Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf amandelspijs maken

Lian van Rensdoor Lian van Rens
07 november 2017
in Basisrecepten, Feestdagen, Sinterklaas, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Zelf amandelspijs maken is absoluut niet moeilijk en het verbaasde mij ook dat Laura er nog geen recept van had hier op het blog. Aangezien ik op het punt stond een hele lading sloffenbodems te bakken, bood ik aan ook een paar foto’s van mijn spijs te maken. Het recept is niet anders dan je leest op andere websites, want spijs bestaat uit 1:1 suiker en amandelmeel met een beetje ei. Toch merkten we dat er steeds meer vraag kwam naar het recept voor spijs hier op het blog en daarom deel ik dat vandaag met jullie. 

Om amandelspijs of spijs te maken heb je niet veel nodig. Een kom en een (houten) spatel is al voldoende. Het spijs dat ik maak heeft dezelfde consistentie en is dezelfde hoeveelheid als het spijs uit de winkel. Dit maakt het makkelijker als je een recept gebruikt dat om een pakje spijs vraagt. Met dit recept kun je het simpelweg vervangen. Om het amandelspijs te verwerken in recepten moet je vaak nog wat ei toevoegen om deze wat soepeler te maken, dat geldt ook voor deze zelfgemaakte spijs.

Recept afdrukken

Amandelspijs

Amandelspijs kopen in de winkel hoeft met dit lekkere recept niet meer. Amandelspijs is namelijk heel erg makkelijk om zelf te maken.
Porties: 300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • ½ ei (M)
  • citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)

Instructies

  • Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
  • Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
  • Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.

En zo simpel is het om je eigen amandelspijs te maken. Maakte jij jouw amandelspijs al zelf?

Vorige post

Volgende post

Chocolade-pretzel koekjes
Mokkacrème

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 59

  1. Carina says:
    3 jaar geleden

    Heb de amandelspijs gemaakt
    Wat vlug klaar en lekkerrrr
    Beter om zelf te maken
    Thanks voor recept

    Beantwoorden
  2. Nancy says:
    3 jaar geleden

    Hoe lang is de spijs houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een klein weekje (in de koelkast)

      Beantwoorden
  3. Boudy says:
    3 jaar geleden

    Al vele jaren heb ik zelf amandelspijs gemaakt. Er was toen nog geen amandelmeel te koop. Dus maalde ik blanke amandelen fijn. Het werd daardoor wel iets grover van structuur, maar b.v. In appeltaart was het heerlijk.
    Fijn om te lezen dat het ook met amandelmeel kan.
    Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  4. Kristel says:
    3 jaar geleden

    Tip; als je het ei er pas aan toevoegd wanneer je de spijs verwerkt in brood of taart, is de spijs gemakkelijk een week houdbaar in de frigo en kan ze zelfs ingevroren worden.

    Beantwoorden
    • Lente says:
      10 maanden geleden

      Supper bedankt voor dit recept ik wauw gevulde koeken maken
      Maar ik had geen spijs maar wel amandel meel 💚

      Beantwoorden
    • Marc krol says:
      3 maanden geleden

      Is het niet de bedoeling van het ei dat het alleen het eiwit is
      Op 400 gr amandelmeel 80 gr eiwit
      En voor smaak een klein beetje amandel extract

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        3 maanden geleden

        Het kan prima met alleen eiwit, maar net zo goed met het volledige ei. Je kunt inderdaad heel goed wat amandelextract toevoegen voor extra amandelsmaak als je dat lekker vindt! Goede tip voor andere lezers.

        Beantwoorden
  5. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, heb je een tip/recept wat je kunt maken als je een notenallergie hebt en dus geen amandelspijs kunt eten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik geen geen alternatief voor amandelspijs dat geen noten bevat, maar ik heb wel meer dan genoeg andere lekkere recepten zonder noten online staan 🙂

      Beantwoorden
      • Simone says:
        3 jaar geleden

        Dat is zeker zo, echt het ene lekkere recept na het andere ?! Maar helaas dus geen alternatief voor spijs. Toch bedankt Laura!

        Beantwoorden
      • HansB says:
        1 jaar geleden

        Er is een alternatief voor amandelspijs, n.l. Witte bonen met amandelessence, niet echt lekker, maar als je een notenallergie hebt, dan moet je met concessies leven.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Goede tip, bedankt!

          Beantwoorden
    • Arjan says:
      3 jaar geleden

      Misschien is witte bonen spijs iets voor je. Heb een linkje maar ik weet niet of dat mag hier.
      http://boonappetit.nl/index.php/component/rsblog/post/97-zelf-bonenspijs-maken-recept

      Beantwoorden
    • Jopie van der Krabben says:
      2 jaar geleden

      Hi, er Zijn recepten die deze spijs van witte bonen maken. Ik heb er ergens een als je het wil hebben zoek ik het voor je op.
      Groetjes
      Jopie

      Beantwoorden
    • Michelle says:
      4 maanden geleden

      Je kunt kastanjemeel gebruiken, als je daar niet allergisch voor bent. Dat heb ik in Frankrijk gegeten.

      Beantwoorden
  6. Yolanda says:
    3 jaar geleden

    Ik maak het amandelspijs ook zelf, erg lekker en zo gemaakt. Van de week nog mini banketstaafjes mee gebakken, zo lekker!

    Beantwoorden
  7. Willemien says:
    3 jaar geleden

    Ik maak mijn amandelspijs al 15 jaar omdat ik het hier in Canada niet kan kopen waar wij wonen. Ik doe het altijd in porties van 300 gram in de vriezer, maak altijd 6 kilo tegelijk. Ook in de zomer bak ik met amandelspijs.

    Beantwoorden
  8. inez de jager says:
    3 jaar geleden

    ik maak droge amandel spijs en doe er pas eieren door als ik het nodig heb !altijd in huis goed afgesloten blijft altijd goedinez

    Beantwoorden
  9. Klaske says:
    3 jaar geleden

    Top! Ik ga het meteen maken. Kun je de amandelspijs ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Jazeker!

      Beantwoorden
  10. Chrissie says:
    2 jaar geleden

    Van welk merk gebruik je het amandelmeel? Is de Koopmans zelfrijzend amandelbakmeel goed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dit is niet geschikt, dat is geen echt amandelmeel namelijk (bloem aangevuld met amandelmeel). Merk maakt niet uit, als het maar 100% amandelmeel is.

      Beantwoorden
  11. Carina says:
    2 jaar geleden

    Je amandelspijs weer gemaakt met een arm de andere is gebroken
    Maar wat is jou recept toch lekkerrr
    Nu wil ik de spijs gebruiken voor een ronde vorm slof.

    Beantwoorden
  12. Bianca says:
    2 jaar geleden

    Ik zag laatst een recept van amandelspijs gemaakt van amandelmeel, honing en ei..heb jij daar ervaring mee qua smaak en verwerking..?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee daar heb ik geen ervaring mee

      Beantwoorden
  13. Brenden says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura, even een vraagje: moet je amandelmeel gebruiken of kan het ook met amandelpoeder?

    Alvast bedankt voor je antwoord 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is in principe dezelfde benaming voor hetzelfde product, enige verschil soms is dat poeder iets fijner is (maar ook niet altijd).

      Beantwoorden
  14. J.A says:
    2 jaar geleden

    Dag, ivm allergie voor ei….wat zou een vervanger daarvoor zijn in dit recept of kan het weggelaten worden? Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zou het kunnen weglaten, eventueel vervangen door een beetje water of melk om het soepeler te krijgen. Het wordt dan wel een beetje anders uiteraard.

      Beantwoorden
      • J.A says:
        2 jaar geleden

        Het is gelukt met wat water! Heb nog een potje staan, dus kan er nog een keer mee bakken, bedankt voor het meedenken!

        Beantwoorden
        • Annewien says:
          4 maanden geleden

          Er bestaan ook pakjes met ei vervanger bij een natuur winkel. Daar maak je dan een soort papje van en kun je toevoegen aan je recept.

          Beantwoorden
  15. Mike says:
    2 jaar geleden

    Leuk om te lezen!
    Ik (woon in Zuid-Portugal en heb 85 amandelbomen in de tuin) maak de spijs ook altijd zelf. Van begin tot eind. Dus plukken in september ergens, tijdje laten drogen in netten in de zon. Dan een voor een openhakken met een hamertje, ben er heel bedreven in inmiddels, en vervolgens de even koken/theedoekmethode. Werkt prima. Al heel veel spijs gemaakt op deze manier en ga morgen weer aan de slag voor een amandelkerststaaf…

    Beantwoorden
  16. Nicole says:
    2 jaar geleden

    Vroeger maakte mijn moeder het 6 weken voor de kerstmis.. dan zou de smaak het beste zijn.. de helft werd altijd een paar keer extra door een vleesmolen gedraaid… dan heb je marsepein…

    Beantwoorden
  17. Djoke says:
    2 jaar geleden

    Wow, ik wist niet dat het zo makkelijk is om spijs te maken! Het is ook nog eens lekker :p Ik woon in Roemenië en daar is natuurlijk ook geen spijs. Maar nu maak ik nog eens vaker appelflappen

    Beantwoorden
  18. Maureen says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraag, is dit de hoeveelheid amandelspijs die je gebruikt bij 1 of 2 sloffenbodems? Ik wil de frambozen-kwark sloffentaart gaan maken waarbij je het recept voor de sloffenbodem moet halveren.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Voor de bodem staat dat je 150 gram nodig hebt (de helft van dit recept dus), als je er maar eentje maakt heb je dus 75 gram nodig.

      Beantwoorden
  19. Tina says:
    2 jaar geleden

    Net voor het eerst zelf spijs gemaakt. Als ik geweten had dat het zo makkelijk was had ik al veeeeeel eerder gedaan. Ligt nu in de koelkast en morgen ga ik het gebruik en voor 2 sloffen. Bedankt hoor!!

    Beantwoorden
  20. Janneke says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan het ook met iets anders dan amandelen? Die mag ik nl niet en ook geen cashewnoten. Maar spijs lijkt me toch wel fijn om te maken voor sloffen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In principe kan het met allerlei noten. Je zou het ook eens met pecannoten of walnoten kunnen proberen. Wel een hele andere smaak meteen.

      Beantwoorden
  21. Pingback: Weespermoppen - Laura's Bakery
  22. Anja says:
    11 maanden geleden

    Even een tip voor de mensen die de amandelspijs van dr Oetker gebruiken…………… zelf maken is zoveel lekkerder, een helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je in plaats van hele amandelen een zakje gemalen amandelen/amandelpoeder gebruikt. Als je dit 1x gebruikt heb wil je die van dr Oetker nooit weer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Slimme tips!

      Beantwoorden
  23. Henriette says:
    9 maanden geleden

    Hoi,

    Kun je aangeven hoeveel gram 1/4 citroen schil ongeveer is?

    Alvast bedankt. Gr. Henriette

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Ik weeg dit zelf nooit af, dus dat durf ik je niet te zeggen helaas.

      Beantwoorden
  24. L.L. DE JAGER says:
    8 maanden geleden

    Oeps ! Ik heb de amandelspijs volgens uw recept bereid en in de koelkast bewaard nu al twee weken omdat ik geen tijd heb gehad om gevulde koeken te bakken. Is de amandelspijs dan nog goed/veilig ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Als het ei er nog niet doorheen zat, dan wel.

      Beantwoorden
  25. Pieter says:
    6 maanden geleden

    Hoi laura.. ik ga appelmeisjes maken zoals oma deet vroeger.kan ik de afgewerkt in de vriezer bewaren vast bedankt. Je heb hele lekkere gerechten

    Beantwoorden
  26. Judith says:
    4 maanden geleden

    Wist je dat amandelmeel stukken goedkoper is in Duitsland dan hier.
    Voor 3.5 ons betaal je hier bijna 10.00euro
    En in Duitsland 3.40 euro

    Beantwoorden
  27. Kiki says:
    4 maanden geleden

    Vorig jaar gemaakt en is echt heerlijk. Ik gebruik hele amandelen waar ik het velletje even vanaf haal. Is even een werkje maar dat vind ik niet erg. Dit jaar ga ik er weer gevuld speculaas en mini banketstaafjes mee maken. Word weer smullen. De banketstaafjes word de eerste keer dus ben benieuwd.

    Beantwoorden
  28. simone says:
    3 maanden geleden

    Laura,

    Heb je tips hoe ik het spijs het beste in de slof kan spuiten? Misschien een advies welk merk spuitzak ik het beste kan aanschaffen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ik vind die van Wilton erg fijn! Maar in principe kan het met alle spuitzakken, een grote ronde spuitmond werkt het beste.

      Beantwoorden
  29. P says:
    3 maanden geleden

    in de bakkerij doen we dan een rolletje maken hoe dik
    je het wilt hebben

    Beantwoorden
    • Simone says:
      3 maanden geleden

      Mr je kan het spijs er beter in spuiten las ik

      Beantwoorden
  30. Hilda says:
    1 maand geleden

    ik zou amandelspijs moeten kunnen spuiten op een koekje is dit recept spuitbaar ?
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat is waarschijnlijk frangipane, dat is net weer even anders en wat smeuïger nog.

      Beantwoorden
      • Hilda says:
        1 maand geleden

        Het is zeker geen frangipanne maar wel amandelspijs ik had er besteld bij de bakzolder maar die kon ik niet spuiten ondanks dat ik er eiwit had bijgedaan veel te hard, maar normaal zou dat moeten bestaan amandelspijs die spuitbaar is, dan misschien best zelf maken ?
        grts.
        Hilda

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Afhankelijk van hoeveel ei je er doorheen kneed kun je amandelspijs spuiten.

          Beantwoorden
  31. Hellen says:
    3 weken geleden

    Vandaag voor het eerst amandelmeel gebruiken en was opzoek naar een lekker recept, nu ga ik n zelf samengesteld creatie maken van wat wij in huis hebben, ik ga maken zelf gemaakt amandelspijs stukjes mee bakken in mijn eigen cake recept.
    Elke keer als ik wil bakken, recept zoek ontbreekt altijd 1 ingredient, balen is dat.
    Maar amandelspijs maken gaat mij lukken en cake erom heen. Zal me benieuwen werken met amandelmeel.
    BEDANKT VOOR HET AMANDELSPIJS RECEPT btw
    Fijne avond Teun de voorproever 😂 en Hellen de bakker 😂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Mokkacrème

Mokkacrème

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan