MonChou soesjes

Gepost: 5 juni 2021 Laatst bewerkt: 16 augustus 2024
MonChou soesjes

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik met Mariette aan het brainstormen was en we een hele lijst met allerlei soorten soesjes hadden bedacht. Een van mijn favorieten van die lijst waren de MonChou soesjes en ik kon niet wachten tot we ze zouden gaan maken.

Eenmaal in de keuken had ik nog geen idee hoe ze er precies uit zouden gaan zien en hoe we de drie elementen -Bastogne koek, MonChou en kersen- zouden gaan verwerken in een soes. Ik besloot uiteindelijke de klassieke volgorde aan te houden. Koekkruimels onderop, gevolgd door de room en als laatst kersen. En dat allemaal in een soes. Een ware smaakexplosie als je een hap neemt, probeer ze zeker eens uit!

BAKTIP: Voor het spuiten van toeven en decoratieve randjes zoals op deze MonChou soesjes gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest.

MonChou soesjes-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

MonChou soesjes

De klassieke MonChou taart omgetoverd tot soesjes. Dat kan alleen maar lekker zijn.
voor ongeveer 30 soesjes

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het maken van de soesjes volgens recept.
  • Maal de Bastognekoeken fijn.
  • Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Snijd een klein kapje van de soesjes af, je wilt net genoeg ruimte hebben om met een lepeltje de koekkruimels erin te scheppen.
  • Per soesje gebruik je ongeveer een (volle) theelepel Bastogne kruimels.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de MonChou room. Vul de soesjes met de room en eindig met een klein toefje bovenop.
  • Op deze toef plaats je ongeveer een eetlepel kersenvlaaivulling. Als laatst plaats je het kapje van de soes bovenop.
Tips

Je zult wellicht wat van de soesjes of juist de vulling overhouden. Het hangt maar net af van de grootte van de soesjes en de hoeveelheid room die je gebruikt. Restjes zijn hoe dan ook heerlijk om van te snoepen.
Bewaren

2-3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Ed Van Der Hout schreef:

    Ik vind dat je een hele mooie recepten hebt gemaakt en ik maak bijna elke dag een recept op jouw site

    1. Ed Van Der Hout schreef:

      ?

  2. Heleen schreef:

    Monchousjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha gemiste kans!

  3. Ingrid schreef:

    misschien een rare vraag maar wat is monchou?

  4. guy Soudant schreef:

    kan vanille aroma ook in plaats van vanille extract

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, dat kan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept