Kleine geboorte taartjes

Kleine geboorte taartjes
35

Ik had nog 6 kleine sloffenbodems in de vriezer liggen en bij het uitdenken van deze babyweek wist ik eindelijk wat ik ermee ging maken: kleine geboorte taartjes. Als je de bodems van tevoren hebt gemaakt zijn ze echt zo klaar. Kwestie van mascarponeroom maken, erop spuiten en versieren met muisjes. Zo kun je alle kraamvisite een mooi en lekker gebakje voorschotelen terwijl je er op dat moment amper tijd in hoeft te steken. Of wat dacht je van een etagère vol met deze taartjes bij een babyshower? Ik deel natuurlijk het recept met je!

Kleine geboorte taartjes

Weg met het beschuitje met muisjes, deze kleine sloffentaartjes met mascarponeroom en muisjes zijn nog veel lekkerder!
Porties: 12 taartjes (van 8 cm)

Ingrediënten

Bodem

Topping

Instructies

  • Maak de sloffenbodems volgens recept. Als je geen bakringen hebt, kun je ook een cupcakevorm gebruiken om ze in te maken, ze worden dan wel iets kleiner (heb je ook meer taartjes).
  • Bak de sloffenbodems in ongeveer 20-25 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat de bodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel vast de mascarponeroom maken.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de mascarponeroom.
  • Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik begon in het midden en werkte in een spiraal naar de rand toe waardoor je een mooie rozet krijgt.
  • Decoreer de geboorte taartjes met muisjes.
Tips

Voorbereiden? Bak dan de sloffenbodems en vries deze in, hier blijven ze tot 3 maanden goed. Wanneer je ze nodig hebt ontdooi je ze. Dan volg je de rest van het recept voor de mascarponeroom en muisjes decoratie.

Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Grace schreef:

    Als je een cupcakevorm gebruikt hoe lang doe je deze dan in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Iets korter, ik gok 15 minuten maar dit zul je moeten testen.

  2. Pips schreef:

    Leuk idee heb je nog een idee wat voor decoratie er op kan doen als traktatie voor sleutel van eerste huis
    Thanks

    1. J.E. schreef:

      Wat leuk! Deze zou ik wel willen als onze kleine komt!
      Stel ik maak deze voordat de kleine geboren is. Ik vries ze in en morgens haalt iemand er 10 uit. Maar er worden er 8 gegeten. Kan ik die dan ook nog bewaren? En kun je de room in grote hoeveelheid ook maken en in de koelkast bewaren?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Die kun je dan zeker nog een aantal dagen bewaren. De room kan je ook absoluut voorbereiden, maar die is eenmaal gemaakt max. 4 dagen houdbaar (ook afhankelijk van de houdbaarheid van de producten zelf).

    2. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt zelf iets maken met fondant, of misschien kun je online leuke decoratie vinden?

  3. Renalda schreef:

    Doe je onder de room ook de spijslaag nog?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, dat bak je mee met de sloffenbodem, zie het recept daarvan.

  4. Gemma schreef:

    Hi,

    Is het ook mogelijk om de mascarponeroom in te vriezen in een luchtdichte bak? Ik lees dat ze dit ook weleens doen met banketbakkersroom en daarna nog weer even opkloppen.

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Invriezen raad ik niet aan, de mascarpone heeft de neiging om van structuur te veranderen na het ontdooien en dan is je room verpest.

  5. Linda schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het volgende week gaan maken maar het liefst een dag eerder ivm tijdgebrek. Moet ik de deegvormpjes dan in de koelkast bewaren tot het moment dat ik ze wil decoreren met room en muisjes? Of moet je de vormpjes al iets eerder uit de koelkast halen. Ook heb ik bakringen van 7cm ipv 8cm. Blijft de baktijd hetzelfde? Liefs

    1. J.E. schreef:

      ik heb ze afgelopen weken uit de vriezer gehaald voor de kraamvisite. had ze van te voren gemaakt. In de koelkast worden ze niet lekker. Zou ze dan zonder room in een goed afgesloten bakje bewaren.
      Ik heb de taartjes in muffinvormpjes gemaakt. De baktijd was toen 20 minuten. Je kunt gewoon naar de kleur kijken. Mooi lichtbruin, dan zijn ze goed. Succes!

    2. Laura Kieft schreef:

      De bodems kun je gewoon buiten de koelkast bewaren, voor 8 cm zal de baktijd niet verschillen.

  6. Roos schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zou deze graag voor mijn gender reveal willen maken. Zou je de amandelspijs vulling blauw of roze kunnen kleuren met kleurstof of komt dat er niet mooi uit?

    Alvast bedankt 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk niet dat je daar mooie heldere kleuren mee krijgt, maar als dat niet erg is gewoon proberen zou ik zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *