Ben jij ook zo dol op MonChou? Ik vind het heerlijk om te gebruiken in baksels en inmiddels vind je heel wat MonChou recepten hier op het blog. Ik heb de lekkerste voor je op een rij gezet!
De lekkerste MonChou recepten
Een van de meest populaire recepten van het blog is het recept voor klassieke MonChou taart met Bastognekoeken bodem en kersentopping. Logisch ook! Want die is en blijft fantastisch. Maar je kunt nog veel meer lekkers maken met MonChou, zoals andere taartjes en heerlijke toetjes.
Alle recepten met MonChou bekijken? Neem een kijkje tussen alle MonChou recepten op Laura’s Bakery!
Wat is MonChou?
Voor we van start gaan met de lijst eerst nog de vraag: wat is MonChou eigenlijk? Het is een soort roomkaas die je zowel voor koude als warme bereidingen kunt gebruiken. Al klinkt de naam erg Frans, toch is het een oer Hollands product en wordt het ook alleen in Nederland verkocht.
Het is anders dan ‘gewone’ roomkaas omdat het een iets lichtere en minder sterke smaak heeft. Daardoor is MonChou perfect om te gebruiken in taarten en desserts. De smaak is mild, romig en een beetje fris.
Monchou is niet echt goedkoop. Kun je ook andere soorten roomkaas gebruiken?
Zolang je een neutrale en stevige soort roomkaas gebruikt kan dat over het algemeen prima.