Sloffentaarten zijn hip! Hoewel de basis bij mij zo’n beetje altijd hetzelfde blijft, kun je zelfs daar prima mee variëren. Zelf ga ik altijd los met de topping. Van klassiekers als een aardbeienslof tot een spectaculaire frambozen-kwark sloffentaart. Dit keer ging ik voor Koningsdag sloffentaartjes. De mascarponeroom bracht ik op smaak met sinaasappelrasp, dat is een uitstekende combi kan ik je vertellen. Om het echte oranjegevoel boven te halen maakte ik met aardbeien en blauwe bessen een soort van Nederlandse vlag bovenop. En als laatst wat extra sinaasappelrasp, voor net dat beetje extra bij dit Koningsdag gebakje.
BAKTIP: De sinaasappelrasp maakt het recept voor mij helemaal af. Geen rasp in huis? Ik vind de raspen van Microplane erg prettig in gebruik.
Koningsdag sloffentaartjes
Ingrediënten
Bodem
- Basisrecept sloffenbodem (volgens recept, halveer dit recept om 6 kleine slofjes te maken)
Topping
- mascarponeroom (volgens recept)
- rasp van 1 sinaasappel
- aardbeien
- blauwe bessen
Instructies
- Maak de sloffenbodem volgens recept.
- Laat de gebakjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel vast de mascarponeroom maken.
- Breng de mascarponeroom op smaak met de sinaasappelrasp. Houd een klein beetje achterwege ter decoratie straks. Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de sinaasappel mascarponeroom.
- Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik begon in het midden en werkte in een spiraal naar de rand toe.
- Decoreer de sloffenbodempjes met aardbeien en blauwe bessen. De aardbeien sneed in ik dunne plakjes, de blauwe bessen kun je gewoon heel laten. Maak met het fruit een Nederlandse vlag van de taartjes en strooi er als laatst nog wat extra sinaasappelrasp overheen.
Tips
- Tip: Heb je geen bakringen van 8 cm doorsnede, een iets afwijkende maat kan natuurlijk ook. Of je gebruikt een muffinvorm, bekleed deze dan wel even met bakpapier.
- Let op: Omdat deze sloffentaartjes kleiner zijn, hoeven ze niet zo lang in de oven. Je bakt deze kleine sloffentaartjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Hallo Laura, kan je het amandelspijs door iets anders vervangen, i.v.m. allergie.
Je kunt het zelfs helemaal weglaten 🙂
Hoi Laura kan je ook een kleine springvorm gebruiken en welke groote
Dat kan, je kan hem in principe in ieder formaat maken. Met het hele deeg kun je best een grote springvorm gebruiken.
Wat een leukerds! Die aardbeien lijken bijna een soort snorretjes ???
hahaha, dat dacht ik ook al toen ik ze net af had 😛
Wauw Laura heb je gezien dat jou foto voor dit taartje volop te zien is in RTL boulevard vandaag, zeker 5 min lang heeeeel erg leuk!!
Deze taartjes zag ik vandaag in RTL boulevard! Ze hebben jou foto gebruikt, het ging over allerlei lekkere Koningsdag gebak en ik herkende de foto gelijk van je blog!! Jammer genoeg vertelde ze er niet bij dat het van jou was maar het was echt 5 minuten in beeld! Als je het gemist heb, programma gemist ?
Sorry schijnbaar heb ik het 2x geplaatst toen ik mijn bericht niet terug zag..
Ik heb het gezien, leuk he! Bij een stukje video met de cupcake met vlag was mijn naam wel even kort in beeld, op de schermen niet inderdaad (wist ik van tevoren hoor)
Laat je de bakringen er in de oven omheen zitten? Of kun je ze ook zonder ringen bakken?
De bakring is om in te bakken, zonder ring gaat niet.
Waar koop je die ringen?
Bouwhuis 🙂
Wat een heerlijk recept en lekker om van te genieten op koningsdag hihi.
Zelf heb ik dit jaar een leuke switch om eraan te geven, ik laat de kids alles uitzoeken (als huiswerk) en lijstjes maken. Geeft mij dan ook wel gelijk lekker wat tijd en ruimte over. Ik laat ze dan kijken via (bijv:https://www.kupino.nl/folders/albert-heijn) en dan zijn ze wel lekker een uurtje zoet, misschien tof voor jullie?