Snelle cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Gepost: 6 mei 2017 Laatst bewerkt: 16 januari 2024
Snelle cinnamon rolls (kaneelbroodjes)
511

Deze snelle cinnamon rolls staan binnen een half uur op tafel om van te smullen. In het recept leg ik je natuurlijk uit hoe je deze kaneelbroodjes zelf maakt. Het is een makkie, dat kan ik alvast verklappen.

Cinnamon rolls maken

Alles waar kaneel in zit vind ik lekker, maar van cinnamon rolls word ik wel heel erg gelukkig. In het weekend gebeurt het regelmatig dat ik verschrikkelijk veel zin heb in de cinnamon rolls met karamelsaus die al op mijn blog staan. Nadeel is alleen dat ik het liefst gelijk wil eten en het bereiden toch wel even duurt met een deeg dat nog moet rijzen.

Klinkt dit ‘probleem’ bekend? Daar heb ik nu een oplossing voor: snelle cinnamon rolls! Je hebt maar een klein half uurtje nodig voordat je kunt aanvallen. Nee, ze zijn niet helemaal hetzelfde, maar ook van deze kaneelbroodjes word ik heel erg gelukkig. En jij waarschijnlijk ook, probeer ze maar eens.

BAKTIP: Ik maak deze snelle rolls vaak op een met bakpapier beklede bakplaat, ik heb zelf deze kleine bakplaat in huis welke veel wordt gebruikt. Het is echter ook mogelijk om ze in een ovenschaal te bakken, dan vet je de schaal in voordat je de rolls erin legt.

Kaneelbroodjes

Cinnamon rolls, cinnamon buns en kaneelbroodjes: het verschil

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen cinnamon buns, rolls en kaneelbroodjes? Daar kan ik kort over zijn: dat is letterlijk alleen de naam (of eigenlijk de taal), want het komt allemaal op hetzelfde neer.

Kanelbulle zou je ook nog aan het rijtje kunnen toevoegen, want dat is Zweeds voor kaneelbroodje. Over het algemeen wordt aangenomen dat kaneelbroodjes oorspronkelijk afkomstig zijn uit Zweden, dus eigenlijk zouden we ze gewoon kanelbulle moeten noemen. 😉

Wil je zien hoe ik deze snelle kaneelbroodjes heb gemaakt? Bekijk dan deze video!

Cinnamon rolls maken

Meer kaneelbroodjes recepten

Wil je een meer luxe variatie maken op deze snelle kaneelbroodjes? Voor een verjaardag of feestdag wellicht, probeer deze deluxe variant dan eens. Je eet je vingers er nog net niet bij op.

En dan voor alle mensen die graag lekker uitgebreid aan de bak gaan in het weekend en zelf hun kaneelbroodjesdeeg willen maken. Ook daar heb ik recepten voor! Te beginnen met het basisrecept, maar ook een aantal hele lekkere variaties daarop.

Heb jij al wel eens zelf cinnamon rolls gemaakt? Ga je het liefst voor de klassieker of voor een smaak variatie?

Als je net zoals heel erg van kaneel houdt, neem dan ook eens een kijkje tussen al mijn recepten met kaneel.

Kaneelbroodjes recepten

Tips voor de lekkerste kaneelbroodjes

Kan het croissantdeeg ook door bladerdeeg worden vervangen?

Dat kan, maar het eindresultaat is wel heel anders. Croissantdeeg is een gistdeeg en dat is bladerdeeg niet. Dus als je onderstaand recept met bladerdeeg maakt, dan krijg je een wat platter en knapperiger zoet bladerdeeghapje met kaneel, suiker en boter.

Kan ik de rolls een dag van tevoren maken en op de dag zelf afbakken?

Dat zou ik persoonlijk niet doen. In principe zijn ze zo snel te maken dat het eigenlijk ook niet nodig is. Je kan ze wel van tevoren afbakken en nog even opwarmen als je de rolls wil gaan eten.

Kan ik het glazuur ook door karamel vervangen?

Absoluut! Bijvoorbeeld door dit recept voor karamelsaus te gebruiken (die je goed kunt voorbereiden, trouwens).

Kun je de suiker ook weglaten?

Ik zou dit zelf niet aanraden, maar een lezer heeft het wel eens (per ongeluk) gedaan en het resultaat bleek nog steeds hartstikke lekker! De kaneelbroodjes worden dan iets minder zoet en knapperig.

kaneelbroodjes maken

 

Cinnamon rolls recept

Recept afdrukken

4.62 van 127 stemmen

Snelle cinnamon rolls recept

Het maken van kaneelbroodjes kan best een tijdje duren. Maar met dit recept voor snelle cinnamon rolls zijn je broodjes binnen no time klaar!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

Glazuur

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
  • Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  • Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
  • Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover.
  • Smullen maar!

Tips

Ik maak dit recept voor cinnamon rolls meestal op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ze ook in een ovenschaal te bakken, dan vet je de schaal in voordat je de cinnamon rolls erin legt.
Bewaren

Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

105 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een goed alternatief! Yum!

  2. Reina v Laatum schreef:

    Ik vroeg mij af of het ook met bladerdeeg mogelijk is .
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dan krijg je bladerdeeg hapjes in plaats van broodjes. Bladerdeeg en croissantdeeg zijn niet hetzelfde namelijk.

  3. Elisabet schreef:

    Goed idee! Toppie! Dat word lekker snel smullen! 🙂

    1. jan schreef:

      hoi kan je dit croissants deeg
      Ook zelf maken ?
      Ik kan het recept voor zulk croissant deeg niet vinden

      Grtjes

  4. Nicole schreef:

    Jum! Ik krijg gelijk trek! En zo lekker makkelijk met dat croissantdeeg!

  5. Daphne schreef:

    Ziet er goed uit! Komt op het lijstje voor volgend weekend 🙂

  6. Dagmar schreef:

    Superlekker! Deze ga ik zeker een keer maken!

  7. Els schreef:

    Vandaag heb ik ze met croissantdeeg gemaakt. Ooooh goddelijk……Veel lekkerder dan op de originele manier. # zo maak ik ze voortaan!

  8. Joke sk schreef:

    Gisteren aan de slag geweest.
    Aangezien ik nogal van rozijnen hou heb ik over de uitgerolde deeglap ook nog een handvol rozijnen gestrooid en daarna de deeglap opgerold..
    Het heeft heerlijk gesmaakt.
    Dat komt vaker op tafel en wat een heerlijke lucht in de keuken. Daar alleen van krijg je al trek.
    Een Volgende keer maak ik wat banketbakkersroom erbij en doe dat, bij het uitserveren, als toef op de cinnamon rolls.. Ik moet er nog wel over nadenken of de banketbakkesroom warm of koud erbij het lekkerste is.
    Dat wordt een heerlijke lunch. 🙂
    Misschien dat ik ook eens kleine stukje appel er in ga verwerken. Kaneel, appel en/of rozijnen is altijd een topcombinatie vind ik. 🙂

  9. Loesje1991 schreef:

    Vraagje. Kan je deze ook de volgende dag nog opeten?
    Dan kan ik ze een dag van tevoren maken om te trakteren op werk 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar vers uit de oven zijn ze wel echt het lekkerst.

  10. Janny schreef:

    Nog nagenietend van de heerlijke kaneel-suiker bakgeur in huis…wat deelde je weer een overheerlijk recept! Vrij snel gedaan én errug lekker…
    Ik kan maar 1 nadeel noemen van Laura’s blog en de bijna dagelijkse nieuwsbrieven: het water loopt me vrijwel altijd in de mond en ik krijg de neiging om elke dag (te) lekkere dingen te maken ;-)!

  11. tina schreef:

    Hmmm.. ze liggen even af te koelen zodat we onze mond niet branden, maar wat ruikt het al lekker!!! En wat zijn ze makkelijk te maken zo.. zit al te denken..als ik het nou via de andere kant oprol heb je en heleboel mini’s… misschien weer een leuke traktatie voor de kids…

    1. Janny schreef:

      Dat doet mijn vriendin ook wel eens: groot succes en niet zo heel veel werk! Ook lekker met ham en kaas voor een hartige versie!

    2. Laura Kieft schreef:

      Goed idee inderdaad! 🙂

      1. Saron schreef:

        Ik maak deze inmiddels al jaren met regelmaat en bijna iedereen vraagt me om het recept. Bedankt voor het super idee en recept!? (Vandaag heb ik ze eens gemaakt met als vulling Nutella en dan kaneel erop, ook errrrug lekker ?).

  12. Joke sk schreef:

    Ik heb ze ook gemaakt later nog eens in de oven gedaan om ze weer warm en knapperig te kunnen serveren. Daarbij had ik nog een bolletje vanille en citroenijs erbij gedaan. Heerlijk dessert. Een warm knappetje bij het ijs was een echte verrassing.
    Op het ijs had ik een klein beetje kaneel gestrooid zodat de kleur bij het ijs weer terug te zien was waardoor het een link bij elkaar had.
    Een kleine garnering van blaadjes citroenmelisse maakte het helemaal af.

    Ik kijk alweer uit naar de volgende inspiratiebron.
    Groetjes en tot . . . . .

  13. Nadia schreef:

    Hoi Laura!
    Kan ik ze ook invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik niet doen, wordt er niet lekkerder/beter van na ontdooien.

  14. Maria-Lotte schreef:

    Een vraagje. Kan ik het een dag van te voren alvast voorbereiden en de volgende dag enkel afbakken?? Groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou ik niet doen. Daarnaast zijn ze zo snel te maken dat het eigenlijk ook niet nodig is.

  15. Janneke schreef:

    Kan ik ipv vanille extract ook vanille suiker gebruiken? Zo ja, welke hoeveelheid?

    1. Lian van Rens schreef:

      In een glazuur kan dat niet, want de korrels vanillesuiker lossen niet op. Je zou het ook weg kunnen laten of het merg van een vanilleboon kunnen gebruiken.

  16. Karlijn schreef:

    Net weer gemaakt en ter variatie heb ik fijn gehakte pecan noten toegevoegd. Geeft een lekkere crunch!

  17. Louise schreef:

    Hey, zou je hierbij ook de karamelsaus onderin kunnen gieten van het andere recept? Dus deze rolls met onderin de karamel van die ander, dat lijk me namelijk heerlijk!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet zeker lukken

  18. Joan schreef:

    Hoeveel gram moet het deeg zijn? Ik kan namelijk geen blik vinden…

  19. Joan schreef:

    Heb je die van de AH gekocht? 250 gram?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik meestal Danerolles, voor 6 normale croissants (niet de grote dus). Maar AH zal ook prima lukken.

  20. Mandy schreef:

    Kan je de melk evt vervangen door water?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, maar met melk is het toch wel een stuk lekkerder bij dit recept 😉

  21. I.K. schreef:

    Hi Laura, perfect recept. Zo lekker als dat we ze nu zelf gemaakt hebben, hebben we ze nog nooit gegeten. Het voelt bijna als valsspelen. Het is makkelijk, snel en overheerlijk.

  22. Samantha schreef:

    Hoi Laura, ik wil ze zondag gaan maken. Ziet er heerlijk uit!! Zou je ook donkerbruine basterdsuiker kunnen gebruiken i.p.v. lichtbruine denk je?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dat heeft uiteraard wel invloed op de smaak.

      1. Adriana schreef:

        Om je vingers bij op te eten. Zo lekker, zo simpel, zo snel. Heerli jk. Trouwens , dat zijn al je recepten. Dank voor het delen.

  23. Aike schreef:

    Hey Laura, zou je het deeg ook in de breedte op kunnen rollen zodat je kleinere cinnamonrolls kan maken? Zo ja, moet de baktijd dan worden aangepast?

    1. Fanny van der Giessen schreef:

      Wat een geweldig recept! Ik gebruik donkere basterdsuiker. En als glazuur doe 2 eetlepels suikerstroop en 3 eetlepels witte chocolade. Zo lekker!!

  24. Nikki schreef:

    Hoi Laura, ik hou echt van dit recept. Staat hier geregeld op tafel. Ik vroeg mij af of jij de rolls eerst lang laat afkoelen voordat je het glazuur erop doet? Bij mij smelt dat meteen ondanks dat ik ze iets laat afkoelen, ik vind ze warm zo lekker. Alvast bedankt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Verschilt per keer, meestal nog een beetje lauw. Is ook niet erg toch dat het smelt? 😉

  25. Jade Blankendaal schreef:

    Super lekker en makkelijk te maken! Ik zou het zeker aanraden!

  26. Iris schreef:

    Ik heb deze net gemaakt voor het kerstontbijt. Oprecht de lekkerste kaneelbroodjes die ik ooit op heb. Bedankt voor het heerlijke recept en fijne feestdagen!!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Top om te lezen dit 😀 thanks!

    2. Hesther schreef:

      Ze waren héér-lijk!

  27. Megan schreef:

    Ik ga ze ook proberen te maken dit weekend! Het viel mij op dat bij dit recept geen karamel saus gebruikt wordt en bij het andere recept wel. Is dit wel mogelijk of is dit bewust niet gedaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn snelle cinnamon rolls, als je eerst nog karamelsaus moet maken is het alweer een stuk minder snel recept. Er staat veel rolls op mijn blog, lekker voor de variatie!

  28. Evi schreef:

    Mmmm, zonet gemaakt op de Paasbrunch, echt heel lekker! Croissantdeeg van AH was uitstekend. Als extraatje heb ik enkele Bastogne-speculaasjes verkruimeld en ertussen gedaan, een aanrader!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, wat lekker zeg!

  29. Hester schreef:

    Laatst heb ik ze (per ongeluk) zonder de basterdsuiker gemaakt. Dat was heel lekker!
    Ik heb ze daarna nog een keer gemaakt, maar dan met suiker. Wij vonden ze uiteindelijk zonder suiker lekkerder! Ze zijn zoet genoeg, en omdat de suiker karameliseerd zijn ze zonder suiker zachter.
    Als ik ze nog een keer maak (grote kans :)) laat ik weer de suiker weg.

    1. Hester schreef:

      En ik ben echt gek op alles met suiker… dus dat verbaasde mij!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Wat een grappige bevinding inderdaad! Gelukkig dat ze zonder suiker ook lekker zijn, lekkerder zelfs in jouw ogen 😉

  30. F schreef:

    Hoi hoi!

    Ik heb een vraagje. Ik wil vanavond een schaal meenemen naar mijn schoonouders. Nu wil ik ze wel daar afbakken omdat ze dan gewoon weg het lekkerst zijn.. Kan ik ze rond 5 uur maken en rond 9 uur afbakken? Als ik ze in de koelkast leg. Ongesneden of al gesneden?

    Gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima. Op beide manieren!

  31. Margriet schreef:

    Hi,
    Ik heb het recept helemaal gevolgd maar wanneer ik ze uit de oven haal, zijn ze van af de onderkant niet gaaf met het deeg en zacht. Ik weet niet of het uitmaakt dat ik het in een combi magnetron doe…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is lastig te zeggen op afstand. Normaal heb je geen problemen met bakken in je combi magnetron?

  32. janie schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze net in de ovengeschoven, van een kennis , jaren geleden, vernomen dat croissant van dit deeg losjes oprollen de truuk is en heb ik hiermee ook gedaan. Ze zijn heel mooi opgegaan. Strakjes proeven.
    Dankjewel voor het iedee! Kan ik hiermee ook koffiebroodjes maken (met creme en rozijnen?)

    Groetjes en je hebt een heel leuke site

    Ps je gemarmereerde bananenbrood, ligt dat licht op de maag of ligt dat als een blok(ik heb een gevoelige maag) is dit geschikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat je er heel goed een soort koffiebroodjes variant mee kunt maken! Het bananenbrood vind ik persoonlijk een lekker vullend tussendoortje, niet heel licht dus maar ook zeker geen blok op de maag.

  33. Nvg schreef:

    Ze zagen er prachtig uit, maar waren qua smaak veeeeeeel te zoet voor ons :/ de suiker was ook nog erg korrelig in het broodje, dus misschien dat daar iets is mis gegaan? Misschien toch wat losser oprollen 🙂 Gaan het zeker nog een keer proberen maar dan met de helft minder suiker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Smaken verschillen absoluut op het gebied van suiker, maar gelukkig is die hoeveelheid hierbij makkelijk aan te passen.

    2. Sandra schreef:

      Ik heb ze gemaakt met kokosbloesemsuiker prima alternatief!!

  34. Hesther schreef:

    Ze waren héér-lijk!

  35. Sandra kragten schreef:

    Was echt heerlijk!!! Ik heb er wat koekkruiden bij gevoegd…om je vingers bij af te likken!!!hmm.

  36. Trijntje schreef:

    Ze lijken mij zo lekker! De rol ligt in folie in de koelkast om morgen gesneden en gebakken te worden voor het ontbijt. Ik heb er nu al zin in.?

    1. Trijntje schreef:

      Ze waren heerlijk! Ik had 2 blikjes croissantdeeg gekocht. Na het succes van gisteren (1e paasdag) vanmorgen weer nieuwe van het 2e blikje gemaakt.

      1. Trijntje schreef:

        O ja, het glazuur heb ik beide keren achterwege gelaten. Zonder zijn ze zoet genoeg en ook heerlijk.

  37. Bente schreef:

    heb deze gemaakt in de vorm van een paashaas! super lekker!! 🙂

  38. Lara Rochat schreef:

    Hi, ik vroeg me af of het ook met pizza-deeg gemaakt kan worden? gewoon zo’n rol in blik zegmaar.

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik zelf nog niet geprobeerd. Het kan vast, maar je zult wel een ander resultaat krijgen aangezien het een ander soort deeg is.

  39. Nicole schreef:

    We hebben de tweede keer dat we dit recept maakten, het croissantdeeg door de midden gesneden. Daarna beide lappen opgerold en de rolletjes in 6 plakken gesneden. Het zijn dan niet van die enorme rolls, maar 12 eenhapsrolls, en dat valt hier ook goed in de smaak. De baktijd hebben we verkort naar 9 minuten. Dit komt zeker vaker op tafel!

  40. Joy schreef:

    Wat een super recept! Echt heel makkelijk
    en heel lekker! Hij is zeker voor herhaling vatbaar! 🙂

  41. Natasja schreef:

    Je kunt ook gewoon in plaats van het croissantdeeg in blik direct het blik voor Kaneelrolletjes kopen. Nog makkelijker. Alles in 1 blik. Altijd een topper hier.

    1. Laura Kieft schreef:

      Toen ik dit recept maakte bestond dat nog niet 😉

  42. Hannerieke schreef:

    Recept ziet er heerlijk uit! Wat voor boter gebruik je hierbij?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongezouten roomboter.

  43. Marina schreef:

    Ziet er echt verrukkelijk uit! Ga ze nu maken??

  44. Joanna schreef:

    Super makkelijk en erg lekker! Ideaal voor home office ontbijtje 🙂

  45. Laura.v schreef:

    Hmmmmmm, zo lekker! Ik heb ze al erg vaak gemaakt en krijg vaak complimenten. Super recept, ik gebruik wel de helft suiker, want hou er niet van als het te zoet is.

  46. Marijtje schreef:

    Dit weekend de kaneelrolletjes gemaakt.
    Toen ik ze uit de oven haalde was er best wat boter + suiker uitgelopen.
    Ze smaakten prima, maar hoe kan ik dit voorkomen ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je exact de verhoudingen aangehouden?

  47. Marijtje de Jong schreef:

    Hoi Laura,
    De boter wel, die heb ik afgewogen. De suiker niet, ik heb de plak bestrooid met een laagje suiker en aangedrukt. Dat is zeker wel meer geweest dan 60 gram …….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zou zeker daaraan kunnen hebben gelegen, dan is het gaan lopen bij het smelten van de suiker.

  48. Melissa schreef:

    Hoi, dit lijkt me een super lekker recept, ik wil deze van de week gaan maken als traktatie. Maar weet iemand hoeveel mini kaneel broodjes je uit 1 rol croissantdeeg kan halen als je ze aan de andere (lange) kant oprolt? En hoe lang ze dan in de oven moeten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoeveel er uit zouden komen weet ik niet precies. Bij het bakken zou ik de cinnamon rolls goed in de gaten houden en op het moment dat je denkt dat ze klaar zijn even te checken of er aan de onderkant of binnenkant nog rauw deeg te zien is!

  49. LvH schreef:

    Ik heb ze al heel vaak gemaakt, maar kreeg laatst de tip om mini broodjes te maken en ze in een cupcakeblik te leggen. Ik heb de rol in tweeën gesneden en toen opgerold. Dan heb je 12 kleine broodjes. Je legt de broodjes in de cupcakevormen en daarna heb je heerlijke ronde mini kaneelbroodjes! Ideaal voor de paasbrunche op de basisschool van mijn meiden!

  50. Stephanie schreef:

    Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk, alleen ligt er na het bakken wel een plakkaat gesmolten suiker onder de broodjes die ik eraf breek. Is dat normaal?

    En gebruik je een kleine rol of een grote rol croissantdeeg hiervoor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik had een normaal blik croissantdeeg gebruikt. Misschien heb je ze te los opgerold? Lastig te zeggen, er hoort in ieder geval wel meer ín de rolls te zitten dan eronder 😉

  51. Jeroen de Wit schreef:

    Mijn zoon maakt het voor het kerstdiner op school
    Maar ze zijn lekker

  52. Agnieska Verduin schreef:

    Kan ik hier ook het karamel mengsel gebruik uit het andere recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik begrijp je vraag niet helemaal? Welk ander recept bedoel je?

  53. Agnieska Verduin schreef:

    http://www.laurasbakery.nl/cinnamon-rolls-met-pecannoten-en-karamelsaus/

    In dit recept staat dat ze worden gebakken in karamelsaus. Kan dat met dit snelle recept ook?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen (het is ander deeg, dus durf niet met zekerheid te zeggen hoe het uitpakt).

  54. Christianne Bootsma schreef:

    Wat een heerlijke cinnamon rolls krijg je hiermee, zaaalig! Makkelijk te maken ook!
    Top recept.
    Wij hebben de glazuur gehalveerd , is echt genoeg.

  55. Rubina schreef:

    Kan je ook witte basterdsuiker gebruiken ik heb namelijk geen bruine basterdsuiker

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel hoor 🙂

  56. Gaby schreef:

    de cinnamon rolls blijven heel zacht na het bakken (niet gaar), ik heb alles gedaan volgens het recept. heb jij enig idee hoe dit kan? en kun je het evt ook bakken op hetelucht ipv onder bovenwarmte? zo ja op hoeveel gr en hoe lang? alvast bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht hadden ze dan wat langer gebakken moeten worden. Hier vind je tips over de ovenstanden: https://www.laurasbakery.nl/boven-en-onderwarmte-of-hetelucht/

  57. Gaby Jansen schreef:

    bedankt!

  58. Catharina schreef:

    Wat is de inhouden van het blije croissantdeeg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      1 blik croissantdeeg is 240 gram.

  59. -H.g. schreef:

    Kan ik het deeg met kaneel, suiker en boter ook alvast 1-2 dagen van tevoren maken om later af te bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik persoonlijk niet doen. Je kan ze wel van tevoren afbakken en nog even opwarmen als je de rolls wil gaan eten.

  60. Irma schreef:

    Gisteren op mijn werk gemaakt (woongroep voor mensen met een dementie)
    Het viel zéér in de smaak! Bij gebrek aan ingrediënten met roomboter en gewone suiker gemaakt maar man.. heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *