Zelf granola maken

Gepost: 20 januari 2016 Laatst bewerkt: 15 augustus 2023
Zelf granola maken
173

Een simpel en snel recept voor de liefhebber van cruesli en granola. Deze granola maak je precies zoals jij het lekker vindt! Dit is het basisrecept.

Granola maken

Of het nou muesli of cruesli is, als het door de yoghurt kan vind ik het lekker. Als ontbijt, lunch of een klein schaaltje als toetje. Ik kan het daadwerkelijk op elk moment van de dag eten.

Wel ben ik zo’n pietlut die de rozijnen eruit vist. Ik vind het vaak van die droge keiharde dingen en die maken mijn schaaltje yoghurt en nu niet bepaald lekkerder op. Daarom ging ik zelf aan de slag met een recept voor granola voor in mijn yoghurt.

Het fijne van zelf granola maken is dat je zelf bepaalt wat je erin doet. Die van mij zit boordevol noten, dat vind ik het lekkerst. En rozijnen vind je er bij mij niet in terug. 😉

BAKTIP: Met dit setje maatlepels kun je de kaneel, honing en olie in precies de juiste hoeveelheid afmeten. Ik gebruik ze bij vrijwel ieder baksel dat ik maak. Extra tip: meet eerst je olie af en daarna de honing, doordat je maatlepel nu licht is ingevet laat de honing heel makkelijk los van de lepel.

Recept granola maken

Recept granola

Als je aan de bak gaat, dan is het fijn om te weten waarom je bepaalde ingrediënten gebruikt. En dat vinden jullie ook merk ik aan de vragen die ik krijg. Ik loop de ingrediënten daarom even met je door:

  • Havervlokken en dan wel het liefst de grove vlokken, want die geven het meest knapperige resultaat. Meer weten over bakken met havermout? Dat lees je hier.
  • Gemengde ongezouten noten geven een diepere smaak aan je granola. Elke keer kies ik weer een andere combinatie, maar amandelen zitten er eigenlijk altijd bij.
  • Pitten en zaden. Als gezonde aanvulling op de havervlokken en noten, voeg ik graag pompoenpitten en zonnebloempitten aan het mengsel toe. Ze smaken er heerlijk bij, maar als je er niet van houdt kun je ze gemakkelijk weglaten of door extra noten vervangen.
  • Kaneel is een echte smaakmaker in dit recept. Je kunt het weglaten, maar ik zou het niet doen. Kies dan voor één van de andere smaakcombinaties die ik hieronder tip.
  • Honing geeft een lekkere zoete smaak, maar zorgt er daarnaast voor dat het lekker knapperig wordt en aan elkaar blijft plakken zodat je goede chunks krijgt.
  • Zonnebloemolie zorgt ook voor een goede, knapperige granola en is onmisbaar in dit recept.

En als je granola dan eenmaal klaar is, is het belangrijk dat je het goed luchtdicht bewaart. Anders gaat het knapperige er alsnog snel vanaf. Ik vind deze voorraadpotten altijd erg mooi en praktisch.

Basisrecept granola met yoghurt

Meer lekkere granola recepten

Geen bakje yoghurt zonder granola, dus ik schuif nogal eens een flinke plaat de oven in. Omdat ik van variatie hou, heb ik al heel wat soorten uitgeprobeerd. De ene lekkerder dan de ander, maar alleen de lekkerste recepten deel ik hier met jullie.

Ik dook in de statistieken van de website en zag dat dit jullie favorieten zijn:

Geldt dat ook voor jou, of welke smaakcombinaties maak jij het liefst? Misschien ga je vandaag wel voor het eerst aan de slag met dit recept, veel bakplezier!

Nieuwsgierig naar meer recepten met havermout? Bekijk hier alle recepten met havermout op Laura’s Bakery!

Zelf granola maken

 

Granola recept

Recept afdrukken

4.52 van 139 stemmen

Zelf granola maken

Wist je dat zelf granola maken helemaal niet zo moeilijk is? Het leuke ervan is dat je er alles in kunt doen wat jij lekker vindt. Onderstaand recept is mijn favoriet.
Porties: 1 flinke pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Doe alles in een kom en roer dit door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
Tips

Ik maakte zelf een basis granola. Je kunt na het afkoelen nog gedroogd fruit, kokossnippers of wat je dan ook lekker vindt toevoegen. Ikzelf vind zo’n basis juist wel fijn. Daar kan ik ook weer prima mee variëren. Soms houd ik het bij de basis, maar ik voeg er ook vaak vers fruit of stukjes chocola aan toe.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar. Ik gebruik het liefst een flinke voorraadpot die goed luchtdicht afsluit en waar ik een volle bakplaat knapperige granola in één keer in kan doen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

128 reacties

  1. Curly Creative schreef:

    Mmm ik maak t wekelijks en probeer elke keer weer wat nieuws te bedenken.

    xx

  2. Denise schreef:

    Dit staat al eeuwig op mijn ’to-bake’ lijstje, terwijl het zo simpel is. Van het weekend toch maar eens maken!

  3. laura schreef:

    Hoi,

    Hoe kan je de granola het beste bewaren?

    Groetjes laura

    1. Laura schreef:

      Ik bewaar hem in een glazen (weck)pot

      1. celine schreef:

        in de koelkast of droog?

        1. Laura Kieft schreef:

          buiten de koelkast.

  4. Margot schreef:

    Haha ik vind die rozijnen ook maar niks en maak graag mijn eigen granola!

  5. Nicole schreef:

    Ik maak granola ook het liefst zelf. Daarna gooi ik er lekker noten, etc. doorheen. Hmm binnenkort maar weer eens maken.

  6. Sylvia schreef:

    Hoi Laura, hoe lang kun je de granola bewaren?

    1. Laura schreef:

      1-2 weken in een afgesloten pot 🙂

  7. Tina schreef:

    Dit lijkt mij erg lekker. Maar wat is nu het makkelijkste om erbij te doen?

    1. Laura schreef:

      In het artikel heb ik wat ideetjes genoemd 🙂

  8. Megan schreef:

    Ik ben echt gek op granola, eet het het liefst iedere dag als ontbijt! Meestal doe ik er zelf gedroogde cranberries door, lekker een beetje zuur tegenover de zoete honing. Ik krijg door je mooie foto’s echt heel erg veel trek in granola!

  9. Rowan schreef:

    Haha, ik ben ook zo’n pietlut die de rozijntjes eruit vist! Ik heb zelf ook een keer granola gemaakt, op zich wel lekker maar vond het niet perfect gelukt. Daarom ook daarna nooit meer gemaakt. Jouw granola ziet er eerlijk gezegd veel lekkerder uit! Misschien toch nog maar een keertje proberen te maken! 😉

  10. Linda schreef:

    Wat een mooie overzichtelijke weblog! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten over zelf granola maken. Dit recept ga zeker maken. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard wel in huis. En de foto’s zorgen er voor dat ik er al weer trek in krijg. Granola in mijn Griekse yohurt is altijd een perfecte start van mijn dag.

    1. Foezie schreef:

      Inderdaad Linda , ik eet dat ook altijd met Griekse yoghurt en wat ongesuikerd gedroogd fruit doe ik er ook nog bij. Ik krijg al goesting als ik er aan denk. ?

  11. Carolien schreef:

    Hallo Laura,bedoel je met havervlokken havermout of is dat weer wat anders,heb namelijk wel havermout in huis en wil het gaan maken

    1. Laura schreef:

      havervlokken zijn anders dan havermout. Maar havermout kun je ook gebruiken, al krijg je dan wel een iets ander effect (minder grof en crunchy)

      1. Carolien schreef:

        oké bedankt ik ga dan toch maar voor de havervlokken

  12. Laura schreef:

    Hoi Laura! Weet je ook hoeveel calorieën er ongeveer in een portie (40 gram) zitten? Heb dit recept gevolgd en het is overheerlijk!

    1. Laura schreef:

      Nee helaas, ik tel geen calorieën.

  13. Marrit schreef:

    Hoi Laura,
    Zijn havervlokken glutenvrij? Ik wil nl een tijdje glutenvrij / glutenarm eten.

    Groeten,
    Marrit

    1. Laura schreef:

      Ja, maar je moet wel even op de verpakking checken of het ook echt zo gecertificeerd is (en geen sporen van gluten kan bevatten), dat verschilt per merk.

  14. Anoniem schreef:

    Mijn granola staat nu voor het eerst in de oven! Wil even kwijt dat ik je site echt aanbid, iedere keer als ik iets wil bakken kom ik toch weer bij deze site uit 🙂 Lekkere recepten, duidelijke instructie en niet te veel poespas! Ga zo door!

    XX

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen, thanks! 😀

  15. Richtsje schreef:

    Denk je dat ik ipv zonnebloem olie ook arachideolie kan gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen.

      1. Eveline schreef:

        Ik doe het altijd met kokosolie. Heerlijk!

  16. Keetie schreef:

    Mjum, mjum, mjum…. wat is dit heerlijk zeg!
    Er is al flink van gebunkerd voor er yoghurt of iets anders aan te pas kwam ?

    Nu ik meer en meer op de gezonde tour ga, zou het leuk zijn om meer van dit soort recepten te zien. Maar ik vind je blog überhaupt fantastisch en de recepten zijn allemaal goed te volgen.

    Ga zo door??????

  17. Marga schreef:

    Honing kun je toch ook weg laten als je wat minder calorieën en niet zo’n zoetekouw bent?

    1. Laura schreef:

      Nee, je hebt de honing nodig om het aan elkaar te laten plakken.

  18. Anneke schreef:

    Beetje domme vraag misschien hoor, maar maakt het uit of je gebrande of ongebrande noten gebruikt? Lijkt me super lekker overigens!

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik ongebrande noten

  19. Marit Christensen schreef:

    Zo snel klaar en zo ontzettend lekker!!! Ik heb overigens kokosolie gebruikt ipv zonnebloemolie.

    1. Renate schreef:

      Super bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb de kaneel vervangen door koek/speculaaskruiden. En na het afkoelen gedroogde cranberry’s en pure chocolade toegevoegd… zelfs mijn man die er normaal niks om geeft,vraagt wanneer ik het weer ga maken! (Want het was dus zo op hahaha)

  20. Rob schreef:

    Top recept.
    Wij gebruiken ahornsiroop. Iets minder zoet, plakt even goed ?

  21. Rik schreef:

    Dag,

    Als complete keukenanalfabeet, ligt het “componeren” van granola zelfs in mijn bereik. Extra voordeel: je kan eindeloos variëren naar gelang je smaak en wat je op dat moment in huis hebt.
    Toch heb ik een vraag.

    Noten eet je standaard “rauw”. Waarom zou je dat noten- en zadenmengsel dan opwarmen in een oven ?

    1. Laura schreef:

      Dan komen de smaken nog meer naar boven. Veel noten worden gebrand, ook die in de winkel liggen 🙂

  22. laura schreef:

    Hoi Laura, als ik meer “klontjes” wil van havermout en nootjes, moet ik dan meer honing toevoegen? Gelr Laura

  23. laura schreef:

    Is er nog een verschil of je het met zonnebloemolie of olijfolie maakt? Groetjes Laura

  24. Marja schreef:

    Heeft iemand het met olijfolie ipv zonnebloemolie gemaakt? Ik heb nl standaard olijfolie in huis en geen zonnebloemolie.
    Btw Laura, ik heb al veel heerlijke recepten van jou gemaakt, mmmmm.

    1. Lian van Rens schreef:

      Dan krijgt je granola de smaak van olijfolie mee. Wellicht heb je een andere smaakloze plantaardige olie in huis. Anders even naar de winkel 😉

  25. Miriam schreef:

    Hallo Laura, wil graag de granola maken. Vraag me alleen af waar ik al de producten kan kopen. De zonnebloempitten zijn neem ik aan niet de grijs met wit gestreepte. En waar haal je de noten en zaden vandaan. Ook wil ik graag fruit toevoegen. Welke zou ik kunnen doen en waar koop je die. Je hebt altijd hele fijne en lekkere recepten.

    1. Laura Kieft schreef:

      Die koop je gewoon in de supermarkt, vind je meestal wel op de bakafdeling.

      1. Geenens, Pauline schreef:

        Kijk eens bij de notenshop.nl of bij pit en pit

  26. Sophie schreef:

    Ik heb gisteren deze granola gemaakt en het is echt super lekker! Veel lekkerder en gezonder dan de crueslis en granolas die te koop zijn in de winkel.
    Ik ben echt weg van je boeken en website dus bedankt voor de inspiratie weer Laura!

  27. Sylva schreef:

    Beste Laura,
    Ik geniet elke ochtend van jouw granola, maar ik zou heel graag willen weten wat de voedingswaarden zijn.

    Zou je mij kunnen vertellen hoeveel kcal, eiwitten, koolhydraten en vetten dit bevat?

    Lieve groet Sylva

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bereken dit nooit voor recepten, dan zou je het zelf moeten uitrekenen aan de hand van de gebruikte ingrediënten.

  28. Els schreef:

    Bedankt voor het makkelijke recept. Mijn granola staat in de oven.

  29. Ilonka schreef:

    Heb een vraagje ove de havervlokken.
    Op de verpakking staat dat je ze eerst moet wellen, doe jij dat ook en laat je ze dan weer drogen voor gebruik of sla je het wellen over?
    Dacht dat het wellen nodig was voor gezondheidsredenen, dus ben wel benieuwd…..

    Alvast bedankt voor je reactie

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik laat ze niet wellen, anders zou dat in het recept staan. Als je dat wel doet zul je geen knapperige granola krijgen.

  30. silvia schreef:

    hoeveel is dat kcal ? ik vind het zoooo heerlijk. bedankt voor de recept. ik maak het elk week!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bereken geen calorieën, dat zou je zelf dan even moeten doen aa nee hand van je gebruikte ingrediënten.

  31. Nele schreef:

    Supermakkelijk om te maken en héél lekker!

  32. Marijke schreef:

    hey Laura

    deze ga ik ook eens proberen. die kokosschilfers eerst even roosteren voor je ze toevoegt op het eind?

    groetjes
    Marijke

    1. Lian van Rens schreef:

      In dit recept zit geen kokos.

  33. Patty schreef:

    Hallo Laura, ik heb net jouw recept van granola gemaakt. Echt super lekker! Bedankt!

  34. Anne schreef:

    Gister voor het eerst gemaakt, echter blijft het niet echt plakken. Het is juist mega knapperig geworden. Heb ik het dan te hoog te lang in de oven gedaan? Of moet ik er als het uit de oven komt en afgekoeld is nog eens een beetje honing bij doen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan zet je de temperatuur 10-20% lager. Honing na afloop hoeft niet.

      1. Anne schreef:

        Ja klopt, een hetelucht combi oven/magnetron. Dank je wel, ga ik proberen van het weekend

    2. Martine schreef:

      Hoe vaak kan je er ongeveer van eten?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat hangt een beetje van je porties af 😉

  35. Vera schreef:

    Ik had er al meer gemaakt maar deze is top!!:) ga ik vaker doen. Dankjewel en keep up the good work!

  36. Martini schreef:

    Hoi, ik mag van het FODMAP dieet geen honing eten, is er misschien iets wat vervangend zou kunnen werken voor de honing?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het dan gewoon weglaten.

      1. Linda schreef:

        Je kunt hier dan ook ahornsiroop voor gebruiken. Is FODMAP goedgekeurd.

  37. Maike schreef:

    hoi Laura,
    Blijft de granola ook knapperig in de pot, of wordt het zacht?

    Maike

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je pot goed luchtdicht afsluit blijft hij knapperig.

  38. Sara schreef:

    Super handig recept! Mijn granola is net uit de oven. Ik hoor hem “kraken” nu die afkoelt. Bedankt om te delen!

  39. Leonie schreef:

    Zojuist een dubbele portie gemaakt voor mij en mn huisgenoot! Heerlijk zeg! Heb er nog wat cacao aan toegevoegd, dat was lekker! De volgende keer doe ik wel iets minder honing ivm de zoetheid denk ik.

  40. Chris schreef:

    Ik maak mijn granola ook zelf en vervang de rozijntjes door moerbeien. Super lekker

  41. J schreef:

    Ik maak wekelijks granola met gepofte spelt, amandelmeel, kokosvlokken, zonnebloem- en pompoenpitten. Sesamzaadjes en gebroken lijnzaad.
    Ongezouten noten haal ik bij Lidl…
    Heerlijk!

  42. Margo schreef:

    Hi Laura,
    Je weet dat zonnebloem olie vrij ongezond is? Gezien de omega 3 / omega 6 verhouding. & dan ook nog de transvetten die loskomen bij het verhitten.
    Just a tip!
    Liefs,
    Margo

    1. Laura Kieft schreef:

      Die 3 eetlepels op al die porties geloof ik wel hoor, daarnaast heb ik geen blog voor (hele) gezonde recepten.

  43. Paula schreef:

    Heerlijk recept wat ik bijna wekelijks maak, met een eigen twist erbij!
    (Gedroogde abrikozen, cranberry’s etc.)
    Dank je wel

  44. Linda schreef:

    De granola voor de eerste keer gemaakt. Niet sticky, maar wel erg lekker. Volgende keer iets meer ahornsiroop, denk ik.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn! Lekker aanpassen naar je eigen smaak 🙂

  45. Anna schreef:

    Ik start ook altijd de dag met zelfgemaakte granola in m’n kwark. Ik gebruik in plaats van honing maple syrup en voeg cranberry’s toe ipv rozijnen. Heerlijk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Inderdaad heerlijk en je kan er alle kanten mee op!

  46. Miriam de bruin schreef:

    Hallo Laura,
    Vind deze granola overheerlijk, wil alleen graag weten welk gedroogd fruit jij dan toevoegt. Of andere suggesties. Heb al eens wat geprobeerd maar vind de voorverpakte fruitdingen vaak niet lekker. En vers is in de zomer voldoende te vinden, maar in de winter vind ik het moeilijker wat er in te doen. Vind je site overigens heel goed, gebruik hem vaak.
    Groet Miriam

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben zelf niet zo van het gedroogde fruit, maar je kunt denken aan cranberry’s, gedroogde abrikozen, rozijnen etc. In de winter kun je wel goed diepvriesfruit gebruiken, dat is vaak niet zo duur.

  47. Cici schreef:

    Beste Laura,

    Ook dit ga ik proberen! Maar heb een vraag, ik heb havervlokken met notenmix thuis staan. Kan ik die ook gebruiken?

    Gr. Cici

  48. Sonja schreef:

    Hallo,
    Bedankt voor dit super lekkere recept!
    Vorige week voor de eerste keer gemaakt en nu net weer gemaakt ?. Ik doe er gedroogde cranberries bij als hij afgekoeld is, overheerlijk ?

  49. Lot schreef:

    Zijn er alternatieven voor de honing die minder zoet maar het toch aan elkaar te laten plakken?

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Niet voor zover ik weet.

    2. Mario schreef:

      Ik gebruik een mengsel van kokosolie en honing.

  50. Verena schreef:

    Kun je ook maple syrup gebruiken ipv honing? Zo ja gebruik je het dan gewoon in dezelfde verhouding?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me prima, honing zal misschien net iets plakkeriger zijn.

  51. David schreef:

    Vanmorgen maakte ik granola.
    Dankzij een heleboel rozijnen heerlijk zoet zonder honing!
    Ik stopte er enkel hazelnoten in.
    En een beetje geraspte 99% pure chocolade. Met kokosolie i.p.v. zonnebloemolie. Hij was zo lekker dat hij nu al op is!

    Dankjewel voor het delen Laura!

    Dag allemaal!

  52. Susan schreef:

    Moet het bewaard worden in een glazen pot of kan het ook in Tupperware?

    1. Laura Kieft schreef:

      Iedere afgesloten verpakking kan.

  53. Lol schreef:

    Onze granola is aangebrand

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heb je hem te heet/lang gebakken, volgende keer wat korter en dan komt het goed.

  54. Mariska schreef:

    Hallo Laura ,
    We zijn echt fan van je granola hier in huis .
    Kun je er ook granolabars van maken en hoe kan ik dat doen .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Voor bars staat dit recept online: https://www.laurasbakery.nl/mueslirepen/

  55. De Pauw schreef:

    Kan je dit ook maken met enkel zaden? Ik mag geen noten en geen havermout eten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor!

  56. Heidi Verhorik schreef:

    Ik ga nu de granola voor de tweede keer maken. Vorige keer naturel, nu ga ik er cranberries doorheen doen.
    Heerlijk door de kwark als stevig ontbijt.

  57. Annemiek schreef:

    Zojuist voor het eerst deze Granola gemaakt en gegeten met Kefir. Dat is echt een super combinatie. Kijk al uit naar morgenmiddag.

  58. Elske schreef:

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Met ahornsiroop en kokosolie. En walnoten, zaden en pitten. En gedroogde cranberries erbij. Heerlijk! Weinig meer over van jouw recept Laura 😉

  59. Melissa schreef:

    Hoi Laura,

    Ik maak vaak recepten via jouw site, maar helaas staat daar niet de voedingswaarden bij. Ik heb diabetes en moet mijn koolhydraten berekenen. Hoeveel zit er in deze granola?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op Laura’s Bakery doen we niet aan het tellen van calorieën of koolhydraten, dus hier kan ik je helaas niet mee helpen. Er zijn online gelukkig genoeg andere hulpmiddelen te vinden om dit te berekenen!

  60. Adinde schreef:

    Je krijgt meer crunchy stukjes door er 2 of 3 eetlepels volkoren speltmeel aan toe te voegen.
    En ik doe er ook fijngesneden stukjes dadel in .
    Errug lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekkere variatietips!

  61. Joyce schreef:

    Nu er geen zonnebloemolie te krijgen is…. waarmee kan ik deze t beste vervangen bij granola?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik zou denken een andere neutrale, plantaardige olie. Zoals arachideolie, raapzaadolie, koolzaadolie of maisolie.

  62. Mieke schreef:

    Ohhhh, mislukt, na 10 minuten omgeschept en toen nog 10 minuten erbij…en ineens was alles verbrand….ga het opnieuw proberen maar nu minder lang…

  63. Jeanette schreef:

    Ik maak hem heel vaak zit nu ook in de oven as we speak maar ik doe het altijd gewoon met olijf olie (kokos olie kan ook wel denk ik) en je kan hem echt langer bewaren dan 2 weken als ie goed gebakken en afgekoeld is, in een lucht dichte hoge pot. Ik gebruik de spagettie (weck) potten van Ikea.
    Wat ik wel snel heb als de noten boven op zitten dan verbranden die snel maar doe ze dan onder de havermout vlokken en dan roer iets later (ik gebruik een heel pak havermout en pas het recept dan wat aan) dol op. Eet het elke dag.

  64. Floor van Kampen schreef:

    Zalig, deze granola!
    Mijn eerste batch had ik 20min gebakken maar dat vond ik net even te lang. Het maakte de nasmaak (met name van de nootjes) een tikje bitter. 15 minuten bevalt me heel erg goed! Super lekker!

  65. Withma schreef:

    De granola ,half honing,half marplesiroop,in de airfryer gemaakt,170 graden , wat korter (en in de gaten houden) ziet er goed uit.
    Deze houden we erin : )

  66. Ilse de Vries schreef:

    Heerlijke granola!
    Ik maak hem zelf met ghee in plaats van zonnebloemolie.
    En doe vanille en speculaaskruiden erbij en in plaats van honing de helft aan agavesiroop. Ongelooflijk lekker én iets gezonder!
    Aftoppen met moerbeien en je ochtend kan niet meer stuk!

  67. Anne Marie van Draanen schreef:

    Ik heb het precies gedaan zoals her vermeld stond maar alles was verbrand en kon het zo in de vuilnisbak gooien. 😣

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend om te horen! Iedere oven is anders, dus ik vermoed dat jouw oven een stuk sterker is en het daarom te hard is gegaan.

  68. astrid Blaauw schreef:

    ben benieuwd, heb nog nooit granola met zonnebloem olie gemaakt.
    Het staat nu in de oven, heb er zin in.

  69. Ronya schreef:

    Ik eet glutenvrij, en een van de dingen die ik erg miste was granola, want je betaald al snel de hoofdprijs en t is vaak niet zo lekker.
    Gister avond dit recept uitgeprobeerd, en daar zelf wat cacao nibs aan toegevoegd, het rook in de oven al zo lekker dat ik t gelijk moest proberen. Wat een succes!
    Dank voor dit super simpele en heerlijke recept.

  70. Rienke schreef:

    Geweldig recept Laura! Zelf doe ik er ook wel eens lijnzaad bij of chiazaad. Het lekkerst vind ik hem met griekse yoghurt, warme melk of kefir. 😋

  71. Petra schreef:

    Heerlijke granola en al een aantal keren gemaakt, maar….:) volg het recept helemaal, echter bij mij blijft het niet zo aan elkaar plakken, krijg niet van die “hoopjes/bergjes) aan elkaar geplakte crunchie’s. Overigens smaak is heerlijk. Maar wat doe ik verkeer dan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gebruik je havervlokken of havermout? En misschien dan iets extra honing zou je kunnen proberen.

  72. Petra schreef:

    Ik gebruik Havermoutvlokken, had ook al x beetje extra honing in gedaan, helaas geen crunchy “hoopjes” 🙂 wel crunchy hoor en smaakt evenzogoed heerlijk en zo snel gemaakt. En deze granola blijft mijn favoriet, als het uit de oven komt, en beetje afgekoeld is, kan ik er al bijna niet van af blijven. Trouwens ik bak het 30 min op 165*. En vanmorgen een handje in 4 gesneden verse aardbeien door de Griekse yoghurt en granola gedaan, yammie yammie.

  73. Jelle Stans schreef:

    Hoi, Laura! Kan je ook cranberry er doorheen doen? En hoeveel dan?

  74. Petra schreef:

    Hallo Jelle, is lekker met cranberry’s, maar niet meebakken hoor, worden beetje hard en donker, smaken dan bitter. (is mijn smaak dan he) Evenals cranberry’s de kokossnippers, doe ik ook apart na het bakken in de pot erbij. Mss denkt Laura daar anders over?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Cranberry’s zou ik inderdaad ook later toevoegen, kokossnippers kan zowel meebakken als erna, net wat je lekker vindt inderdaad. 🙂

  75. Jana schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil super graag mijn eigen Granola samenstellen op basis van Havervlokken, Havermout, Pompoenpitten & Zonnebloempitten.
    Kan ik best de 150g havervlokken in het recept door 2 delen en hiervan 75g havervlokken & 75g havermout bij elkaar mengen, of beter van elk 150g apart?
    Ook vroeg ik me af of ik de kaneel kan weglaten zonder het te vervangen? & Mag ik ook de Zonnebloempitten gewoon uit het recept laten? Of moet ik dit vervangen (evt. Uit tellen om meer noten & Pompoenpitten te nemen?)
    Moet ik persé honing nemen of mag/kan dit ook met ahornsiroop & is het dan verstandig om minder toe te voegen dan op het recept staat?
    Sorry voor de vele vragen.

    Alvast bedankt! Liefs, Jana

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een mix van havermout en havervlokken is prima, ongeacht de hoeveelheid. Kaneel kun je weglaten en ook de pitten. Je kunt het vervangen, maar moet niet. Honing kun je ook vervangen voor ahornsiroop, dat moet wel lukken met dezelfde hoeveelheid vermoed ik.

  76. Shirley schreef:

    Omdat ik wat meer afwisseling wil met ontbijten, heb ik afgelopen weekend deze granola gemaakt.
    Wat ontzettend lekker bij mijn Griekse yoghurt zeg!
    We gaan ‘m er in houden… 🙂

  77. joris schreef:

    Bedankt voor dit recept, Laura. Intussen al een paar jaar een vaste waarde in onze keuken. De geur alleen al wanneer de granola einde baktijd nadert 🙂
    De grootste uitdaging is er met mate van eten 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *