Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to: Praline bonbons maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 november 2012
in Allergenen, Glutenvrij, Handige Baktips, How To, Technieken, Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben geen chocolade expert, wel een groot liefhebber hiervan! Al heb ik niet veel verstand van de juiste smelt temperaturen van chocola en de juiste verwerking hiervan wilde ik al heel lang eens bonbons maken, een workshop hierover staat dan ook op mijn lijstje. Stiekem had ik geen zin om te wachten tot ik eens een workshop zou kunnen volgen, ik besloot dan ook om het maar gewoon te proberen!

Al vond ik de smaak heerlijk, de uitvoering kan zeker nog beter. Geen luchtbelletjes meer langs de randjes bijvoorbeeld. Ik miste bij de bonbons ook een knapperige bite, mijn chocola bleef vrij zacht. Over chocola kan ik dus nog zat leren. Mijn bonbons waren misschien niet perfect en volgens de regels, toch wil ik jullie laten zien hoe je zelf bonbons met een vulling kunt maken!

Je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om bonbons te kunnen maken. Het belangrijkste is een bonbonvorm. Degene die ik gebruikte is van heel dun siliconen, dat werkt makkelijk bij het lossen van de vorm. Kun je dit niet vinden? Een ijsblokjesvorm werkt ook prima en is in vele verschillende vormen te verkrijgen. Naast de vorm heb je ook een rooster nodig en een schaal of plaat waar je dit rooster overheen zet. Ik gebruikte ook mijn chocoladesmelter, als je deze niet hebt kun je ook je chocola in de magnetron smelten. Dit is alles wat je nodig hebt naast de chocola en praline. Klaar voor wat geklieder?

Vul je vorm met chocola en zet deze op het rooster. Tik met je rooster op het aanrecht zodat de luchtbelletjes in de chocola naar het oppervlak stijgen. Wanneer de luchtbellen weg zijn zet je je rooster boven de schaal en keer je de bonbon vorm om op je rooster. Wacht tot de chocola er niet meer uitdruppelt en keer dan de vorm om. Haal de chocola uit de schaal en doe dit weer in je chocoladesmelter (of even in de magnetron).

Je hebt nu als het ware chocolade bakjes gemaakt. Deze kun je nu vullen met praline (of een vulling die jij lekker vindt). Vul de vormpjes niet helemaal tot aan de rand, anders kan de chocolade niet meer goed hechten. Als je in elk vakje de vulling hebt gedaan is het tijd om ze af te sluiten met nog een laagje chocola. Giet dit voorzichtig over de praline heen en laat goed drogen.

Als de chocola volledig is afgekoeld kun je de bonbons gemakkelijk uit de vorm drukken.

Zet je gemaakte bonbons op een schaaltje en serveer dit gezellig met een kopje thee, succes verzekerd!

Vorige post

Volgende post

Choco praline pops
Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 53

  1. Dreaming of Cakes says:
    8 jaar geleden

    Bonbons maken staat ook op mijn lijstje, thuis heb ik al een mal
    Maar de tijd …..
    Heb ik nog niet gehad, ze zullen vast lekker zijn van je foto’s krijg al trek
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
  2. Anneke says:
    8 jaar geleden

    Lekker he! Ik doe altijd eerst een klein laagje met chocolade en laat deze uitleggen terug boven mijn chocolade pot 🙂 Daarna gaan ze even de ijskast in om hard te worden en dan doe ik er de vulling in, en daarna weer de chocolade en in de ijskast! Misschien een tip, en dan zijn ze steviger 😉

    Beantwoorden
  3. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    Ja, inderdaad: tussendoor even in de koelkast (zo doen we dat op de les ook). Ze zien er lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Ik heb al een paar keer een bonbonworkshop gevolgd. Maar mij er thuis nog niet aan gewaagd.Inderdaad deden wij de vorm ook eerst in de koelkast als de eerste laag chocolade er in zit. En met de vorm ook een paar keer op het aanrecht slaan, om de luchtbelletjes weg te laten gaan. Maar je bonbons zien er heerlijk uit. Ik zou er wel eentje willen proeven! ;-))

    Beantwoorden
  5. anouk says:
    8 jaar geleden

    Dit lijkt me echt heel leuk om te maken, misschien ook maar eens een keer proberen!

    Beantwoorden
  6. Maddy says:
    8 jaar geleden

    Jum, wat zien die er weer enorm lekker uit, krijg er direct zin in:-)! Ik zag laatst bij de Action van die Siliconen chocolademallen in leuke vormpjes. Het is wel een week of twee terug dus ik weet niet of ze, ze nog hebben…maar misschien een tip om eens te kijken!

    Beantwoorden
  7. Uit Pauline's keuken says:
    8 jaar geleden

    Ah leuk zeg en ook nog goed gelukt ook! Fijn weekend 🙂

    Beantwoorden
  8. Joke says:
    8 jaar geleden

    Voor een eerste keer vind ik ze heel mooi geworden ze zien er ook heel smaakvol uit!!!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  9. Denise says:
    8 jaar geleden

    hey,

    heb je de chocola wel getemperd? want daardoor wordt de chocolade ook steviger. Je kan dit ook heel makkelijk thuis doen. en idd even in de vriezer. als je er chocolade in de mal hebt gegoten even de mal boven de chocolade bak uitkloppen. zo loopt de overige chocolade eruit en heb je minder lucht belletjes.

    Veel Liefs Denise

    Beantwoorden
  10. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Bedankt voor de tips. Volgende keer ga ik ze in de koelkast zetten om uit te harden!

    Beantwoorden
  11. Angela Taartwens says:
    8 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit! Ach, die luchtbelletjes, tis handwerk, vind dat je dat best mag zien 🙂

    Beantwoorden
  12. Lian says:
    8 jaar geleden

    Dat ziet er erg lekker uit, wel een knoeiwerk denk ik maar wat een leuk eindresultaat!

    Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura, Weet jij toevallig of zo’n mal voor bonbons ook werkt met fondant of marsepein? groetjes Raquel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Raquel, deze mallen kun je ook prima voor fondant/marsepein gebruiken!

      Beantwoorden
  14. De Bakgarage says:
    8 jaar geleden

    Erg leuk om te zien dat er steeds meer mensen met chocola gaan werken!
    Voor degenen die het moeilijk vinden om de chocola te tempereren, wij hebben de uitkomst!
    WIj hebben speciale smeltchocolade (ook bekend als candy melts) en deze hoef je alleen maar te smelten (au bain marie) en uit laten harden. De chocolaatjes glimmen moet en hebben een goede bite!
    Kijk maar eens op onze website. Hier staan ook allerlei verschillende mallen op!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik vind persoonlijk dat Candy melts hier niet geschikt voor zijn. Dit is meer smelt snoep dan chocolade, de echte chocoladesmaak ontbreekt dan ook. Lijkt meer op witte chocolade met een bijsmaakje.

      Beantwoorden
  15. Danielle says:
    8 jaar geleden

    Misschien een gekke vraag; maar waar koop ik losse praliné? Ik heb een mall voor kerstchocolade in huis en wil die graag gaan uitproberen! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik heb hem toen van het merk Funcakes gekocht, bij deleukstetaartenshop

      Beantwoorden
  16. Sylvia says:
    7 jaar geleden

    Kwam deze video tegen waarin de chocola getemperd wordt, lijkt niet zo moeilijk… Ga zeker ook een keer aan de slag. De mal heb ik al, lekker goedkoop bij de Lidl gehaald, nu de rest nog. Wens iedereen veel succes en plezier bij het maken van de bonbons.
    Dank voor je mooie, inspirerende blog Laura!
    http://www.therawchef.com/tempering-raw-chocolate/?gw=rawchoco123&contactId=173226&inf_contact_key=60324ee79355c3b1d5d885eda1ea2026568c3078f4e7310853042adbce8397c4&inf_field_Email=sylviayellowlunarsun%40gmail.com&inf-XDQSuE5tSsLOh7Yj=

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zeker een leuke video, bedankt voor de tip! Ga ik ook eens proberen, er ligt hier ook al een mal voor zo’n reep veel te lang te wachten tot hij gebruikt gaat worden 🙂

      Beantwoorden
  17. Natasja says:
    7 jaar geleden

    Tempereren is inderdaad erg belangrijk om glimmende en “knapperige” chocolade te krijgen. Ik heb vorige week een workshop gehad van Janny Bakker van Janny Bakker Pattisserie. Echt een aanrader!
    Ik las hier boven dat het niet moeilijk lijkt, maar het is toch lastiger dan je denkt. De temperatuur bij het tempereren steekt nl. erg nauw. Doe je dit niet goed, dan komt de chocolade moeilijker uit de mallen (ik heb nl. niet alleen siliconen mallen), ze glimmen niet en hebben de bite niet.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het tempereren is zeker lastig. Deze bonbons hadden inderdaad niet de goede bite. Het staat nog steeds op mijn lijstje om een chocolade workshop te volgen, want dat lijkt me toch wel heel leuk om te leren!

      Beantwoorden
  18. Godelieve says:
    7 jaar geleden

    Chocolade temperen. Moeilijk. Maar voor de hobbykok is er een simpele manier.
    Neem telkens 1/3 van de hoeveelheid chocolade die je wenst te smelten. leg die opzij. Smelt de overige 2/3 in een kom boven heet water (niet meer kokend). Zodra gesmolten, de pan van vuur nemen en overige chocolade (1/3) toevoegen in kom en er onder mengen
    Deze chocolade koelt de massa af en brengt deze op de juiste temperatuur.
    De chocolade is ook mooi glanzend.
    Dus bij een tablet van 220gr breek je telkens 2 repen af (die in de kom boven vuur gaan) en leg je 1 reep opzij.
    Makkelijk en goed resultaat.

    Beantwoorden
    • Sylvia says:
      7 jaar geleden

      Geweldige tip! Dank je Godelieve!

      Beantwoorden
  19. Linda says:
    7 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit. Maar hoe heb je de vulling gemaakt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze vulling heb ik niet zelf gemaakt, maar gekocht. Van het merk Funcakes.

      Beantwoorden
  20. Roos says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Vraagje wat als je de bonbons niet uit de vorm krijgt?
    Moet je ze dan snijden? Of…
    Laat het me weten

    Xjes roos

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is mij nog nooit gebeurd dat bonbons niet los komen uit een siliconen vorm. Als ze echt stevig vast zitten kun je de vorm even in de koelkast/vriezer zetten zodat ze wat steviger worden en nog makkelijker te lossen zijn.

      Beantwoorden
  21. catherine says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura
    ik heb de oplossing voor je bubbeltjes probleem
    als je de bonbon vorm hebt gevuld dan tril je de vorm op de werkbank aan de rand van de tafel zo gaat de lucht eruit en blijft je chocolade mooi

    Gr catherine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat had ik bij deze inderdaad ook gedaan, maar ze waren toch niet allemaal weg. Maar dat is inderdaad een goede manier! 🙂

      Beantwoorden
      • catherine says:
        6 jaar geleden

        Hoi laura heb je eerst de chocolade erin gegoten en toen getrild op werkbank dan moet je echt flink doorgaan met trillen totdat er geen luchi meer in zit
        en dan de mal op zijn zijkant neerzetten ff in laten drogen en absoluut niet in de koelkast dan kan de chocolade wit uitslaan ik heb een cursus ervoor gehad
        Het temperen komt wel erg nauw succes en Ik vindt je blog super ga zo Door

        Groetjes catherine

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Hoi Catherine,
          Ik denk dat mijn chocolade niet goed getempereerd was toen, voor de rest wel gedaan zoals jij omschrijft.
          Ik moet het gewoon nog maar eens proberen denk ik 😉
          Groetjes, Laura

          Beantwoorden
  22. Allard says:
    6 jaar geleden

    Misschien je chocolade temperen voor gebruik 🙂

    Beantwoorden
  23. Siema says:
    6 jaar geleden

    Heb je de praline zelf gemaakt of kan je het kant en klaar kopen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb de praline vulling gekocht.

      Beantwoorden
  24. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ook wel eens chocolaatjes met vulling gemaakt en heb toen een blikje caramel(in blik gekookte gecondenseerde melk) voor de vulling gebruikt. Was ook heel erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan ook heel goed ja, heerlijke vulling 🙂

      Beantwoorden
    • Angenita says:
      2 jaar geleden

      hoe heb je dat gemaakt?

      Beantwoorden
  25. Marina says:
    5 jaar geleden

    Ik heb onlangs ook de grote stap gezet om zelf eens bonbons te maken. Had de siliconen vormen al een tijdje in huis en na het zien van Rudolph van Veen toch maar aan het proberen gegaan samen met een vriendin.
    Het resultaat mocht er meteen zijn! allemaal hebben wij en de collega’s er flink van gesnoept.
    Inderdaad het tempereren van de chocolade is eigenlijk nog een meeste werk, buiten het maken van de vullingen, maar dan is het ook zo gepiept. Tempereren van chocolade is niet echt moeilijk, even je aandacht erbij houden. Of je het nu via de tableermethode doet (uitstrijken op een marmeren tegel) of via de entmethode (koude chocolade bij de gesmolten chocolade doen) even oefenen en je krijgt de perfecte bonbons. Qua vulling kun je op internet tal van mogelijkheden vinden van ganache, chocolademousse, gels tot caramels. Wat ik het meest moeilijke, maar meest belangrijke, vindt is dat het laagje chocolade in de vormen heel dun is voordat je de vulling erin doet.
    Deze siliconen vormen zijn zowat het hele jaar door te koop bij de Xenos.
    Veel bonbonplezier,
    groetjes van een “chocoladefanaat”

    Beantwoorden
  26. Marina says:
    5 jaar geleden

    oh ja, bedankt voor de hele goede tip om het op een rooster uit te laten lekken met daaronder een bak om de restant chocolade op te vangen!!!

    Beantwoorden
  27. Michel says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    Op internet kun je veel info over tempereren vinden, de meeste echter zonder de achterliggende reden te benoemen waardoor het wat magische handelingen lijken.
    Waar het om gaat is dat de juiste cacaoboter kristallen ontstaan. Er kunnen 6 soorten ontstaan met verschillende smelttemperaturen. Alleen de 5e soort geeft de goede kraak zoals je wilt. Voor het juiste resultaat laat je eerst alle kristallen smelten (ong 40gr) en vervolgens afkoelen tot in ieder geval een klein stukje onder de smelttemperatuur van de gewenste kristallen, maar net boven de ongewenste. Wat ook kan is iets verder afkoelen en dan weer verwarmen tot net onder de smelttemperatuur van de gewenste kristallen. De goede kristallen hebben dan een goede voorsprong om verder te kristalliseren bij rustig verder afkoelen. Soms wordt bij chocolade ook door de fabrikant een kristalisatiecurve meegeleverd( bijv Callebaut). Op http://www.patesserie.com/algemeen/chocolade-tempereren staat het ook heel goed uitgelegd. En ja, het maakt echt een groot verschil!

    Beantwoorden
  28. esmee says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    ik wil graag dit recept maken alleen staat de ingredienten lijst er niet? klopt dit?

    groeten,
    Esmee

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad, het is meer een uitleg over het principe van bonbons maken dan een recept 🙂 (zou ook niet meer weten welke hoeveelheden ik destijds heb gebruikt helaas)

      Beantwoorden
  29. De Schuyter Freddy says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al aan vele de vraag gesteld maar nooit een duidelijk antwoord ontvangen.
    Als men een doos mix pralines besteld van de gekende merken zijn bijna alle pralines gevuld met de simpele bruine vulling. De pralines met lopende creme zijn meestal zoek. Als ik een doos bestel vraag ik de helft met lopende creme en dan is het precies tegen hun zin dat ze dat doen. Hoe komt dat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vrees dat ik je daar ook geen duidelijk antwoord op kan geven. Misschien is het makkelijker te maken voor ze, of ligt het aan de kosten. Denk dat je het beter kunt vragen aan de winkel waar je ze bestelt voor het juiste antwoord 🙂

      Beantwoorden
  30. Thierry says:
    3 jaar geleden

    Koop een harde plastic bonbon mal werkt makkelijker en als je hard plastic gebruimt glimmen de bonbons mooier. Voordat je de mal gebruikt even heel kort warm maken met bijv een fohn

    Beantwoorden
    • Tly says:
      3 jaar geleden

      Hallo Thierry ik heb ook een harde mal maar krijg mijn chokolade er niet uit. Wat doe ik dan verkeert??

      Beantwoorden
      • Nathalie says:
        3 jaar geleden

        Dan heb je helaas je chocolade niet goed getemperd. Met temperen van de chocolade zorg je voor glans en knapperigheid. Maar temperen zorgt er ook voor dat de chocolade ietsje krimpt waar door het dus super makkelijk uit je vorm komt.

        Beantwoorden
  31. Marina says:
    3 jaar geleden

    Heel leuk die bonbons! Je moet 2/3 van je chocolade au bain marie smelten en als dat gebeurt is je bekken van het vuur halen en de overige chocolade erbij doen en zorg ervoor dat de toegevoegde chocolade is opgeslost. Dan stolt je chocolade mooi!

    Beantwoorden
  32. Jolien says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat bedoel je met onderstaande zin in je tekst hierboven?

    Haal de chocola uit de schaal en doe dit weer in je chocoladesmelter (of even in de magnetron).

    Groetjes Jolien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat gaat over de chocola die uit de vorm in de schaal eronder druppelt.

      Beantwoorden
  33. pim says:
    2 jaar geleden

    Goh, wat zien die bonbons er lekker uit. Ik vind het bijzonder dat je zonder cursus zulke goede praline bonbons hebt kunnen maken. Die luchtbelletjes zijn wat mij betreft een teken ervan dat de bonbons handgemaakt zijn.

    Beantwoorden
  34. Grietje says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuke site , en het zijn prachtige Bonbons .

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-0

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan