Een saucijzenbroodje bewaren
Deze saucijzenbroodjes zijn het lekkerst als ze uit de oven komen en nog warm zijn, maar je kunt ze ook van tevoren maken en heel goed bewaren. Ik deel mijn tips en trucs!
Ongebakken saucijzenbroodjes bewaren
Er zijn een paar manieren om ze ongebakken te bewaren, dus ik zal je alle opties geven.
- Je kunt de worstjes (zonder bladerdeeg) in een luchtdichte verpakking tot 3 maanden invriezen.
- Als je zelfgemaakt bladerdeeg gebruikt of bladerdeeg uit de koelkast koopt, kun je de worstenbroodjes maximaal 3 maanden in een luchtdichte verpakking bewaren.
- Als je bevroren bladerdeeg hebt gebruikt, kun je ze ongebakken niet in de vriezer bewaren. Maar na het bakken wel.
Laat de bevroren saucijzenbroodjes ongeveer 45 minuten ontdooien voordat je ze in de oven zet. Bak ze volgens het recept.
Gebakken saucijzenbroodjes bewaren
Heb je je saucijzenbroodjes al gebakken en vraag je je af hoe je ze vers houdt?
- Ik wikkel mijn saucijzenbroodjes in aluminiumfolie en bewaar ze 2-3 dagen op kamertemperatuur (als het niet te warm is).
- Als je zelfgemaakt of gekoeld bladerdeeg hebt gebruikt, kun je ze in een luchtdichte verpakking tot 3 maanden invriezen.
Opwarmen van saucijzenbroodjes
Het bladerdeeg is knapperig als het vers is, het wordt een beetje zacht als je het bewaart. Maar het is makkelijk om ze weer knapperig te krijgen!
Ze moeten op kamertemperatuur zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-15 minuten op 180°C.
Beste Laura,
Ik zie geen recept staan van deze heerlijk uitziende sauccijzenbroodjes.
Waar is het recept?
https://www.laurasbakery.nl/saucijzenbroodjes/
Echt wel, het recept stond er gewoon……….
Ga deze dit weekend uitproberen.
Waarvoor dient het 30min. rusten na het insmeren met eigeel? En wat is de plakkerige kant van het bladerdeeg? Mij is nooit eerder een verschil opgevallen tussen beide kanten (a)
De ene kant is wat droger en de ander wat plakkeriger. Dat zie je eigenlijk vanzelf als je een plakje bladerdeeg goed bekijkt.
Gaat er nog ei door het gehakt? Of gebruik ik het ei alleen om te strijken over het deeg?
Het gaat door beiden (zie de ingrediëntenlijst en het recept).
Ik vind zelf de mosterd wat veel. Ik heb 2el gebruikt voor 1kg gehakt. Vond het nog veel. Verder zijn ze super goed gelukt!
Het kan ook helpen om een zachte soort mosterd te gebruiken i.p.v. de grove als je niet weg bent van mosterd.
Tijdens mijn zoektocht naar een leuk recept om saucijzenbroodjes te maken kwam ik dit tegen. Geen spijt van want wat zijn ze goed gelukt. Ik heb halve saucijzenbroodjes gemaakt. Zo wordt het een klein borrelhapje. Morgen serveer ik ze bij de brunch 😋
Lekker! Bedankt voor het recept! Ik deed er ook nog wat foelie, beetje chili en uienpoeder door. En ze gingen in empanadavellen, geen bladerdeeg hier in Uruguay (of zelf maken, maar is heel veel werk). Bedankt voor het recept!
Heb het recept een klein beetje aangepast door mosterd weg te laten, en wat uien poeder en chili poeder toegevoegt. Kon zeker wel wat peper en zout gebruiken. Volgende keer iets wat meer bladerdeeg of minder vulling. Ik geef dit recept een 8.
Geprobeerd, ik snap de smaken op zich wel. Maar ik vind de verhouding niet juist. Je moet heel subtiel zijn met speculaaskruiden (echt een snufje, geen halve tl), daarentegen mist het wel iets zout en peper. Ik denk dat je niet 50 gram vulling per broodje moet rekenen, maar wat minder. En eigenlijk is half-om-half altijd de beste keuze, al zit je dan met iets meer vet dat ontsnapt.
Natuurlijk altijd goed om recepten aan te passen naar je eigen smaak, ons team vindt ze op deze manier het meest lekker.
Voor een verjaardag 30 broodjes gemaakt, heb in plaats van ketchup curry gebruikt en een milde mosterd. Ze vielen goed in de smaak. Straks 40 broodjes maken voor traktatie op het werk. Een blijvertje voor ons dus!
Grappig om te lezen dat je deze niet zelf hebt kunnen proeven en dat dit het eerste recept van jou is dat ik oprecht niet lekker vind. Twee keer tot op de letter nauwkeurig gevolgd (niks mis met mijn oven, andere recepten gaan helemaal prima). Het gehakt is dens en droog, onvoldoende zout terwijl de rest vd de kruiden qua smaak “ingewikkeld gedoe” geeft aan de smaakpapillen.
Uiteindelijk een recept geprobeerd met soesjesdeeg door het gehakt, 100% rund, lekker smeuïg met behoud van enige stevigheid.
Ik hoop dat het je ooit lukt ze toch te proeven en dit recept te verbeteren maar alle begrip als het niet gebeurt, ik zal bv nooit meer van m’n leven kaasfondue eten 😀
Topping Waarom losgeklopt ei met melk ,wat doet de melk en waarom 30 min laten staan ?
Dit is voor het mooiste resultaat. Meer lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/zo-krijg-je-een-glimmende-laag-op-je-baksels/