Sinaasappel minimuffins

47

Misschien heb je al iets gebakken voor Koningsdag, misschien ben je juist op zoek naar iets lekkers wat je nog even snel kunt maken. In dat laatste geval zit je met deze sinaasappel minimuffins helemaal goed! We topten ze af met wat parelsuiker wat een lekkere crunch geeft aan de muffins, maar als je deze grove suikerkorrels niet kunt vinden zijn ze ook prima achterwege te laten. Met slechts twee kommen, een garde en muffinvormpjes (en de ingrediënten natuurlijk) heb je deze kleine muffins met sinaasappelsmaak zo in de oven staan. En het duurt vast ook niet lang voor je ze op hebt. Misschien maak je ze zelfs nog wel om op de vrijmarkt te verkopen? Ik ben benieuwd naar jullie Koningsdagplannen, vooral op bakgebied. Ik ga zoals ieder jaar met mijn zusje en zwager naar de vrijmarkt en daarna eten we vaak nog een lekkere tompouce of iets anders lekkers.

Sinaasappel mini muffins

Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan zijn deze sinaasappel mini muffins perfect voor jou. Binnen een mum van tijd heb jij deze lekkere muffins gemaakt!
18 - 20 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram patentbloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 ei M
  • 125 ml halfvolle melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 el sap van de sinaasappel
  • 1 tl vanille-extract
  • parelsuiker

Instructies

  • Neem twee beslagkommen. In de ene doe je suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en sinaasappelrasp. Neem een garde en roer het door elkaar.
  • In de tweede kom doe je het ei, melk, zonnebloemolie, sinaasappelsap en vanille extract. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel dan gelijk bij de droge ingrediënten en gebruik de garde, of een spatel, om er een mooi beslag van te roeren. Er mogen best wat klontjes in zitten, dat is bij een muffin beslag nooit zo’n probleem. Roer of mix in ieder geval niet te lang, dat maakt muffins taai.
  • Zet papieren minimuffin vormpjes in een minimuffin bakplaat en vul ze voor 3/4 met het beslag. Bestrooi met de parelsuiker.
  • Bak de minimuffins in 15 minuten goud-oranje van kleur in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Tip: Parelsuiker is helaas niet standaard te koop in supermarkten. Je vindt het bij speciaalzaken en soms ook bij reform- of natuurwinkels. De beste optie is om de suiker online te bestellen. Je kunt het natuurlijk ook achterwege laten in dit recept.
  • Tip: Muffinvormpjes mogen best hoog gevuld worden, dan komt er een mooie bol op als ze gaan rijzen in de oven.
  • Bewaren: luchtdicht verpakt, op een droge en koele plek ongeveer 5 dagen houdbaar. Invriezen kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Marja schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een leuk idee om er mini muffins van te maken. Dat ga ik dus ook doen. Niet vandaag, maar dit weekend is de planning. Bedankt voor het recept en tot de volgende keer.
    Hartelijke groetjes en een hele fijne Koningsdag gewenst,
    Marja🤴🏻🇱🇺👍🏻🤗😘👋🏻

  2. Jacqueline schreef:

    Kan je de muffins ook in de airfryer maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Vast, maar ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd (over de tijd en temperatuur durf ik dus niets te zeggen)

  3. Astrid sarioa schreef:

    Hoi ! De muffins gemaakt, recept gevolgd maar helaas wat flauwe taaie muffins geworden. De sinaasappel smaak is wel duidelijk aanwezig. Ik hou niet van hele zoete baksels maar deze was de zoete smaak niet aanwezig. Ik had er geen mini,s van gemaakt maar 40 gr muffins. Misschien ligt het daar aan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien heb je een verkeerde afweging gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *