Saucijzenbroodjes

29 oktober 2021
Saucijzenbroodjes
33

Ik ben ooit een keer ongelofelijk ziek geweest na het eten van een saucijzenbroodje, waardoor ik ze sindsdien niet meer kan luchten of zien (laat staan proeven). Het recept voor deze saucijzenbroodjes heb ik dan ook niet zelf voor jullie getest, maar dit heeft mijn team gedaan. Eén van de vele redenen waarom ik ontzettend blij ben met het Laura’s Bakery team! En daarom kan ik jullie namens hen vertellen dat deze saucijzenbroodjes niet te versmaden zijn.

Krijg je visite en wil je een lekkere lunch verzorgen? Deze saucijzenbroodjes zijn erg makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk bij een kom soep of een salade. Onderaan het recept geef ik ook nog een tip om mini saucijzenbroodjes te maken.

 

Saucijzenbroodjes

Heerlijk smeuïge en kruidige saucijzenbroodjes. Lekker voor bij de lunch of om te serveren naast een kom soep of een salade.
Porties: 10 broodjes

Ingrediënten

VULLING

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 1,5 el grove mosterd
  • 1 el ketchup
  • 2 tl worcestersauce
  • 0,5 tl speculaaskruiden
  • 0,5 tl nootmuskaat

BROODJES

  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel losgeklopt met een tl melk

Instructies

  • Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien. Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 10 gehaktstaven van, ongeveer van de lengte van het bladerdeegplakje.
  • Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar bovenen leg de gehaktstaaf in het midden van het plakje.
  • Vouw het bladerdeegplakje dicht. Druk rondom aan met een vork zodat het saucijzenbroodje dicht zit. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktstaven op.
  • Leg alle saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eigeel. Laat een half uur rusten en bestrijk hierna nogmaals met het eigeel. Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven-en onderwarmte).
Tips

Je kunt er ook mini-saucijzenbroodjes van maken. Deel elke plak bladerdeeg dan door drieën en voer verder dezelfde handelingen uit. De baktijd zal dan iets korter zijn.

Bewaren

De gehaktstaven laten zich goed invriezen. Het vouwen van de saucijzenbroodjes kun je dan doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de volledige saucijzenbroodjes ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Lida schreef:

    Beste Laura,

    Ik zie geen recept staan van deze heerlijk uitziende sauccijzenbroodjes.

  2. Cees schreef:

    Waar is het recept?

  3. Fried Peters schreef:

    https://www.laurasbakery.nl/saucijzenbroodjes/

    Echt wel, het recept stond er gewoon……….

    Ga deze dit weekend uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *