Een lekker fris en fruitig soesje dat perfect is voor bijvoorbeeld Koningsdag: sinaasappel soesjes! Dit recept is afkomstig uit Het Feestdagen Bakboek.
Porties: 35stuks
Ingrediënten
0,5receptsoesjes
250mlslagroom
2elsuiker
1portiebanketbakkersroom
rasp van 2 sinaasappels
1elsinaasappelsap
250gramwitte chocolade
sprinkles
Instructies
Het is handig om de banketbakkersroom die je nodig hebt in dit recept, vast een dag eerder te maken. Dan is hij goed afgekoeld en opgesteven.
Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert. Latat de soesjes goed afkoelen voordat je ze vult.
Maak de vulling door slagroom met suiker stijf te kloppen. Roer de banketbakkersroom los en spatel slagroom, sinaasappelrasp en -sap erdoor.
Doe in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Vul alle soesjes met de sinaasappelroom.
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer tot deze is gesmolten en voeg dan de rest van de chocolade toe. Blijf roeren, wanneer alles is gesmolten haal je de kom van de pan.
Dip alle soesjes in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi er gelijk wat sprinkles overheen voordat de chocolade is uitgehard.
Tips
Soesjes moeten vanbinnen goed droog zijn. Als ze vanbuiten goed (goud)bruin zijn gekleurd, weet je dat ze goed zijn.