Stokbrood met kruidenboter en kaas

5 februari 2021
Stokbrood met kruidenboter en kaas
113

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er gek op. Alleen, zelf maken is nog veel lekkerder, zeker als je er dan ook nog kaas aan toevoegt. Zie hier: het recept voor stokbrood met kruidenboter en kaas.

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Het bekende stokbrood met kruidenboter, maar dan zelf gemaakt. En met kaas erbij wat het nog lekkerder maakt.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood naar keuze
  • 80-100 gram kruidenboter
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het stokbrood diagonaal in. Alsof je plakjes snijdt, maar je snijdt het brood net niet helemaal door.
  • Smeer kruidenboter in de inkepingen. Wees niet te zuinig, hoeveel je nodig hebt zal een beetje verschillen per brood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er geraspte kaas overheen, zorg ook dat er genoeg in de inkepingen zit.
  • Bak het stokbrood in 10-12 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Laat na het bakken kort afkoelen en serveer vervolgens gelijk.
Tips

Je kunt ook een vers –reeds afgebakken- stokbrood gebruiken van de broodafdeling in de winkel. 8-10 minuten in de oven is dan genoeg.

Bewaren

Gelijk serveren is het lekkerst.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Ilona schreef:

    Is kruiden boter wel gezond

  2. Leyla schreef:

    Het is nog veel, veel, veel lekkerder als je het met Aioli besmeert en er geraspte Cheddar overheen doet! Dan worden het echt knoflookbroodjes zoals je kan bestellen bij de grotere pizza bestel zaken! Dat is het lekkerst als je er diagonaal wat grotere plakken van het stokbrood van snijd maar op de “traditionele” afbak stokbrood kan het ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *