Witte chocolade-frambozen scones

Gepost: 17 maart 2021 Laatst bewerkt: 25 juli 2023
Witte chocolade-frambozen scones

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het geval. De smaak was iedere keer perfect, maar over de structuur was ik niet tevreden en ik wist dat dat aan de manier van bereiden lag. De uitvoering moest dus anders. Frambozen door het deeg kneden was geen succes, dat maakte het veel te plakkerig. Dat heb ik zowel met verse frambozen en het fruit uit de diepvries geprobeerd. De perfecte manier blijkt om het deeg in twee stukken te verdelen en daar dunne plakken van te maken. Die leg je op elkaar nadat je daar de verse frambozen tussen verdeelt. Het resultaat was zó lekker. Clotted cream en jam kun je erbij serveren, maar deze scones kunnen ook prima zonder.

Als je zelf clotted cream wilt maken, daar heb ik een heel goed recept voor. Ik heb ook nog een snelle versie mocht je niet goed tijd hebben voor het echte recept.

BAKTIP: Om de scones met melk te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn.

Witte chocolade-frambozen scones-2a

 

WITTE CHOCOLADE-FRAMBOZEN SCONES

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Witte chocolade-frambozen scones

Het paasontbijt wordt een groot feest wanneer deze witte chocolade-frambozen scones op tafel staan. Ik zou vast een dubbele portie maken.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 75 gram witte chocolade stukjes
  • 110 ml melk + extra voor insmeren
  • 75 gram verse frambozen

Instructies

  • Doe het meel en boter in een kom en wrijf met je vingers de boter fijn en kruimelig.
  • Voeg suiker, zout en de chocoladestukje toe en roer door het mengsel.
  • Voeg de melk toe en roer door, kneed het laatste stuk met de hand tot me een mooie bal deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Maak van beide stukken een ronde plak van ongeveer 1,5 cm dik. Op een van de plakken verdeel je de frambozen, deze kun je in stukjes scheuren/snijden.
  • Leg de tweede plak deeg bovenop de frambozen en druk licht aan. De randjes kun je wat steviger dichtdrukken.
  • Snijd met een scherp mes het deeg in 8 punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een beetje melk.
  • Bak de scones in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) tot ze licht gekleurd zijn.
Tips

Ik raad het af om dit recept met diepvries frambozen te maken.
Bewaren

In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Willeke schreef:

    Goedemorgen,
    Even een vraag… bij de ingrediënten staat zelfrijzend bakmeel maar in het recept bloem. Welke moet ik gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, goed dat je het zegt! Zelfrijzend bakmeel moet je gebruiken. Ik pas het meteen aan 🙂

  2. Doortje schreef:

    Vandaag deze heerlijke scones gemaakt. Super makkelijk en heel erg lekker. Die gaat het receptenboek in. Dank je wel.

  3. Luca schreef:

    Hi, wat moet ik me voorstellen bij een “ronde plan”?

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar moest plak staan, inmiddels aangepast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept