Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Aardbeienslof

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 september 2015
in Samenwerking, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

aardbeienslof 1a

Het maken van een aardbeienslof stond al tijden op mijn to do lijst. Het enige wat ontbrak was een mooie sloffenring. Want ja, dat vind ik nu eenmaal de leukste vorm als je een sloffenbodem maakt. Verschillende kookwinkels had ik al bezocht, maar een sloffenring was altijd uitverkocht of zat überhaupt niet in het assortiment. En dat terwijl ik toch al heel wat kookwinkels heb bezocht. Kookwinkels bezoek ik sowieso graag, ik kan rustig een middag rondstruinen in deze winkels. Ook de online versie trouwens, al menig webwinkel heb ik van voor tot achter uitgeplozen om te kijken wat voor leuks ze allemaal verkopen.

In die zoektochten op het internet heeft de webshop van Bouwhuis er ook al eens aan moeten geloven. Deze webwinkel richt zich volledig op bakken. Van oorsprong op de professionele bakker, maar tegenwoordig kan ook de hobbybakker en -decorateur bij ze terecht. Toen Bouwhuis mij een tijdje terug benaderde voor een samenwerking heb ik de webwinkel dus weer opnieuw van voor tot achter bekeken. Je raadt het al, er kwam een sloffenring voorbij in die zoektocht! Ik mocht zelf kiezen wat ik graag zou willen maken, dus dat was geen moeilijke keuze. Ik moest en zou die aardbeienslof van mijn lijstje afstrepen!

aardbeienslof 2a

aardbeienslof 3a

aardbeienslof 4a

aardbeienslof 5a

aardbeienslof 6a

Recept afdrukken

Aardbeienslof

Dit is het bewijs dat een aardbeienslof heel makkelijk zelf te maken is. Ik deel het recept met je, samen met duidelijke stap voor stap foto's!
Porties: 12 personen (2 sloffen)

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

  • 250 gram spijs
  • half ei

Topping

  • 250 ml slagroom
  • halve portie makkelijke banketbakkersroom (recept)
  • aardbeien

Extra nodig

  • sloffenring (2 stuks werkt het makkelijkst)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak (of 3 wegwerp zakken)
  • stervormige spuitmond

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden. Zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Ik heb maar één sloffenring, daarom legde ik het deeg weer even in de koelkast terwijl ik de eerste sloffenbodem vast ging bakken. Als je er twee hebt kun je ze natuurlijk beide tegelijk bakken. Indien je in tweeën bakt, hou er dan ook rekening mee dat je voldoende spijs overhoudt!
  • Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op. Hou een beetje slagroom over voor de toeven op de aardbeien straks, de rest doe je in een kom.
  • Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar. Vind je hem nog iets te slap? Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak mee.
  • Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodems. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel deze over de room.
  • Met de achtergehouden slagroom spuit je een paar toeven op de aardbeien. Deze toeven kun je eventueel nog decoreren met wat aardbeien. In deze Instagram post laat ik je zien hoe je zo’n leuke aardbeien waaier kunt maken.
Bewaren

De aardbeienslof bewaar je in de koelkast. De bodem is behoorlijk stevig, gebruik dus een goed scherp mes bij het aansnijden van de sloffen.

aardbeienslof 7a

Ik zou zeggen; haal allemaal snel de sloffenring in huis en ga aan de slag!

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Vorige post

Volgende post

3x komkommer hapjes
Spinazie feta quiche

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 192

  1. Francesca says:
    5 jaar geleden

    Helemaal geweldig! Wat ziet dat er mooi en smakelijk uit! Al jaren een favoriet hier in huis, maar altijd gekocht. Dank je voor het recept, ik ga hem nu zeker eens zelf maken i.p.v kopen! 🙂

    Beantwoorden
  2. Olijke Poffer says:
    5 jaar geleden

    De slof ziet er goed uit. 🙂

    Beantwoorden
  3. Marlotte says:
    5 jaar geleden

    Ah lekker! Ziet er heel goed uit!

    Beantwoorden
  4. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Ik had nog nooit van een aardbeienslof gehoord, maar dit ziet er zó lekker uit! Ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan

    Beantwoorden
  5. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk ziet deze slof eruit en ipv aarbeien kan natuurlijk nu ook herfstfruit gebruikt woren.I k maak ook wel eens een slof maar vaker rondo’s. Bij ons is naast de vers fruit de mokka-karamel erg ik trek. Ik heb de slof en rondo ringen gekocht bij bakkenmetNiels.

    Beantwoorden
  6. Astrid keereweer says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura wjj zijn speciaal naar Amersfoort gegaan voor sloffenvorm. Bij Oldenhof. Nog niet geprobeerd. Deze ziet er prachtig uit. ?

    Beantwoorden
  7. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Wauw, dat ken ik niet een slof! Maar het ziet er wel impressive uit !:)

    Beantwoorden
  8. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet dat er mooi en lekker uit!

    Beantwoorden
  9. renata says:
    5 jaar geleden

    Deze heb ik ook altijd al een keer willen maken! Dus fijn dat ik nu een recept heb. Kun je deze ook maken zonder sloffenring, in een gewone bakvorm? Zoja, welke maat zou dan het beste zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Zou kunnen, zorg dat de maat vergelijkbaar is met die van de slof (24x9cm)

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        8 maanden geleden

        Mijn Zwitserse room was vrij dus. Ondanks de tips. Hoe kan dit anders?

        Kan het ook met alleen banketbakkers room en geen slagroom?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Dat kan zeker. Zwitserse room is puur een meer luchtige variant van banketbakkersroom, maar het risico is dat je de lucht eruit klopt en de room te dun wordt. Banketbakkersroom is wat zwaarder, maar zeker zo lekker.

          Beantwoorden
    • Carolien says:
      5 jaar geleden

      Zou denk ik ook kunnen in een ronde springvorm maar dan de bodem weglaten zo ga ik het denk ik proberen

      Beantwoorden
  10. Joke Kieft-Reijken says:
    5 jaar geleden

    Toppertje lieverd !! Ziet er echt geweldig mooi uit.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  11. Anka says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit ! Nog wel een vraagje , wat is de afmeting van de sloffenring?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      24×9 centimeter 🙂

      Beantwoorden
  12. Cleo says:
    5 jaar geleden

    Ziet er super uit! Ik zou hem graag als taart (28 cm) willen maken. Hoe bereken ik de hoeveelheden qua ingredienten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Door de oppervlaktes te vergelijken, ik leg in dit artikel uit hoe je dat doet: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  13. Ricky says:
    5 jaar geleden

    Hier zat ik op te wachten. Echt prachtig die slof! Het spijs hoeft er van mij niet in, maar zelfs al zou het erin zitten, dan zou ik nog zo’n hele slof naar binnen toe werken! *nomnomnom* 😀

    Beantwoorden
  14. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, misschien is dit niet de juiste plek om deze vraag te stellen, maar wat ik mij af vraag: je gebruikt de spuitmondjes van Wilton (toch?) maar welke wegwerpspuitzakken horen daarbij? Kan ik dan ieder willekeurig merk wegwerpzak kopen of zijn er speciale van dat merk? Ik heb nu een stoffen zak, maar wilt dit gaan vervangen door wegwerp met dan dus goede spuitmondjes. Kortom: welke spuitmondjes gebruik je en welke wegwerpzakken horen daarbij en vraag drie: waar kan ik dit alles kopen? 🙂 Heel erg bedankt alvast!! Groetjes, Lieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik inderdaad vooral Wilton spuitmondjes. Ook Wilton wegwerpzakken, maar je kunt ieder willekeurig merk gebruiken. Bij Bouwhuis kun je dit ook kopen 😉

      Beantwoorden
  15. paulien says:
    5 jaar geleden

    Die staat zeker op mijn lijstje! super lekker ziet hij eruit!

    Beantwoorden
  16. Bas says:
    5 jaar geleden

    Wauw die is echt prachtig! Ga ik ook eens proberen!

    Beantwoorden
  17. kirst says:
    5 jaar geleden

    Ik mis even wat je met die tweede sloffen bodem gaat doen? Waarom bak je er nou 2?
    Ben dol op de aardbeienslof, is mijn favoriete verjaardagstaart, maar tot nu toe haalde ik die bij de bakker. …

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Vrijwel alle recepten zijn voor 2 sloffen, samen goed voor ongeveer 12 personen. Ik heb er slechts 1 op de foto gezet.

      Beantwoorden
    • Cindy says:
      5 jaar geleden

      Grappig, ik dacht gisteren precies hetzelfde. Waar is dat 2e gedeelte 🙂
      En wauw wat een geweldig recept!!! Ga de uitdaging binnenkort aan.

      Beantwoorden
  18. Carolien says:
    5 jaar geleden

    Die ga ik ook zeker ’n keer maken maar dan met de ring van de springvorm ik laat dan de bodem weg,
    ziet er erg lekker uit

    Beantwoorden
  19. Rensina Steursma says:
    5 jaar geleden

    Jum, dit is altijd zoooo lekker!
    Ik wil het graag eens zelf maken en nu weet ik precies hoe het moet.
    Bedankt voor het recept en de tip voor de bakring.

    Beantwoorden
  20. Anne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb je het recept van de aardbeienslof verwijdert?
    Ik keek namelijk op je site en toen kwam ik toen ik de link aanklikte bij alleen de reacties.
    En nu ook via Foody.nl kan ik geen recept lezen, maar alleen de reacties erop.
    Het lijkt me heel lekker, en ik zou het ook graag eens willen maken.
    Anne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee hoor, maar je hebt dan waarschijnlijk een adblocker aanstaan. Dat wil nog wel eens problemen veroorzaken. Daarnaast zou ik het heel tof vinden als je hem voor Laura’s Bakery aan laat staan, op die manier verdien ik namelijk mijn geld en kan ik zoveel lekkere recepten online blijven zetten 🙂

      Beantwoorden
      • Anne says:
        5 jaar geleden

        Oke, zal ik in het vervolg de recepten via je site opzoeken 🙂

        Beantwoorden
      • lineke says:
        5 jaar geleden

        Krijg echt met geen mogelijkheid het recept voor de aardbeienslof te zien.
        Ad-blocker is uitgeschakeld voor je site.
        Home / Advertorial / Aardbeienslof
        bij dit rijtje is home blauw en klikbaar
        advertorial is blauw en aanklikbaar ,echter er verschijnt niets!!
        Aardbeienslof is zwart en totaal niet aanklikbaar
        pogingen via instagram leveren eveneens niets op .

        Beantwoorden
        • lineke says:
          5 jaar geleden

          op mijn Ipad lukt het wel !!
          dus het zal een instelling bij mij zijn ,maar alle andere recepten opent hij goed

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Wat gek zeg, zelfs wanneer de adblocker uit staan. Misschien iets anders in de instellingen inderdaad. Gelukkig kun je het recept nu zien!

  21. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, lijkt me een leuk recept, ga ‘k uitproberen. Maar eigenlijk…. ben ik op zoek naar het recept voor vruchtenpensee (of pensee, hoe je t ook wilt schrijven) Ik bedoel dus eigenlijk die ronde koeken met een jammetje bovenin of wat appel of zo. Zou ik deze bodem met spijs als basis kunnen gebruiken of heb jij een ander idee? Dank alvast.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik durf het je eigenlijk niet te zeggen, ik ken het recept daarvan niet. Deze kun je zeker proberen, ik denk dat het redelijk in de buurt komt.

      Beantwoorden
  22. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Ik, als enthousiast thuis en buurtbakker bij gelegenheid ken het recept ook niet, dus, don’t worry. Mijn overbuurman van in de tachtig had dat als verzoeknummer, van die lekkere ietwat klef/zompige koeken omschreef hij het. Ik ga t proberen en laat het je weten!

    Beantwoorden
  23. Renate says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik wil deze heel graag gaan maken! Kan je er ook gewone spijs uit de winkel voor gebruiken, van dr. Oetker geloof ik?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  24. Karin says:
    5 jaar geleden

    Hoi ,
    Lijkt me zo lekker dat ik direct twee sloffenringen in huis heb gehaald! Ik heb de
    spijs al gemaakt en nu net de banketbakkersroom, morgen ga ik de bodems bakken en dan morgenavond lekker smullen! !

    Beantwoorden
  25. Renate says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik heb het geprobeerd te maken maar toen ik de banketbakkersroom bij d slagroom deed ontstonden er klontjes. De banketbakkersroom was meer een soort pudding, wat kan er mis zijn gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het best de banketbakkersroom al even los doorkloppen tot egale massa. Als deze nog koud is ontstaan er sneller klontjes, zonder slagroom erbij kun je deze nog prima los kloppen.

      Beantwoorden
  26. Renate says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel! Ik zal t proberen. Het was echt een soort pudding geworden dus het mengen kon niet echt haha

    Beantwoorden
  27. Eva says:
    5 jaar geleden

    Ik wilde graag dit recept proberen maar ik vond het zonde om meteen een slofring te kopen. Ik heb dus maar een slofring geimproviseerd. Bij de supermarkt kocht ik een suikerbrood en het aluminium bakje waar deze in zit heb ik gebruikt als slofring. Nadat ik de bodem van het bakje eruit had geknipt heb ik de vorm iets meer ovaal gebogen. Het werkte bij mij erg goed als slofring! Misschien hebben anderen hier iets aan 🙂

    Beantwoorden
  28. Simone says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor dit super recept, de hele familie heeft er met smaak van genoten! Ik heb op de tweede slof een hazelnotentopping gedaan, ook een aanrader! Daarvoor 150gr hazelnoten, 4 eiwitten en 150gr suiker gemengd met elkaar en 15 minuten op 180gr laten roosteren. Dan in stukjes hakken en op de zwitserse room doen. Als laatst nog wat poedersuiker er overheen zeven. Echt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ah dat klinkt heel erg lekker! Bedankt voor het delen van je recept!

      Beantwoorden
  29. Susan says:
    5 jaar geleden

    Klopt het dat het recept en de plaatjes eh, verdwenen zijn?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan heb je een adblocker aanstaan, als je die uitzet voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon weer zien 🙂

      Beantwoorden
      • Susan says:
        5 jaar geleden

        Hihi, betrapt! Goed om te weten, voor jou maak ik graag een uitzondering 😛

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dat vind ik leuk, dankjewel 🙂

          Beantwoorden
  30. Jos says:
    5 jaar geleden

    Hallo. Ziet er heerlijk uit, maar ik houd niet zo van spijs. Is een andere vulling ook mogelijk ? Iemand een suggestie?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb wel eens gehoord dat mensen een beetje banketbakkersroom meebakken.

      Beantwoorden
  31. Suzanne says:
    5 jaar geleden

    Ik heb al een aantal jaar de sloffenring in huis en maak geregeld een aardbeienslof. Heeerlijk en altijd een groot succes!!!
    Alleen ik maak de slof bijna nooit met banketbakkersroom, maar met aardbeienbavarois.. Vinden wij persoonlijk nog lekkerder! ?Kan helaas geen foto bij de reactie plaatsen, anders had ik dit gedaan.. ?

    Beantwoorden
  32. W.C de Boer says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura ik snap niet waarom je 2 sloffen moet bakken , Ik begrijp dat je de bodem maakt dan spijs , dan bakken , waarom dan een tweede ook zo ??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het recept is voor 2 sloffen, 12 personen in totaal. Omdat ik maar 1 vorm heb, bak ik ze na elkaar. Als je genoeg hebt aan 1 kun je het recept ook halveren.

      Beantwoorden
  33. Lutgart says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura
    Als ik bij vulling op de link spijs druk dan kom ik op een website bouwhuis.com met de melding dat de pagina niet meer bestaat. bizar he?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien is het linkse veranderd, ze verkopen het namelijk nog wel. Zal het even navragen 🙂

      Beantwoorden
  34. Martine says:
    5 jaar geleden

    Goed gelukt, ziet er super mooi uit en smaakt nog beter. Ik maak veel van je recepten. Thanks. Groetjes martine

    Beantwoorden
  35. Charlotte says:
    5 jaar geleden

    Hoi! Ik heb vanavond de sloffen gemaakt maar dan in een gewoon bakblik(2 kleintjes en 1 wat grotere), ik vind ze alleen niet zo hoog geworden.. Hoe kan dit?

    Groetjes Charlotte

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien het deeg te dun uitgerold? Ze rijzen ook niet heel erg veel hoor.

      Beantwoorden
  36. Joke says:
    5 jaar geleden

    aarbeienslof is al jaren een van mijn favorieten bij de bakker… en nu ga ik ‘m dus nooit meer bij de bakker kopen, want zelfgemaakt is ie nog lekkerder! En eigenlijk helemaal niet moeilijk.
    Dank voor het recept!!!
    Ik had deze voor mijn verjaardag gemaakt naast 2 vertrouwde favorieten en deze was als eerste op…
    iedereen vond ‘m heerlijk, zelfs mensen die eigenlijk niet van spijs houden 😀

    oh ja, ik had voor de banketbakkersroom geen custardpoeder gekocht, maar na het lezen van de ingrediëntenlijst gewoon maizena gebruikt, met een klein beetje zout, wat vanille en een klein beetje kurkuma voor de kleur…

    toch weer een pakje minder in huis (want nog maizena zat hahaha)

    Beantwoorden
  37. Lin says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik heb het ook geprobeerd hoor, de aardbeienslof maken :-). Redelijk gelukt, alleen de bodem is een beetje hard. Ik heb wel geprobeerd te letten op de dikte van het deeg voordat deze de oven in ging. Heb je tips wat ik de volgende keer anders kan doen? Misschien toch het deeg wat dikker, of minder lang bakken? Mn 2e slof heb ik iets lager in de oven gezet, heb het idee dat deze wat minder hard is.

    Groetjes, Lin

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als hij te hard is kun je hem minder lang of op een lagere temperatuur bakken.

      Beantwoorden
  38. Alissa Bakker says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    Ik heb dit weekend deze slof gemaakt, hij viel erg in de smaak. Ik heb in plaats van deze room yoghurtbavarois gebruikt, lekker fris! Maar de bodem was heel erg compact. Kan dat ook anders, denk je? Ik moest nu echt een vorm er rechtop inzetten en dan een stuk eraf halen. Hij is dus niet zozeer te hard, maar heel dicht, ik zou ‘m wel wat luchtiger/kruimeliger willen. Heb je daar een idee voor?

    Groet, Alissa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hij hoort wel wat steviger te zijn. Je zou kunnen proberen een beetje bakpoeder toe te voegen zodat het wat rijst en luchtiger wordt.

      Beantwoorden
  39. Cigdem says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, Bedankt voor het recept! ik ga het meteen uitproberen 🙂 Heb alleen een vraagje over de theelepel bakpoeder.

    Is dat die middelgrote theelepel? Of de kleine theelepel? (Wij Turkse mensen gebruiken altijd die kleine theelepel) Kom er even niet uit 🙂

    En ik heb amandelspijs gehaald is dat goed? Die moet ik dan mengen met ei ?

    alvast bedankt voor het recept! groetjes, Cigdem

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Goede vraag, ik durf niet te zeggen hoe klein jullie kleine theelepels zijn 😉 In bakrecepten wordt met een tl altijd eentje met een inhoud van 5ml bedoeld, hopelijk helpt dat iets meer. En amandelspijs is goed inderdaad, die meng je met het ei.

      Beantwoorden
  40. Cigdem says:
    5 jaar geleden

    Nog een vraagje,

    Als ik de makkelijke banketbakkers room recept maak op je website. moet ik dan alles halveren van dat recept omdat er in dit recept een halve portie in gaat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het is gebaseerd op een half recept van het andere recept, van de makkelijke heb je iets meer dan de helft nodig.

      Beantwoorden
  41. laila says:
    4 jaar geleden

    Wat een top recept!!! Ik heb er twee gemaakt, 1 met aardbeien en 1 met calvados appeltjes (calvados te koop bij te de slijter) Allebei overheerlijk. 🙂

    Beantwoorden
  42. laila says:
    4 jaar geleden

    Heb overigens mijn 2 sloffenringen gewoon bij Bouwhuis besteld, niet duur en zoveel keus jôh :-))

    Beantwoorden
  43. Abby says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb deze slof nu twee keer gemaakt en bij beide keren was de buitenkant net iets te hard.
    De temperatuur van mijn oven had ik staan op 175 graden en gebakken in 25 minuten
    Hoe voorkom ik dit?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    groetjes, Abby

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur namelijk 10-20% lager staan.

      Beantwoorden
  44. Abby says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor je reactie en je tip.
    Ik heb inderdaad een heteluchtoven, nooit aan gedacht om de temperatuur lager te zetten☺.

    Groetjes, Abby

    Beantwoorden
  45. Edith oldenhof says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    kun je de helft van het deeg invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Jazeker!

      Beantwoorden
  46. Lindsey says:
    4 jaar geleden

    Hoe kan ik de bodem zonder topping bewaren? Oftewel; kan ik dit van te voren bakken bv. 2 dagen later pas decoreren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor kan prima, zou hem dan gewoon even in folie inpakken.

      Beantwoorden
  47. Thea says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, mijn slof was niet gerezen, heb een heteluchtoven en die op 160 GR gezet, had wel banketbakkersroom in plaats van spijs er op gedaan ligt het daar misschien dan aan?
    Ook heb ik roomboter gebruikt.
    Groetjes Thea

    Beantwoorden
  48. Thea says:
    4 jaar geleden

    Net de slof toch maar afgewerkt ondanks dat hij maar goed 2cm hoog was en licht van kleur dus niet zo mooi bruin als op de foto.
    Hoe hoog is de slof bij jou eigenlijk?
    De smaak was overigens heel lekker, dus hebben het toch lekker opgepeuzeld.
    Wil het nog eens proberen te bakken misschien was het deeg wel te koud want toen ik hem na 1uur uit de koelkast haalde was het heel hard geworden dus niet uit te rollen heb toen nog een kwartiertje gewacht en toen ging het enigszins was wel roomboter en die word al snel hard in de koelkast, misschien is dan een half uur wel genoeg of niet soms.
    Verder een heerlijk slofje.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het deeg rijst op zich niet heel erg veel hoor bij een slof. Dat het helemaal niet gerezen is zou heel goed aan de banketbakkersroom kunnen liggen die je hebt gebruikt.

      Beantwoorden
  49. Lin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een hete lucht oven. Moet ik de slof bakken op 180 graden, of geld hiervoor ook de regel dat ik de temperatuur met 10-20% moet verlagen?

    Groetjes, Lin

    Beantwoorden
    • Cigdem says:
      4 jaar geleden

      daar ben ik dus ook benieuwd naar.. Ook gemaakt super lekker smaak! En het is me gelukt om exact dezelfde te maken 🙂 Bedankt voor het recept Laura!
      Maar de bodem was bij mij ook net iets te hard.. dus dan zouden we hem 10-20% moeten verlagen bij een hete lucht oven ?

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Bij hetelucht inderdaad de temperatuur lager 🙂

        Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      bij hetelucht altijd verlagen 🙂

      Beantwoorden
  50. Thea says:
    4 jaar geleden

    Hoe hoog is bij jou de slof Laura?
    En hoe hoog hoort hij normaal te zijn?

    Groetjes Thea

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb dat eigenlijk nooit opgemeten, ik denk zo’n 2,5-3 cm. Is in ieder geval geen vaste hoogte voor, daar kun je in variëren.

      Beantwoorden
  51. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,

    Helaas kan ik uw recept niet zien. Deze wordt niet weergegeven. Ik heb dit al bij een ander recept gemerkt, maar ik toen dacht ik dat het gewoon toevallig was. Weet u toevallig hoe dit komt of wat ik er aan kan doen? Een aardbeienslof lijkt me namelijk erg lekker en leuk om te maken.
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Oh dat helpt inderdaad. Super bedankt!

        Beantwoorden
  52. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    We hebben een aardbeienslof bewaard en we hebben nog deeg over daar willen we er over een paar dagen nog een aardbeienslof van maken. Hoelang kan je dat deeg (voor de bodem) bewaren?
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, je bewaart het gewoon zoals ander koekdeeg: http://www.handigebaktips.nl/koekjesdeeg-bewaren/

      Beantwoorden
  53. Kitty says:
    4 jaar geleden

    Hoi!
    Je maakt dus eerst bodem met spijs erop. En bakt die? En dan? Wat doe je dan met die tweede slofvorm ? Sorry snap t niet ? Bedoel je dat je twee lagen bakt? Of nog een toplaag deeg lis die je er dan oplegt? Hoor t graag! Was ook al tijden op zoek naar zo’n lekker ouderwets taartje! Superleuk en eindeloos varieren! Dank! Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt met dit recept gewoon twee van deze taarten maken 🙂

      Beantwoorden
  54. anita says:
    4 jaar geleden

    hallo even een vraagje gebruik je gewone bak boter of roomboter groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      voor bakken gebruik je altijd roomboter.

      Beantwoorden
  55. esther says:
    4 jaar geleden

    Bij dille en Kamille zijn ook al deze vormen te koop.
    zoooo leuk.
    Daar ook het kookboek gezien.
    helemaal top!

    Beantwoorden
    • klokkrn says:
      4 jaar geleden

      klopt maar deze is gewoon veel beter!!!!

      Beantwoorden
  56. Andra says:
    4 jaar geleden

    Ik heb geen sloffenvorm, maar als ik dit wil maken in bv een vierkante vorm, welke amaat bakvorm denk je dan voor dit recept? Om bv 1 vierkant te vullen ipv de 2 sloffen die jij vult? Wil het graag maken voor mijn moeders verjaardag komend weekend!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Met dit artikel kun je eenvoudig recepten omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
      Het gaat er eigenlijk gewoon om dat je een vierkante vorm gebruikt die (ongeveer) gelijk is aan het oppervlak van 2 sloffen.

      Beantwoorden
  57. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Hallo,

    Wat ziet deze slof er lekker uit! Ik ben alleen geen fan van spijs. Kan ik dit vervangen of misschien zelfs weglaten?

    Hoor het heel graag. Bedankt vast.

    Groet!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je zou het kunnen weglaten hoor 🙂

      Beantwoorden
    • Emma says:
      2 jaar geleden

      Beetje late reactie maar ik maak altijd extra banketbakkersoom (melk, eierdooiers, suiker, vanille dus geen instant spul o.i.d) en bak een gedeelte mee in de slof in plaats van spijs. Is heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  58. Saskia Bleijswijk says:
    4 jaar geleden

    Het ziet er lekker uit. Welke maat sloffenring gebruik je?

    Groet

    Beantwoorden
    • Saskia Bleijswijk says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het antwoord zelf al gevonden. Als je sloffenring aanklikt kom je bij de bewuste sloffenring

      Beantwoorden
  59. Thea says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, als ik de bloem vervang door zelfrijzend bakmeel moe ikt er dan nog een beetje bakpoeder aan toevoegen?
    Groetjes Thea

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee dat is niet nodig.

      Beantwoorden
  60. Elise says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura, Ik heb samen met vriendinnen deze heerlijke aardbeienslof gemaakt. Echter vonden wij dat het deeg uit de oven nog erg plat was, en dat die van jou lichter van kleur is. Onze oven stond op 180 graden en hebben hem 20 minuten in de oven gehad. Het deeg is nu namelijk wat harder dan een aardbeienslof is.
    Wat zouden wij anders of beter kunnen doen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien gebruikten jullie een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  61. Luna says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze slof graag maken, hij lijkt mij super lekker. Ik wil hem alleen maken in één grote ronde vorm (ik heb geen slofbodem). Moet hij dan gewoon nog even lang in de oven en op dezelfde temperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Temperatuur blijft hetzelfde, waarschijnlijk heeft hij wel iets langer nodig.

      Beantwoorden
  62. kim says:
    4 jaar geleden

    hey Laura,

    ik had de volgende vraag.

    ik ben maar 1 slof nodig op dit moment.

    kan ik dan de andere afgebakken slof ook invriezen ?
    of kan ik dan beter het deeg invriezen?

    groetjes !

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Beide is mogelijk 🙂

      Beantwoorden
      • Latifa says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura, blijven de room en slagroom toeven netjes als je hem een dag van te voren maakt of moet er dan klopfix doorheen?

        Groetjes Latifa

        Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          2 jaar geleden

          Wil je zeker weten dat ze mooi blijven dan kun je klopfix gebruiken.

          Beantwoorden
  63. Sifra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Helaas heb ik geen sloffenring maar wil het graag proberen in een springvorm.
    Ik weet het slofvorm zou beter zijn maar daar ben ik helaas te laat mee 🙂
    Maar moet ook lukken dacht ik. Hoeveel cm denk je dat ik het beste kan gebruiken?

    Groetjes Sifra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt het recept omrekenen naar de vorm die je wilt gebruiken: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  64. Antje says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik vandaag de sloffen opspuiten met de Zwitserse room en morgen serveren?
    Of is het dan beter morgen de sloffen op te maken?
    Gr, Antje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan prima hoor.

      Beantwoorden
  65. Heleen says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,
    Hoeveel cm doorsnee is jouw slofring
    Groetjes Heleen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      24x9cm

      Beantwoorden
  66. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,
    Hoe kan ik voorkomen dat de slof zo hard wordt nadat hij afgekoeld is dat j hem fatsoenlijk met een vorkje kunt eten? Had hem gemaakt voor moederdag, heel lekker…maar bodem was keihard geworden….
    Groet Jolanda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien heeft hij net iets te lang in de oven gestaan? Op zich is een wat hardere bodem niet heel gek bij een slof hoor, vocht uit de vulling die in de bodem trekt maakt het (na een tijdje) ook weer iets zachter.

      Beantwoorden
  67. Michelle says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb je ook tips om de Zwitserse room mooi egaal te krijgen? Ik krijg het niet mooi gespateld en het blijft enigszins klonterig.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik roer altijd eerst de banketbakkersroom even goed los, dan die die al vrij glad wat zorgt voor een mooi resultaat.

      Beantwoorden
  68. Maria says:
    4 jaar geleden

    Hoi, ik kan hier niet twee sloffen uit krijgen. Niet als ze ong 8 mm moeten zijn… Ik gebruik dezelfde sloffenvorm. Heb bijna alles moeten gebruiken om aan die 8 mm te komen.
    Ik heb de slof gebakken en deze staat nu af te koelen. Ik ben dus heel benieuwd!

    Kan het trouwens ook alleen met banketbakkersroom? Of wordt dat te saai 🙂
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb je alles wel goed afgewogen? Ik houd namelijk zelfs nog deeg over als ik ze een centimeter dik maak. Banketbakkersroom kan ook prima, maar met een topping erbij maakt het wel net even wat lekkerder 😉

      Beantwoorden
  69. Rineke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb voor de banketbakkersroom dat pakje van Dr Oetker gekocht, normaal doe ik daar al slagroom door ipv water.. moet ik hem nu wel met water of melk maken en daarna de geklopte slagroom erbij doen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Ik zou dan de instructie met het water opvolgen. Of gewoon de slagroomversie maken en dan niet nog een keer mengen met slagroom, dat zou een beetje dubbelop zijn. Succes!

      Beantwoorden
  70. Hhh says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Wil je de link waar jij de sloffenring vandaan hebt geven, er is zoveel keus bij bouwhuis, ik weet niet welke k moet hebben…
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      De link staat in het artikel: het woordje sloffenring in het recept.

      Beantwoorden
  71. Mirjam says:
    3 jaar geleden

    Hoeft er geen suiker bij de slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat is niet nodig, je mengt het met de banketbakkersroom die zoet genoeg is.

      Beantwoorden
  72. ammie says:
    3 jaar geleden

    ohhh dit is lekker! heb wel eens een aardbeienslof van de supermarkt op maar denk dat ik dit toch eens zelf ga maken..

    Beantwoorden
  73. Karin says:
    3 jaar geleden

    Ziet er verrukkelijk uit zeg, moet je eerst even het ei loskloppen en dan verdelen? Helft voor de bodem en andere helft voor het spijs?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Klopt inderdaad.

      Beantwoorden
  74. Marleen says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb de slof volgens recept gemaakt, maar hij werd bij mij vrij compact. Hoe krijg ik ‘m luchtiger? Meer bakpoeder? Is een tl. bakpoeder afgestreken of met een kop erop?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je een setje spoons gebruik strijk je hem af, een theelepel uit de besteklade doe ik zelf altijd met een kop erop (dan komt het meer overeen).

      Beantwoorden
  75. Mariëlle says:
    3 jaar geleden

    Deze slof wil ik binnenkort gaan maken ik heb net 2 slofringen besteld:

    Alleen zie ik dat de slof vorm anders is als die van u maar kan ik alsnog dit recept maken ??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  76. Geerke says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het afgelopen vrijdag gemaakt! Heerlijk!
    M’n familie vond het heel erg lekker , ik mag vaker bakken haha

    Beantwoorden
    • Ilse says:
      3 jaar geleden

      Hoelang kan je de slof met slagroom en banketbakkersroom etc bewaren?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        3 jaar geleden

        2-3 dagen

        Beantwoorden
  77. Rene says:
    3 jaar geleden

    Hallo heb hem nu 2 x gemaakt als ik de gele room en slagroom meng krijg ik steeds klontjes en volgens mij is zowel de room en de slagroom klontjes vrij wat die ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het best eerst de banketbakkersroom even losroeren en dan pas samenvoegen. Omdat die room steviger is kan het soms zorgen voor wat klontjes.

      Beantwoorden
  78. Lara says:
    3 jaar geleden

    De room voor op de bodem was helaas te dun en zakte helemaal uit…
    wat is hier de oorzaak van en wat kan ik eraan doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere informatie niet te zeggen. Heb je je wel aan de receptuur gehouden?

      Beantwoorden
      • Lara says:
        3 jaar geleden

        Ja dat wel, zelfs nog extra banketbakkersroom toegevoegt, want dat stond in het recept voor als het te slap bleef. En eenmaal op de bodem liep het er af… 🙁

        Beantwoorden
        • Lara says:
          3 jaar geleden

          Misschien niet koud genoeg geweest?

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            3 jaar geleden

            Lijkt me stug, klinkt eerder alsof de slagroom niet stijf genoeg was. Of misschien heb je te lang/hard gemixt?

          • Lara says:
            3 jaar geleden

            Geen idee wat er mis is gegaan… Snel nog een keer proberen dus! 😉

  79. Ger says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik kan het recept van de aardbeienslof niet meer zien. Alle andere recepten wel op je site.
    Enig idee hoe dit kan?

    We genieten van je heerlijke, haalbare én mooie recepten!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan heb je een adblocker ingeschakeld, als je die uitzet voor Laura’s Bakery dan kun je alles gewoon goed zien.

      Beantwoorden
  80. Edith van den Berg says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kun je dit recept ook gebruiken voor de minislofjes ik heb daar namelijk ringen voor.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, kan prima.

      Beantwoorden
    • Stefanie says:
      2 jaar geleden

      Waar heb je deze gekocht? 🙂 dat lijkt me ook schattig!

      Gr. Stefanie

      Beantwoorden
  81. Demi says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is de vulling ook voor 2 sloffen?

    Groetjes,

    Demi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja, het hele recept is voor twee sloffen.

      Beantwoorden
  82. Anne says:
    2 jaar geleden

    Hoi hoi, ik wil al een tijdje beginnen aan het maken van sloffen want die bodem is gewoon het allerrrrr lekkerst. Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer! Welk formaat moet ik nou toch nemen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Je kunt de sloffenring bestellen die hierboven gelinkt staat, maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Een springvorm, kleine kookringen, alles is mogelijk. Gewoon aan de slag gaan en lekker genieten.

      Beantwoorden
  83. Carin says:
    2 jaar geleden

    Hoi

    Wil graag topping maken met mascarpone moet ik daar dan eerst slagroom voor kloppen en dan mascarpone erdoor…dacht er dan kersen op te doen..of heb je ander idee met mascarpone…alvast bedankt gr carin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      er staat een lekker recept voor mascarponeroom op het blog 🙂

      Beantwoorden
      • Carin says:
        2 jaar geleden

        Bedankt..ga het zeker proberen…ik vond 25 min in oven wel lang ..de zijkanten van de slof waren hard..dus volgende keer bak ik het korter…maar smaak was goed.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.

          Beantwoorden
  84. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoe spuit je een sloffentaart mooi op? Ik heb nu paar keer spuitzak gebruikt, maar nu moet ik nog leren hoe je mooi kan opspuiten en met welke spuitmondjes is het handigst? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik graag 1M van Wilton als spuitmond. Verder gewoon veel oefenen met spuiten, dan krijg je er vanzelf meer handigheid in.

      Beantwoorden
  85. Mariella says:
    2 jaar geleden

    Maakt het bij dit recept wat uit of je het eenvoudige recept voor banketbakkersroom room gebruikt of het andere recept wat je op de site hebt staan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee hoor, beide kan.

      Beantwoorden
  86. Roos says:
    2 jaar geleden

    Ik heb geen sloffenring, maar heb een rand van een springvorm gebruikt en dat werkt prima! Dan wel de hoeveelheden van twee sloffen…

    Beantwoorden
  87. Robert says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, bedankt voor dit lekkere recept! Een paar vraagjes:

    1) Is het mogelijk om de bodem iets minder stevig te maken?

    Als ik de stappen voor banketbakkersroom volg, wordt deze in de koelkast erg hard, als een pudding. Ik denk dat ik iets niet goed doe (terwijl het mengsel er na het koken wel zo uitzag als op het plaatje).
    2) Moet de (opgeklopte) slagroom er gelijk bij na het koken, dus nog voor het afkoelen?
    3) Moet ik de banketbakkersroom überhaupt zo lang koelen in de koelkast als ik zwitserse room wil maken? Of moet het gewoon na het mengen met slagroom al op de bodem en dan pas in de koelkast?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      1) deze bodem hoort echt wat steviger te zijn. Je kunt proberen hem iets minder lang te bakken en/of dikker te maken.
      2) Slagroom voeg je pas toe als alles is afgekoeld. Dat je room dikker wordt in de koelkast hoor, je roert het gewoon even kort door met een spatel voordat je de slagroom toevoegt.
      3) Na het mengen laat ik het altijd nog een beetje opstijven voor het beste resultaat, maar als het al heel stevig is kun je de gok nemen om het gelijk te verwerken.

      Beantwoorden
  88. Billie says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,
    Ik heb de slof geprobeerd te maken, maar de banketbakkersroom werd nadat ik het niet afkoelen er stijf en toen ik die met de slagroom mengde, kreeg ik een raar, klonterig mengsel. Doe ik dan iets verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Oei, dan was de banketbakkersroom waarschijnlijk niet goed ingedikt en niet op dezelfde temperatuur als de slagroom toen je het ging mengen. Het is waarschijnlijk in de schift gegaan. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

      Beantwoorden
  89. Pingback: Koningsdag sloffentaartjes - Laura's Bakery
  90. Anne says:
    11 maanden geleden

    hoi laura, kun je ook ipv de makkelijke banketbakkersroom de ‘moeilijkere’ versie maken voor deze slof? en hoeveel zou je dan nodig hebben voor 1 slof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Zeker kan dat. Je hebt ongeveer 2/3e nodig van dat recept denk ik. https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/

      Beantwoorden
  91. S says:
    10 maanden geleden

    Vreemd dat hier geen randje met deeg vermeld staat
    Eerste keer en dit recept gedaan
    En geen randje natuurlijk
    Nu platte slof
    Volgende keer ga ik een andere doen
    Balen dit!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Als het goed is rijst de rand de slof iets omhoog doordat op het midden de spijs ligt. Maar een echte opstaande rand hoort een slof ook niet te hebben.

      Beantwoorden
  92. Julie says:
    10 maanden geleden

    Hallo,

    Ik heb een vraagje over de aardbeien? Jij snijdt ze in 2. Maat hoelang blijven ze dan vers?
    Bij de bakker ligt er altijd zo’n laagje gelatine op.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat hangt weer helemaal van de versheid van je aardbeien af. Maar deze slof overleeft het niet lang hoor 😉

      Beantwoorden
  93. Nathalie says:
    10 maanden geleden

    Als je 1 slof maakt hoe verdeel je dan een kwart ei? Heeft dit een bepaald gewicht? 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Een gemiddeld ei is 50 gram, dus je kunt het inderdaad afwegen.

      Beantwoorden
  94. Nathalie says:
    10 maanden geleden

    Heb je voor 1 slof 1/4 banketbakkers room nodig? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Klopt!

      Beantwoorden
  95. Dirk says:
    10 maanden geleden

    Beste Laura

    Ik kan geen 9 cm vinden op de site die u erbij heb gevoegd, alleen 4 cm breed
    Maar het moet dus een 9cm brede zijn?

    Beantwoorden
    • Dirk says:
      10 maanden geleden

      sorry verkeerd gelezen 🙂

      Beantwoorden
  96. Anita says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura,
    Vandaag mijn eerste twee aardbeiensloffen gemaakt..wat een suc6! Eentje als soort van proef thuis (mijn eega was enthousiast net als ikzelf), de tweede maak ik morgen af voor mijn moeders verjaardag..
    Dank je wel voor de heldere uitleg en de duidelijke verwijzingen.
    Super!
    Hartelijke bakgroetjes
    Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen! Veel bakplezier en fijne verjaardag 😉

      Beantwoorden
    • Stephanie says:
      9 maanden geleden

      Ik heb de aardbei slof gemaakt maar dan rond. Bodum was goed gelukt, maar de Zwitserse room mislukte toen ik het door elkaar spatelde.
      Er kwamen klonten in het mengde niet goed.
      Uiteindelijk de andere helft van de banketbakkersroom erop gespoten.
      Het was wel smaakvol was binnen een dag op!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Oh wat balen, dat klinkt alsof het geschift is. Dan had je slagroom en je banketbakkersroom helaas niet dezelfde temperatuur.

        Beantwoorden
  97. Rick says:
    2 weken geleden

    Hallo, erg leuk recept! Een vraag: bij mij is de slof bodem wel erg dun(ik denk 5/6 mm). Hoort dit bij het bakken in de oven nog te reizen? Of zou het zijn dat ik gewoon te weinig deeg heb gemaakt? De 8 mm dikte haalde ik al niet, maar ik had gehoopt dat dit in de oven nog wel zou bijtrekken:).

    Gr. Rick

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Als je gewoon het recept hebt gevolgd moet de dikte van het deeg precies kloppen en kun je niet te weinig deeg hebben gemaakt. Het gaat absoluut nog flink rijzen in de oven dankzij het bakpoeder.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Spinazie feta quiche

Spinazie feta quiche

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan