Stokbrood met kruidenboter en kaas

Gepost: 5 februari 2021 Laatst bewerkt: 2 december 2024
Stokbrood met kruidenboter en kaas

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er gek op. Alleen, zelf maken is nog veel lekkerder, zeker als je er dan ook nog kaas aan toevoegt. Zie hier: het recept voor stokbrood met kruidenboter en kaas.

BAKTIP: Kijk ook eens in Het Borrelhapjes Bakboek voor nog veel meer eenvoudige en heerlijke recepten die uitstekend passen bij de borrel!

 

Kruidenboter stokbrood met kaas

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Het bekende stokbrood met kruidenboter, maar dan zelf gemaakt. En met kaas erbij wat het nog lekkerder maakt.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood naar keuze
  • 80-100 gram kruidenboter
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het stokbrood diagonaal in. Alsof je plakjes snijdt, maar je snijdt het brood net niet helemaal door.
  • Smeer kruidenboter in de inkepingen. Wees niet te zuinig, hoeveel je nodig hebt zal een beetje verschillen per brood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er geraspte kaas overheen, zorg ook dat er genoeg in de inkepingen zit.
  • Bak het stokbrood in 10-12 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Laat na het bakken kort afkoelen en serveer vervolgens gelijk.
Tips

Je kunt ook een vers –reeds afgebakken- stokbrood gebruiken van de broodafdeling in de winkel. 8-10 minuten in de oven is dan genoeg.
Bewaren

Gelijk serveren is het lekkerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Ilona schreef:

    Is kruiden boter wel gezond

  2. Leyla schreef:

    Het is nog veel, veel, veel lekkerder als je het met Aioli besmeert en er geraspte Cheddar overheen doet! Dan worden het echt knoflookbroodjes zoals je kan bestellen bij de grotere pizza bestel zaken! Dat is het lekkerst als je er diagonaal wat grotere plakken van het stokbrood van snijd maar op de “traditionele” afbak stokbrood kan het ook

  3. Pearl schreef:

    Mssn zit je op de verkeerde site?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept