Koningsdag sloffentaartjes

Gepost: 25 april 2018 Laatst bewerkt: 8 mei 2024
Koningsdag sloffentaartjes

Sloffentaarten zijn hip! Hoewel de basis bij mij zo’n beetje altijd hetzelfde blijft, kun je zelfs daar prima mee variëren. Zelf ga ik altijd los met de topping. Van klassiekers als een aardbeienslof tot een spectaculaire frambozen-kwark sloffentaart. Dit keer ging ik voor Koningsdag sloffentaartjes. De mascarponeroom bracht ik op smaak met sinaasappelrasp, dat is een uitstekende combi kan ik je vertellen. Om het echte oranjegevoel boven te halen maakte ik met aardbeien en blauwe bessen een soort van Nederlandse vlag bovenop. En als laatst wat extra sinaasappelrasp, voor net dat beetje extra bij dit Koningsdag gebakje. Dit recept vind je ook terug in dit overzicht met 10 heerlijke recepten voor Koningsdag!

BAKTIP: De sinaasappelrasp maakt het recept voor mij helemaal af. Geen rasp in huis? Ik vind de raspen van Microplane erg prettig in gebruik.

koningsdag sloffentaartjes 3a
koningsdag sloffentaartjes 2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Koningsdag sloffentaartjes

Sloffentaart is heerlijk, zeker als je het zelf maakt met vers fruit. Deze Koningsdag sloffentaartjes zijn een superlekkere en makkelijke variatie op de klassieker!
Porties: 6 taartjes (van 8 cm)
VOOR 6 SLOFFENTAARTJES VAN 8 CM

Ingrediënten

Bodem

Topping

  • mascarponeroom (volgens recept)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • aardbeien
  • blauwe bessen

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept.
  • Laat de gebakjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel vast de mascarponeroom maken.
  • Breng de mascarponeroom op smaak met de sinaasappelrasp. Houd een klein beetje achterwege ter decoratie straks. Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de sinaasappel mascarponeroom.
  • Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik begon in het midden en werkte in een spiraal naar de rand toe.
  • Decoreer de sloffenbodempjes met aardbeien en blauwe bessen. De aardbeien sneed in ik dunne plakjes, de blauwe bessen kun je gewoon heel laten. Maak met het fruit een Nederlandse vlag van de taartjes en strooi er als laatst nog wat extra sinaasappelrasp overheen.

Tips

  • Tip: Heb je geen bakringen van 8 cm doorsnede, een iets afwijkende maat kan natuurlijk ook. Of je gebruikt een muffinvorm, bekleed deze dan wel even met bakpapier.
  • Let op: Omdat deze sloffentaartjes kleiner zijn, hoeven ze niet zo lang in de oven. Je bakt deze kleine sloffentaartjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De Koningsdag sloffentaartjes kun je nu gelijk serveren! Voorbereiden kan natuurlijk ook, ze blijven zo’n 3-4 dagen goed als je ze in een afgesloten bak/trommel in de koelkast bewaart. Wil je nog meer weten over sloffentaarten? Hier beantwoord ik er de meest gestelde vragen over!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. an schreef:

    Hallo Laura, kan je het amandelspijs door iets anders vervangen, i.v.m. allergie.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het zelfs helemaal weglaten 🙂

  2. Mieke schreef:

    Hoi Laura kan je ook een kleine springvorm gebruiken en welke groote

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je kan hem in principe in ieder formaat maken. Met het hele deeg kun je best een grote springvorm gebruiken.

  3. Andrea schreef:

    Wat een leukerds! Die aardbeien lijken bijna een soort snorretjes ???

    1. Laura Kieft schreef:

      hahaha, dat dacht ik ook al toen ik ze net af had 😛

  4. Tamara D schreef:

    Wauw Laura heb je gezien dat jou foto voor dit taartje volop te zien is in RTL boulevard vandaag, zeker 5 min lang heeeeel erg leuk!!

  5. Tamara D schreef:

    Deze taartjes zag ik vandaag in RTL boulevard! Ze hebben jou foto gebruikt, het ging over allerlei lekkere Koningsdag gebak en ik herkende de foto gelijk van je blog!! Jammer genoeg vertelde ze er niet bij dat het van jou was maar het was echt 5 minuten in beeld! Als je het gemist heb, programma gemist ?

    1. Tamara D schreef:

      Sorry schijnbaar heb ik het 2x geplaatst toen ik mijn bericht niet terug zag..

    2. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het gezien, leuk he! Bij een stukje video met de cupcake met vlag was mijn naam wel even kort in beeld, op de schermen niet inderdaad (wist ik van tevoren hoor)

  6. Claudia schreef:

    Laat je de bakringen er in de oven omheen zitten? Of kun je ze ook zonder ringen bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      De bakring is om in te bakken, zonder ring gaat niet.

      1. arina schreef:

        Waar koop je die ringen?

  7. Peter schreef:

    Wat een heerlijk recept en lekker om van te genieten op koningsdag hihi.
    Zelf heb ik dit jaar een leuke switch om eraan te geven, ik laat de kids alles uitzoeken (als huiswerk) en lijstjes maken. Geeft mij dan ook wel gelijk lekker wat tijd en ruimte over. Ik laat ze dan kijken via (bijv:https://www.kupino.nl/folders/albert-heijn) en dan zijn ze wel lekker een uurtje zoet, misschien tof voor jullie?

  8. Anouk schreef:

    Hoi! Kan je de slofjes al gedecoreerd 3-4 dagen bewaren? Groetjes Anouk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, zelf zou ik de aardbeien en blauwe bessen er op het laatst pas op doen.

  9. Esther schreef:

    Heb net een grote slof gebakken met als doel een aardbeienslof voor Koningsdag, maar nu zie ik deze leukerds. Ik ga de banketbakkersroom wel gebruiken, maar ik top ‘m af met rood/wit/blauw met aardbeien, slagroom en blauwebessen. Helemaal leuk.
    De bodem lijkt erg goed gelukt, ik had dubbel deeg, de helft zit nu (samen met de helft van de amandelspijs) in de vriezer voor een volgende keer. Het enige is dat de randjes van de opgespoten amandelspijs een beetje donker zijn. Ik had een kartelspuitmond op de zak, da’s niet handig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept