Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Lemon Curd

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 april 2014
in Allergenen, Feestdagen, Glutenvrij, Pasen, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lemon curd 1a

In mijn bakweekend vorige maand maakte ik voor het eerst lemon curd. Ik had dit nog nooit zelf gemaakt. Geen idee waarom, ik had er gewoon nog nooit over nagedacht. Omdat ik zo’n zin had om lemon meringue pie te maken (recept vind je hier!) wilde ik het gelijk goed doen en ook zelf de lemon curd maken. Ik maakte een grote portie voor nog wat meer projectjes en om te zorgen dat ik nog wat over had om door de yoghurt te doen bijvoorbeeld (heel lekker!). Voor een recept heb ik het internet afgestruind en eigenlijk overal liep ik tegen hetzelfde recept aan, dat heb ik nu dus gebruikt. Van te voren had ik niet gedacht dat het zo simpel zou zijn om lemon curd zelf te maken. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

UPDATE: We krijgen regelmatig de vraag of je lemon curd mag eten als je zwanger bent. Het antwoord is ja. De au bain-marie bereiding zorgt ervoor dat de lemon curd niet warmer kan worden dan 100 graden (het kookpunt van water). Gelukkig worden schadelijke bacteriën al gedood boven de 70 graden. – Bron

lemon curd 2a

lemon curd 3a

lemon curd 4a

Recept afdrukken

Lemon curd

Zelf lemon curd maken is helemaal niet moeilijk. Met slechts een paar ingrediënten maak jij zelf lemon curd voor in bijvoorbeeld een lemon meringue taart.
Porties: 1 potje vol

Ingrediënten

  • rasp van 2 flinke citroenen
  • sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (geklutst)

Instructies

  • Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
  • Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  • Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
  • Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen (ik maakte een grote portie, voor dit recept is een kleine schaal voldoende). Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke juiste dikte.
Bewaren

Wanneer de lemon curd helemaal is afgekoeld doe je het in een pot die je in de koelkast bewaart, daar blijft het zo’n twee weken goed. Als je de potten van tevoren hebt uitgekookt kun je de curd tot wel een jaar bewaren op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

lemon curd 5a

De komende tijd vind je verschillende heerlijke recepten op Laura’s Bakery waarvoor je lemon curd kunt gebruiken. Maar voor nu zijn er ook al genoeg dingen te bedenken. Doe een beetje lemon curd door je yoghurt, een beetje over je ijs, smeer het op een cracker. Ja, het is echt allemaal lekker!

Vorige post

Volgende post

Laura ontdekt: Zoet Amsterdam
Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
22

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 254

  1. Joyce says:
    7 jaar geleden

    Oe ben vooral erg benieuwd naar de lemon pie!

    Beantwoorden
  2. Kayleigh says:
    7 jaar geleden

    Ik ben gek op lemon curd en zelf maken lijkt me al helemaal leuk! Ik zou hem denk ik graag op zelfgemaakte macarons smeren!

    Beantwoorden
  3. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Ik heb dit nog nooit gemaakt, ben benieuwd naar je recepten!

    Beantwoorden
    • Corrie says:
      6 jaar geleden

      Overheerlijk is÷ lemon curd op een cracker en daarop verse aardbeien! To die for!

      Beantwoorden
  4. Tessa says:
    7 jaar geleden

    Oh wat ziet dat er heeeerlijk uit! Snel eens proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Gerda kap says:
      10 maanden geleden

      Laura even een vraag mijn lemoncurd lukt heel goed alleen zodrra ie op d zandtaartbodem komt wordt ie wat nattig hoe komt dat gr gerda

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        10 maanden geleden

        Zanddeeg afbakken laten afkoelen en insmeren met gesmolten chocolade zo dringt het vocht niet door tot in je bodem

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Een goede tip! Maar dan moet je wel chocolade in je tartelette/taartbodem willen.

          Beantwoorden
      • Marlies Spijkerboer says:
        3 maanden geleden

        Hi,als ik de lemon curd in weckpotjes doe (waar zo’n sluitring bij zit),is dat dan hetzelfde effect en kan ik hem dus een jaar bewaren als met een potje met een deksel?
        En moet je de curd er dan warm in doen,net zoals met eigen gemaakte jam?
        Grtz Marlies

        Beantwoorden
  5. Eefke says:
    7 jaar geleden

    Ziet er heerlijk fris uit! Ik ben gek op lemon, denk dat ik dit binnenkort toch maar eens ga proberen!

    Beantwoorden
    • charon says:
      11 maanden geleden

      zou ik de citroensap ook kunnen vervangen door wei?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Waarom zou je dit willen doen?

        Beantwoorden
    • Maira says:
      5 maanden geleden

      Hoi de lemon curd dikt bij mij niet in het blijft heel vloeibaar

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 maanden geleden

        Heb je iets aan het recept veranderd? Anders waarschijnlijk niet lang genoeg ingedikt.

        Beantwoorden
      • Bo taartjes says:
        5 maanden geleden

        Hij moet 80 graden bereiken dan is hij klaar. Dat kan zelfs wel 30 minuten duren!! Dus thermometer er in en gas wat hoger.. af en toe roeren!!

        Beantwoorden
  6. jolanda says:
    7 jaar geleden

    oh en hij is lekker. zondag gemaakt, nu maar weer nieuwe maken want hij is al bijna op…. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      zo, dat is snel! 😀 Fijn dat je hem zo lekker vindt 🙂

      Beantwoorden
  7. Denise Verbeek says:
    7 jaar geleden

    Kan je de lemon curd ook Invriezen of op een andere manier zorgen dat het langer houdbaar blijft?
    Dan kan ik in een keer veel maken en af en toe een beetje pakken voor een recept.

    Groetjes Denise

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Je kunt het ook in een gesteriliseerde pot doen, dan is het ook al weer langer houdbaar.

      Beantwoorden
      • Sjeff says:
        5 jaar geleden

        Kunje de curd ook heet in de potjes doen, voor de houdbaarheid?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Jazeker 🙂

          Beantwoorden
  8. Nicole says:
    7 jaar geleden

    Ik heb gisteren de lemon curd gemaakt, maar ik kreeg allemaal gestold eiwit in de lemon curd. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Groetjes,
    Nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zorg dat het vuur niet te hoog staat en goed roeren, liefst met een garde. Zodra het ei door het mengsel is opgenomen zal het niet meer stollen. Als het vuur te hoog staat en je roert het ei er niet gelijk doorheen, dan kan het gaan stollen.

      Beantwoorden
      • Bonny says:
        12 maanden geleden

        Ik heb het ook aan de hand, maar als ik hem zeef ,kan ik hem dan wel gewoon gebruiken?

        Beantwoorden
  9. Margriet says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor het recept, ik ga het maken! Ooit heb ik het eens gemaakt met limoen, dan wordt het mooi groen. Ook heerlijk fris, en niets lekkerder dan zelfgemaakt!

    Beantwoorden
  10. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Staat af te koelen, ruikt zalig, straks even proeven.

    Beantwoorden
  11. Rieneke Kieft says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel ml citroensap gaat erin? Ik gebruik eerlijk gezegd altijd kantenklare uit een flesje.. en is een theelepel citroenrasp voldoende? Dat gebruik ik ook uit een potje, erg hè? 😉 Binnenkort ga ik de lemon meringue pie maken, heb er nu al zin in!

    Groetjes Rieneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het aantal ml niet gemeten heb. Citroenrasp is sowieso meer dan 1 theelepel, maar ook dat heb ik niet gemeten. Ik zou gewoon lekkere verse citroenen gebruiken, is ook veel lekkerder 🙂

      Beantwoorden
  12. Michelle says:
    7 jaar geleden

    Hallo, ik heb dit recept voor lemon curd inmiddels 2x gebruikt. Je gebruiksaanwijzing vind ik goed, echter is mijn probleem beide keren geweest dat hij toch niet zo dik als yoghurt ongeveer werd tijden het au-bain marie werken… En toch echt veel langer als 20 min op het vuur laten staan… Enig idee waar dit aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Michelle, is de lemon curd wel genoeg ingedikt bij het afkoelen? Als het iets dunner is bij het au bain marie verwarmen maakt dit niet heel veel uit, maar het moet wel al duidelijk iets ingedikt zijn voordat je het verder laat afkoelen. Ik durf je niet te zeggen waarom het niet dikker werd bij jou. Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Vicky says:
        6 jaar geleden

        Hoi Laura 🙂
        Inderdaad een fijn recept. Dank je wel.
        Ik heb het recept x3 gemaakt omdat ik de lemon merigue pie x2 wil maken. Maar ik krijg de lemon curd ook niet stijf. Hij blijft vloeibaar als gesmolten boter.
        Ik heb het een paar uur geleden gemaakt maar zou ik nu nog maizena of een ander opstijvingsmiddel kunnen toevoegen?
        Want op deze manier kan ik er geen taart van maken.
        Alvast heel erg bedankt.
        Groetjes Vicky

        Beantwoorden
        • Johan says:
          6 jaar geleden

          Hallo Vicky.
          Ik ben geen Laura, ( en Lauara ik wil jouw ook het gras niet onder de voeten weg maaien) maar ik zou er geen maizena meer bij doen.
          Ik zelf denk dat je nu meer bereikt met een geleisuiker of gelantine, dit omdat het al afgekoeld is en je het weer opnieuw moet opwarmen.
          Is een advies, misschien heeft Laura een ander idee.

          Gtz Johan

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            6 jaar geleden

            Hoi Johan,
            Bedankt voor het meedenken! Ik kan mij heel goed vinden in jouw advies. Geleisuiker werkt ook heel goed 🙂
            Groetjes, Laura

          • Vicky says:
            6 jaar geleden

            Hi Johan en Laura,
            Bedankt voor jullie reacties 🙂
            Ik heb ook een vriendin die patissier is, gevraagd wat ik fout had gedaan en dit is haar antwoord:

            “Dan heb je hem niet genoeg verwarmd.
            Je kunt hem nog wel een keer voorzichtig verwarmen.
            Lemon curd moet op 80graden verwarmd worden. Het ligt ook aan je pan en hoe hard het water kookt en de hoeveelheid enzo.
            Als je de lepel of spatel eruit haalt, dan moet je met de bolle kant van een lepeltje een horizontale lijn over de curd kunnen trekken als hij dan over de lijn naar beneden druipt, is hij nog niet klaar.
            Als hij klodderig wordt, is de curd te ver verwarmd. Maar dan kun je hem nog wel een beetje fixen door er met een staafmixer door te gaan.”

            Ik heb hem nog een keer voorzichtig verwarmd en er wat maizena bij gedaan (ik wilde het zekere voor het onzekere nemen) en toen werd hij wel stijf. De consistentie is vast mooier als je het in een keer goed hebt maar voor taart moet de curd wel stijf zijn 🙂
            Bedankt voor jullie hulp 🙂

          • Laura's Bakery says:
            6 jaar geleden

            En jij bedankt voor de verdere uitleg! Zo heb ik ook weer wat geleerd 🙂
            Fijn dat de curd nu goed is 😀

    • Lisa says:
      8 maanden geleden

      hoi,
      ik had dit ook altijd voor en heb er nu iets op gevonden.
      ik doe een eetlepel bloem en twee eetlepels geleisuiker erbij en dan eens mixen.

      Beantwoorden
  13. Desiree says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura, zou ik dit ook kunnen gebruiken om ijsjes te maken in van die ijslollie’s?
    De kinderen willen hier graag citroenijsjes 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik zou niet van alleen lemon curd een ijsje maken, dat wordt iets te zuur denk ik. Je kunt de lemon curd misschien wel door yoghurt mengen en dit als ijsje invriezen.

      Beantwoorden
  14. Natasja says:
    7 jaar geleden

    Ik heb deze lemon curd vanmorgen gemaakt. Hij is erg goed gelukt. Ik heb hem in de diepvries gezet, want ik heb hem pas over 3 weken nodig, ben benieuwd of dat goed gaat. Ik ga hem gebruiken voor de lemon meringue pie 🙂

    Beantwoorden
  15. Corina says:
    6 jaar geleden

    Ik heb al 5 recepten gemaakt maar allen vind ik ze ruiken naar vies ei is dat bij deze ook

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt en hij ruikt altijd gewoon lekker fris naar citroen 🙂

      Beantwoorden
  16. marian says:
    6 jaar geleden

    Ik heb een vraag hoeveel lemoncurd krijg ik ,als ik het recept volg. Ik heb voor een recept 325 gr nodig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet niet precies hoeveel gram je uiteindelijk hebt. Ik denk dat het erom hangt, voor de zekerheid kun je het best het recept verdubbelen (of x 1,5).

      Beantwoorden
  17. Marry says:
    6 jaar geleden

    Ik had ook problemen met het indikken van de lemoncurd.
    De oplossing is vrij simpel, opnieuw verwarmen en 2 eetlepels opgeloste maïzena toegevoegd, even door laten koken (goed blijven roeren!). Opnieuw af laten koelen.
    Misschien heeft een ander ook iets aan deze tip. Smaakt fantastisch!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat een goede tip zeg!

      Beantwoorden
  18. Suzan says:
    6 jaar geleden

    Je kunt de lemoncurd ook voorzichtig in van die ijsblokzakjes gieten (trechter) en dan invriezen, dan kun je gepaste hoeveelheid ontdooien.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      wat een goed idee zeg! Bedankt voor je tip 🙂

      Beantwoorden
  19. Hanneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi,
    Ik heb bij de eerste fase, bij het smelten van de boter en suiker, dat je suikerkorrels blijft voelen. Moet ik wachten tot de korrels allemaal opgelost zijn? Want het staat al best een tijdje op, en ze gaan niet weg.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De suiker moet inderdaad opgelost zijn. Heb je fijne kristalsuiker gebruikt? Als je ze nog héél fijn voelt dan kun je wel al verder gaan met het recept hoor.

      Beantwoorden
      • Hanneke says:
        6 jaar geleden

        Ik had gewone kristalsuiker gebruikt, maar het is helemaal goed gekomen!
        Ben er gewoon mee verder gegaan, ook al waren de korrels nog niet helemaal weg, maar na het toevoegen van het citroensap en de eieren, was er niks meer van te merken gelukkig!
        Wat ik alleen wel had, is dat ik op het einde wat eiwitstolsels erin had, dus heb het toch te warm laten worden. Maar die heb ik eruit gevist, en nu zoet het er helemaal goed uit 😉
        Dank je wel!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          super dat het uiteindelijk toch helemaal goed is gekomen! 😀

          Beantwoorden
  20. Dini says:
    6 jaar geleden

    dank je wel voor het heerlijke recept!
    ik heb het net gemaakt en het is gelukt, geweldige smaak, zalig!

    Beantwoorden
  21. maria baars says:
    6 jaar geleden

    Hoi wat een heerlijk recept, ik vraag me alleen af of er een kans op salmonella besmetting is ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, de eieren worden verhit.

      Beantwoorden
      • Susanne says:
        6 jaar geleden

        Dus zwangere mogen dit ook???

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Jazeker, het is verhit.

          Beantwoorden
  22. Bartje says:
    6 jaar geleden

    Vraagje, voor de kerst heb ik Lemon Curd nodig, maar zelf maken zit er niet in Mja ik ben een man die gebombardeerd is tot het toetje mAken.

    Beantwoorden
  23. Bartje says:
    6 jaar geleden

    Maar nu kan ik het nergens in de winkels vinden, wel van dr oetker citroens rasp, is dat het zelfde ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De citroenrasp is niet hetzelfde helaas. Je zou eens in een grotere supermarkt bij de jam etc kunnen kijken, misschien dat je het daar kunt vinden.

      Beantwoorden
  24. Bartje says:
    6 jaar geleden

    Hartstikke bedankt hoop dat het lukt, en het toetje ook.

    Beantwoorden
  25. van Schagen says:
    6 jaar geleden

    Super lekker! De eerste keer wat niet echt gelukt moest toen 2 tl maizena pas werd de curd dik. De 2de poging wat meteen gelukt. Echt super lekker, hebt nu in de pot bewaard voor dagelijks gebruikt. Bedankt Laura.

    Beantwoorden
  26. lenicka says:
    6 jaar geleden

    Oh man wat is dit lekker! Ik had nog nooit lemon curd gehad en twijfelde of ik het lekker zou vinden maar wilde het eens maken omdat het er zo lekker uit ziet.
    Het is helemaal gelukt en LEKKER!
    Ik kan haast niet wachten tot het weekend is want dan ga ik de meringe taart ermee maken.

    Beantwoorden
  27. Tsikimo says:
    6 jaar geleden

    Heb m net voor het eerst gemaakt en net na het gieten in de ovenschaal even snel geproefd…. Heerlijk zoet! Heb het nog nooit gegeten, maar wilde het zo graag zelf maken en ben zo benieuwd! Kan bijna niet wachten tot hij afgekoeld is! Bedankt voor het delen van dit recept!

    Beantwoorden
  28. Nadia says:
    6 jaar geleden

    Hallo Pauline,
    Ik ben al enige tijd op zoek naar een lekker recept voor Lemon curd. Ik heb er al een aantal voorbij zien komen. Is er een reden waarom jij de eieren klutst want ik zie bij heel veel recepten dat je alleen de eidooiers moet gebruiken. Wat voor verschil maakt dit eigenlijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik kluts de eieren om te voorkomen dat het eiwit gaat stollen. Ik heb geen ervaring met recepten die alleen eidooiers gebruiken, dus wat dat verschil is durf ik je niet te zeggen.

      Beantwoorden
  29. Hanneke says:
    6 jaar geleden

    Heb het net met sinaasappels gemaakt, ook erg lekker (met chocola

    Beantwoorden
  30. Hanneke says:
    6 jaar geleden

    En die maizena tip was ideaal! Meer sap uit de sinaasappels dus door andere verhouding dikte het niet zo goed in. Staat nu af te koelen, maar kan haast niet wachten.

    Beantwoorden
  31. Alie says:
    6 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Vandaag voor het eerst de lemon curd gemaakt. Ik heb het recept verdubbeld maar zelfs na 40 minuten werd het maar niet dikker. Ik heb er uiteindelijk nog 4 tl maïzena (opgelost in water) door heen gedaan maar het werd helaas maar niet dikker. Na 50 minuten toch maar in een schaal gedaan, ben benieuwd of het, tijdens het afkoelen, nog verder indikt.
    Het recept lijkt me in ieder geval wel erg lekker dus hoop dat het een beetje meevalt 😉
    Je hebt veel leuke en lekkere recepten en heb er al vele van geprobeerd! Ga zo door! 😉

    Liefs van Alie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je maïzena toevoegt moet je dit gewoon in poedervorm toevoegen en niet opgelost in water, je wilt niet nog meer vocht hebben natuurlijk 😉 En in principe moet het bij het afkoelen gewoon mooi indikken. Hopelijk is het gelukt! 🙂

      Beantwoorden
  32. Monique says:
    6 jaar geleden

    Kan je de suiker ook vervangen door palmsuiker of een andere zoetstof? Ik probeer zoveel mogelijk kristalsuiker te vermijden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het wel proberen. Ik heb er geen ervaring mee, dus je hebt kans dat het resultaat wat anders wordt dan met kristalsuiker.

      Beantwoorden
  33. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de lemoncurd ook met limoen kunnen maken ipv citroen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor! Dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
  34. Irene says:
    6 jaar geleden

    In 1 keer goed gelukt,smaakt veel te lekker!
    Morgen cakjes bakken .
    Bedankt voor je duidelijke recept.

    Beantwoorden
  35. Leah says:
    6 jaar geleden

    Ik heb dit recept afgelopen zaterdag gemaakt, en jeetje wat is dit lekker zeg!! Mijn moeder en ik hebben er enorm van lopen smullen!
    Zaterdag kwam ik een recept tegen van bladerdeeg met limoencurd en ik dacht dit ga ik vandaag maken. Ik naar de winkel omdat ik nog bladerdeeg en citroenen nodig had.. wat was er op.. precies dat! Toen maar voor limoenen gekozen en dit was ook super lekker.
    Het enige wat ik aangepast heb is (dankzij de reacties) een beetje maizena toevoegen om het wat meer te binden. Zo kreeg het de juiste structuur!
    Inmiddels heb ik het al door mijn smoothies en yoghurt gedaan, tal van mogelijkheden als je eenmaal lemoncurd of limecurd hebt gemaakt!

    Beantwoorden
  36. johan says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ook ik heb van de week een curd gemaakt met als basis jouw recept. Alleen wilde ik een vulling voor bonbons maken en dan vind ik sinaasappel lekkerder. Ik heb i.p.v. Citroen, 2 miniolaas gebruikt. Had bij het uitpersen ongeveer 275 ml sap en de rest van jou ingrediënten. Na ongeveer 25 min. koken was de Curt nog behoorlijk dun. Met wat vloeibare curd wat maïzena aan gemaakt en dat toe gevoegd, maar ook nu bleef de curd heel dun. Hier op dook ik mijn kastjes in en vond een pak gelei suiker. Eureka!! na het toevoegen van 3,5 eetlepel gelei suiker kreeg de curd meer structuur, en na het af koelen een perfecte binding en een heerlijke fris zoete sinaasappel smaak. Ik heb er heerlijke bonbons mee gemaakt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Mineolas (?) zijn groter en geven meer sap, waarschijnlijk wilde hij daarom niet goed indikken. Heel slim om het met geleisuiker te doen, prima oplossing! Leuk idee ook om het in bonbons te gebruiken, ga ik onthouden 😉

      Beantwoorden
  37. Ada Meijering says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,
    Voor het eerst gemaakt en ook meteen gelukt. Bedankt voor het recept.
    In de winkel kant en klaar kopen kost harstikke duur en deze smaakt veel lekkerder. We hebben een aarbeien monchou taart gemaakt. Hij was heerlijk.

    Veel liefs Ada

    Beantwoorden
  38. Flora says:
    6 jaar geleden

    Voor het eerst gemaakt vandaag! Hij is super goed gelukt, had het recept x 1,5 gedaan omdat ik de Lemon meringue Pie ga maken. Hij is dik geworden zonder maizena te gebruiken! Heerlijk, bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  39. Iris says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is t de bedoeling dat je continu blijft roeren als t wordt verwarmd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, gewoon rustig doorroeren inderdaad. Je kunt af en toe best even stoppen met roeren, maar laat het niet 20 minuten zo staan.

      Beantwoorden
  40. Anita says:
    6 jaar geleden

    Heb hem vandaag weer gemaakt omdat ik van het weekend de Lemon Meringue Cheesecake wil proberen. Hij is net als vorige keer weer super gelukt.
    Voor de mensen waar hij dun blijft, is het misschien een tip dat je met een vloeistof thermometer de curd maakt. Zorg dat de curd 80 graden blijft, dan werkt het perfect en krijg je ook geen eiwitstolsels er in. En blijven roeren natuurlijk 😉 Succes!!

    Beantwoorden
    • Liz says:
      6 jaar geleden

      Geweldige tip, dankjewel! Ga ik morgen meteen kopen 🙂

      Beantwoorden
  41. Pingback: Recept: citroen meringue taart (foodblog swap) - Eet het beter
  42. Suzanne says:
    6 jaar geleden

    Mijn hemel wat is dit lekker! 🙂
    Ik had het nog nooit geproefd en nu dus zelf gemaakt met jouw recept. Echt overheerlijk!
    Nu maar hopen dat als ik het ‘voor het echt’ ga maken, het net zo lekker wordt als deze proefversie.

    Beantwoorden
  43. Lisa says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Wat een fijn recept, ik ben dol op lemon curd cheesecake en lemon meringue pie! Voorheen maakte ik die altijd met lemon curd uit een potje… Maar met dit receptje heb ik de verse citroenen al in huis gehaald!
    Ik had even een vraagje, denk je dat ik de lemon curd langer kan bewaren als ik het gelijk in uitgekookte potjes giet en op de kop zet zodat het vacuum trekt? Ik had al begrepen dat bij sommige mensen het indikken niet goed ging, maar met wat maizena lukte het dan wel. Ik ben zeer benieuwd, want ik heb altijd wel citroenen in huis (gebruik ze voor alles, van koken tot schoonmaken!) en ik zou het ook lekker vinden om altijd zelfgemaakte lemon curd in huis te hebben 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je moet vooral geduld hebben voor het indikken, bij mij duurt het 20 minuten voordat ik de gewenste dikte heb. In geval van nood kun je inderdaad altijd wat maïzena gebruiken. Als je het in schone potjes giet kun je het veel langer bewaren inderdaad. Net als met jam etc. 🙂

      Beantwoorden
  44. Martine says:
    5 jaar geleden

    Ik heb al heel vaak lemoncurd gemaakt en ben er echt helemaal weg van.
    Ik zou er echter NOOIT maizena door doen. Het maakt de smaak toch echt iets anders. En het is ook niet nodig.
    Als je zorgt dat het warm genoeg wordt, dan dikt het echt in!! Als je een kookthermometer hebt, zul je zien dat het tegen de 80 graden heel mooi gaat indikken. En vooral niet te bang zijn om het te verwarmen. Je doet dit au bain marie en als je er bij blijft en af en toe roert dan kun je het vuur echt wel iets hoger zetten dan op de laagste stand.
    Als je van dingen zelf maken houdt, dan is een thermomether in dit geval ook echt een uitkomst. Dan zie je namelijk dat de curd helemaal niet ineens heel snel tot naar een kookpunt gaat als je er een beetje bij blijft. En waarschijnlijk heb je er de volgende keer dat je het maakt al geen thermometer meer bij nodig omdat je dan gewoon weet dat het echt wel goed komt en mooi indikt.
    Ideetje voor de lemoncurd: een zelfgemaakt kwarktaart met ongeveer 150 ml lemoncurd. De helft van de curd door door het kwark-roommengsel roeren en de andere helft voor het opstijven met een vork nog door het mengsel marmeren voor het extra leuke effect. Op een bodem van chocoladekoekjes of bastognekoeken …. MMMMM!!

    Beantwoorden
  45. Charley says:
    5 jaar geleden

    Mjammmm! Ik heb de lemon curd net klaargemaakt, voor het eerst, en het is echt perfect gelukt. Gewoon heel rustig au bain marie verwarmd en geen extra middelen nodig gehad om het te laten indikken. Ik wil het gebruiken voor een lemon meringue pie, maar ik hoop dat ik het niet allemaal al heb opgesnoept voor ik ga bakken! Hihi! Veel te lekker!

    Beantwoorden
  46. lieneke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de lemon curd ook gemaakt zonder problemen hmm.. ik ga het gebruiken als taartvulling in een taart voor mijn zoontje derde verjaardag!

    Beantwoorden
  47. Marcia says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb dit recept een tijdje terug gemaakt en is echt heerlijk.
    Nu wil ik het weer gaan maken maar dan gebruiken als vulling voor een cupcakeje.
    Nu weet ik alleen niet zo goed of ik dan aan deze hoeveelheden genoeg heb.
    Je gebruikt niet zo veel in een cupcakeje maar moet er wel 40 maken.
    Ik kan maar beter te veel maken dan te weinig maar ik dacht misschien weet jij hoeveel je met deze hoeveelheden kan doen?

    Groeten van Marcia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou voor de zekerheid wat meer maken, maar ik denk dat je wel een heel eind komt hoor.

      Beantwoorden
  48. m says:
    5 jaar geleden

    ik ben bezig met de meringue taart en de lemon curd is al klaar, lastig deze niet op te snoepen voor de taartbodem enzo uberhaupt klaar zijn, jummie en zo simpel!

    heerlijk ook in de zomer voor bij ijs of door yoghurt of nouja, het is eigenlijk met alles wel lekker denk ik!

    Beantwoorden
  49. Jenny says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb geen ongezouten boter in huis, lukt de lemon curd ook met gezouten boter.

    Groetjes Jenny

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan wel, maar je krijgt het lekkerste resultaat als je ongezouten boter gebruikt.

      Beantwoorden
  50. Kim says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, goed recept. Het dik laten worden duurde bij mij erg lang, waarschijnlijk omdat de kom dik is en ik ook 2x zoveel lemon curd aan het maken was. Op de duur heb ik de magnetron gebruikt ipv au bain marie. Zo n 4 minuten; en tussendoor elke minuut roeren. Later ff gezeefd ivm klontjes.

    Groetjes Kim

    Beantwoorden
  51. Stefanie says:
    5 jaar geleden

    Hoi!! Gisteren de lemon curd gemaakt. Wat een top recept. Had niet verwacht dat het in een keer zou lukken maar toch!!

    Beantwoorden
  52. Pingback: Lemon Curd | Elly van Veen
  53. Elly says:
    5 jaar geleden

    De lemoncur is heerlijk, ik heb rietsuiker gebruikt. Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  54. ikke says:
    5 jaar geleden

    De aanhouder wint! Dankzij de reacties onderaan het recept is het me toch gelukt! Na heel veel geduld (bijna één uur) kreeg ik de lemon curd uiteindelijk toch dik, ik wilde absoluut geen maizena gebruiken en heb dan maar het vuur hoger gezet en langzaam maar zeker werd het dunne mengsel toch nog behoorlijk dik. Bij het overgieten in de glazen potjes zag ik dat het goed zou komen. De smaak is voortreffelijk en ik ben blij dat ik na al die tijd eindelijk die felbegeerde lemon curd gemaakt heb. Eerder deze morgen had ik een nieuwe batch limoncello klaar gemaakt want sinds de Spanjaarden in het dorp de smaak te pakken gekregen hebben, moet ik zorgen dat ik die altijd voorradig heb! Nu kan ik hen ook toetjes met lemon curd aanbieden 🙂

    Beantwoorden
    • Marielle says:
      4 jaar geleden

      Kun je me aangeven hoe lang je de lemon curd kunt bewaren nadat je deze heet in een steriel glazen potje heb gedaan en ondersteboven hebt gezet? Heb je dit toevallig uitgetest?

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        als je het op een koele, donkere plek (kan buiten koelkast) bewaart, blijft het zeker een jaar goed.

        Beantwoorden
  55. naziha says:
    5 jaar geleden

    hoi laura, goede recept.
    Ik had een vraagje, welke boter is het beste voor de deeg en de curd?
    welke heb jij gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  56. Marleen says:
    5 jaar geleden

    Wat een toprecept! Nu wil ik het alleen nooit meer uit een potje……….
    Groeten van Marleen.

    Beantwoorden
  57. Gerri says:
    5 jaar geleden

    Zelfgemaakte Lemon curd op zelfgemaakte scones en een toefje niet helemaal stijf opgeklopte slagroom, mmmm… helemaal High Tea zoals ik het in Groot Brittannië geleerd heb.
    Als je één hele citroen raspt, dan is dat ongeveer één eetlepel met iets of wat een heuveltje er op. Ik heb zo’n maatlepelsetje met 1 tablespoon, 1 teaspoon, 1/2 teaspoon, 1/4 teaspoon. Voor mij onmisbaar in de keuken.

    Dit Lemon curd recept ga ik zeker ook een keer maken. Heb er verschillende geprobeerd, maar telkens “a wee difference”.

    Beantwoorden
  58. mary says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke lemoncurd ook goed gelukt dus ik aan de slag met sinaasappels de smaak was goed alleen hij werd niet dik en hij was korrelig werk het anders met sinaasappels heb je voor mij een tip groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb nog nooit curd van sinaasappels gemaakt, dat durf ik je dus helaas niet te zeggen.

      Beantwoorden
      • Iman says:
        4 jaar geleden

        Mary ik denk als je sinaasappel curd wilde maken moet je als nog citroen gebruiken want bij ons voeg Ze citroen bij bepaalde gerecht om dikte aan saus te geven …. Is Te proberen ??

        Beantwoorden
        • Ben says:
          2 jaar geleden

          Er moet voldoende pectine inzitten. En dat zit in Citroën.
          Pectine zorgt voor de stolling.

          Beantwoorden
  59. Razia says:
    5 jaar geleden

    Ik heb je recept vorige week geprobeerd. Ik had de ingrediënten gehalveerd, omdat k niet zo veel nodig had maar maak em nu weer want was veel te snel op! Dank je het is echt heerlijk

    Beantwoorden
  60. Nina says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dit recept gemaakt. Maar nu het klaar is zijn de stukjes rasp nog best hard en aanwezig in de curd. Hoort dit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan heb je denk ik een te grove rasp gebruikt, probeer volgende keer een fijne rasp.

      Beantwoorden
  61. Tanja Boetje says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben van plan de lemoncurd in chocoladecupcakes te gaan verwerken, maar heb ik aan dit recept dan ook teveel? Het gaat om 12 cupcakes die ik een klein beetje wil vullen, heb ik genoeg aan de helft?

    Groetjes Tanja

    Beantwoorden
  62. Leonie says:
    5 jaar geleden

    ik heb vandaag lemen curd gemaakt en ook bij mij was die vloeibaar. Ik heb wel meer citroenen gebruikt omdat ik niet aan de 130 ml kwam. kan het daar door komen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Waarschijnlijk moet het gewoon langer doorkoken, als je gewoon 130 ml hebt gebruikt kan dat het probleem niet zijn.

      Beantwoorden
    • Jessica says:
      4 jaar geleden

      130 ml is inderdaad (te) veel
      Uit 1 citroen gaat ca 40/50 ml uit dus met 2 citroenen (ca100 ml) wordt de lemon curd niet zo dun

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Voor dit recept is 130 ml zeker niet te veel, al vele malen op deze manier gemaakt. Daarom heb ik het ook over 2 flinke citroenen 😉

        Beantwoorden
  63. Pingback: Recept: Lemon curd – Smaak het zelf
  64. Lea says:
    5 jaar geleden

    Super makkelijk te maken en snel klaar in de magnetron:
    Ingrediënten : 110g boter(ongezouten)

    3 eieren,medium.

    225g suiker.

    Fijngeraspte schil en het sap van 3 niet te grote citroenen.

    Ik gebruik altijd dit eenvoudig en lekker recept en het heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld.

    Beantwoorden
    • Carolien says:
      3 jaar geleden

      Ha Lea, hoe lang moet dat in de magnetron en op welke temperatuur?

      Beantwoorden
  65. Hilda says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik wist niet eens wat lemon curd was tot ik het in een recept voor frambozenijs nodig had. Het is bij de AH te koop, maar zit vol toevoegingen. Jouw recept uitgeprobeerd en het is zalig! Dank je wel!

    Beantwoorden
  66. Pingback: Recept: lemon curd zonder geraffineerde suikers - Eet het beter
  67. C says:
    4 jaar geleden

    Ik had nog 5 citroenen die op moesten, dus gisteren de dubbele hoeveelheid gemaakt. Dan duurt het lang voordat het wat dikker wordt! Zometeen even kijken of het in de koelkast nog wat beter is geworden. De helft heb ik ingevroren. En vandaag ga ik eens kijken voor een lekker recept met lemon curd 🙂

    Beantwoorden
  68. Martine says:
    4 jaar geleden

    Toevallig gisteren voor het eerst lemon curd gemaakt, met 3 hele eieren, 3 dooiers, 200 gram suiker, 150 gram suiker, en 3 citroenen (sap en rasp). Niks Au bain Marie, gewoon knalhard op het gas, lekker roeren, roeren, roeren, en als het kookt en bubbelt van het gas nemen en nog een minuut goed doorroeren. Was in 5 minuutjes klaar en werd mooi stijf. Van de drie overgebleven eiwitten maak je de merengue. Yummie.

    Beantwoorden
    • Merijn says:
      3 jaar geleden

      Je schrijft 200 gr suiker en daarna nog een 150 gr. Suiker. Een ervan zal boter moeten zijn. Welke?

      Beantwoorden
      • Martine says:
        3 jaar geleden

        Haha ja, daar kwam ik zelf ook achter. Ik heb ‘m laatst gemaakt met 150 gram suiker en 150 gram boter. Was prima. Eet smakelijk! ?

        Beantwoorden
  69. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Wat is een lekkere combinatie: de lemoncurd met ….als vullingen in een taart?
    En is dit recept voldoende voor 1laag vulling in een taart van 23 cm?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Mijn favoriete combinatie is met Italiaanse meringue 😀 En het is inderdaad genoeg.

      Beantwoorden
      • Lizzy says:
        3 jaar geleden

        Hoi Laura. Als lemoncurd in een taart zit moet deze dan in de koelkast bewaard worden?

        Grts

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Doe ik zelf niet altijd, maar wel op een koele plek buiten de koelkast. Als je hem langere tijd wilt bewaren zou ik hem wel in de koelkast zetten.

          Beantwoorden
  70. Edwin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Even een vraagje. Ik heb de Lemon Curd gisteren gemaakt. Lukte in 1 x perfect en de smaak is geweldig. Nu schrijf je dat de Lemon Curd, in schone potten tot een jaar houdbaar is, buiten de koelkast en donker bewaard. Klopt dit?
    Voor een stichting (goed doel) maak ik o.a. jams die wij verkopen en dit jaar wil ik een High Tea thema maken en deze meenemen in het assortiment.
    Hoor graag of het mogelijk is, deze Lemon Curd een half jaar te bewaren.
    Dank je wel.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja dit klopt, anders zet ik het er niet bij 😉

      Beantwoorden
      • Edwin says:
        4 jaar geleden

        Dank je wel!!! Ik denk dat ons Kerstpakketje zo zeker een succes wordt!
        Super bedankt voor jouw heerlijke recept!

        Beantwoorden
  71. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Net voor het eerst je lemon curd gemaakt voor in de lemon merengue cheesecake. Hij is verrukkelijk! Iets gestold ei erin. Volgende keer komt het vast goed.

    Beantwoorden
  72. Anne says:
    4 jaar geleden

    Na gisteren op tweede kerstdag een eerste poging gedaan te hebben tot lemon curd om een lemon merengue pie te maken, op recept van Jamie Oliver nog wel, waarbij de curd zo dun als water bleef en naar ei smaakte (zelfs na afbakken in de oven), vandaag rustig jouw recept geprobeerd en het is super gelukt!
    Het staat nu af te koelen maar ik heb natuurlijk al wat geproefd en het smaakt ook heerlijk! Dat maakt de enorm mislukte taart van gisteren wat minder erg..

    Beantwoorden
  73. Gesa says:
    4 jaar geleden

    Worden de eieren warm genoeg, zodat het ook door een zwangere vrouw gegeten kan worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het even gegoogeld en ik lees dat als het verhit is het geen probleem is.

      Beantwoorden
      • gesa says:
        4 jaar geleden

        Dank voor je reactie, dan ga ik het maken!

        Beantwoorden
        • gesa says:
          4 jaar geleden

          Hij is super lekker!!! Nooit meer een potje!

          Beantwoorden
  74. Diana Kerkhoven says:
    4 jaar geleden

    Kan ik de lemon card ook maken met steviala? Mijn man is diabeet dus dat zou dan lekker zijn. Kan hij ook eens iets lekkers eten.

    Beantwoorden
    • Addy says:
      2 jaar geleden

      Er is bij de reform winkel ook suiker die geschikt is voor mensen die diabeet zijn,kan als gewone suiker gebruikt worden , ook de hoeveelheden.
      Smaakt ook bijna als gewone suiker.

      Beantwoorden
  75. Elze says:
    4 jaar geleden

    Ik heb nu al een aantal keren deze lemon curd gemaakt en hij is heerlijk! De aangegeven hoeveelheid suiker vind ik wel teveel. Ik doe er ongeveer 120 gram suiker door i.p.v. 200 gram. Ook dan is hij nog zoet genoeg!

    Beantwoorden
  76. F says:
    4 jaar geleden

    Kun je lemon curd ook zonder schil maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar dan is de smaak heel anders. Veel minder intens.

      Beantwoorden
  77. jolanda says:
    4 jaar geleden

    Kan ik de lemoncurd ook weer wat vloeibaarder maken door hem te verhitten of gebeurt er dan iets smerigs met het ei? Ik wil het als topping op een monchou taart gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou de lemon curd met een spatel gewoon even goed doorroeren, daar wordt het ook al wat losser van en kun je het prima over een taart verdelen.

      Beantwoorden
  78. Floor says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik las zag net jouw recept voor lemon curd. Het lijkt me heerlijk en ik wil hem gebruiken als vulling voor een carrot cake. Mijn zoontje heeft alleen een koemelk allergie en mag dus geen roomboter. Zou ik die kunnen vervangen voor plantaardige boter in dit recept, of werkt het dan niet?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
  79. sien warring says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    vanmiddag heb ik de lemon curd gemaakt. Ik heb denk ik iets fout gedaan want ik proef de boter er zo bovenuit. En het is niet erg lobbig. Wat kan ik vrrkeerd hebben gedaan.
    Groeten Sien Warring.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel de juiste boter gebruikt (ongezouten roomboter) en alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  80. sien warring says:
    3 jaar geleden

    Ik zal het nogeens proberen

    Beantwoorden
  81. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Hoi! Ik heb het vandaag gemaakt, alleen stilde sommige stukje eiwit wat…. hoe kan ik dat voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan is het toch iets te heet geweest. Zodra je het geklutste ei toevoegt gelijk goed blijven roeren, liefst met een garde.

      Beantwoorden
  82. Janwillem van Boven says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Zojuist Lemon curd gemaakt. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Samen met de KARAMELSAUS en de Chocolade tulband met noten en karamel, was het een Laura weekend.
    MVG
    Janwillem

    Beantwoorden
  83. Anne-Martine says:
    3 jaar geleden

    Afgelopen zaterdag de lemoncurd gemaakt. Ik had niet genoeg kristalsuiker, dus heb ook rietsuiker gebruikt. Het resultaat is er volgens mij niet minder om (wel iets donkerdere kleur). Ik ben blij dat ik meteen de dubbele hoeveelheid gemaakt heb, want dan kan ik er even mee vooruit (heb het in kleine uitgekookte jampotjes verdeeld). Mijn eerste poging van de lemon meringue plaatcake zonder meringue (tijdgebrek) was ook heerlijk. Dank voor je lekkere recepten en uitgebreide omschrijving

    Beantwoorden
  84. Franka says:
    3 jaar geleden

    Dit recept is zo lekker en zo makkelijk! Ik ben er helemaal fan van, voor mij geen lemoncurd meer uit een potje. Ik gebruik wel wat minder suiker zodat de citroensmaak net wat heftiger is, 150g is voor mij perfect. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak!

    Beantwoorden
  85. Joyce says:
    3 jaar geleden

    Dit recept pak ik er altijd bij als ik lemoncurd maak! Nu heb ik echter een vraagje: ik heb citroenen gekocht bij de lidl, er staat op dat de schil bewerkt is. Dus het lijkt mij beter om deze dus niet mee te raspen.
    Kan ik in plaats van de schil gewoon het sap van twee extra citroenen gebruiken? En hoe zit het dan weer met de verhoudingen omdat je dan dus meer vocht toe voegt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Vrijwel alle citroenen in de supermarkt zijn bewerkt, ik was ze gewoon goed voor ik ze gebruik.

      Beantwoorden
      • Joyce says:
        3 jaar geleden

        Bedankt voor je antwoord, dan ga ik ze inderdaad gewoon goed wassen zodat ik de schil ook kan gebruiken! 🙂

        Beantwoorden
  86. Yolanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, vandaag lemon-curd gemaakt voor de eerste keer en het is gelukt! Wat een heerlijke curd, heb er meteen maar een cake bij gebakken 🙂 Fijne dagen gewenst

    Beantwoorden
  87. Joke says:
    3 jaar geleden

    Ik verwarm eerst de boter en suiker in een pannetje tot de boter is gesmolten, dan het citroensap en de rasp erbij, en alles goed warm laten worden. Niet laten koken! Ik laat het ei in het schaaltje zitten, en voeg daar met hele kleine straaltjes het hete boter, suiker en citroenmengsel bij. Heel goed roeren met een garde. Dan gaat het al iets binden. Dan schenk ik de inhoud van het schaaltje weer in de pan, zet alles op een niet te hoog vuur, heel goed roeren met een garde, en in 5 minuten is de lemoncurd klaar. Heerlijk!

    Beantwoorden
  88. Maartje says:
    3 jaar geleden

    Ik was te snel ?.
    Ik lees nu in je boek dat het na aanbreken van de pot nog twee weken in de koelkast houdbaar is.

    Groetjes Maartje

    Beantwoorden
  89. Debbie says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Moet de lemoncurd met roomboter gemaakt worden of kan het ook met een pakje bakboter?

    Gr Debbie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb je roomboter voor nodig.

      Beantwoorden
  90. Yvanka says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze week je lemon curd gemaakt voor de lemon merinque cheesecake, heerlijk ! Vandaag weer de lemon curd gemaakt maar dan met sinaasappel, daar sap van 1 limoentje aan toegevoegd en smaakt super !!

    Groetjes Yvanka

    Beantwoorden
    • Gerda kap says:
      10 maanden geleden

      Laura even een vraag mijn lemoncurd lukt heel goed alleen zodrra ie op d zandtaartbodem komt wordt ie wat nattig hoe komt dat gr gerda

      Beantwoorden
  91. Toetsie says:
    3 jaar geleden

    Dank je wel hoor! ik wilde even wat citroenen verwerken die er bijna klaar mee waren.. super te gek gelukt!

    Beantwoorden
  92. Rozemarijn says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura,
    Ik heb nu twee keer dit recept gebruikt voor de lemon mergengue taart, en bijde keren kreeg ik lemon curd en soort van klontjes. Ik neem aan dat dat de ei is. Maar mijn vraag is hoe ik die klontjes kan voorkomen. In de taart proef je ze gelukkig niet maar als je de curd bijvoorbeeld in je yogurt of over ijs heen doet merk je het wel. Moet ik het langzamer verwarmen of zo? Of betekend het dat het niet gelijkmatig verwarmd word?

    Groetjes,
    Rozemarijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Belangrijk is om het ei goed te klutsen voordat je het toevoegt. Verder kan het zijn dat het te heet wordt, of dat je niet genoeg roert.

      Beantwoorden
      • Rozemarijn says:
        3 jaar geleden

        Oké super bedankt, zal ik onthouden voor de volgende keer!

        Beantwoorden
  93. Marja says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept! Wat is er mis gegaan als ik gestold ei in de Lemon Curd kreeg?

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Oh.. Sorry! Ik zie je antwoord op mijn voorgangster al 😉

      Beantwoorden
  94. Nora says:
    3 jaar geleden

    Kan je deze lemon curd ook gebruiken als taartvulling? (tussen bv plakken biscuit)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, heerlijk juist.

      Beantwoorden
  95. Gesa says:
    3 jaar geleden

    Zeker weten, erg lekker, is een van mijn favorieten

    Beantwoorden
  96. Eva says:
    2 jaar geleden

    Goedemiddag Laura

    Zou je ook kleurstof kunnen toevoegen zodat het bijvoorbeeld groen word?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, maar houd er wel rekening mee dat je als basis geel hebt, dat heeft invloed op de uiteindelijke kleur.

      Beantwoorden
  97. Monique says:
    2 jaar geleden

    Een boom vol citroenen en eindelijk dan toch die lemon curd gemaakt. Wat eenvoudig en wat ontzettend lekker. Er staat een mooi voorraadje kleine potjes met vrolijke dekseltjes klaar om mee nar Nederland te nemen. Een lekkere Spaanse lekkernij om cadeau te geven in de decembermaand.

    Beantwoorden
  98. Henk says:
    2 jaar geleden

    Ik maak al vele jaren lemoncurd volgens volgend recept:
    500 gr halvarine
    1000 gr suiker
    sap van 6 citroenen
    rasp van 6 citroenen
    Alles door elkaar en langzaam verwarmen tot suiker is opgelost
    8 eieren klutsen en erbij
    Au bain marie verwarmen tot gebonden.
    Even door een zeef om rasp er uit te zeven.
    Potjes goed te bewaren in de diepvries.
    Zeer veel positieve reacties.

    Beantwoorden
  99. Isabel Kalse says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb net de sinaasappel en lemon crux gemaakt. Maar nu vroeg ik mij af waarom je ze op een verschillende manier maakt en met eiwit bij de lemon curd en niet bij de sinaasappel?

    Ze zijn trouwens super gelukt en heerlijk!

    Groetjes Isabel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Omdat het een ander recept is 😉

      Beantwoorden
  100. Maaike says:
    2 jaar geleden

    Hallo. Heb vanmiddag je lemon curd gemaakt, na lang kloppen erg goed gelukt en dat voor de eerste keer. Top. Gebruikte internet, heb nu je boek besteld want je recepten zijn duidelijk en goed volgbaar.

    Beantwoorden
  101. Adrie says:
    2 jaar geleden

    Wat is dit vele malen lekkerder dan uit een potje! Het was ook niet moeilijk, behalve wat kleine stukjes gestold eiwit is het super gelukt.
    Wat heb je trouwens een prachtige schaal waarin je de curd laat afkoelen 🙂

    Beantwoorden
    • Willemijn says:
      2 jaar geleden

      Hoi! Even een vraagje. Is dit recept voor een pot vol? Ik wil het voor de paasbrunch maken. Bedankt alvast! Ps, bedankt voor al je recepten!

      Beantwoorden
      • Sharon says:
        2 jaar geleden

        Precies deze vraag wilde ik ook stellen haha. Ben erg benieuwd naar de reactie! En anders denk ik dat ik zelf het recept keer 2 of 3 doe om het zeker te weten.

        Beantwoorden
      • Linda says:
        2 jaar geleden

        Pff dacht ik dit even te maken in een uurtje. Het staat al een half uur rustig op, dus zou officieel al wel wat ingedikt moeten zijn. Ik vrees het ergste en moet zo de deur uit😨

        Beantwoorden
  102. Wendy says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept! Bedankt voor het delen.

    Beantwoorden
  103. Monique van Essen says:
    2 jaar geleden

    Is deze lemon curd ook te gebruiken als vulling voor een taart?
    Met wat zou je hem dan combineren? Botercreme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima als vulling hoor. Combineer het zoals jij het lekker vindt, kan dus ook met botercrème.

      Beantwoorden
  104. Tinne says:
    2 jaar geleden

    Kan je deze botercrème gebruiken voor een taart de kruimels vast te zetten en nadien mee af te werken? Of gebruik je voor de kruimels best eerst gewone botercrème?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit is lemon curd, geen botercrème. Deze vulling is niet geschikt om mee af te smeren.

      Beantwoorden
  105. elly says:
    2 jaar geleden

    hoelang kan je de lemon curd bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat staat in het artikel 🙂

      Beantwoorden
  106. Angelique says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst lemon curd gemaakt, smaakt erg goed. Heb alleen wat witte stolseltjes van het ei. Hoe zou ik dat kunnen voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je de eieren eerst geklutst? Iets minder heet misschien en goed blijven roeren is belangrijk.

      Beantwoorden
  107. Aaike says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel lemon curd zou ik nodig hebben om 75 scones te serveren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ga uit van 1-2 tl per scone, recept x2 of 3 denk ik

      Beantwoorden
  108. Anouchka says:
    2 jaar geleden

    Bij het afkoelen in de schaal, moet je er folie opleggen of een vochtige handdoek?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe er folie over

      Beantwoorden
      • Dorith says:
        1 jaar geleden

        Ik zag het op de foto inderdaad. Kun je me vertellen waarom er folie over moet bij het afkoelen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Zo voorkom je dat er een laagje op komt.

          Beantwoorden
  109. Diana says:
    2 jaar geleden

    Vraagje: heb in januari lemoncurd gemaakt en donker weggezet. Bij het openen van de pot zit er een laagje vocht bovenop de curd. Gewoon doorroeren en gebruiken?
    Hij ruikt verder heerlijk naar citroen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewoon doorroeren inderdaad. Laagje vocht is niet zo erg.

      Beantwoorden
  110. Heleen says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Is dit recept voldoende voor 20/25/30 cm taart 1x te vullen? Ik heb geen idee en moet wel genoeg hebben 🙂
    Dankjewel alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je alle drie de maten wilt vullen zou ik voor de zekerheid een dubbele portie maken.

      Beantwoorden
  111. Anya says:
    1 jaar geleden

    Hoe lang kan ik het bewaren

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wanneer de lemon curd helemaal is afgekoeld doe je het in een pot die je in de koelkast bewaart, daar blijft het zo’n twee weken goed. Als je de potten van tevoren hebt uitgekookt kun je de curd tot wel een jaar bewaren op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

      Beantwoorden
      • Lindsey says:
        1 jaar geleden

        Als ik de potten heb uitgekookt.. de lemon curd er koud of warm in doen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Daarvoor geldt hetzelfde als met jam. Giet het warm in de schone potjes, draai de deksel er op en zet ze op hun kop. Laat ze in ieder geval 5 minuten zo staan voordat je ze weer rechtop zet. Je hoort een klik van de deksel als je dit doet, nu zijn ze vacuüm gezogen.

          Beantwoorden
  112. Marieke says:
    1 jaar geleden

    Moet je niet opletten met lemoncurd met oudere mensen en kleine kinderen???? I.v.m. ziek worden…Ik heb dat eens gehoord, klopt dat?
    G

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo lang het hoog genoeg verhit is, is het gewoon veilig voor iedereen. Mits je het goed bewaart natuurlijk 😉

      Beantwoorden
  113. Rianne says:
    1 jaar geleden

    Kan je de lemon curd ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan zeker.

      Beantwoorden
  114. Inge says:
    1 jaar geleden

    Ik kreeg het mengsel ook na 30 minuten niet dikker. Dus heb ik gesmokkeld…… met de magnetron 4 x 30 seconden op 1000w tussendoor goed geroerd. En…. gelukkig PERFECT
    Sorry voor de slow cooking, maar als het niet kan zoals het moet, moet t maar zoals het kan ;))

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat je het zelf zo handig opgelost hebt!

      Beantwoorden
  115. Pingback: Lemon curd inspiratie - Laura's Bakery
  116. Pingback: passievruchten curd - Laura's Bakery
  117. Mirjam van Hal says:
    11 maanden geleden

    Bij mij duurde het wel een half uur!! Over geduld hebben gesproken…😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      De aanhouder wint 😀

      Beantwoorden
  118. Martha Schipper says:
    10 maanden geleden

    Wauw Wat een mooi recept. Ik heb de suiker vervangen door erythrol en het smaakt fantastisch, potje al half leeg😋 dank

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat tof! Hoeveel heb je gebruikt om het te vervangen? Leuk voor andere lezers 🙂

      Beantwoorden
      • Martha says:
        10 maanden geleden

        Het is suiker maar dan van het goede soort, laag in calorieën en laag op de schaal van GI. De zoetkracht is ongeveer 70% van gewone suiker. Ik ben niet zo’n zoetekauw en heb jouw recept aangehouden. Heerlijk

        Beantwoorden
  119. Natasha says:
    10 maanden geleden

    Hi Laura,
    Heb onlangs de lemon meringue pie gemaakt en vandaag nog eens de lemon curd. wat een heerlijke recepten zijn dit! enorm bedankt

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat fijn Natasha, geniet ervan!

      Beantwoorden
  120. Kay says:
    10 maanden geleden

    Hoi hoi, dit recept nu voor de derde keer gemaakt! Blijft lekker. Ik blijf ondanks dat IJburg ei lang heb geklutst en het op laag vuur gezet heb, de witte stukjes altijd wel krijgen. Ik haal ze er maar gewoon uit met een vork. Ik zag dat ik ook een stuk minder nl citroensap had met 4 citroenen. Ondanks dat is het erg goed gelukt en smaakt de curd weer heerlijk. Bedankt voor je recepten. Ik heb er al veel van jouw site gemaakt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ah wat vervelend! Je kunt ook eerst proberen familie te maken, dus een klein beetje aan het ei toevoegen. En daarna pas al het ei aan het mengsel toevoegen.

      Beantwoorden
      • Kay says:
        9 maanden geleden

        Ga ik volgende keer doen! Verder alsnog heerlijke lemon curd hoor, allemaal positieve reacties aan het paasontbijt 🙂

        Beantwoorden
      • marianne says:
        9 maanden geleden

        zorgvuldig separeren van de eieren, en au bain marie op een laag vuurtje kan dit voorkomen. Bij mij geen spoortje eiwit in mijn mix.
        Top recept als je alle stappen zorgvuldig volgd 👍🏼
        Op de markt 5 Citroenen voor 1 Euro op de kop getikt, dus ga snel aan de slag voor batch nr. 2 😊

        Beantwoorden
        • marianne says:
          9 maanden geleden

          Correctie, wat ik zij klopt niet. Ik probeerde alleen het eigeel te gebruiken, maar dat werkt niet. Het werdt niet dikker. Dus uiteindelijk heb ik de mix iets af laten koelen, en het eiwit door een zeef er voorzichtig doorheen roeren, en opnieuw opwarmen. Toen lukte het wel.
          Al doende leert men…. ✌🏼😊

          Beantwoorden
  121. Jane says:
    9 maanden geleden

    Zou ik de lemoncurd ook kunnen maken met een aantal drupjes frambozensap erdoor, voor een roze kleur? Mijn dochter wil heeeeeeeeeeeeel graag een ROZE taart.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Haha oei, ik durf het niet te zeggen!

      Beantwoorden
  122. marianne says:
    9 maanden geleden

    Ik had voor mijn dochter voor haar 30ste verjaardag een potje van jou Curd bij de Cheesecake cupcakes gedaan, en dit was zo een hit, dat ik nu bestellingen binnen krijg van de mee smullers. Ik mag weer aan de slag 🙄

    Ik ga ook een de curd met Sinaasappel proberen. Lijkt me erg lekker.

    Kortom, super goed bevallen 💚👍🏼

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Haha wat superleuk Marianne!

      Beantwoorden
  123. Carin says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura,
    net lemoncurd gemaakt ..heb ik witte stolsel erin..wat te doen..zeven..dan ben ik ook wel geschaafde citroen kwijt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik vrees dat dat gestold eiwit is. Ik zou het inderdaad lekker door de zeef halen, geen probleem en er blijft genoeg smaak over.

      Beantwoorden
      • Carin says:
        7 maanden geleden

        Hoi, heb het gezeefd was erg lekker..had 3x de hoeveelheid gemaakt…kan jammer genoeg geen foto plaatsen..had een taartje gemaakt met koekdeeg gevuld met spijs en lemoncurd..en bol ijs…erg lekker

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Dat klinkt inderdaad heerlijk! Je mag altijd een foto plaatsen op mijn Facebookpagina als je het leuk vindt.

          Beantwoorden
  124. Martha says:
    7 maanden geleden

    Voor de eerste keer gemaakt. Het is perfect gekomen. Helemaal niet moeilijk . Je moet wel blijven roeren dus geduld hebben. Morgen scones maken. Wordt smullen. Zou graag ook een recept willen voor een taart.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Lekker he? Kijk hier eens:
      – https://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/
      – https://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-cheesecake/

      Beantwoorden
  125. Ruud says:
    7 maanden geleden

    Voor iedereen die last heeft van stollend eiwit. Je kunt eigenlijk beter werken met enkel eigeel. Je hebt dan 3 a 4 eieren nodig. Eiwit stolt bij een lagere temperatuur dan eigeel. Daardoor krijg je dus vrij gemakkelijk eiwit stolsel in je curd. Gebruik je enkel eigeel dan zal het gemakkelijker zijn. Ik ken het recept overigens ook alleen maar met eigeel ipv hele eieren. Dus dat hier hele eieren in gaan verbaasde me wat :p

    Beantwoorden
  126. Angelique says:
    6 maanden geleden

    Laura, heb laatst een recept gezien op TV waar ze lemon curd gebruikte in Maid of Honours: heb je daar ook het recept voor/van? Zijn soort bladerdeeg tartelettes met laagje lemon curd en dan een soort bavaroise of kwark erop………..

    Groetjes, Angelique uit Hoorn

    Beantwoorden
    • Adeline says:
      6 maanden geleden

      Ik heb em ook gemaakt. Hemels lekker!
      Was een beetje bang dat hij mislukt was aangezien hij niet de dikte van yoghurt had terwijl hij op het fornuis stond (nochtans meer dan 20 min en meer dan 80 graden) maar na een nachtje in de koelkast was hij heel goed opgesteven! Top recept!

      Beantwoorden
  127. Jill says:
    6 maanden geleden

    Is dit recept ongeveer 50 gram? Om te gebruiken voor de lemon truffels met witte chocola. Of moet dit recept bijvoorbeeld verdubbeld of gehalveerd worden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Nee, veel meer (even de ingrediënten bij elkaar optellen).

      Beantwoorden
  128. Carolyn says:
    6 maanden geleden

    Ik heb dit net gemaakt met plantaardige boter. Door de bovenstaande tips en heel wat geduld is het gelukt! Ik ben wel ongeveer een uur bezig geweest, er kwam vaart in nadat ik 80c aanhield. Ik heb verder geen extra toevoegingen gebruikt. Hij is erg lekker geworden. Ik ga hem gebruiken voor de citroenbotercreme, ik ben benieuwd! Heel erg bedankt (weer) voor het recept!

    Beantwoorden
  129. Wilma says:
    5 maanden geleden

    Precies goed, heerlijk lemon curd. Geen maizena nodig gehad hier. Ik had er wel een temperatuurmeter bij zodat de curd de 80 graden heeft bereikt. Er kwamen daarna toch een paar eiwitstolseltjes in maar die kon ik er makkelijk uit vissen. Heel veel dikker dan dunne yoghurt werd het hier niet meer dus toen in een schaal gedaan met plasticfolie erover. Het dikt nog wat in en in een jampotje in de koelkast daarna ook nog wel wat. Heel erg lekker!

    Beantwoorden
  130. Yolanda says:
    3 maanden geleden

    Zo vaak gemaakt en altijd een hit hier in huis. Vandaag een bergamot op de kop weten te tikken dus morgen ga ik die maken. Dank jewel 🙏

    Beantwoorden
  131. Michelle says:
    3 maanden geleden

    Lemon curd in schaal moet je daarna folie over heen doen en dab afkoele

    Beantwoorden
  132. Marijke says:
    1 maand geleden

    Kun je lemon curd ook zonder rasp maken? Of naderhand door een zeef halen, of proef je niks van die stukjes rasp? Hier iemand die niet van stukjes in zijn eten houd.
    Ik wil het 1ste kerstdag (vrijdag) gebruiken, kan ik het dan woensdag al maken? En moet het dan ook in een schoongekookt potje? En hoe lang moet je het potje koken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Zeker niet zonder maken, dat is de smaak! Maar je kunt het inderdaad door een zeef halen als je het van de warmtebron afhaalt. Het hangt een beetje van de fijnheid van je rasp af of je ze terugproeft. Lemon curd blijft prima twee weken goed in de koelkast, ik kook mijn potjes daarvoor niet per se uit maar het kan wel.

      Beantwoorden
      • Marijke says:
        1 maand geleden

        Ik zag ook in de winkel kant en klare citroenrasp van 150 gr. Zou ik dit ook kunnen gebruiken, en hoeveel gram?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Waarschijnlijk wel, maar dat heb ik nooit getest. Ik zie het voordeel er niet van in gezien je toch twee citroenen nodig hebt (voor zowel sap als rasp)

          Beantwoorden
  133. Conny says:
    1 maand geleden

    Ik heb net de lemon curd gemaakt, maar ik vind dat er een ijzer bijsmaak aan zit.
    Kan dit komen door de schaal of de garde die ik heb gebruikt? (Beiden van metaal)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dat zou kunnen, ik heb hier zelf geen ervaring mee. Wat vervelend!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-22

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan