Voor ieder ontbijt dat wat specialer of feestelijker is maak ik graag scones. Ik heb al vele verschillende soorten gemaakt de laatste jaren, van zoet tot hartig. Mijn laatste scones maakte ik toen ik met volkorenmeel aan het experimenteren was. Je raadt het al, het werden volkoren scones. Fantastisch lekker kan ik je vertellen. Zeker als ze nog een beetje warm zijn met wat clotted cream en jam erbij. Gelijk een tip voor moederdag!
BAKTIP: Om de scones met melk te bestrijken gebruik een bakkwast met siliconen kwast. Deze is eenvoudig schoon te maken en kan zelfs in de vaatwasser.
Hallo Laura, ik ben grote fan van je recepten!
Vandaag probeerde ik de volkeren scones maar die zijn helemaal niet gerezen!
Hou zou dit komen? Alle ingrediënten waren vers en heb alle stappen goed gevolgd?!
Dank voor je hulp, groetjes
Ik kan de post niet wissen. Denk dat t komt omdat de scones geen drie cm waren. Ze smaken wel heerlijk!!
Als ze dunner zijn na het uitrollen komen ze inderdaad ook dunner uit de oven. Leuk te horen dat ze zo lekker waren!
Wat een goed recept. Gisteren gemaakt en zij smaken heerlijk. Wel bijzonder hoor, ik bak vaker scones, normaal met bloem en ik had verwacht dat minder als “scones” zouden smaken …. Deze volkorenscones ga ik zeker vaker maken. Dank je wel!
Wat leuk om te horen!
Beste Laura,
Kan ik ook spelt meel gebruiken i.p.v volkoren meel, heb dat in huis.
Bedankt voor je reactie.
Cheryl
Je kunt het proberen, maar daar krijg je wel andere resultaten mee. Heb het zelf niet geprobeerd, dus durf je niet te zeggen wat/of er iets anders moet.
Nog een tip als vervanger voor Clotted Cream: Altın Kaymak. Een romig en licht gezoet zuivelproduct dat in een yochurt achtig bakje zit. Je vind het bij een (lokale) Turkse supermarkt van het merk Gazi. Turkse mensen eten dit bij het ontbijt en gebruiken het ook voor taarten. Ik eet het ook bij zelfgemaakte crumble gebak (volgens jouw recepten). Erg lekker extraatje!
Dit ken ik nog niet, thanks voor de tip. Ik ga eens kijken hier bij de Turkse winkel of ze het hebben 🙂
Waar dient de honing voor? Ik eet het het nooit omdat ik het niet lekker vindt en heb het dus ook niet in huis.
Kan ik daar wat anders voor gebruiken?
Honing is een vloeibare suikervorm!
Hoi, kan ik hier zonder verdere aanpassingen:
– rozijnen aan toevoegen
– de scones wat kleiner maken
– suiker ipv honing?
Het is bedoeld als kinderrecept (kerstlunch op de crèche…). Groetjes en vast bedankt!
Dat lijkt me helemaal prima (wel fijne kristalsuiker gebruiken). Ook even de baktijd in de gaten houden als je kleinere scones maakt, die moet dan ook korter zijn.
Ze waren enorm lekker geworden! Wel uiteindelijk mijn recept aangepast trouwens (rietsuiker, karnemelk en zelfrijzend bakmeel)… Toch bedankt voor al je recepten! Boter wrijven is hier denk ik wel het geheim 🙂
Hoi , de smaak was goed maar ik kreeg niet echt een soepel deeg.
Het bleef erg plakken aan de handen en kon het niet uitsteken en heb toen met de handen bolletjes gemaakt . Wat heb ik verkeerd gedaan ? 🤗🙋🏼♀️
Plakkerig deeg kan komen doordat je te lang kneedt (of misschien is er ergens iets misgegaan met afwegen?).