Zelf wafels maken

5 juni 2017
164

Vroeger bakte ik met mijn zusje regelmatig wafels. We hadden namelijk een multifunctioneel tosti-ijzer in huis waar ook wafelplaten in konden. We maakten het ons heel makkelijk met een mix en hadden de grootste lol in de keuken. De helft van de wafels waren meestal al op tegen de tijd dat de laatste wafel het ijzer verliet. Zo zijn ze immers het lekkerst, gelijk warm vanuit het ijzer. Toen ik vorige week wafels stond te bakken in mijn eentje (ik heb weer zo’n multifunctioneel tosti-ijzer) moest ik weer denken aan die momenten. Ik appte mijn zusje een foto en zij kon zich het ook nog goed herinneren. We hebben vast afgesproken dat we binnenkort een wafel date doen, gezellig weer samen wafels bakken.

Wafels

Zelf wafels maken is natuurlijk een stuk lekkerder dan wafels uit de supermarkt. En het is ook nog eens hartstikke makkelijk!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 380 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk
  • 6 el olie
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout en suiker- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen. Of je eet ze gelijk warm op 😉
Tips

Goed om te weten: deze wafels zijn heel neutraal van smaak. Ze zijn dus het lekkerst met een beetje beleg. Poedersuiker doet het altijd goed, maar ook met fruit zijn ze heerlijk. Als je liever wilt dat ze van zichzelf al zoet zijn, kun je naar smaak meer suiker aan het beslag toevoegen.

Omdat ze zo neutraal van smaak zijn, kun je ze ook heel goed hartig beleggen. Lekker met een beetje kaas, of pak uit met bacon en eieren. Ja, dat is de volgende wafel die ik ga proberen.

Bewaren

Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

150 reacties

  1. Marjan schreef:

    Hmmmm, lekker! Is dit recept ook voor de “platte” hartjeswafeltjes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik durf het niet te garanderen, maar denk dat je dit beslag daar ook prima voor kunt gebruiken.

      1. Marjan schreef:

        Gelukt! Mag hier nog vaker gemaakt worden volgens m’n meiden ?

        1. Angela schreef:

          Ik heb de bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, omdat ik geen bloem meer in huis had. Uiteraard heb ik er dan geen bakpoeder bij gedaan. Ook heb ik de melk vervangen door oatly melk vanwege mijn koemelkallergie. En het was echt heerlijk! Lekker met poedersuiker en de andere met vegan chocolade pasta. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen

  2. Margot schreef:

    Yum! Het is dat ik geen ijzer in huis heb, anders was ik nu de keuken ingedoken!

    1. Sten schreef:

      Probeer gewoon in de pan wil ook wel denk ik beetje creatief zijn.

    2. Laura schreef:

      Ik ga ze morgen uit proberen! Ben heel benieuwd!

  3. Carla schreef:

    Heerlijk zijn ze!!!!
    Xus,
    Car

  4. Trudy schreef:

    Nog steeds heb ik het verslagje, dat jouw zusje samen met een vriendin schreef over wafels maken.
    Tig jaar gelden.
    Zet dat als komische noot eens op Laura’s Bakery.

  5. Mila schreef:

    Ik heb thuis geen wafel ijzer maar wel een siliconen vorm voor het maken van wafels, kan dit recept ook in de oven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat heb ik niet getest, je zou het even kunnen proberen door een klein beetje beslag te maken.

      1. Mila schreef:

        Helemaal goed ga ik proberen!

        1. Anita schreef:

          En? Geprobeerd?
          Ik heb namelijk ook alleen siliconen vormen …
          Groetjes Anita

          1. Trudy schreef:

            Ik heb ze in de oven/siliconen vorm gemaakt.
            Het recept was voldoende voor 3 wafelvormen (dus totaal 12 wafels). In de oven op 220 graden. Ca 15 minuten waren ze klaar.
            Ging prima!

  6. Bettina schreef:

    Hoi laura,

    ik ben van plan om een wafelfeestje te geven met brusselse wafels. graag had ik deze op voorhand al willen bakken, zodat ik op het moment zelf ze maar moet opwarmen. hoe pak ik dit het beste aan? is het dus mogelijk om een brusselse wafel op voorhand te maken en nadien op te warmen in wafelijzer/oven/microgolfoven? en wat met de baktijd van de wafel, best inkorten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze gewoon maken volgens de receptuur en dan opwarmen in de oven.

    2. Ann schreef:

      Vraagje: “bakpoeder” is dat hetzelfde als de “bakingsoda”?

  7. Kim schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil de wafels graag morgen maken alleen ik ben een zoetekauw…
    Hoeveel suiker zou ik dan ongeveer toe moeten voegen zodat je de zoetigheid wel proeft?

    Groetjes Kim

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou naar smaak meer suiker toevoegen. Gewoon even proeven van het beslag dus tot je tevreden bent.

      1. Kim schreef:

        Oke, ik ga het proberen!

  8. Danielle schreef:

    Ik gebruik zelfrijzend bakmeel, jij bloem met bakpoeder, misschien heb je dan hetzelfde effect? Ook splits ik de eieren altijd en voeg op het laatst het stijf opgeklopte eiwit toe. Ik wil mijn wafels lekker luchtig! En dan het liefst met maple syrup, net als de Amerikanen ze eten. En wat ook lekker is: chocolade chips door het beslag! Jammie!

    1. carmen schreef:

      Hee Danielle,

      Gebruik je dan wel dezelfde verhoudingen als Laura haar recept ?

      Groetjes Carmen

      1. 18bn2017@wdzschevenigen.nl schreef:

        Hi Laura

        Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je

        Xxx😍 Bo

        1. Bo schreef:

          Sorry 2x

      2. Bo🥳🥳 schreef:

        Hi Laura

        Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je

        Xxx😍 Bo

  9. Sandra schreef:

    Wow, wat hebben we hier goddelijk mee ontbeten zeg..!
    Heb half havermout / half havermeel gebruikt in plaats van bloem.
    Flinke snuf kaneel en speculaaskruiden door het beslag gemixt.
    Echt heeeeerlijk…
    Wat Nutella en banaan erop, of vanillevla en banaan, of of… Toen zat ik vol 🙁

    1. Angela schreef:

      Heb je dan de havermout eerst laten weken?

  10. Christa schreef:

    Heb zo juist wat wafels gebakken maar ze zijn taai . wat heb ik verkeerd gedaan. Groetjes christa

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zou kunnen dat je ze iets te lang hebt gebakken of te lang hebt gemixt. Dat laatste kan namelijk ook invloed hebben op de structuur.

  11. Nathalie schreef:

    Lekker zeg, ga ik vanavond toevallig ook doen

    1. Sara schreef:

      leuk!!!

  12. Moller schreef:

    De verhouding melk-bloem klopt helemaal niet. Ze zijn veel te dik, dus ik heb er ca. 200 ml melk bij moeten doen. Toen werden ze best lekker, maar niet echt voor herhaling vatbaar. Jammer.

    1. Laura Kieft schreef:

      Een wafelbeslag hoort ook wat dikker te zijn, dus dat klopt zeker wel. Heb je het misschien niet goed afgewogen bij de eerste keer?

    2. Rick schreef:

      Ik heb een probleempje. Mijn wafels zijn er zetmeelachtig. Waarom?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Heb je iets veranderd aan het recept qua hoeveelheden of ingrediënten?

        1. Rick schreef:

          Noppes, dit is mijn 3de keer dat ik het maak.
          er is wel iets dat ik verdenk.
          Ik heb het melk uit de koelkast gehaald.

          1. Laura's Bakery schreef:

            Het is inderdaad het beste als alles op kamertemperatuur is. Volgende keer beter! 🙂

  13. Laurie schreef:

    Hoelang kan het bezlag bewaard worden in de koelkast?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het hooguit een paar uur bewaren.

  14. Elise schreef:

    Geweldig recept! Klopt helemaal. Wafels zijn licht zoet, neutraal genoeg om ook hartig te beleggen. Heel blij met dit recept, dankjewel!

    Bewaartip: je kan de wafels in zip locs invriezen. Om te ontdooien alleen maar even in de broodrooster en ze zijn weer crunchy van buiten en zacht van binnen!!

  15. Elske schreef:

    Hoi Laura,
    Zou ik het bloem kunnen vervangen door amandelmeel en havermeel?
    Ben benieuwd.
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het natuurlijk proberen.

  16. Jacolien schreef:

    Goed recept zeg! De wafels waren super. Dankjewel!

  17. Juhela schreef:

    Voor het eerst wafels gemaakt, met hetzelfde wafelijzer dat m’n moeder ca 25 jaar geleden gebruikte toen zij ze tussen de middag voor ons maakte, en ze zijn perfect gelukt! Nostalgisch momentje 🙂 dank!

  18. Carpediem19 schreef:

    We staat olie als ingrediënt, maar wat voor olie gebruik je dan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruikte zonnebloemolie.

  19. Judith schreef:

    Ik heb al aardig wat recepten van je site gemaakt. Dank je wel daarvoor! Waarschijnlijk heb ik iets niet goed gedaan maar hier waren de wafels wat droog en smaakloos. Jammer, volgende keer beter. Succes met je mooie site!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat ze droog zijn komt waarschijnlijk doordat ze wat te lang gebakken zijn. Qua smaak klopt het dat ze neutraal zijn, je brengt ze op smaak met toppings. Je kunt natuurlijk ook naar smaak nog wat meer suiker aan het beslag toevoegen.

      1. Daisy schreef:

        Hallo, wij hadden een beetje hetzelfde. Ik denk dat ik er teveel beslag in had gedaan maar bij ons vonden ze hem neutraal terwijl ik er al extra suiker bij in had gedaan. Dus ws dan ook te lang gebakken? Ga het in ieder geval weer opnieuw proberen.
        En wafelijzer voorverwarmen is ook van belang of niet? Bij ons waren de wafels niet zo bruin en krokant namelijk. Gr daisy

        1. Laura's Bakery schreef:

          De wafels horen ook wel neutraal van smaak te zijn, op de vanille na. Net zoals pannenkoeken ook neutraal van smaak zijn en graag bestrooid worden met wat suiker of stroop ;). Wat betreft de kleur, misschien was je wafelijzer nog niet heet genoeg?

  20. Yuana schreef:

    Jouw wafel recept is goed gelukt! Lekker vonden we, maar het mag wel wat zoeter zijn. Volgende keer ga ik extra suiker in het beslag toevoegen. Bedankt!

  21. Nicoline schreef:

    Ik wil graag een wafelijzer/tosti-apparaat aanschaffen. Wat is een goed (multifunctioneel) apparaat (vermogen, regelbare temp belangrijk, degelijkheid)? Andere dingen waar ik op moet letten?

    1. Lian van Rens schreef:

      Hier is Laura zelf ook nog naar op zoek. Ikzelf heb al bijna 10 jaar een 4-in-1 een apparaat waar ik heel erg blij mee ben, maar helaas is deze niet meer te koop. Ik zal Laura eens vragen of ze hier een artikel over wil schrijven op haar website Handige Baktips.

  22. Inge schreef:

    Ik doe er zelf nog parelsuiker door van funcakes
    Dan zijn het net echte brusselsewafels !

  23. Lydia schreef:

    Je wafels zijn super lekker!! bedankt voor het recept!

  24. Maika schreef:

    mmm lekker ik ga ze nu maken voor ontbijt haha

  25. Anita schreef:

    Kan ik ipv eieren ook bananen gebruiken?
    Worden ze ook al zoeter

    1. Laura Kieft schreef:

      Zelf geen ervaring mee in dit recept, maar je zou het uiteraard kunnen proberen.

  26. Patricia schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe kun je wafels het beste bewaren nadat ze gebakken en afgekoeld zijn?

    Groetjes Patricia

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik verpak ze in folie en bewaar ze buiten de koelkast.

  27. Thorben schreef:

    Deze wafels zijn alsof er een engel op mijn tong pist. Echt zeer exentriek qua smaak, simpelweg magnefiek! Subliem! Verder is de compositie van de wafel excelent, ik ga hier heel goed op. VO meer bier drinkn

  28. Inge schreef:

    Hallo Laura,

    Ik zoek het recept van de wafels op de foto. Ik maakte de wafels uit jouw recept, en dat lukte prima. Maar het zijn volgens mij niet dezelfde wafels. Kan dat?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die wafels die hier op de foto staan maakte ik met het recept dat erbij staat.

  29. Shermaine schreef:

    Welke multifunctioneel tosti-ijzer heb je? 🙂

  30. Mika schreef:

    Heel lekker! Ze zijn erg neutraal dus als je een zoetekouw bent doe er dan vooral meer suiker bij. Erg goed recept, makkelijk om te maken.

  31. clair1991 schreef:

    Wat een fijn recept. Dankjewel. Ik heb er net een stel gemaakt. Niet 10 maar 18 haal ik uit het recept. Mijn wafelijzer is een tefal reverso. Ja ik weet het, dat is een oudje… maar hij doet het nog prima. Ik heb trouwens ook de andere platen die er bij horen bij allemaal. Zelfs de kniepertjes plaat. Maar dat is weer iets voor een andere tijd van het jaar….

  32. Anke. schreef:

    Hoi mijn kids worden echt hyper van suiker. Kan ik het suiker ook weglaten

    1. Laura Kieft schreef:

      er zit hier amper suiker in, zeker als je het per wafel bekijkt. Weglaten kan, maar besef dat dat ook invloed heeft op de smaak.

  33. Anita schreef:

    Hai Laura, leuke site. Dank voor je recept. De wafels worden helaas erg droog en als ik ze korter bak, blijven ze erg wit van kleur. En ze blijven dan nog steeds droog. Heb je nog andere suggesties? Meer olie misschien? 🤔

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is op zich niet erg als ze weinig kleur hebben, ze moeten gewoon net gaar zijn. Bij sommige wafelijzers duurt het lang voor ze kleur krijgen (terwijl ze wel al gaar zijn). Je kunt het proberen met meer olie, maar ik denk niet dat dit het probleem is.

  34. Fedde schreef:

    Net het recept van de wafels gemaakt en ze waren heerlijk. Lekker met vers fruit en slagroom! Helemaal super!

  35. Juul Timmermans schreef:

    hoeveel wafels kun je maken uit dat beslag?

    Van een aardige eend.
    De koe melk een eend

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat staat bij de ingrediënten.

  36. Jerney en amy schreef:

    Sorry smaken verschillen. Ik heb ze net met mijn dochter gemaakt en hebben het hele beslag uiteindelijk weggegooid omdat we ze allebei niet lekker vinden. Erg droog en geen smaak aan, al extra suiker toegevoegd maar sorry Nee. We gaan nu naar de supermarkt om nieuwe ingrediënten te kopen en gaan een ander recept proberen.
    Mvg,
    Een teleurstellende moeder en dochter

    1. Jolanda meeuwissen schreef:

      leuke reactie zeg!

    2. Laura Kieft schreef:

      Als ze droog zijn heb je ze waarschijnlijk te lang gebakken.

  37. Holly schreef:

    heerlijke wafels! ik heb er iets meer suiker aan toegevoegd, want hou zelf meer van wat zoets.
    Met fruit zijn ze nog lekkerder
    top recept!

  38. holly schreef:

    de carrot cake was ook erg lekker! echt een fijne bak site

  39. Carina schreef:

    Wauw een hartjes wafel ijzer in mijn bezit nu
    En wat denk je? Ik zoek op internet kom ik ongeziens naar naam toch weer bij jou uit
    Dat vind ik kei leuk en ga dewafel recept zeker uitproberen.

  40. Annika schreef:

    Hoi Laura

    Hier smullen ze van de wafels!
    Een keer neutrale gemaakt, die gingen met ham en kaas mee naar de dierentuin als lunch. Vandaag met wat meer suiker gemaakt.. mmm

    Wil je vragen of je mij misschien aan de voedingswaardes kan helpen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bereken geen voedingswaardes, maar dat kun je zelf wel doen uiteraard (met wat hulp van internet eventueel).

  41. Cigdem schreef:

    Hallo, bedankt voor het recept. Mag ik weten hoeveel gr 1 tl is? Of beter gezegd.. welke theelepel die hele kleine of middel formaat? Voor mij is dat verwarrend omdat ik heel vaak de middelformaat ( 1 slag kleiner dan een eetlepel) in een glas thee zie 🙂 bedankt alvast

    1. Laura Kieft schreef:

      een tl is altijd 5 ml (en een el 15 ml)

  42. Brisa schreef:

    Heerlijk recept. Beslag is inderdaad erg dik, waardoor het lastig wordt om gelijkmatig uit te gieten over het wafelijzer. Misschien dat het komt doordat ik olijfolie heb gebruikt, volgende keer zal ik het met zonnebloemolie maken. Het zijn lekkere basiswafels. Een paar hebben we belegd met poedersuiker, of ik had stukjes chocolade in het beslag geduwd. Dank je!

  43. Sara schreef:

    Beste Laura,
    Ik ben er nu mee bezig maar ze lukken voor geen meter helaas. Met meer dan 10 minuten baktijd nog altijd niet gaar en het smaakt nergens naar ( ik heb goed afgewogen en er wat extra suiker bij gedaan.) . Ik denk dat mijn tosti/ wafelijzer niet genoeg vermogen heeft, ze worden ook niet gelijkmatig bruin. Dus ik zit te balen…
    iemand een tip voor het vermogen dat je nodig hebt?
    Groet Sara

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je geen optie om het ijzer heter te zetten en is hij goed voorverwarmd?

  44. Annemieke schreef:

    Na de waarschuwingen hierboven: ik heb (goede biologische) roomboter gebruikt door het beslag i.p.v. olie. mmmm. Of door de droge ingrediënten heen kneden, of de boter eerst laten smelten, anders heb je klontjes boter in het beslag. En het beslag zeker een half uur laten rusten voor het bakken. Gelukt op mijn tosti/grillplaat. Ze waren zoet genoeg en smaakvol!

  45. Marion schreef:

    Hoi Laura,
    Kan je ook baking soda toevoegen zodat ze luchtiger worden? Ik ga deze zondagmiddag maken met mijn meiden! Maak je het beslag in de kitchenaid of gewoon met de hand-garde?

    1. Laura Kieft schreef:

      er zit al bakpoeder in voor dit doeleinde. Ik gebruik gewoon een garde.

  46. Esther schreef:

    Hmmmm ze zijn heerlijk! Ik heb er wel wat extra suiker aan toegevoegd en ze worden heeelijk knapperig nadat je ze er hebt uitgehaald en even hebt laten liggen op een rooster.

  47. Jennifer schreef:

    Heerlijk precies goed beslag! Ipv gewone suiker hebben we kokosbloessemsuiker en ipv vanille extract verse vanille merg gebruikt. Ze zijn heerlijk geworden. We hebben ze in zo’n ijzer met kleine vormpjes gebakken. Een hele berg ingevroren zodat ze ook mee kunnen in de lunchbox naar school. Erg fijn recept weer!

  48. Diana schreef:

    Het is alweer lang geleden dat ik wafels heb gebakken, tenminste, volgens mijn zoontje. Op zijn verzoek heb ik ze vanavond voor hem gebakken. Het is goed gelukt met dit recept. Ik heb een beetje extra suiker gebruikt. En nu n ze heerlijk.
    Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. De volgende keer zal ik mijn zoontje laten zien hoe hij ze zelf kan maken.

    Bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept.

  49. Sanne schreef:

    Fantastisch recept ook met rijstmelk voor mensen met lactose intolerantie!
    Bedankt

  50. Pien schrijver schreef:

    Mmmmmm echt heerlijk ik heb er wel 20 gemaakt ik vind het persoonlijk ook wel lekker om er een beetje kaneel in het beslag te doen😍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is ook heerlijk ja!

  51. Chantal schreef:

    Voor het eerst dat de wafels in ons tosti-ijzer met wafels-ijzers echt goed zijn gelukt!!
    Het beslag was megadik, meer deeg, dus was benieuwd hoe ze uit zouden pakken, maar ze zijn geweldig.
    Volgende keer wel wat meer suiker erdoorheen dat vinden we toch lekkerder 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja lekker zijn ze he? En een volgende keer kun je het inderdaad helemaal aanpassen naar jullie smaak.

  52. Paulien schreef:

    Hoi! Je zegt dat je dit met een garde tot een egaal beslag moet maken. Maar kan het ook met een mixer? Of gaat de structuur dan helemaal verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Inderdaad het liefst met een garde of een mixer op de allerlaagste stand, maar dat verschilt per mixer of dat zacht genoeg is.

  53. Janneke schreef:

    Hallo Laura,

    Ik vroeg mij af of het vanille extract ook door iets anders vervangen mag worden. Wij zitten helaas in quarantaine dus ik kan niet even snel het gaan halen. En heb van de buren net de boodschappen gehad maar toen had ik natuurlijk nog niet bedacht dat wafels echt wel een goed idee is.. haha

    dankjewel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien wel vanillesuiker in huis? Dan kun je de suiker in dit recept vervangen door vanillesuiker 🙂

      1. Janneke schreef:

        Ook niet vrees ik. Maar ik ga zorgen dat het in huis komt 🙂 Vanillesuiker komt altijd van pas!

  54. Kyenta Verfaillie schreef:

    1eetlepel bakpoeder hoeveel gram is dat?

  55. Sanne schreef:

    Ik heb geen melk thuis. Kan ik melk ook vervangen met water?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk wel, maar dat lijkt me minder lekker.

  56. Jo schreef:

    Hoi Laura, ik wil graag een nieuw wafelijzer aanschaffen met wat meer power. Heb jij nog goede tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoe bedoel je met meer power? Werden je wafels eerst niet gaar?

      1. Jo schreef:

        Duurt echt wel 10 min voor dat er eindelijk wat kleur op komt. Is echt een ijzer van €10.

  57. Tuttefrut schreef:

    Mmmm! Ik heb er drie gepureerde wortels doorgedaan, beetje poedersuiker Jammie!

  58. Anke schreef:

    onze dochter heeft op het moment medische bijvoeding en vind die flesjes zo ontzettend vies. ik heb dit recept gebruikt en de melk vervang ik door de nutridrink. (we hebben verschillende smaken vanille, banaan, aardbei chocolademelk). ook gebruik ik de ene keer volkorenmeel dan weer speltmeel. ze eet nu met smaak haar ontbijtwafels, vers fruit erbij en ze heeft flink wat voedingstoffen binnen. Zonder een gevecht om die flesjes op te krijgen. dank je voor dit makkelijke en smakelijke recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ontzettend fijn om te lezen!

  59. eline schreef:

    Hoi Laura,
    Wat kun je door het beslag heen doen om het een smaakje te geven, bijvoorbeeld kaneel ipv vanille?

    groetjes Eline

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er staan veel soorten en smaken op het blog! Maar kaneel kan bijvoorbeeld heel goed, of chocolate chips.

  60. Aliya schreef:

    Laura echt geweldige wafels
    Kan je dit recept ook gebruiken voor hartjes wafelijzer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker 🙂

      1. Aliya schreef:

        Zo gaaf dat je een antwoordt geeft
        Ik heb nog een vraag:
        Kan je ook van pannenkoekenbeslag wafels maken?
        Groeten, Aliya

        1. Laura's Bakery schreef:

          Niet van een normaal pannenkoekenbeslag! Maar het zou me niet verbazen als het met het beslag van American pancakes lukt, nog nooit geprobeerd 🙂

  61. Aliya schreef:

    Laura echt geweldige wafels

  62. Durkje cuperus schreef:

    Hee laura!
    Kan je ook van pancake mix wafels maken?
    Groetjes Durkje Cuperus

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar ben ik ook wel benieuwd naar 😉

  63. Martijn schreef:

    Je kunt ze onderdaad ook hartig maken, en dat kun je al in het ijzer doen: Ik doe eerst 2/3 van het beslag op het wafelijzer, dan een plak kaas, en dan daarbovenop de laatste 1/3 van het beslag.

  64. Sjarinda schreef:

    Hallo! Kan je er ook wat kandijsuiker doorheen doen? Groetjes Sjarinda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  65. Mama van drie schreef:

    Gemaakt, maar de hoeveelheid suiker gehalveerd! Was ook prima en erg lekker.

  66. nienke schreef:

    hey ik heb nog een tip je kan ook klop en fix toevoegen i.p.v. vanille smaak zelf vind ik dat lekkerder en zoeter

  67. Jo schreef:

    Dag Laura, dezelfde wafels maar dan met een flinke bol ijs,verse slagroom en vers fruit of jam, dan heb Brusselse wafel.

  68. Jesse van Bommel schreef:

    Hoe lang kun je de wafels bewaren nadat je ze hebt gemaakt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeveer drie dagen, als je ze goed verpakt bewaart.

  69. Sonja schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je de wafels ook maken zonder bakpoeder (en boter)? Wegens allergie, kan ik gebruiken: tarwe, ei, gist en olijfolie.

    Groeten Sonja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas niet, dan worden ze erg compact. Met baking soda zou het ook moeten kunnen, maar dat heb ik nog niet getest.

    2. Mama van drie schreef:

      Jawel hoor! Ze worden dan een beetje anders, maar het kan best! Ik maak ze tegenwoordig regelmatig met alleen water en meel. Als je er dan een banaan op doet met kaneel smaken ze prima! Het is alleen niet een standaard wafel. Maar nog steeds lekker, zeker als je al weinig mag 😉.

  70. Chantal schreef:

    Kun je dit recept ook gebruiken voor een vierkant wafelijzer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De vorm van het wafelijzer maakt niks uit.

      1. sofie schreef:

        Normaal ben ik echt tevreden van je recepten… Maar dit recept vind ik echt niet goed 🙁 de wafels proefde naar niets echt niet lekker… Ik kijk uit naar een nieuw recept van je, Groetjes

  71. Astrid schreef:

    Hier gemaakt met half tarwe & half boekweit meel. En erythritol ipv suiker. Kokosolie als olie. Super goed gelukt. Bedankt voor het recept.

  72. Yin schreef:

    Dank je wel voor je recept! Ze waren heerlijk geworden, een met veel poedersuiker en een met kaas.
    Ik had wel helft van bloem vervangen door volkorenmeel en daarom ietsjes meer bakpoeder toegevoegd.

    1. Yin schreef:

      O, ja, ik had het behandeld als een licht beslag, gewoon met de hand gemengd en kleine klontjes gewoon erin gelaten.

  73. Leon schreef:

    Wafels recept
    Helaas, smaakt niet, wafels zijn na t bakken net als kauwgom, niet mijn keuze

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt alsof er wat misgegaan is, hoort ook zeker niet als kauwgom te zijn.

      1. Leon schreef:

        Ik heb t recept uit geprint, waar je dan t aantal kan aanpassen, ik heb deze zo aangepast dat ik een mooi gewicht had. Eventueel dat daar iets niet goed ging.
        T deeg was zeer vloeibaar, waardoor t scheppen met een ijsschep niet werkte, wat bij andere recepten wel goed werkt (een mooi bolletje), ben op zk naar lekkere recepten voor zachte wafels en hartjeswafels, is niet vergelijkbaar recept.
        Als je wafel recepten hebt, liefs gewoon met (room)boter ipv zonnebloem olie, hoor ik t graag

  74. Veerle schreef:

    Dit recept is helaas geen winner.
    De melk maakt ze inderdaad noch zacht noch krokant, maar eerder stug. Ook qua smaak zeer flauw, ondanks nog meer suiker te hebben toegevoegd. Minst goede recept voor wafels tot nu.
    Ik geloof dat hoe meer tijd je steekt in de bereiding van je deeg, hoe lekkerder de wafels zijn. (Vb eiwit apart opkloppen)

  75. David schreef:

    Hey Laura,
    Perfect recept hoor! Ik ben als man niet heel handig in de keuken, maar het is mij samen met ons knulletje van 4 gelukt om heerlijke wafels te bakken met jouw recept. Super!

  76. Michele schreef:

    Hi Laura,

    Ik maak met regelmaat lekkere dingen van jouw site… ga zo door!
    Ik heb zojuist de wafels gemaakt. Alle ingrediënten gebruikt volgens recept. Alleen iets meer suiker toegevoegd vanwege de zoetekauwen hier thuis… Het probleem bij mij is dat de wafels erg droog zijn en een rubberachtige structuur in de mond heeft. Heb ik iets verkeerd gedaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te horen, bedankt! Ik zou je aanraden de hoeveelheden van het recept te volgen, zo weet je zeker dat de smaak goed is! Had je verder alle ingrediënten 1 op 1 gebruikt?

  77. Michele schreef:

    Hi Laura,

    Bedankt voor je reactie…

    Ik had alles gedaan zoals beschreven in het recept. Ik denk toch dat het komt door het niet scheiden van de eiwitten en deze luchtig te kloppen en dan door het deeg te mengen. Ik ga dat de volgende keer proberen en dan zal ik het even laten weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *