Soms heb je een idee in je hoofd en weet je nog niet exact hoe dat uit zal pakken. Natuurlijk, ik wist wel dat deze tiramisu slof lekker zou worden, maar hij werd vele malen lekkerder dan ik had verwacht. Voor mijn eigen veiligheid heb ik na een klein stukje dan ook snel de rest weggegeven aan mijn testpanel, die daar erg blij mee waren. Het oordeel was unaniem: superlekker! Perfect voor de feestdagen als je het mij vraagt.
Nog meer sloffen maken? Deze recepten zijn ook heerlijk:
BAKTIP: Voor het maken van een slof gebruik je een sloffenring. Geen zin om een extra vorm in huis te halen? Je kunt de slof ook in een springvorm of zelfs cakevorm bakken, maar dan heb je niet de originele vorm.
Hee Laura!
Dit recept ziet er heerlijk uit maar ik vroeg me af of je, als je de slof maakt, de spijs vulling ook maakt? Of is het zonder de spijsvulling omdat de tiramisu vulling er op komt?
Alvast bedankt!
Ja, je volgt gewoon het basisrecept voor de sloffenbodem.
Ga deze morgen maken lijkt mij heerlijk, zojuist bij trekpleister jouw sloffen vormen gekocht! Niet duur trouwens!
Hi Laura,
Het deeg voor de tweede slof, kan ik die ook 4 dagen later gebruiken?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Er zit ei doorheen, dus ik zou het max. 1 – 2 dagen in de koelkast bewaren als deeg. In jouw geval zou ik het deeg even invriezen!
Ik vroeg me af met wat ik mascarpone zou kunnen vervangen ivm koemelkallergie? alvast bedankt,
Dat durf ik niet te zeggen. Misschien even googelen naar alternatieven?