Wentelteefjes

85

Wentelteefjes zijn nu echt zoiets wat ik heel lekker vind maar bijna nooit maak. Zonde eigenlijk, ze zijn namelijk zo klaar en ook nog eens heel erg lekker. Als ze hier worden gemaakt eten we ze meestal als ontbijt of lunch in het weekend. Echt even lekker smullen met de familie. Je kunt er wat (poeder)suiker op strooien, met wat aardbeitjes serveren maar ook zonder al die extra dingen zijn ze heerlijk. Hier thuis mogen we ze ook graag met een plakje kaas eten, ook zo lekker!

Wentelteefjes

Een overheerlijk recept voor wentelteefjes. Lees hier hoe jij binnen een handomdraai een stapel heerlijke wentelteefjes op tafel hebt staan.
Porties: 10 wentelteefjes

Ingrediënten

  • 10 broodjes (casino wit)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 16 gram vanillesuiker
  • 2 tl kaneel

Instructies

  • Doe de eieren, melk, vanillesuiker en kaneel in een kom en klop dit met een garde door elkaar.
  • Zelf vind ik het prettig om dit mengsel in een platte schaal te gieten maar in een kom gaat het ook prima. Doop al je broodjes hier in en leg ze op een stapel op een bord.
  • Zet je pan op het vuur, verhit een beetje boter en bak je wentelteefje aan beide kanten goudbruin.
  • Wij bakken ze hier altijd in rondes zodat iedereen ze lekker warm en vers op kan eten, dan zijn ze het lekkerst.
Bewaren

Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Tot drie maanden in een luchtdichte verpakking, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.

Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

18 reacties

  1. Joyce schreef:

    Heb t echt nog nooit op haha, binnenkort toch maar eens doen!

  2. Céline S schreef:

    Ik heb net je blog ontdekt, ik ben fan!

  3. Anonymous schreef:

    Hoi,

    Heerlijk!!! Doet mij aan vroeger denken!
    Ook een recept van Oma?
    Xus,
    Carla

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee geen recept van oma, deze is van mijzelf 🙂

  4. Kayleigh schreef:

    Heerlijk die wentelteefjes! Maken wij ook vaak hier 🙂

  5. Joke schreef:

    Oh heerlijk zien ze er uit die wentelteefjes.
    Moeten we snel weer eens maken 🙂

    Liefs, mam ♥

  6. Fabienne schreef:

    Hee,
    Net je blog ontdekt, wat een leuke recepten allemaal! Ik hou ook heel erg van bakken dus dit is altijd leuk!
    Xx Fabienne

  7. Anja schreef:

    Complimenten voor je leuke blog!

  8. Dianne schreef:

    oh zo lekker!

    Vroeger ook vaak gemaakt, toen zei mijn oma altijd dat wentelteefjes het lekkerst zijn met oud wit brood.

  9. Cnavia schreef:

    In mijn recept wentelteefjes, doe ik i.p.v. vanillesuiker een grote lepel custardpoeder; nog lekkerder is dat. En idd oud en droog wit brood.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt heerlijk, ga ik ook snel proberen!

  10. Corrien schreef:

    Hiermee doe ik mijn kinderen een groot plezier!
    Wel klop ik eerst de eieren met suiker (en vanille) los, voordat ik de melk erbij doe. Dan mengt het makkelijker.

  11. Annette schreef:

    Heerlijk! Ik krijg er gelijk zin in. Wat ik onwijs lekker vind is het met fries suikerbrood te doen, dat is hier meer traditie zeg maar. Wit brood eet ik sowieso nooit dus dat word hem helaas niet

  12. Astrid schreef:

    Mijn favoriet….wentelteefjes!!
    Nog lekkerder om ze te maken van repen ontbijtkoek…….smullen met een hoofdletter S!!

  13. Elisabeth schreef:

    We hebben morgen een dorps maaltijd in de feesttent waarbij iedereen iets meeneemt…
    Drie keer raden wat ik meeneem!

    Wentelteefjes!!

  14. Wilma schreef:

    Zojuist voor de eerste keer de wentelteefjes gemaakt! Traktatie!!!!

  15. Annemarie schreef:

    We hebben nu al 3 zaterdagen achter elkaar dit recept gemaakt 😋 . Jammie jammie. Wij allemaal smullen er heerlijk van. Alleen gebruik ik gewoon tarwe brood ipv casino wit. Is ook niks mis mee. 🙃👍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk 😀 Het kan eigenlijk met alle soorten brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *