Een gezond havermout ontbijtrecept dat doet denken aan appeltaart? Ja hoor, dan zit je goed met deze havermout uit de oven met warme appel.
Havermout uit de oven
Het meest bekende ontbijtrecept met havermout is natuurlijk havermoutpap, maar er zijn veel manieren waarop je dit kunt maken. In een pan, in de koelkast, maar ook: havermout uit de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit de oven een mooi (en vooral lekker) voorbeeld van.
De combinatie van havermout met appel uit de oven maakt dat het lijkt alsof je een warm appeltaart ontbijt aan het eten bent, maar dan een stuk gezonder en dus ook minder zoet. Als vervanging van de slagroom, die nou eenmaal niet weg te denken is van een punt appeltaart, kun je er een lekkere schep Griekse yoghurt bij eten. Heerlijk vind ik dat.
BAKTIP! Om dit havermout ontbijt uit de oven te maken gebruikte ik een klein ovenschaaltje (van ongeveer dit formaat), dat ik een mooie éénpersoonsportie vind. Let er wel goed op dat de schaaltjes die je gebruikt geschikt zijn om in de oven te verhitten.
Wat een leuk recept!! Die ga ik zeker proberen!
Zou je hem ook kunnen maken met bijvoorbeeld amandelmelk?
Ik heb hem net gemaakt met sojamelk, wat echt heel lekker is. Amandelmelk kan ongetwijfeld ook!
Zeker weten, kan in principe met elke soort plantaardige melk: havermelk, kokosmelk, sojamelk, amandelmelk.
Heb het net gemaakt…en het is heerlijk. Dit wordt echt mijn favoriet ontbijt, snel gemaakt en het lijkt idd net appeltaart
Op de foto ziet de havermout er krokant uit. Als ik het maakte was dst niet zo. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat de bovenkant krokant is?
Ik heb hem nog even onder de grill gezet 🙂
Krokant wordt het zeker niet. Dan zou je minder melk en meer suiker toe moeten voegen.
Met havermelk en op 175 in een heteluchtoven, dan is die in 15 minuten nog lang niet klaar ? tips? ?
Het is heel klef gebleven, zelfs na een uur in de oven ?
Ik weet niet helemaal wat je ervan verwachtte, maar het komt ook niet als een krokant taartje uit de oven. Het is een soort haverpap deluxe uit de oven in appeltaartsmaak ;). Als het echt te klef was dan heb je misschien een hele grote appel gebruikt?
Heerlijk! Vanmorgen gelijk gemaakt na ons rondje hardlopen. We hebben het met amandelmelk gemaakt, stukjes walnoten en wat kokos vlokken toegevoegd.
Ik had geen appels in huis, dus heb het gemaakt met een geprakte banaan, pecannoten en blauwe bessen. Toen 15 minuten in m’n Ninja Foodie op bake stand… Was echt genieten!
Oeh, dat is absoluut ook een heerlijke combinatie Mireille!
Hij staat in de oven! Hier voor de lunch, ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden!
Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden? Ziet er wel heerlijk uit!
Kan ook maar dan zal je meer moeten kauwen ?.
Net gemaakt, wow dit is echt ?.
Heb hem gemaakt in de airfryer 175gr en dan 10 min. Heerlijk en voor herhaling vatbaar.
Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden?
Persoonlijk vind ik geraspt het lekkerste resultaat geven, maar de appel fijn snijden kan ook.
Wat voor havermout wordt er gebruikt? Vlokken, grof of fijn?
Hoeveel cal is het recpept
Gebruik de vlokken. In de papieren zak van de Aldi of AH of Coop ( deze zitten bij in de buurt) voor € 0.50 . Gezellig in een weckfles op je aanrecht.
Havermout zoals hier omschreven: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-havermout/
Fijnere vlokken zijn dat, die nemen het vocht het beste op.
Zowel gisteren als vandaag gegeten als lunch, echt heerlijk! Top!
Bij mij werd het ook niet krokant, misschien de volgende keer minder melk erin doen? De smaak was wel goed!
Het is ook havermoutPAP he? 😉
Het is ook geen recept dat krokant hoort te worden.
Het was lekker! Leuk weer eens een variant te hebben op mijn meestal standaard havermout. Dank je!
Ik vond het leuk te proberen maar ik had er meer van verwacht. Vond het wat te flauw van smaak en vind zoeter lekkerder ? én veel meer rozijnen bv?
Heerlijk recept! Echt super fijn om het van te voren al klaar te kunnen maken, geen geroer meer in een pannetje smorgens. Het was voor mij wat te zoet, dus ik laat de honing weg de volgende keer.
Wat vreemd dat het niet warm is, ik heb de airfryer gebruikt en die geeft hete lucht. Dit was na 10 min heerlijk warm.
Vraagje: Waarom moet dit recept met onder en bovenwarmte en niet met hete lucht? (Eigenlijk algemene vraag, ook voor andere recepten)
Mijn pap is met 15 min nog niet warm genoeg, of kan dat komen doordat ik er 2 porties tegelijk in heb zitten?
Ik heb er vandaag plakjes banaan bij in gegooid, ben benieuwd hoe dat zal smaken straks 🙂
Ik bak altijd op onder-bovenwarmte en vind dat het meest prettig werken (met het beste resultaat). Heb je een dubbele portie gemaakt in een grotere vorm? Dan zou het wat langer nodig kunnen hebben inderdaad. Was de oven wel voorverwarmd?
Inderdaad dubbele portie in grotere vorm. Wel goed voorverwarmd. Met 5 min erbij was ie warm genoeg, lekker warm om meteen te kunnen eten maar niet heet, gewoon warm.
De banaan er door was ook heerlijk!
Heel erg lekker. Dit recept ga ik erin houden!
Welke appelsoort gebruik je? Ik had Jonagold, maar vond deze erg zurig.
Super lekker! Maar wel veel? kan het terug opgewarmd worden als je het al klaargemaakt hebt voor de dag erna?
Met soja drink en schepje suiker ipv honing.
Magnetron 2 min op 800 W, doorroeren en 2 min laten staan.
Werkte prima.
Ik heb de rozijnen weggelaten en de appel heel fijn gesneden ipv raspen. Onwijs lekker en gezond ontbijt
Om het ietwat knapperig te krijgen aan de bovenkant, kan je op laatst, vlak voordat je het in de oven doet, ook nog wat havermout op de oppervlakte verdelen en een klein beetje mengen. Werkte wel prima!
Hemels! Wat is dit lekker zeg. Ik heb de appel in stukjes gesneden, eetlepel kokosrasp, eetlepel lijnzaad en wat chiazaad toegevoegd. Dit is echt smullen, bedankt voor het recept!
Gemaakt voor de volgende dag.
Ik gebruik om de meeste vitaminen/vezels te behouden een Jonagold appel altijd helemaal met schil/klokkenhuis. Alleen het steeltje gooi ik weg 😉
Maar daardoor krijg je samen met de melk toch iets teveel vocht in verhouding met de havermout.
En ik heb gewoon een goedkoop pak havermout uit een grote supermarkt gebruikt.
Hierna nog een keer gemaakt met iets meer havermout.
Bij gebruik van 60gr havermout kreeg ik het ontbijtje zoals je gewend bent met een havermout ontbijtje 🙂