10x MonChou recepten

Gepost: 5 september 2023
10x MonChou recepten
7

Ben jij ook zo dol op MonChou? Ik vind het heerlijk om te gebruiken in baksels en inmiddels vind je heel wat MonChou recepten hier op het blog. Ik heb de lekkerste voor je op een rij gezet!

De lekkerste MonChou recepten

Een van de meest populaire recepten van het blog is het recept voor klassieke MonChou taart met Bastognekoeken bodem en kersentopping. Logisch ook! Want die is en blijft fantastisch. Maar je kunt nog veel meer lekkers maken met MonChou, zoals andere taartjes en heerlijke toetjes.

Alle recepten met MonChou bekijken? Neem een kijkje tussen alle MonChou recepten op Laura’s Bakery!

Wat is MonChou?

Voor we van start gaan met de lijst eerst nog de vraag: wat is MonChou eigenlijk? Het is een soort roomkaas die je zowel voor koude als warme bereidingen kunt gebruiken. Al klinkt de naam erg Frans, toch is het een oer Hollands product en wordt het ook alleen in Nederland verkocht.

Het is anders dan ‘gewone’ roomkaas omdat het een iets lichtere en minder sterke smaak heeft. Daardoor is MonChou perfect om te gebruiken in taarten en desserts. De smaak is mild, romig en een beetje fris.

MonChou taarten

We trappen gelijk af met dé klassieker: MonChou taart met een bodem van Bastognekoeken en kersenvlaaivulling als topping. Favoriet bij velen en met reden, hiermee zit je gewoon altijd goed.

Ik heb veel varianten op de klassieker bedacht, een zeer geslaagde variant is deze MonChou sloffentaart. Een geweldige combinatie die je zeker eens moet proberen.

MonChou toetjes

MonChou is erg geschikt om te gebruiken in toetjes. Dit appel-karamel MonChou dessert is zeer populair. De smaken passen goed bij elkaar en het is een heerlijk romig, fris en zoet geheel.

Nog zo’n lekker dessert zijn deze MonChou flensjes met warme kersen. Wederom een variatie op de klassieke combinatie, maar echt waanzinnig lekker!

Taart met MonChou

Maar er zijn meer combinaties mogelijk wat betreft MonChou en taart. Deze mini MonChou taartjes met lemon curd bijvoorbeeld. Zowel romig als fris, echt een aanrader! In dit recept heb ik ervoor gekozen om kleine taartvormpjes te gebruiken, extra feestelijk! Leuk voor een feestdag zoals Pasen, maar kan ook zonder paaseitjes of met andere decoratie.

Een herfstige variant is deze speculaas MonChou taart met mandarijnen. Een combinatie die je niet zo snel zult bedenken, maar heel goed uitpakt. Ik zou zeggen, probeer het eens.

Koekjes en cupcakes

Je kunt meer met MonChou, wat dacht je van koekjes? Deze MonChou koekjes zijn niet alleen fantastisch lekker, ze zijn ook heel leuk om te maken. Ook geschikt om samen met kinderen te maken.

Een oude favoriet in dit lijstje zijn deze MonChou cupcakes. Wat eigenlijk MonChou taart is, maar dan in cupcake vorm. Weer eens wat anders en ze smaken top. Ook leuk als traktatie!

Meer recepten met MonChou

Als laatste heb ik twee variaties op de klassieke MonChoutaart. Namelijk een MonChou citroencake. Dus geen Bastogne bodem, maar een heerlijke frisse citroencake als basis. Een grandioos lekkere zomerse cake!

Ook tijdens de feestdagen zijn de recepten met MonChou altijd populair. Daarom besloot ik een Kerst MonChou taart te maken met een gingerbread cake als bodem en decoratie in winterse sferen. Enig toch?!

BAKTIP: Jouw zelfgemaakte MonChou taart kan je mooi presenteren door een mooi taartplateau als deze te gebruiken.

Genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met een lekker MonChou recept! Wat is jouw favoriet of waar ga je mee aan de bak? Ik ben erg benieuwd!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Mirjam schreef:

    Monchou is niet echt goedkoop. Kun je ook andere soorten roomkaas gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zolang je een neutrale en stevige soort roomkaas gebruikt kan dat over het algemeen prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *