Yoghurt pancakes

122

yoghurt pancakes 1a

Op mijn basisrecept voor pancakes heb ik inmiddels al heel wat variaties gemaakt, waarvan de Oreo pancakes denk ik wel favoriet zijn. Ik heb ook ooit eens pancakes gebakken met yoghurt. Dat was heerlijk, maar wel met een vanille yoghurt die ik meestal niet in huis heb. Wat er wel bijna altijd in de koelkast staat is magere yoghurt en dus besloot ik daar eens mee te experimenteren. Onderstaand recept kwam als winnaar uit de bus. Lekkere luchtige en fluffy pancakes die net even wat frisser van smaak zijn door het gebruik van de yoghurt. Daardoor ook heel goed te combineren met fruit. Wederom een pancakes basisrecept dus, maar dan nu voor yoghurt pancakes.

yoghurt pancakes 2a

Yoghurt pancakes

Deze heerlijke fluffy yoghurt pancakes zien er super appetijtelijk uit. Natuurlijk smaken ze precies zo lekker als dat ze eruit zien!
Porties: 12 pancakes

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 ei (M)
  • 240 ml magere yoghurt
  • 30 ml water

Instructies

  • In een kom voeg je de bloem, suiker, bakpoeder en baking soda samen. Roer met een spatel kort door elkaar. Voeg dan ook het ei, de yoghurt en het water toe en roer met dezelfde spatel tot een mooi stevig beslag.
  • Verhit een klontje boter in een pan en schep met een ijslepel hoopjes beslag in de pan. Als er kleine belletjes ontstaan aan het oppervlak, kun je de pancakes omdraaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de pancakes met een beetje poedersuiker, stroop, fruit of hartige ingrediënten als kaas en bacon.
Tips

Je kunt de yoghurt en het water ook in grammen afwegen, dit is evenveel in gram als in milliliter.

Je kunt ook andere soorten yoghurt gebruiken.

Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

44 reacties

  1. Hmmmm wat een goed idee! Ik heb alles in huis, met de lunch eens even naar kijken…

  2. Margot schreef:

    Oh daar heb ik nu helemaal trek in!

    1. Angelique schreef:

      Dit is nu mijn favo recept voor pancakes in de ochtend.Ik prak er 1 rijpe banaan door en iedereen smult ervan.

  3. Leny schreef:

    Lijkt mij zo lekker. Wat voor bloem gebruik je?
    Groet van leny

    1. Laura schreef:

      Meestal patentbloem of tarwebloem.

    2. Janet schreef:

      Lekkerste pannenkoeken ooit. Gemaakt met appel en kaneel. En pannekoeken meel. Echt super mega fantastisch lekker!!!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Haha kijk daar doen we het voor: super mega fantastisch lekker.

  4. Anniek Spinhoven schreef:

    Vanmiddag heerlijk geluncht met deze pancakes! Ze vulden goed !

  5. Rowan schreef:

    Klinkt heerlijk, ik ben sowieso fan van yoghurt in bakgerechten!

  6. Marika schreef:

    Deze pancakes smaakten gevaarlijk lekker. Een blijvertje!

  7. Angela schreef:

    Lijkt me lekker! Eerst even al mijn bananen hier opeten als banaan/havermoutpannenkoeken!

  8. Anne schreef:

    Heerlijk! Vooral met hazelnootpasta, aardbeien en poedersuiker ?. Gaan we vaker doen!

  9. Nicole schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je het ei in dit recept nog door iets kunnen vervangen? Ik heb een melk- en ei-intolerantie maar wil deze pancakes wel proberen met soya-yoghurt om aan mijn eiwitten te komen.

  10. Margaret schreef:

    Zou je het ook kunnen maken met vruchtenyoghurt

    1. Laura schreef:

      Ik zou het gewoon proberen 🙂

  11. Eer schreef:

    Hoi het klinkt allemaal heerlijk ga ze zeker proberen maar zou je in je recepten in plaats van bloem ook amandelmelk kunnen gebruiken (klinkt wat gezonder en minder calorieën)

  12. Eer schreef:

    Amandelmeel bedoel ik

    1. Laura schreef:

      Kun je zeker mee experimenteren

  13. Sanne schreef:

    Mmmm ziet er lekker uit! Zou het ook lukken met magere verse kaas ipv yoghurt denk je?

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar je kunt het altijd proberen 🙂

  14. Daniëlle schreef:

    Ik heb de yoghurt pancakes al verschillende keren gebakken. Ze zijn echt heel lekker. Een echte traktatie op een vrije ochtend met stroop of kaneel en suiker. Ook heb ik gevarieerd met stukjes appel of peer er door heen. Heerlijk en fijn recept Laura!

  15. Ursula schreef:

    Klinkt lekker. Zou het ook zonder baking soda kunnen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar je krijgt dan niet zo’n luchtig resultaat.

  16. Tessa schreef:

    In wat voor boter bak je uiteindelijk de pancakes ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bak ze in roomboter.

  17. Anita schreef:

    Vandaag weer voor de zoveelste keer gemaakt en mijn meiden zijn er gek op. Dankjewel voor dit heerlijke recept. Ik voeg er zelf nog kaneel aan toe maar ook zonder kaneel blijft het een succes ;).

  18. Debbie schreef:

    Oww deze waren zojuist zooo lekker <3 lekker framboosjes erbij?

  19. Cindy schreef:

    Heerlijke pancakes…. zeker voor herhaling vatbaar.
    En de eerste die ik zelfs zonder topping lekker vind.

  20. Gerla schreef:

    Heerlijk! Ik heb ze gebakken in olijfolie en gegeten met blauwe bessen, bramen en honing, aanrader.

  21. JP schreef:

    Leuk en lekker recept, maar bakpoeder én baking soda is niet nodig.

    Baking soda heeft zuur nodig om te reageren voor het rijseffect, dat is hier de yoghurt.

    Bakpoeder is gewoon baking soda met zetmeel als vulmiddel en voedingszuur zodat je het in cake kan gebruiken zonder dat je zelf zuur hoeft toe te voegen.

    Beide tegelijk is niet nodig. Ik heb het bakpoeder achterwege gelaten en het rijst nog steeds prima.

  22. Gerda Damwijk schreef:

    Dit is de tweede keer pancakes aan het maken
    Ik vind het zo lekker als tussendoor.

  23. Marieke schreef:

    Ziet er heerlijk uit!! Zijn baking soda en bakpoeder eigenlijk niet hetzelfde?

  24. Yvonne schreef:

    Heel lekker. De kinderen vinden het super. Ik maak het met 10% Griekse yoghurt en alleen 1,5 tl bakpoeder (heb geen baksoda) en bak het op een heel laag vuur (wel grote pit). Heerlijk! Ook erg handig koud voor picnic.

  25. Miranda schreef:

    Hoelang kun je pancakes bewaren?

  26. myrthe schreef:

    ik snap het niet ik doe alles wat er staat maar het lijkt vervolgens op een uitgedroogd gebakken ei..
    iemand leg me dit uit

    1. Laura Kieft schreef:

      Weeg je alles wel goed af en zijn je ingrediënten nog goed?

  27. Monisha schreef:

    Super en heerlijk gelukt met aarbeien, blauwe bessen en dadels🤤

    Dankjewel voor de inspiratie👏

  28. Marion schreef:

    Dat ik in Kroatië woonde maakte mijn buurvrouw de palačinka ook met yoghurt, maar ook met Spa rood 🙂 Ik weet t exacte recept niet meer, maar die palačinka waren verdraaid lekker! (Plat als crêpes, maar wat romiger)

  29. Thea schreef:

    Wat kan ik i.p.v. suiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarom wil je de suiker vervangen?

  30. Sonja schreef:

    Ik heb de pancakes vandaag voor de derde keer gebakken, maar kwam er achter dat ik ipv vanilleyoghurt vanillevla had gebruikt.
    Ze waren net zo lekker als de pancakes die ik met yoghurt gemaakt had en net zo
    smeuïg.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een leuke variatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *