Nog maar 16 nachtjes slapen en dan is het Sinterklaas! Daar kijk ik onwijs naar uit, want ik blijf het een heerlijke feestdag vinden. Eigenlijk geniet ik er al weken van voordat het zo ver is: lekker kruidnoten eten en baksels maken met speculaas. Of in dit geval: met speculoos. Wat dacht je van deze vierpersoons speculoos cheesecake? Ideaal als je met een kleiner gezelschap Sinterklaas wilt vieren en qua smaak onwijs lekker. De bodem van deze cheesecake maakte ik met speculaasjes en bovenop vind je een heerlijke laag speculoospasta en lekkere tumtummetjes.
Als je met een groter gezelschap bent kun je de taart gemakkelijk omrekenen naar een grotere springvorm via de handige omrekentool in de receptkaart.
Voor wie er niet warmloopt voor speculoospasta, heb ik nog een andere lekkere cheesecake tip: kruidnoten cheesecake. En voor iedereen die dol is op Sinterklaas maar ook op andere feestdagen, mijn Feestdagen Bakboek staat vol met recepten waar je bakkershart harder van gaat kloppen.
BAKTIP: Ik gebruik al jaren deze springvorm van Le Creuset. De vorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na intensief gebruik nog steeds goed uit.
Waar blijft de speculoospasta?
Het staat wel tussen de benodigheden maar komt in de bereidingswijze niet terug.
Dank voor je scherpe oog! We hebben het aangepast in het recept.
Hoihoi,
Klinkt heeeel lekker, maar… Hoeveel zou jij gebruiken bij een springvorm van 25cm?
Je kan hiervoor de omreken tool bij het recept gebruiken.
Moet de speculaaspasta niet eerst een beetje vloeibaar gemaakt worden in een pannetje? Is best dik denk ik om uit te smeren?
Als je speculoospasta te stevig is om te smeren dan kun je dat doen (au bain-marie of kort in de magnetron), het was in mijn geval niet nodig.
Waarom staat er bij benodigdheden een 24 cm bakvorm, terwijl er eerder in het recept 15 cm wordt gebruikt?
Goed gezien! Het moet 15 cm zijn.