Tiramisu slof

21 december 2021
Tiramisu slof
66

Soms heb je een idee in je hoofd en weet je nog niet exact hoe dat uit zal pakken. Natuurlijk, ik wist wel dat deze tiramisu slof lekker zou worden, maar hij werd vele malen lekkerder dan ik had verwacht. Voor mijn eigen veiligheid heb ik na een klein stukje dan ook snel de rest weggegeven aan mijn testpanel, die daar erg blij mee waren. Het oordeel was unaniem: superlekker! Perfect voor de feestdagen als je het mij vraagt.

Nog meer sloffen maken? Deze recepten zijn ook heerlijk:

tiramisu slof

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Tiramisu slof

Het alom bekende dessert tiramisu hebben we omgetoverd tot een heuse taart: de tiramisu slof. Met dit recept maak je hem zelf.
Porties: 12 personen
voor 2 sloffen van 24 x 9 cm

Ingrediënten

SLOFFEN BODEM

TIRAMISU TOPPING

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 125 ml slagroom
  • 12-14 lange vingers
  • 1 kopje espresso
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept. Laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept.
  • Mix de mascarpone los in een kom met de poedersuiker. Voeg de slagroom er in een dunne straal aan toe terwijl je blijft mixen. Blijf enkele minuten mixen tot er een stevige room is ontstaan.
  • Doe de room in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een dunne laag room in een zigzaggende beweging op de sloffenbodems. Let op dat je voldoende room overhoudt voor de tweede laag.
  • Giet het kopje espresso in een diep bord en laat de lange vingers hier kort in weken. Leg ze daarna één voor één op de laag room. Neem opnieuw de spuitzak en breng een tweede laag room aan in een zigzaggend patroon. Bestrooi de sloffen met cacaopoeder.
Tips

Met het basisrecept voor de sloffenbodem maak je 2 bodems. De topping is ook voor twee sloffenbodems.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Yael schreef:

    Hee Laura!

    Dit recept ziet er heerlijk uit maar ik vroeg me af of je, als je de slof maakt, de spijs vulling ook maakt? Of is het zonder de spijsvulling omdat de tiramisu vulling er op komt?

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, je volgt gewoon het basisrecept voor de sloffenbodem.

  2. Anne schreef:

    Ga deze morgen maken lijkt mij heerlijk, zojuist bij trekpleister jouw sloffen vormen gekocht! Niet duur trouwens!

  3. Jessy schreef:

    Hi Laura,
    Het deeg voor de tweede slof, kan ik die ook 4 dagen later gebruiken?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er zit ei doorheen, dus ik zou het max. 1 – 2 dagen in de koelkast bewaren als deeg. In jouw geval zou ik het deeg even invriezen!

  4. Nathalie schreef:

    Ik vroeg me af met wat ik mascarpone zou kunnen vervangen ivm koemelkallergie? alvast bedankt,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen. Misschien even googelen naar alternatieven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *