Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het geval. De smaak was iedere keer perfect, maar over de structuur was ik niet tevreden en ik wist dat dat aan de manier van bereiden lag. De uitvoering moest dus anders. Frambozen door het deeg kneden was geen succes, dat maakte het veel te plakkerig. Dat heb ik zowel met verse frambozen en het fruit uit de diepvries geprobeerd. De perfecte manier blijkt om het deeg in twee stukken te verdelen en daar dunne plakken van te maken. Die leg je op elkaar nadat je daar de verse frambozen tussen verdeelt. Het resultaat was zó lekker. Clotted cream en jam kun je erbij serveren, maar deze scones kunnen ook prima zonder.
Als je zelf clotted cream wilt maken, daar heb ik een heel goed recept voor. Ik heb ook nog een snelle versie mocht je niet goed tijd hebben voor het echte recept.
BAKTIP: Om de scones met melk te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn.
Goedemorgen,
Even een vraag… bij de ingrediënten staat zelfrijzend bakmeel maar in het recept bloem. Welke moet ik gebruiken?
Oei, goed dat je het zegt! Zelfrijzend bakmeel moet je gebruiken. Ik pas het meteen aan 🙂
Vandaag deze heerlijke scones gemaakt. Super makkelijk en heel erg lekker. Die gaat het receptenboek in. Dank je wel.
Hi, wat moet ik me voorstellen bij een “ronde plan”?
Daar moest plak staan, inmiddels aangepast.