Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bitterballen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 april 2019
in Borrelhapjes, Feestdagen, Hartige recepten, Koningsdag, Oud en Nieuw, Voetbal EK & WK
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Weet je wat het voordeel is van de bakdagen die Lian en ik tegenwoordig elke maand hebben? We dagen elkaar uit. Beide zijn we makkelijke bakkers zoals ik dat noem. Zonder al teveel inspanning en andere ingewikkelde dingen willen we wel graag iets moois en spectaculairs op tafel zetten. Soms willen we onszelf uitdagen en maken we iets wat ons op voorhand ingewikkeld (en een gedoe) lijkt, maar wat uiteindelijk hartstikke mee blijkt te vallen. Deze bitterballen zijn daar een goed voorbeeld van. Ik had er wel eens eerder aan gedacht, maar daar bleef het dan ook wel bij. Toen Lian opperde om nu dan echt eens bitterballen te maken besloot ik het gelijk op de planning te zetten. Tijdens de bakdag was ik bijna nog in staat om iets anders te maken, want het leek me veel te ingewikkeld allemaal. Maar op een of andere manier wagen we ons sneller aan dit soort recepten als we met zijn tweetjes zijn. Wat ik al zei, we dagen elkaar uit. Maar we stimuleren elkaar ook en twee mensen zien (en weten) gewoon meer. En als resultaat staan er vandaag dus heerlijke zelfgemaakte bitterballen online! Die uiteraard helemaal niet zo ingewikkeld bleken te zijn. Ga jij ze ook maken?

Recept afdrukken

Bitterballen

Altijd al eens zelf bitterballen willen maken? Probeer dan zeker eens dit heerlijke recept voor de beste bitterballen!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

Voor de ragout

  • 350 ml runderbouillon (met minstens 20% vlees)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram bloem
  • fijngesneden peterselie
  • 2 tl mosterd
  • 75 ml ongeklopte slagroom

Voor het paneren

  • olijfolie (om je handen mee in te vetten)
  • paneermeel
  • 2-3 los geklopte eieren (M)

Instructies

  • Haal de kant-en-klare bouillon door een zeef en vang het vlees op. Indien nodig snijd je dit in kleinere stukjes.
  • Laat de gelatine in water weken.
  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat dit mengsel, de roux, al roerende garen. Wanneer de bloem begint te kleuren is de roux klaar en voeg je de bouillon in 2-3 delen toe. Breng aan de kook en laat al roerende doorkoken tot je een dikke en gladde saus hebt. Roer het achtergehouden vlees, de fijngesneden peterselie, mosterd en slagroom er nu doorheen. Haal van het vuur.
  • Als laatste knijp je de gelatineblaadjes uit en roer je deze door de ragout. Giet de ragout op een schaaltje en bekleed met vershoudfolie zodat er geen velletje kan ontstaan. Laat afkoelen en enkele uren opstijven in de koelkast. Wij maakten de ragout in de avond en zetten deze voor een nachtje in de koelkast.
  • Snijd de opgesteven plak ragout in 18 gelijke stukjes. Doe een beetje (olijf)olie op je handen en rol balletjes van de stukjes ragout.
  • Zet een diep bord of schaal klaar met het paneermeel en een tweede met het ei. Verhit ondertussen de pan met het frituurvet of de (zonnebloem)olie tot 180 °C.
  • Rol een balletje door de paneermeel, het ei, paneermeel, ei en eindig weer met de paneermeel. Herhaal dit proces voor ieder balletjes. Elke bitterbal heeft dan dus drie laagjes paneermeel.
  • Bak de bitterballen in 3,5 – 4 minuten krokant en bruin. Serveer gelijk.

Tips

  • Tip: Je kunt natuurlijk ook een andere smaak bouillon gebruiken.
  • Tip: Wij hebben alle bestaande paneercombinaties getest en kwamen tot de conclusie dat drie lagen paneer de beste korst geeft en voorkomt dat de bitterbal knapt in de frituur.

Vorige post

Volgende post

The making of: Het borrelhapjes bakboek #1
Sinaasappel minimuffins

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
0

De...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Red velvet marmercake

door Laura Kieft
12 februari 2021
4

De...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 32

  1. Kitty says:
    2 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, kun je je ook voorbakken af laten kolen en invriezen voor een andere keer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt ze ook gewoon zo invriezen (zonder eerst te frituren) en dan later frituren.

      Beantwoorden
      • Kittu says:
        2 jaar geleden

        Dank je wel, ik ga ze zeker maken

        Beantwoorden
      • Suzan says:
        1 jaar geleden

        Ha Laura, ik heb deze heerlijke bitterballen gemaakt. Een portie gelijk gefrituurd waren super lekker. Overige bitterballen (en dat waren er veel voor een feestje) ingevroren en een weekje later gefrituurd. Helaas was dat geen succes, de inhoud werd helemaal vloeibaar. Dus ik denk dat invriezen ms geen goed idee is. Lfs!
        Ps maak regelmatig wat van je leuke recepten, blij mee!!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Heb je de baktijd in de frituur ook aangepast? Zo’n bevroren bitterbal heeft natuurlijk wel wat langer de tijd nodig.

          Beantwoorden
          • Suzan says:
            1 jaar geleden

            Ja dat snap ik, heb verschillende baktijden getest. Helaas zonder succes!

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            He, dat is balen. Ik ga het binnenkort ook zelf proberen, ik hou je op de hoogte.

  2. Desiree says:
    2 jaar geleden

    Klinkt goed, maar kun je deze ook in de Airfryer bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee, deze zijn echt voor de frituur.

      Beantwoorden
  3. Day says:
    2 jaar geleden

    Net als desiree de vraag of ze ook in de airfryer of oven kunnen en zo ja hoe lang en op welke temperatuur

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee deze zijn echt alleen om te frituren. Voor Airfryer en oven zijn er aanpassingen nodig. Misschien dat zo’n recept nog eens volgt als we dat uitgevogeld hebben 🙂

      Beantwoorden
  4. Adriana says:
    2 jaar geleden

    Leuk, gaan we uitproberen! Welke runderbouillon adviseer je? Ik ken eigenlijk alleen bouillonblokjes maar daar zit geen vlees in. Zie dat de AH van eigen huismerk een pot van 350 ml heeft. Benieuwd welke je adviseert, het zal de smaak flink bepalen?

    Beantwoorden
    • Riny says:
      2 jaar geleden

      Hallo Laura,
      Dankjewel voor het bitterballen recept. Ben er heel erg blij mee. Ik heb coeliakie.
      Ga proberen of ik ze met glutenvrij meel kan maken. Zou super zijn als het lukt.
      Al zolang niet van bitterballen gesmuld.
      Zou je met dit recept ook kroketten kunnen maken?
      Groetjes, Riny

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Ja hoor, hier kun je ook kroketten mee maken. De baktijd wordt dan wel langer.

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Inderdaad zo’n pot gebruiken (Waar al stukjes vlees in zitten)

      Beantwoorden
  5. Trui Vercaemert says:
    2 jaar geleden

    Hi, mijn naam is Trui, ben in België geboren maar woon al 43 jaar in Spanje. Ik vertel dit, moest mijn vraag dom zijn… 😁
    Komt er geen vlees bij te pas?? Of bedoelt u met 20%, dat van de 350 ml bouillon, mínimum 70 gr vlees moet zijn??
    Dank bij voorbaat.
    Volg je blog vía Bloglovin.
    Trui

    Beantwoorden
    • Eveline says:
      2 jaar geleden

      In Nederland verkopen ze potten kant en klare bouillon waar stukjes vlees bij in zitten. Dat is de 20% vlees. Dit is dan meteen ook de vleesvulling. Ik denk dat je eender welk gaar vlees in kleine stukjes toe kunt voegen.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier in Nederland kun je inderdaad potten bouillon kopen waar al wat vlees in zit. Zelf toevoegen kan natuurlijk ook prima.

      Beantwoorden
  6. Jeanine says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Volgende keer kijken of ik de korst nog wat knapperiger kan krijgen. Maar de smaak is echt goed!
    Bedankt voor dit leuke recept!!

    Beantwoorden
  7. Willeke says:
    2 jaar geleden

    voor mijn vegetarische dochter.. zou t ook met groentebouillon gaan? en zal het dan nodig zijn stukjes groente toe te voegen?

    Beantwoorden
    • Willeke says:
      2 jaar geleden

      Ik heb ze ook gemaakt met groentebouillon (en een portie rundvlees) En ook de groentebitterballen zijn perfect gelukt! Iedereen hier in huis vond ze heerlijk!

      Zo fijn dat al jouw recepten gewoon altijd lukken!

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        wat leuk om te horen!

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima hoor 🙂 Stukjes groente toevoegen kan, maar hoeft niet per se.

      Beantwoorden
  8. Mirella Dekker says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Op de éėn of andere manier kan ik het recept niet lezen.
    De foto’s staan bij mij over het recept heen geplaatst.
    Ik kan alleen de bereiding lezen.

    Enig idee hoe ik dit op kan lossen of zou je het nog een keer op willen schrijven?

    Gr,
    Mirella

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat ligt aan je browser. Even updaten of een andere gebruiken lost het op.

      Beantwoorden
  9. Cic says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ziet er goed uit en ik wil deze proberen om te maken. Echter eten wij alleen halal. En ik kan geen runderbouillon vinden. Kan ik dit zelf maken met stukjes vlees erbij? En zo ja, hoe ? Alvast erg bedankt. Groetjes. Cici

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik zelf ook nog nooit gemaakt, maar er staat vast een recept voor op internet.

      Beantwoorden
  10. Mel says:
    1 jaar geleden

    Klinkt erg lekker! Kunnen ze ook zonder de ongeklopte slagroom? Gezien mijn lactose intolerantie is dat niet handig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je kunt ook lactosevrije slagroom gebruiken lijkt mij. Ik zou het niet zomaar weglaten.

      Beantwoorden
  11. Monique says:
    12 maanden geleden

    Beste Laura

    Vraagje waarom rol jij ze alleen door parneermeel en ei en niet
    Door bloem:,ei en parneermeel.

    Groetjes monique

    Beantwoorden
  12. Joop Godwaldt says:
    3 maanden geleden

    Beste Laura,

    Omdat gelantine word gemaakt van diverse dieren wil ik daar indien mogelijk een alternatief voor gebruiken.
    Heb jij ook ervaring met met vegetarische geleermiddelen zoals Tapioca

    Groetjes Joop

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee, helaas nog niet! Maar in dit recept vond ik de gelatine niet nodig: https://www.laurasbakery.nl/oesterzwam-bitterballen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Sinaasappel minimuffins

Sinaasappel minimuffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan