Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen

Gepost: 30 maart 2022 Laatst bewerkt: 6 januari 2024
Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen

Een heerlijk recept voor citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen! Deze zalige kleine hapjes lenen zich perfect voor Pasen of gewoon voor bij een lekkere high tea. Het was alweer even geleden dat ik een taart met sloffen bodem met jullie deelde. Al meer dan drie maanden geleden om precies te zijn, dat was namelijk de goddelijke tiramisu slof. Ook een echte aanrader. Ik zou je in alle eerlijkheid niet kunnen vertellen welke lekkerder is, het is maar net waar je zin in hebt. Met welke ga jij aan de slag?

BAKTIP: Voor dit recept heb je een bakvorm voor mini cupcakes nodig. Ik gebruikte hiervoor deze mini cupcake pan van Wilton. Deze vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed. 

Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen
Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen

Nog meer recepten met frambozen

Ook zo dol op de smaak van framboos? Dan heb ik natuurlijk nog veel meer lekkere recepten voor je.

 

Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen

Deze citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen zijn een heerlijke friszoete traktatie en ideaal voor bij een high tea.
Porties: 20 slofjes

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de lemon curd alvast voor volgens het recept en laat volledig afkoelen.

BEREIDING SLOFFENBODEMS

  • Maak het deeg voor de sloffenbodem volgens het recept. Je hoeft het deeg nog niet te laten koelen, dat komt in de volgende stappen. Let wel op dat je maar een half recept nodig hebt. Je kunt ook het volledige recept maken en de helft van het deeg (tot drie maanden) invriezen.
  • Vet een mini muffinbakvorm in met olie en bestrooi met bloem. Maak 20 balletjes van het deeg. Verdeel over de bodems van de muffin bakvorm en druk plat. Schep met een theelepel een schepje amandelspijs op elk sloffenbodempje en druk een beetje aan. Laat de randen vrij.
  • Zet de muffinbakvorm een uur in de koelkast om het deeg te laten rusten. Bak de bodems hierna in 12 minuten goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).

BEREIDING VULLING

  • Mix de roomkaas zacht en mix daarna ook de lemon curd er doorheen. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg anders een eetlepel extra toe. Terwijl je de mixer laat draaien giet je in een kleine stroom de slagroom bij het roomkaasmengsel. Mix enkele minuten totdat er een stevige, gladde room is ontstaan.
  • Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de room en spuit van bovenaf een mooie toef in elke mini sloffenbodem. Druk vervolgens een framboos op elke slof en ze zijn klaar om te serveren.
Tips

Zo simpel is het dus om met sloffenbodems te variëren! Als je nog wel wat extra tips kunt gebruiken voor het maken van de bodem kun je dit artikel even lezen.
Bewaren

Deze mini slofjes bewaar je in de koelkast, ongeveer 2-3 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

42 reacties

  1. Lisabeth Greetje schreef:

    Goeie morgen
    Jullie Nederlanders, spreken altijd van amandelspijs, is dat wat wij in België ‘marsepein’ noemen?
    Hartelijk dank voor jullie antwoord.,😉👍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Lisabeth, wij kennen ook marsepein! Dus ik denk het niet. Het lijkt wel erg op elkaar, hoewel marsepein wat zoeter en fijner is dan amandelspijs.

  2. Banketbakker Henny schreef:

    citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen.
    Jou recept is onvolledig: De amandelspijs staat niet vermeld, ook niet of ze is afgeslapt met water en/of ei.
    20 balletjes van het deeg. Verdeel over de bodems van de muffin bakvorm en druk plat. Schep met een theelepel een schepje amandelspijs op elk sloffenbodempje en druk een beetje aan. Laat de randen vrij.

    Groetjes ,
    Banketbakker Henny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Henny, voor de bodempjes wordt in de ingrediëntenlijst verwezen naar mijn recept voor een sloffenbodem. Daar staat ook de gehele methode voor amandelspijs vermeld, gezien dat bij de sloffenbodem hoort.

  3. Corrie schreef:

    Amandelspijs is nog flink wat grover dan marsepein.
    Maar de duitsers doen hetzelfde als jullie,
    Die noemen het ook marsepein.
    En ja dat gebruik ik als ik in Duitsland ben en het nodig heb.
    Marsepein is bij ons de geprepareerde versie met kleur etc.
    Die in de banketbakkerij als deco gebruikt wordt.
    Dus als uitleg en antwoord op uw vraag zeg ik, JA
    Want zo gebruik ik het dus ook buiten NL

  4. Anne schreef:

    yyyyyeeeeaaaaahhhhh!!! weer zo’n fijn recept. Erg blij mee. dank je wel!

  5. Greetje Lisabeth schreef:

    @ Corrie
    dank u wel voor uw antwoord.
    Ik zal dat eens proberen met marsepein.

    Groetjes
    Greetje

  6. Chantal Zelle schreef:

    Help mijn slofjes zijn erg dun vergeleken met wat ik op de foto zie. Ik heb de helft van het sloffen recept gebruikt en dat door 20 balletjes gedeeld dat is 16 Gr per balletje. Dat in een muffin vorm gedaan. Klopt dat ongeveer? Hoeveel Gr gebruiken jullie?

  7. Banketbakker Henny schreef:

    Chantal Zelle, heb je ze wel in de “mini ” muffinvorm gemaakt?

  8. Chantal Zelle schreef:

    Ik heb een muffin plaat gebruikt waar je er 12 tegelijk kunt maken. Dat leek mij wel “mini”.

  9. Dora schreef:

    Ik heb een speciale mini muffinvorm gekocht dus denk dat jij de gewone hebt gebruikt chantal?

  10. Chantal Zelle schreef:

    Hoi Dora,
    Ja ik heb een gewone vorm gebruikt. Ik had ook geen idee dat mini vormpjes ook bestonden. Ik dacht dat een gewone muffin vorm al mini is vergeleken bij een grote slof 😉 verkeerd gedacht dus

  11. Laura's Bakery schreef:

    Als ik deze reactie en die eronder goed lees, dan heb je inderdaad de verkeerde vorm gebruikt. Je hebt een mini muffinbakvorm nodig. Een gewone muffinbakvorm kun je ook gebruiken, maar dan worden het meteen een stuk grotere gebakjes en dan kun je er denk ik 7-8 maken met dit recept (baktijd ook iets aanpassen).

  12. Elisa Martinius schreef:

    Ik ben ze aan t maken 😃😃 Maar… kan je ze invriezen (zonder de framboos)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De sloffenbodems kun je invriezen zonder de vulling.

  13. Chantal schreef:

    Hoi Laura ik heb een mini muffin vorm special gekocht voor dit recept, maar hoeveel weegt ongeveer zo elk een bolletje?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet gewogen, dus dat zou ik helaas niet weten. Maar in principe is dat ook niet nodig omdat je het deeg eerst in 20 bolletjes verdeelt.

  14. Butterfly schreef:

    Totaal gewicht delen door 20

  15. Chantal schreef:

    Maar 0,5x snap niet hoeveel deeg dit is, ik denk dat wij in België dit anders formuleren

  16. Butterfly schreef:

    Ze bedoelt dat je de helft van het sloffendeeg recept moet gebruiken

  17. Chantal schreef:

    Dank u. Nu snap ik het, kan ik er eindelijk aan beginnen😏

  18. Butterfly schreef:

    Mooi zo! Succes!

  19. Danielle schreef:

    Hoe kan ik het beste de mini slofjes bewaren?
    De grote sloffen verpak ik per stuk en vries ik in. Kan dat met deze kleintje op een iets makkelijkere manier, dan per stuk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is net wat je fijn vindt! In dit artikel lees je meer over het bewaren en invriezen van gebak: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  20. Iloon schreef:

    Dit lijkt me super lekker! Zou ze graag in de nieuwe mini sloffenvormpjes, die laatst bij de kruidvat te koop waren maken. Heb nu 8 vormpjes. Hoeveel heb ik dan nodig van dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Dat zou ik je niet precies durven zeggen want dat heb ik zelf niet getest. Maar het zou kunnen dat je dit recept gewoon aan kunt houden. Voor de zekerheid kun je ook dit artikel raadplegen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  21. Caroline schreef:

    Hi Laura,
    Ik wil binnekort deze mini’s gaan maken. Ik ben nu op zoek naar een mini muffin vorm en zie verschillende maten… 3 , 3.5 , 4.5 cm diameter.
    Wat gebruik jij/heeft jou voorkeur?

    Ps ik heb vandaag de taartzaag gekocht bij t kruidvat 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb het even voor je opgemeten 😉 Mijn mini muffinvorm is 4,5 cm bovenaan het vormppje en 3,5 onderaan het vormpje.

  22. Caroline schreef:

    Super, dank voor je reactie 😀

  23. Amrita schreef:

    Hi!
    Ik heb maar 1 mini muffinvorm en daar passen niet alle 20 slofjes in. Ik moet het dus in 2 keer afbakken. Kan ik de resterende deegballetjes het beste in de koelkast bewaren tot ik ze afbak? En hoeft het deeg hierna dan niet weer in de koelkast te rusten als het in de vorm zit?

    Alvast bedankt voor je reactie. 🙂

    Groetjes Amrita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah, in mijn vorm passen 24 mini muffins/cupcakes (of sloffen bodempjes in dit geval ;)). Je kunt het in de tussentijd inderdaad even in de koelkast leggen en dat hoeft dan niet per se opnieuw nee.

  24. Ingrid schreef:

    Misschien toch handig om te vermelden dat je een mini muffin bakblik gebruikt.
    Ik las dit ook pas na t bakken bij de reacties🙈
    Ook vermelden dat er spijs bijhoort, voor mij niet duidelijk dat dit bij t sloffende recept hoort!

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de bereiding staat een mini muffin bakblik, daar heb je misschien over heen gelezen? Spijs staat ook zeker bij het basisrecept erbij.

  25. Ingrid schreef:

    Inderdaad

  26. kareltje schreef:

    Ik vraag me af of er geen deeg overblijft in de vormpjes, want dat zou ik niet heel fijn vinden…

    groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor. Als je de vorm met een bakspray invet, dan komen de bodempjes er na het bakken perfect uit.

  27. Faride schreef:

    Zojuist gemaakt en ik vind ze er goed uitzien! Enige waar ik van baalde is dat de roomkaasvulling vrij dun is. Ik heb er iets meer slagroom doorheen gedaan en lang opgeklopt. Voor de zekerheid een beetje klopfix en daarna opgespoten. Hopelijk wordt de vulling in de koelkast vannacht iets steviger, als blijft de framboos niet staan…

    Nog tips om de vulling steviger te krijgen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Daar had ik geen last. Eventueel kun je wat gelatine toevoegen, dan weet je zeker dat de room stevig genoeg is.

  28. Yvonne schreef:

    Kan ik ook papieren cup cake vormpjes gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet aanraden.

  29. Tineke van der Have schreef:

    Hoi Laura! Wat een heerlijk recept weer😋
    Even een vraagje…kan dit mengsel ook op ovale mini slofjes of is t mengsel daar te slap voor? En dan evt met wat kersenvulling eronder…
    Ik hoor het graag! Alvast super bedankt!
    Groetjes Tineke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat het zeker wel kan hoor! Klinkt lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept