Broodjes gevuld met spek en ei

127

Broodjes gevuld met spek en ei 1a

Waarschijnlijk ken je deze broodjes gevuld met spek en ei al, of misschien ken je ze juist met een andere vulling. Dat is het leuke van deze broodjes, je kunt ze vullen met vrijwel alles dat je lekker vindt. Een aantal jaar geleden maakte ik ze voor het eerst, toen voegde ik ook tomaatjes toe en gebruikte ik kleine spekjes in plaats van een plakje. Je zou ook nog champignons toe kunnen voegen, nog meer soorten kruiden of juist alleen het ei gebruiken. Kortom, genoeg opties om een lekker gevuld broodje te maken voor het paasontbijt!

Broodjes gevuld met spek en ei 3a

Broodjes gevuld met spek en ei

Dit recept voor broodjes gevuld met spek en ei is ideaal voor het paasontbijt, maar ook voor de lunch of de high tea.
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 afbakbroodjes
  • 4-6 plakjes spek
  • handje geraspte kaas
  • 4 eieren (M)
  • kruiden naar wens ik gebruikte zout, peper en Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snij de bovenkant van het broodje af en verwijder de binnenkant. Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de bodem. Neem 1-2 plakjes spek en beleg hier de binnenkant van de broodjes mee, strooi ook wat geraspte kaas in het broodje. Druk het even goed aan, zo krijgt het ei wat meer ruimte. Breek het ei boven het broodje en strooi er nog wat kaas en kruiden overheen.
  • Zet de broodjes in een ovenschaal zodat je halverwege het bakken makkelijker met aluminiumfolie af kunt dekken.
  • Bak de broodjes (zonder ze af te dekken) in 10-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot ze mooi goudbruin zijn. Dek dan de broodjes af met folie en bak ze nog zo’n 15 minuten. Het ei gaart nu verder, maar de broodjes zullen niet verder kleuren. Door een prikker te gebruiken kun je controleren of het ei gaar is, het voelt dan stevig aan.
Tips

Ik gebruik M eieren omdat dit goed past, met een L ei overstroomt het broodje. Als je grotere broodjes hebt kun je natuurlijk ook een groter ei gebruiken.

Bewaren

Eenmaal voorbereid moet je ze wel gelijk afbakken. Eventueel zou je ze een paar uurtjes van tevoren al kunnen maken en dan voor serveren nog even opwarmen.

Broodjes gevuld met spek en ei 2a

Ik vind deze eenvoudige versie met spek, kaas en ei het lekkerst bij het ontbijt, maar wees creatief en voeg toe wat je lekker vindt!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

60 reacties

  1. Daniëlle schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik ben niet heel erg gek op ei, maar ga dit broodje wel een keer proberen denk ik.

  2. Rachel Kromdijk schreef:

    Ziet er onwijs smakelijk uit, erg leuk!

  3. Margot schreef:

    Dat ziet er goed uit! Leuk idee!

  4. Kristel schreef:

    Dit ga ik een keer proberen. Eet je dit met mes en vork of gewoon met je handen?

    1. Laura schreef:

      Wat jij makkelijk vindt, ik gebruik mes en vork.

    2. Peter schreef:

      Nee nee dit word vooral gegeten met de mond…😁

  5. Marjolijn schreef:

    Oeeh, deze staan 1e Paasdag zeker op het menu!! Klinkt heerlijk! Ik was alleen nog benieuwd (en hopelijk lees je dit nog op tijd) of je die spek van tevoren ook af moet bakken? Bij recepten uit de oven heb ik dat er namelijk altijd bij staan. Vroeg me of de spek anders wel gaar wordt. Ik hoor het graag!

    Groetjes,

    Marjolijn

    1. Laura schreef:

      Nee gaat er gewoon ongebakken in en is perfect gaar als het er uit komt 😉

      1. Daniëlle schreef:

        Gebruik je hiervoor gewone ontbijtspek?

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat kan, wat dunnere plakjes spek zijn ook mogelijk.

  6. Hey wat toevallig, zo’n soort receptje is ook op mijn blog online gekomen vandaag. Die van jou ziet er ook errug lekker uit! Ga ik ook eens uitproberen! 😉

  7. Marcha schreef:

    Moet je de afbak broodjes eigenlijk van te voren bakken? Ik heb het niet gedaan, maar we vonden achteraf de broodjes te “zacht”.
    Maar ondanks dat waren ze wel lekker.

    1. Laura schreef:

      Ik bak ze niet van tevoren (en ze waren lekker knapperig)

    2. Michiel schreef:

      Als je een afbakbroodje voor je hem in de over legt even met een beetje water bestrijkt (gewoon met natte handen even over het broodje wrijven) worden ze in de oven knapperiger en iets donkerder bruin.

  8. Oh jammie!! Ook echt allemaal ingrediënten waar ik gek op ben 😀

  9. Annemiek schreef:

    Ik heb ze gemaakt voor 2e paasdag en de kleintjes vonden het er fantastisch uitzien en super lekker. Ik vond het wel erg zout door de spek en het zout, het zout laat ik de volgende keer achterwege. Zeer geslaagd!

  10. Linda schreef:

    waar zou ik het ei voor kunnen vervangen? ik kan namelijk zelf niet tegen ei:(

    1. Laura schreef:

      Dit recept draait juist om het ei als vulling. Er is geen vergelijkbare vervanger, dan kun je beter een ander soort broodje maken.

  11. Shanna schreef:

    Goedemiddag! Ik ga dit zeker een keer als verrassing voor mijn man maken. Heb alleen een vraag. Is het eigeel nog zacht of niet meer.

    Groeten!

    1. Laura schreef:

      Heel klein beetje nog.

  12. Pepijn schreef:

    Dit ziet er lekker uit.. Wil ik ook.. Goed idee! Op deze manier kan ik gewoon mijn eigen mini quiche maken in een afbakbroodje..

  13. Ellen schreef:

    Lekker zeg! Heb het net gemaakt! Maar kun je misschien ook iets posten met een andere vullig!? Wel ei maar dan iets anders dan Ham en Kaas. Super lekker zeg!☺️?? goed bedacht! En ga het zeker vaker maken zo voor de luch of het avondeten als je geen zin hebt om te koken!

    1. Laura schreef:

      er staat ook al een gevuld stokbrood online met ei en spinazie, misschien vind je dat wat? 🙂

  14. Corry schreef:

    Vandaag voor het eerst gemaakt en wij vonden ze hier thuis echt heerlijk!!!?

  15. Lean schreef:

    Eet je ze altijd warm of zijn ze koud ook lekker?

    1. Laura schreef:

      Koud kan ook, maar zodra ze uit de oven komen zijn ze hier al snel op 😉

  16. gre glorie schreef:

    Kan je deze broodjes al van te voor klaarmaken.

  17. Lisette schreef:

    Hoi Laura! Blijven bij jou de broodjes niet ‘plakken’ aan de ovenschaal?

    Groetjes Lisette

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb dat slechts een keer gehad, toen had het ei iets gelekt. Sindsdien leg ik er een stukje bakpapier onder 🙂

  18. Amber Schonewoerd schreef:

    Lekkrrr!

  19. Maaike schreef:

    wordt alleen het eigeel gebruikt of ook het eiwit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je gebruikt het hele ei.

  20. andre schreef:

    geprobeerd en echt lekker er echt van genoten komt vaker op tafel.

  21. Ann schreef:

    Ziet er heerlijk uit , ga ik beslist maken voor de paasbrunch .

  22. Puck schreef:

    hoe lang van te voren kun je deze gevulde broodjes klaar maken? Worden ze dan niet zacht door het (nog rauwe) ei?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik maak ze zelf altijd op het moment dat ik ze nodig hebt. Eenmaal voorbereid moet je ze wel gelijk afbakken. Eventueel zou je ze een paar uurtjes van tevoren al kunnen maken en dan voor serveren nog even opwarmen.

  23. rita schreef:

    Hallo,broodje met spek, ei, kaas gemaakt.2 met spek teruggeslagen en 2 met spek over de rand laten hangen.de 1e heel knapperig en op180 graden na 20 minuten gaar.2e broodje zachter en na 15 minuten op 180 graden gaar.lekker gerecht en leuk om te maken op de zondag morgen.

  24. Nathalie schreef:

    Dit zag er zo lekker uit dat ik het nu ook aan t proberen ben. Ze staan net in de oven, dus ben benieuwd 🙂 Heb 2 italiaanse bollen gebruikt en een pistoletje, onderin een gedeelte van een plakje kaas, de bollen aan de randen van het uitgeholde gedeelte gevuld met spekreepjes en in het midden het ei. Bij het pistoletje op de kaas een beetje spekjes en daarop het ei. Ik strooi er naast zouten peper meestal nog oregano en provinciale kruiden overheen. Bedankt voor het idee 🙂 Het is weer wat anders dan standaard gebakken eitje.

  25. Kim schreef:

    Dag Laura,
    Ziet er heerlijk uit
    Ik heb nog wel een vraagje dus als ik het goed begrijp moet je niet eerst u pistolets afbakken? Baktijd pistolets bij mij is 8 a 10 min op 200^ u praat over 2x 15min? Gaat deze dan niet veel te bruin of krokant zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee je hoeft ze niet eerst te bakken. Gewoon gelijk vullen en de oven in, gaat helemaal goed als je het recept volgt.

  26. Jacqueline Meerkerk schreef:

    Zou je deze broodjes kunnen bereiden en het bewaren voor een ander moment. Zodat je het mee kan nemen voor lunch?
    Hoe moet je het dan bewaren

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan. Zou het goed verpakt in de koelkast bewaren.

  27. Chris schreef:

    Dag Laura,

    Ik ga straks je recept proberen. Lijkt me erg lekker!

    Vraagje. Word je niet knettergek van de vele onnozele vragen die mensen stellen?

    Groetjes,
    Chris

    1. Laura Kieft schreef:

      Hahaha, ik hoop dat je genoten hebt. En: valt mee 😉

      1. Chris schreef:

        Was lekker! Dank je voor ’t recept! 😉

  28. Yorbin schreef:

    Echt super lekker ik eet het nu bijna elke ochtend haha

  29. Djanna schreef:

    hoi laura!
    zou ik nog wat lekkers met het overige brood kunnen doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een broodpuddinkje maken? Croutons? Of aan de eendjes voeren? 😉

  30. Ellen Visser schreef:

    Dit is een favoriet voor iedere brunch, hmmm!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik lust ze inderdaad iedere ochtend wel 😉

  31. Leo schreef:

    Ter correctie:

    “Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de boven” moet denk ik zijn “in de bodem”

    M vr. gr

  32. Wendy schreef:

    Voor mijn vriend gemaakt afgelopen weekend, was een groot succes! 🥰🥳

  33. Frits Mol schreef:

    Vraagje : Dooier heel of stuk ??? Is welliswaar nu Kerstmis maar wat doet dat er toe.
    Als het lekker is….is het lekker.
    Groet
    Frits

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik laat ‘m heel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *