MonChou koekjes

3 augustus 2021
MonChou koekjes
60

Soms ontstaan er op een bakdag nog extra recepten die helemaal niet op de planning stonden, deze MonChou koekjes zijn daar een perfect voorbeeld van. De koekjes had ik gebakken voor een ander recept en van de MonChou soesjes had ik nog voldoende vulling en topping over. Ik besloot deze ‘restjes’ te combineren en dat bleek zó lekker te zijn dat ik ze op de foto zette en met jullie als recept wil delen. Ik hoop dat jullie er ook zo van genieten!

MonChou koekjes

Dit keer geen grote MonChou taart, maar kleine MonChou koekjes. Een overheerlijk resultaat.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

Koekjes

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • snuf zout

Topping

Instructies

  • Maak eerst de koekjes. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg hieraan bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg hierna uit tot 5 mm dikte en steek ronde koeken van ongeveer 8 cm uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koeken in ongeveer 10 minuten op 170 °C gaar en goudbruin. Laat even afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
  • Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Doe de vulling in een spuitzak met de gekartelde spuitmond. Spuit op ieder koekje een cirkel waarbij je het midden vrijlaat.
  • In het midden schep je een lepeltje kersenvlaaivulling
Tips

De koekjes zullen na verloop van tijd zacht worden, het is het lekkerst om ze kort voor serveren pas af te maken met de topping.

Bewaren

2-3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Anja van der Pluijum schreef:

    Hoeveel koekjes kun je met dit recept maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      18 stuks, heb het er meteen even bij gezet.

  2. Thea schreef:

    Kan ik de vulling in een spuitzak bewaren tot de volgende dag om dan op de koekjes te spuiten of wordt de vulling “stevig”.
    Ik wil de koekjes verspreid over 2 dagen serveren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet zeker kunnen!

  3. Annie schreef:

    Ik wil graag de koekjes van te voren maken. Hoe lang blijven de koekjes in een gesloten trommel houdbaar/knapperig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zonder topping zeker twee weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *