theelepel Bastogne kruimels.
 • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de MonChou room. Vul de soesjes met de room en eindig met een klein toefje bovenop.
 • Op deze toef plaats je ongeveer een eetlepel kersenvlaaivulling. Als laatst plaats je het kapje van de soes bovenop.
Tips

Je zult wellicht wat van de soesjes of juist de vulling overhouden. Het hangt maar net af van de grootte van de soesjes en de hoeveelheid room die je gebruikt. Restjes zijn hoe dan ook heerlijk om van te snoepen.

Bewaren

2-3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Ed Van Der Hout schreef:

  Ik vind dat je een hele mooie recepten hebt gemaakt en ik maak bijna elke dag een recept op jouw site

  1. Ed Van Der Hout schreef:

   ?

 2. Heleen schreef:

  Monchousjes!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Haha gemiste kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *