Speculoos cupcakes

25 februari 2022 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
Speculoos cupcakes
116

De trouwe Laura’s Bakery volger zal niet zijn ontgaan dat ik weg ben van speculoospasta. Er zijn weinig baksels waar ik deze lekkernij nog niet in verwerkt heb. Toch waren cupcakes er één van, dus werd het hoog tijd dat ik aan de bak ging met een lekker recept voor speculoos cupcakes. En ze waren zalig, kan ik je vertellen. Er zit niet alleen speculoos pasta door het beslag van de cupcakes, maar daarnaast heb ik de toeven vanille botercrème ook afgewerkt met de knapperige koekjes.

BAKKEN MET SPECULOOS

Bij iedereen die ik ken vallen mijn baksels met speculoos enorm in de smaak. Deze speculoos cupcakes zijn dan ook een heerlijk hapje voor een high tea! En ben jij net zoals ik gek op speculoos? Dan vind je het vast niet erg als ik nog wat meer bak inspiratie met speculoospasta met je deel:

speculoos cupcakes-2a

 

speculoos cupcakes

Recept afdrukken

4.84 van 6 stemmen

Speculoos cupcakes

Deze speculoos cupcakes zijn een ontzettende lekker high tea hapje, maar ook erg leuk om voor een verjaardag te trakteren.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 225 gram speculoospasta

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Voeg daarna zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag. Tot slot spatel je de speculoospasta door het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Vul een spuitzak met een spuitmond naar keuze (ik gebruikte de 1M van Wilton) met de botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Verkruimel twee koekjes en strooi de kruimels over de toeven. Steek tot slot een half koekje in elke toef en ze zijn klaar om te serveren.

Tips

  • Als extra smaaktoevoeging kun je ook nog wat kaneel aan de vanille botercrème toevoegen, dat smaakt lekker bij de speculoospasta en -koekjes.
  • Hou je niet van botercrème? Dan kun je dit ook vervangen door deze heerlijke cream cheese frosting bijvoorbeeld.
Bewaren

In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast. Je kunt de cupcakes in totaliteit ook tot drie maanden invriezen, maar versier ze wel pas met de koekjes na het ontdooien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Wil schreef:

    Mijn cupcake zijn na 18 minuten nog helemaal nat
    Weet jij Hoe dit kan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht is je oven minder sterk of heb je grotere eieren gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *