Maal de Bastognekoeken tot (hele) fijne kruimels in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.
Schep het mengsel in de quichevormpjes, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan (ook tegen de randen). Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodems steviger kunnen worden.
Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de MonChou, suiker en vanillesuiker romig. Giet de slagroom er rustig bij terwijl je blijft mixen. De room is klaar als het een stevig, glad en romig mengsel is.
Schep de vulling op de afgekoelde taartbodems en verdeel gelijkmatig. Verdeel nu ook wat lemon curd over de taartjes. Zet de taartjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.
Druk de taartjes voor het serveren voorzichtig uit de vorm, door de losse bodem naar boven te drukken. Decoreer met wat kleine dragee eitjes.
Tips
Als je de taartjes niet tijdens Pasen bakt, vervang de dragee eitjes dan door een paar stuks rood fruit zoals: frambozen, doormidden gesneden aardbeien of aalbessen.
Bewaren
In de koelkast 3-4 dagen houdbaar of maximaal 3 maanden in de vriezer.