Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Soesjes recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 februari 2014
in Allergenen, Klein Gebak, Suikervrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

soesjes 1a

Veel mensen denken dat soesjes maken maar lastig en ingewikkeld is. In werkelijkheid valt dit reuze mee. Het belangrijkste is een paar flinke spierballen als je de eieren door het soezenbeslag roert. Het is best een stevig deeg en dat ga je na een poosje in je armen voelen. Het is fijn als je het roeren met iemand af kan wisselen, een leuk recept dus om met zijn tweeën te maken. Bij dit recept is het niet alleen gezellig zo’n samenwerking, maar ook nog eens heel handig.

Ik maakte deze soesjes voor de croquembouche die jullie in december al op het blog voorbij zagen komen. Ze werden toen gevuld met banketbakkersroom, maar je kunt natuurlijk ook andere vullingen gebruiken. Kies uit wat jij lekker vindt.

soesjes 2a

soesjes 3a

soesjes 4a

soesjes 5a

Recept afdrukken

Soesjes

Een supermakkelijk soesjes recept voor het maken van bijvoorbeeld een croquembouche. Maar ook op een schaal staan deze soesjes prachtig!
Porties: 70 soesjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram melk
  • 250 gram water
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 10 eieren
  • snuf zout

Instructies

  • Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur. Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel. Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem, roer dit met een spatel door. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren. Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen. Wij hebben de pan van het vuur gehaald tijdens het toevoegen van de eieren en het roeren afgewisseld. Dat kan ik iedereen aanraden als er iemand in de buurt is, het is best zwaar om te blijven roeren bij deze hoeveelheid.
  • Vul een spuitzak met het soezenbeslag. Spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er puntjes op zitten kun je deze makkelijk wegdrukken, maak je vinger even nat in een glas water zodat het beslag niet aan je handen blijft plakken.
  • Bak de soesjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). Na een kwartier zagen ze er mooi uit bij ons. We hebben toen nog even gaatjes in de onderkant geprikt en ze nog een paar minuutjes in de oven gedaan. Zo drogen de soesjes van binnen ook en zakken ze niet in.
  • De soesjes kun je vullen met jouw vulling naar keuze. Wij gebruikten voor croquembouche banketbakkersroom. Maar je zou ook slagroom of botercrème in allerlei verschillende smaken kunnen gebruiken.
  • Je kunt ook helemaal afstappen van het zoete en juist een hartige vulling gebruiken voor de soesjes, salades bijvoorbeeld.
  • Wil je het ook nog eens origineel presenteren? Maak dan een croquembouche. Hier lees je hoe dat moet.
Tips

70 stuks is een flinke hoeveelheid. Halveer gerust het recept als je niet zoveel nodig hebt.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

soesjes 6a

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – januari 2014
Review Gezonde taarten, cakes en koekjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 105

  1. Maaike says:
    7 jaar geleden

    Dat vullen lijkt me zo lastig, haha.

    Beantwoorden
  2. Tabitha says:
    7 jaar geleden

    Soesjes bakken heb ik als kind al geleerd (ca. 35 jaar geleden) en vond (en vind) ik altijd superleuk om te doen. In het recept dat ik al die jaren al gebruik zit geen melk, ik gebruik alleen water en dat werkt ook prima. Mijn verhoudingen zijn 100 gr. bloem, 2 dl. water, 100 gr. roomboter en 4 eieren.

    Kan handig zijn voor mensen die geen melk kunnen of mogen, zo kun je toch soesjes bakken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Goed om te weten dat het ook met water kan, zeker handig als je geen melk mag hebben. Bedankt voor de tip! 🙂

      Beantwoorden
      • jan says:
        5 jaar geleden

        melkvrij is ook zonder boter!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Boter kun je dan vervangen door plantaardige margarine.

          Beantwoorden
      • Meg says:
        1 jaar geleden

        Als je ze terug zet in de oven na het prikken van een gaatje, leg je ze dan op hun kop? Als ze op hun gaatje staan, lijkt me dat het dicht drukt?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat hoeft niet per se.

          Beantwoorden
  3. Trudy says:
    7 jaar geleden

    Lekker! En wat zijn ze mooi goudbruin, super.

    Beantwoorden
  4. Carla says:
    7 jaar geleden

    Het ziet er heerlijk uit en een makkelijk recept!
    Maar waarom gebruik je de garde en geen mixer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het begin van dit deeg gaat prima met een garde, daar is geen mixer voor nodig. Daarna gebruik je een pollepel omdat het beslag/deeg compact moet zijn en niet luchtig. Daarom gebruik je dus geen mixer.

      Beantwoorden
      • Carla says:
        7 jaar geleden

        Tyvm!

        Beantwoorden
  5. kübra says:
    7 jaar geleden

    Oeh, lekker! Laat je de soesjes eerst afkoelen voor je ze vult? En als je met banketbakkersroom aan de slag wil, moet die ook eerst afgekoeld zijn??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja, de soesjes en de vulling moeten inderdaad afgekoeld zijn voordat je ze verwerkt. Anders zijn je soesjes nog te zacht.

      Beantwoorden
  6. chroaz says:
    7 jaar geleden

    Ik heb al een paar keer soezenbeslag geprobeerd te maken.
    Maar telkens als ik de laatste twee eieren moet toevoegen, wordt mijn deeg te loperig. Waardoor ik ze niet kan spuiten op mijn bakplaat.
    Moet je het deeg eerst laten afkoelen of wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat voor maat eieren gebruik je? Dit recept is gebaseerd op medium eieren. als je te grote gebruikt wordt het inderdaad een dunner beslag. Het deeg moet wel warm zijn als je de eieren er doorheen roert. Mischien is het bloemmengsel nog niet dik genoeg. Het is lastig te zeggen waar het aan ligt omdat ik niet met je mee kan kijken in de keuken 😉 maar ik hoop dat je iets aan deze tips hebt.

      Beantwoorden
  7. merve says:
    7 jaar geleden

    heei Laura
    je hebt echt een super blog complimenten
    ik had een vraagje
    waar koop jij je spuitzakken en hoeveel kosten die?
    liefs,
    Merve

    Beantwoorden
  8. saartje says:
    7 jaar geleden

    het ziet er erg lekker uit.
    ik ga het een keer maken voor mijn ouders en zusje
    ik ben benieuwd hoe ze het vinden. 😉

    Beantwoorden
  9. Bianca says:
    7 jaar geleden

    Hi,

    Moet het echt bloem zijn of zelfrijzend bakmeel?
    Las op een andere site dat ze anders niet rijzen.

    Wil ze komend weekend gaan maken voor de verjaardagstaart van onze zoon.

    Groetjes,
    Bianca

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      het is echt bloem in dit recept. Door de eieren rijst het deeg ook al.

      Beantwoorden
      • chelsea says:
        6 jaar geleden

        kan het ook met zelfrijzend bakmeel?

        Beantwoorden
      • chelsea says:
        6 jaar geleden

        kan het ook met zelfrijzend bakmeel, en als je het met large eieren doet hoeveel eieren heb je dan nodig?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Nee, dit kan niet met zelfrijzend bakmeel. Voor large eieren kun je het best ze even wegen (zonder schaal). Een medium ei weegt zonder schaal zo’n 50 gram.

          Beantwoorden
  10. Dennis says:
    7 jaar geleden

    Hoi,

    Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat ze stevig blijven en niet inzakken nadat ik ze uit de oven haal?

    Dennis

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als ze heel erg inzakken zijn ze misschien nog niet helemaal gaar, dan moet je ze wat langer bakken. Wat ik zelf ook altijd doe is een gaatje in de onderkant prikken als ze uit de oven komen, daarna zet je ze nog eventjes in de oven. Het vocht kan zo uit de soesjes waardoor ze steviger zijn en niet inzakken.

      Beantwoorden
  11. Bianca says:
    7 jaar geleden

    Nou ik heb afgelopen vrijdag tot diep in de nacht soesjes staan maken. 😉 Mag niet klagen, het resultaat was prima zo voor een eerste keer!

    Het roeren ging niet zo heel geweldig toen het beslag op zijn stevigst was, dus heb de elektrische mixer er maar op gezet met de deeghaken. Dat ging prima! Werkte ook het fijnst om de eieren er goed doorheen te mixen in een rap tempo.

    Het enige dat ik wel mistte in dit recept was de grootte van de toefjes die je moet maken. Had geen idee hoever de soesjes zouden gaan uitzetten. Misschien een idee om dat er nog bij te vermelden.

    Ik heb nog wel even een andere vraag. Tijdens het bakken kreeg ik het idee dat het ook wel lekker zou zijn om ipv soezen, moorkoppen te gaan maken. Maar voordat ik daar aan begin wil ik nog even weten of de temperatuur van de oven dan omlaag moet? Wellicht dat ze anders wel erg donker worden, wil ik ze goed gaar krijgen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Voor moorkoppen zou ik de oven inderdaad wat lager zetten en de baktijd verlengen. Mochten ze nu al te bruin worden maar niet goed gaar zijn, dek dan de soezen af met aluminium folie. Dan garen ze wel door, maar worden ze niet bruiner. Wat maat betreft, ik maak ze meestal in de maat zoals je ze in de supermarkt koopt, het uiteindelijke soesje wordt dan wel iets groter natuurlijk.

      Beantwoorden
  12. Bianca says:
    7 jaar geleden

    De maat van de soesjes had ik ook inderdaad net zo groot bedacht als in de supermarkt. Maar de vraag is eigenlijk.. hoe groot moet je ze opspuiten om ze zo groot te krijgen. Dat zou je eventueel in je recept kunnen vermelden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat is een kwestie van proberen. Ik maak ze zelf altijd groter dus weet ook niet precies hoe groot ze moeten zijn om die uiteindelijke supermarkt maat te krijgen. Sowieso iets kleiner natuurlijk. Volgende keer misschien even proberen met verschillende groottes op de bakplaat om het uit te vogelen 🙂 Daarnaast hangt het ook maar net van je oven af hoeveel ze rijzen. De verschillen zullen niet groot zijn, maar uit elke oven zullen ze weer iets anders komen.

      Beantwoorden
  13. renske says:
    6 jaar geleden

    Ik heb het samen met mijn vriendin geprobeerd maar het is heleeleeemaal mis gegaan alles wat mis kon gaan ging mis helaas hahah

    Beantwoorden
  14. miranda says:
    6 jaar geleden

    ik ben ze nu aan het maken. Ze zien er goed opgepuft uit. Een paar zakten er in toen ik ze uit de oven haalde, dus ik heb ze meteen teruggezet voor een paar minuten met de oven uit. Dalijk de tweede portie maken, ik wil voor morgen profiteroles maken.

    Beantwoorden
  15. miranda says:
    6 jaar geleden

    nou, er zijn er vijf van de veertien ingezakt. Nu de tweede portie van 14 erin, 20 min. want de eerdere waren niet helemaal gaar. Dan heb ik er te weinig voor morgen dus nog ff een portie deeg maken voor de derde ronde. Maar man, wat is dat makkelijk. Gewoon nog effe wat maken, alsof het niks is (is het ook :-))

    Beantwoorden
  16. miranda says:
    6 jaar geleden

    zo, portie drie is gelukt. Vier zit nu in de oven, ik kan genoeg grote eruit halen voor morgen, de rest is voor eigen gebruik, hartige roomkaas oid. Ik vind het keileuk dat het goed gelukt is. Nu nog het vullen morgen, dat zal ook wel gaan. Bedankt voor je recept!!

    Beantwoorden
  17. Ralf says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vandaag de soesjes gemaakt volgens recept. Op zich zijn ze goed gelukt maar ik vond er zonder vulling wel een lichte ei-smaak aan zitten. Er zitten natuurlijk ook 10 eieren in maar is dat normaal? Heb ik iets verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      nee, die lichte eismaak is normaal hoor 🙂

      Beantwoorden
  18. christel says:
    6 jaar geleden

    Ik heb er een makkelijke heerlijke vulling in gemaakt van een pakje dr. Oetker kloppudding banaan, 200 cl. slagroom, 200cl. melk. Goed gelukt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      goed idee om die kloppudding te gebruiken!

      Beantwoorden
  19. Renuka says:
    6 jaar geleden

    Mag ik weet wat bloem beteken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      “bloem” is the ingredient flour

      Beantwoorden
  20. henk says:
    6 jaar geleden

    Hallo 🙂

    Soesjes kun je toch ook invriezen als het goed is, mits afgekoeld natuurlijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      zodra ze afgekoeld zijn kun je ze inderdaad invriezen 🙂

      Beantwoorden
      • willemien says:
        4 jaar geleden

        Kun je soesjes met slagroom ook invriezen?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Kan, al ben ik zelf niet zo’n fan van slagroom invriezen (komt er toch minder lekker uit)

          Beantwoorden
  21. Hanneke says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura, super! Heb er eclairs mee gemaakt.
    Ik moest wel even doorzetten qua spatelen. Mijn spatel is gewoon afgebroken haha.
    Helaas zakte de eerste lading compleet in toen ik er gaatjes in wilde prikken.
    Ik ga nu de 2e versie in de oven zetten. En ik ga eens een set maken met havermout “melk” ipv melk. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Bianca says:
      6 jaar geleden

      Ik heb gewoon de mixer met deeghaken gebruikt. Dat werkt ook prima.

      Beantwoorden
  22. An says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik weet niet of er meer mensen zijn die moeite hebben met het lezen van de lichtblauwe teksten, ikzelf vind ze slecht te zien.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb nog niet eerder mensen gehoord die daar last van hadde, voor mij is het ook goed zichtbaar. Misschien staat je scherm heel licht ingesteld?

      Beantwoorden
  23. Pingback: soesjes maken – heel Holland bakt | watjijwilt
  24. Hannah says:
    5 jaar geleden

    Hoeveel ml (slag) room heb je nodig om de soesjes te vullen??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik zou zeker wel 2 bekertjes halen.

      Beantwoorden
  25. Mary van der Linden says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze samen met mijn kleine meid (6 jaar) gebakken. Ik moest ze wel iets langer bakken, maar dat ligt aan mijn mini oven. En ze waren heerlijk. Alleen de slagroom mocht wel wat zoeter, mama was vergeten de suiker bij de slagroom te doen.

    Mijn kleine meid heeft er echt van genoten om het samen met mij te maken. Super makkelijk recept. En als je het recept deelt door de aantal eieren en dan maal dat wat je ongeveer nodig denkt te hebben, is het echt heel simpel.

    Beantwoorden
  26. Angélique says:
    5 jaar geleden

    Hoi, misschien heb ik er overheen gelezen, maar is de temperatuur van 200 graden voor een gewone oven of een heteluchtoven?
    Bij voorbaat dank!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      alle temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Hetelucht zet je ongeveer 20% lager

      Beantwoorden
  27. Jen says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraag over de deegbal die zou moeten ontstaan. Ik wil graag de helft van het beslag maken (ong. 30/35 stuks) en vraag me af hoe droog de bal moet zijn. Bij mijn eerst poging werd het wel een soort bal, maar hij leek me te slap. Daarna is het niet meer gelukt en werd het juist bij verwarmen veel slapper. Als ik de warmtebron eronderuit haalde leek het juist weer steviger te worden. Kun je me een aantal tips geven en vertellen hoe droog/compact de bal zou moeten worden?

    Bedankt vast.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voordat je de eieren toevoegt bedoel je? Op de foto met stappen zie je dat linksonder, dat is duidelijker dan wanneer ik het omschrijf 😉

      Beantwoorden
      • Jen says:
        5 jaar geleden

        Ja ik bedoel inderdaad voordat de eieren erbij moeten. Net na de bloem. Vrij snel kreeg ik wel een soort bal, maar die was niet droog of heel stevig. Hoe lang duurde het bij jou voor je de stap van bloem toevoegen totdat de stevige bal ontstond?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Sorry, weet niet meer exact hoe lang dat duurde, paar minuutjes denk ik. Maar dat verschilt sowieso per pan en fornuis.

          Beantwoorden
        • Daniek says:
          4 jaar geleden

          Hoi Jen,

          Ik had net precies hetzelfde! Ben toch maar door gegaan maar is helemaal niks geworden… ook leek de boter eruit te lopen als ik ze op de bakplaat spoot… hoe heb jij het uiteindelijk opgelost?

          Daniek

          Beantwoorden
  28. Kadriye says:
    5 jaar geleden

    Kheb het net geprobeerd en ze zijn erg goed gelukt ??.
    I.p.v op 200graden heb ik ze wel op 180 gebakken. Resultaat is super mooie opgeluchte soesjes. ?

    Beantwoorden
  29. Pingback: Soesjes bakken
  30. Het Bloghuisje says:
    5 jaar geleden

    Vandaag heb ik deze soesjes ook gebakken! Op mijn blog kun je zien hoe ze geworden zijn
    Inclusief klein beetje reclame voor jou Laura!

    Beantwoorden
  31. Carmen says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb al 3x soesjesdeeg gemaakt voor eclairs, helaas zonder resultaat. Mijn tante verwees me naar jou recept voor soesjesdeeg. Voordat ik weer een poging ga wagen aan de eclairs heb ik nog een vraag; iemand vertelde mij dat je geen eclairs kunt maken in heteluchtoven, omdat de ‘stoom’ voor het rijzen wordt weggeblazen. Klopt dit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het is de eerste keer dat ik dat hoor, en ik heb ze zelf ook wel eens in een heteluchtoven gebakken (de soesjes). Dus lijkt mij niet dat het echt niet kan, er zal heus verschil zijn, maar je kan ze ook in een heteluchtoven bakken hoor.

      Beantwoorden
  32. Sophie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept graag alleen maken, is het een optie om het deel met de spatel met bijvoorbeeld een K-klopper van de keukenmachine te doen? Of wordt het dan te luchtig?

    Alvast bedankt voor je reactie en de leuke recepten!

    Sophie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      zou je zeker kunnen proberen, zou hem niet te hoog zetten dan.

      Beantwoorden
  33. Lot says:
    4 jaar geleden

    Kan ik soesjes vrijdag maken, zondag eten dus 2/3 dagen bewaren? Ben zo bang dat mijn toren omvalt, waar kan ik soesjes het beste mee plakken, caramel, chocola?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan wel hoor. Het stevigst is caramel, maar chocola kan ook (zou hem wel korter van tevoren in elkaar zetten)

      Beantwoorden
  34. Willemien says:
    4 jaar geleden

    mijn beslag was zo dun dat het uit de spuitzak liep en meteen inzakte.. ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan, gewoon alle hoeveelheden zoals het er staat en medium eieren. extra bloem toegevoegd, dat werd wat dikker maar zakte alsnog uit tot platte schijven op de bakplaat 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat je het nog wat verder had moeten laten doorkoken zodat het steviger wordt.

      Beantwoorden
      • willemien says:
        4 jaar geleden

        Dat zou goed kunnen, heb het meteen zodra het kookte van het vuur gehaald. De smaak is trouwens wel goed!

        Beantwoorden
    • willemien says:
      4 jaar geleden

      Oeps ik zie nu dat ik er overheen gelezen heb dat het pannetje weer op het vuur moest na de bloem

      Beantwoorden
  35. Joke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb al meerdere keer soesjes gemaakt en is inderdaad totaal niet moeilijk. Nu heb ik wel steeds dat de soezen van binnen niet helemaal droog zijn, nog een beetje kleffig. Met vulling erin proef je het niet, maar ik ben toch wel benieuwd hoe ik dit op kan lossen. Buitenkant is dan namelijk wel mooi op kleur. Ben benieuwd naar je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien iets langer op een lagere temperatuur.

      Beantwoorden
  36. inge says:
    4 jaar geleden

    ik eet heel graag soesen.maar het wil maar niet lukken.ze komen niet omhoog.eerst met spuitzak geprobeerd en nu met 2 lepels niks lukt er .wat doe ik verkeerd.of kan het aan de boter liggen ik gebruik ervan de aldi bakken en braden ligt het daaraan? dank u

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat zou heel goed kunnen, probeer volgende keer eens ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  37. Christa meijer says:
    4 jaar geleden

    Mijn soesjes zijn goed krokant maar worden na een paar uur weer zacht.
    Kan ik daar nog wat aan doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je zou ze nog even in de oven kunnen zetten.

      Beantwoorden
  38. Leen says:
    3 jaar geleden

    Ik zou graag een eclairs maken maar ik mag geen tarwe eten. Is er een goed alternatief voor dit soort gebak of is het dan hopeloos?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik ben niet bekend met een goed alternatief hiervoor helaas.

      Beantwoorden
  39. Lisette says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vraagje: Laat je je beslag afkoelen voordat je het op de bakplaat spuit?

    En bij mij lijkt de boter ge scheiden van het beslag, enig idee hoe ik dit kan voorkomen?

    Groetjes Lisette

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, ik laat het niet afkoelen. Het kan aan de boter liggen, heb je misschien geen roomboter gebruikt?

      Beantwoorden
  40. Karin says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb net de soesjes in de oven staan. Alleen vanaf het begin af aan wilde de boter niet goed mengen met de rest. In de pan kreeg ik het ook niet voor elkaar om een droge bal te krijgen. Het beslag leek ook meer op deeg. Tijdens het opspuiten op de bakplaat kwam de boter aan alle kanten uit mijn spuitzak. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel roomboter gebruikt? Het klinkt alsof het aan de boter ligt.

      Beantwoorden
      • Karin says:
        3 jaar geleden

        Ja ik gebruik voor al mijn baksels roomboter. Maar ik zal het nog eens met andere roomboter proberen. Bedankt!

        Beantwoorden
  41. Aly Berghuis says:
    3 jaar geleden

    Hoi Lauren, net de soesjes gemaakt met jouw recept, zien er al mooi uit,een vraagje:heb jij een tip voor een goede spuitzak? Ik gebruikte van die voor eenmalig gebruik met een metalen mondje erin maar vind ze vooral om te vullen met soezenbeslag erg onhandig

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik ook wegwerpzakken, maar je zou eventueel kunnen zoeken naar spuitzakken die groter zijn met meer inhoud.

      Beantwoorden
  42. Jolien Vliegen says:
    3 jaar geleden

    Dit staat bij suikervrij. Heb je ook een suikervrije vulling als vervanging van de banketbakkersroom. Mijn mama zal u dankbaar zijn 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb zelf geen suikervrije vullingen helaas.

      Beantwoorden
  43. iris says:
    3 jaar geleden

    Superfijn recept! Ik heb het met 2 eieren gemaakt en dezelfde verhoudingen.
    Nadat het een vorige keer helemaal mislukt was met een ander recept is het deze keer helemaal gelukt!
    Thanks

    Beantwoorden
  44. Lily says:
    3 jaar geleden

    Super recept! Ik wilde al heel lang soezen maken, maar was bang dat het te moeilijk zou zijn, tot ik dit recept tegenkwam.

    Ik heb ze net uit de oven gehaald en ze zijn super goed gelukt. 🙂

    Beantwoorden
  45. Sarie says:
    2 jaar geleden

    Hoe weet je dat er genoeg vulling in de soezen zit,
    onvoldoende vulling slagroom zat erin.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik spuit gewoon vulling erin tot deze vol zit, dat merk je vanzelf (je voelt dan een beetje druk dat de spuitzak eruit wordt gedrukt). Kwestie van proberen en eventueel de eerste paar even doorsnijden om te kijken of het goed gaat.

      Beantwoorden
  46. Pingback: De Bakstrijd december 2019 - Laura's Bakery
  47. Lilly says:
    1 jaar geleden

    Hoe lang kan je de soesjes bewaren zonder vulling er in?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Een kleine week.

      Beantwoorden
  48. Roelie says:
    12 maanden geleden

    Beste Laura, ik wil die soesjes bakken. Maar ik heb een zere schouder. Zou dat mengen van de eieren ook kunnen met de handmixer? Graag jou reactie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Het kan, maar niet met de ballonklopper. Alleen met een grovere deegklopper.

      Beantwoorden
  49. Sarah says:
    8 maanden geleden

    250 gram melk is wat anders dan 250 ml melk of hoe moet ik dit zien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Melk is evenveel in grammen als ml.

      Beantwoorden
      • Sarah van Brakel says:
        8 maanden geleden

        Okee thanks! Ik ga ze vanavond maken ben benieuwd!!

        Beantwoorden
  50. Marijke says:
    3 maanden geleden

    Er staat in het recept:
    Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur.

    Als je de pan van het vuur haalt, moet de boter dan helemaal gesmolten zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Het hoeft nog niet gesmolten te zijn (hoe dan ook moet de melk niet op het vuur blijven koken), maar roer eenmaal van het vuur af net zolang tot de boter gesmolten is en ga dan verder.

      Beantwoorden
  51. Anne says:
    4 weken geleden

    Kun je de afgebakken soesjes ook ongevuld bewaren. Dat je de soesjes daags voor het vullen maakt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dat kan absoluut.

      Beantwoorden
      • Anne says:
        4 weken geleden

        Hoe kun je deze dan het beste bewaren?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 weken geleden

          Dat staat onderaan het recept: Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Review Gezonde taarten, cakes en koekjes

Review Gezonde taarten, cakes en koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan