Chocolate chip cookies sandwich met speculoos

Gepost: 16 februari 2024 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Chocolate chip cookies sandwich met speculoos

Gek op knapperige chocolate chip koekjes én op speculoospasta? Dan is dit een koekjesrecept dat je echt eens moet proberen: chocolate chip cookies sandwich met speculoos.

Chocolate chip cookies sandwich

Deze chocolate chip cookies sandwich is een variatie op mijn recept voor chocolate chip suikerkoekjes. Suikerkoekjes zijn in de basis ontzettend fijn, omdat ze niet uitlopen in de oven. Je weet dus zeker dat ze hun uitgestoken vorm behouden wanneer je ze de oven inschuift. Dat maakt zo’n suikerkoekje heel geschikt om gezellig te decoreren, óf om er kleine sandwich koekjes van te maken!

Sandwich koekjes met speculoos

Ik vulde de koekjes met speculoospasta. In mijn optiek zijn er weinig spreads of pasta’s lekkerder dan speculoospasta, dus als ik dat in een baksel verwerk dan weet ik al bijna zeker dat het een succes gaat worden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de speculoospasta te vervangen door pindakaas of chocolade (hazelnoot)pasta, dat lijkt me ook erg geslaagd.

BAKTIP: Geen koekuitstekers in huis of net een ander maatje in gedachten? Met deze basisset uitstekers heb je een aantal veelgebruikte vormen in verschillende maten in huis om uit te kiezen.

Chocolate chip suikerkoekjes met speculoos

Sandwich koekjes met speculoosvulling

Meer Valentijn koekjes

Het bakken van koekjes behoort al jaren tot mijn favoriete activiteiten. Van het bakken van chocolate chip koeken tot het bakken en decoreren van enorme hoeveelheden suikerkoekjes. Heerlijk ontspannend vind ik het. Niet voor niets heb ik inmiddels een boek uitgebracht dat helemaal in het teken staat van koekjes, maar daarover lees je hier meer. Als je aan de slag gaat met deze sandwich koekjes in de vorm van een hartje, dan is de kans groot dat je graag in thema bakt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mijn leukste Valentijn koekjes, zodat je iedereen (of vooral jezelf?) in je omgeving op een liefdevol koekje kan trakteren:

Misschien bak je gewoon graag met chocolade, kijk dan vooral eens in mijn verzameling met chocolade recepten. Daar vind je vast en zeker voldoende lekkere inspiratie!

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding
Chocolate chip cookies met speculoos

Chocolate chip sandwich cookies bakken

Kan ik de koekjes ook met andere chocolade maken?

Dat kan absoluut. Ik gebruikte pure chocolade als contrast voor het zoete koekje en de zoete vulling, maar je kunt ook zeker melkchocolade of witte chocolade gebruiken. Beide soorten smaken erg lekker samen met speculoospasta.

Kan ik ook een andere vorm uitsteker gebruiken?

Absoluut. Je kunt elke koekjesuitsteker gebruiken die je maar zou willen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je het beste koekjes van hetzelfde formaat per bakplaat kunt afbakken. Kleinere koekjes zijn een minuut of enkele minuten eerder klaar dan grotere koekjes, dus die wil je niet kriskras door elkaar op een bakplaat leggen.

Meer tips chocolate chip sandwich cookies met speculoos:

  • Luchtdicht verpakt kun je het suikerkoekjesdeeg tot twee dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het een stuk langer bewaren op die manier, maximaal drie maanden.
  • Ik gebruik meestal patent- of tarwebloem voor de koekjes. In dit artikel leg ik meer uit over verschillende soorten bloem.
  • Hoe weet je of koekjes klaar/gaar zijn? Je vindt het in dit artikel.
  • Lees ook eens hoe je koekdeeg snel en makkelijk kunt koelen.

 

Chocolate chip cookies sandwich met speculoos

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 7 stemmen

Chocolate chip cookies sandwich met speculoos recept

Knapperige chocolate chip suikerkoekjes gevuld met een lekkere speculoos pasta, dat is pas echt een ultiem lekkere combinatie voor Valentijn.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Chocolate chip suikerkoekjes

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram mini chocolate chips of fijn gehakte chocolade

Vulling

  • Speculoos pasta

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een stevig deeg. Kneed op het laatste moment de stukjes chocolade erdoor. Ik gebruikte pure chocolade en hakte deze fijn.
  • Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast te rusten.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
  • Steek de koekjes uit met een vorm/uitsteker naar keuze. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter, dus het werkt het beste om per bakplaat koekjes van dezelfde grootte af te bakken.
  • Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Als de koekjes volledig afgekoeld zijn kun je ze vullen met de speculoos pasta. Neem de helft van de koekjes en smeer hier ongeveer een theelepel van de pasta op, druk een ander koekje erop en klaar zijn je sandwich koekjes.
Bewaren

Niet-gedecoreerde koekjes kun je het best in een afgesloten trommel bewaren, daarin kunnen ze wel 4 tot 6 weken goed blijven. Als de koekjes eenmaal gevuld zijn bestaat de kans dat ze sneller zacht worden, dus raad ik aan om ze pas vlak voor serveren te vullen met de pasta.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Claudia schreef:

    Kun je dit ook bakken met gewone suiker? Of wat maakt het verschil met witte basterdsuiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan ook. Basterdsuiker maakt koekjes iets minder bros. Hier vertel ik er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-kristalsuiker-of-basterdsuiker/

  2. iana schreef:

    heb dit recept al meerdere keren gebruikt en krijg iedere keer complimentjes! ik gebruik wel poedersuiker in plaats van vanillesuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept