MonChou koekjes

Gepost: 3 augustus 2021 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
MonChou koekjes

Soms ontstaan er op een bakdag nog extra recepten die helemaal niet op de planning stonden, deze MonChou koekjes zijn daar een perfect voorbeeld van. De koekjes had ik gebakken voor een ander recept en van de MonChou soesjes had ik nog voldoende vulling en topping over. Ik besloot deze ‘restjes’ te combineren en dat bleek zó lekker te zijn dat ik ze op de foto zette en met jullie als recept wil delen. Ik hoop dat jullie er ook zo van genieten!

BAKTIP: Voor het spuiten van toeven zoals op deze MonChou koekjes gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest.

MonChou koekjes-3a

 

MonChou koekjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.65 van 14 stemmen

MonChou koekjes

Dit keer geen grote MonChou taart, maar kleine MonChou koekjes. Een overheerlijk resultaat.
Porties: 16 -18 stuks

Ingrediënten

Koekjes

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • snuf zout

Topping

Instructies

  • Maak eerst de koekjes. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg hieraan bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg hierna uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek ronde koeken van ongeveer 8 cm in doorsnede uit. Zoals je op de foto ziet maakte ik de koekjes voor dit recept behoorlijk dun, je kunt ze ook iets dikker maken (5mm bijvoorbeeld), dan haal je wel minder koekjes uit het recept. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koeken in ongeveer 10 minuten op 170 °C gaar en goudbruin. Laat even afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
  • Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Doe de vulling in een spuitzak met de gekartelde spuitmond. Spuit op ieder koekje een cirkel waarbij je het midden vrijlaat.
  • In het midden schep je een lepeltje kersenvlaaivulling
Tips

De koekjes zullen na verloop van tijd zacht worden, het is het lekkerst om ze kort voor serveren pas af te maken met de topping.
Bewaren

2-3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Anja van der Pluijum schreef:

    Hoeveel koekjes kun je met dit recept maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      18 stuks, heb het er meteen even bij gezet.

  2. Thea schreef:

    Kan ik de vulling in een spuitzak bewaren tot de volgende dag om dan op de koekjes te spuiten of wordt de vulling “stevig”.
    Ik wil de koekjes verspreid over 2 dagen serveren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet zeker kunnen!

  3. Annie schreef:

    Ik wil graag de koekjes van te voren maken. Hoe lang blijven de koekjes in een gesloten trommel houdbaar/knapperig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zonder topping zeker twee weken.

  4. Anne schreef:

    Lijkt me ook heel lekker met een kant en klaar bastogne koekje😋

  5. Mariëlle schreef:

    Hoi Laura,

    Ik krijg niet het aantal eruit als ik het deeg 5mm dik maak en uitsteker van 8cm gebruik (lees de helft max). Volgens mij gebruik ik de juiste verhoudingen in het recept, ik kan er niet helemaal achterkomen wat ik fout doe. Koekjes smaken prima. Heb jij enig idee?
    Groetjes, Mariëlle

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm, lastig te zeggen! Want als je inderdaad de juiste verhoudingen en maten hebt aangehouden, zou het in principe moeten lukken.

  6. M schreef:

    Hier kreeg ik ook maar 9 stuks uit het deegje. Maaaar, ze waren wel enorm lekker!

  7. Eline schreef:

    Ik kreeg er ook maar 14 uit (alleen omdat ik een uitsteker van 7cm heb gebruikt). Volgens mij is er ergens iets misgegaan bij het uitwerken van het recept.. daarnaast liep het deeg helemaal uit in de oven, ondanks dat het twee uur in de koelkast heeft gelegen..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer om te horen. Heb je precies het recept gevolgd?

  8. Eline schreef:

    Ja, ik dubbelcheck altijd de hoeveelheden en instructies. Het was trouwens wel lekker, ondanks dat het resultaat niet bepaald netjes uitzag.

  9. Geke schreef:

    Heerlijke koekjes, erg goed gelukt. Ik heb ze iets kleiner gemaakt. Perfect formaat om met 1 hand vast te pakken en van te happen. En ze zien er ook prachtig uit!

  10. Sim schreef:

    Heb jumbo knapper koek als koekje gebruikt, echt heerlijk!

  11. Marcia schreef:

    5 sterren
    Koekjes ingesmeerd met dun laagje chocolade… werkt prima zodat ze niet zo snel zacht worden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept