Ik ben ooit een keer ongelofelijk ziek geweest na het eten van een saucijzenbroodje, waardoor ik ze sindsdien niet meer kan luchten of zien (laat staan proeven). Het recept voor deze saucijzenbroodjes heb ik dan ook niet zelf voor jullie getest, maar dit heeft mijn team gedaan. Eén van de vele redenen waarom ik ontzettend blij ben met het Laura’s Bakery team! En daarom kan ik jullie namens hen vertellen dat deze saucijzenbroodjes niet te versmaden zijn.
Krijg je visite en wil je een lekkere lunch verzorgen? Deze saucijzenbroodjes zijn erg makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk bij een kom soep of een salade. Onderaan het recept geef ik ook nog een tip om mini saucijzenbroodjes te maken.
BAKTIP: Om de saucijzenbroodjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast. Deze zijn eenvoudig schoon te maken.
Beste Laura,
Ik zie geen recept staan van deze heerlijk uitziende sauccijzenbroodjes.
Waar is het recept?
https://www.laurasbakery.nl/saucijzenbroodjes/
Echt wel, het recept stond er gewoon……….
Ga deze dit weekend uitproberen.
Waarvoor dient het 30min. rusten na het insmeren met eigeel? En wat is de plakkerige kant van het bladerdeeg? Mij is nooit eerder een verschil opgevallen tussen beide kanten (a)
De ene kant is wat droger en de ander wat plakkeriger. Dat zie je eigenlijk vanzelf als je een plakje bladerdeeg goed bekijkt.
Gaat er nog ei door het gehakt? Of gebruik ik het ei alleen om te strijken over het deeg?
Het gaat door beiden (zie de ingrediëntenlijst en het recept).
Ik vind zelf de mosterd wat veel. Ik heb 2el gebruikt voor 1kg gehakt. Vond het nog veel. Verder zijn ze super goed gelukt!
Het kan ook helpen om een zachte soort mosterd te gebruiken i.p.v. de grove als je niet weg bent van mosterd.
Tijdens mijn zoektocht naar een leuk recept om saucijzenbroodjes te maken kwam ik dit tegen. Geen spijt van want wat zijn ze goed gelukt. Ik heb halve saucijzenbroodjes gemaakt. Zo wordt het een klein borrelhapje. Morgen serveer ik ze bij de brunch 😋
Lekker! Bedankt voor het recept! Ik deed er ook nog wat foelie, beetje chili en uienpoeder door. En ze gingen in empanadavellen, geen bladerdeeg hier in Uruguay (of zelf maken, maar is heel veel werk). Bedankt voor het recept!
Heb het recept een klein beetje aangepast door mosterd weg te laten, en wat uien poeder en chili poeder toegevoegt. Kon zeker wel wat peper en zout gebruiken. Volgende keer iets wat meer bladerdeeg of minder vulling. Ik geef dit recept een 8.
Geprobeerd, ik snap de smaken op zich wel. Maar ik vind de verhouding niet juist. Je moet heel subtiel zijn met speculaaskruiden (echt een snufje, geen halve tl), daarentegen mist het wel iets zout en peper. Ik denk dat je niet 50 gram vulling per broodje moet rekenen, maar wat minder. En eigenlijk is half-om-half altijd de beste keuze, al zit je dan met iets meer vet dat ontsnapt.
Natuurlijk altijd goed om recepten aan te passen naar je eigen smaak, ons team vindt ze op deze manier het meest lekker.