Versierde chocolade stroopwafels

Gepost: 26 april 2021 Laatst bewerkt: 8 mei 2024
Versierde chocolade stroopwafels

Ik heb een makkelijk, maar ontzettend lekker idee voor jullie! Morgen is het Koningsdag, dus dit is een ideaal last minute project waar je alleen maar chocolade, stroopwafels en toppings naar keuze voor nodig hebt. Hiermee maak je dan zelf heerlijke versierde chocolade stroopwafels! Stroopwafels en chocolade zijn een heerlijke combinatie, en met de toppings maak je er al helemaal een feestje van. Je kunt er zelfs mee koekhappen, is weer eens wat anders dan de standaard ontbijtkoek die met Koningsdag aan een touwtje wordt geregen.

Bak je graag met stroopwafels, dan zijn deze stroopwafel recepten ook wat voor jou:

BAKTIP: Om de chocolade au bain marie te smelten, kan je een smeltpan zoals deze gebruiken, maar ook een RVS beslagkom of glazen beslagkom is geschikt hiervoor.

Stroopwafels met chocolade-2a

 

Stroopwafels met chocola versieren

Opslaan
Recept afdrukken

4.15 van 7 stemmen

Versierde chocolade stroopwafels

Op zoek naar een lekker en snel project voor in de keuken? Probeer deze versierde chocolade stroopwafels dan vooral uit en gebruik alle toppings die je lekker vindt.
Voor 12 grote en 12 kleine stroopwafels

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade (melk, wit of puur)
  • 12 grote stroopwafels
  • 12 kleine stroopwafels
  • Toppings naar keuze (bijvoorbeeld: hazelnoot, karamelblokjes en smarties)

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade au Bain-marie. Wanneer dit gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer regelmatig door tot ook dit gesmolten is.
  • Zorg dat je kom voor de chocolade niet te groot is, je wilt er eigenlijk net een grote stroopwafel als 'lepel' doorheen kunnen halen. Je begint met het dippen van de grote stroopwafels.
  • Dip de stroopwafel schuin in de chocolade, het is voldoende om maar 1 kant in de chocolade te dippen namelijk. Als de hoeveelheid chocolade minder wordt, kun je de stroopwafel gebruiken om de chocolade naar de zijkant van het kommetje 'scheppen' zodat je toch nog de helft van de stroopwafel in de chocolade kunt dippen.
  • Leg de gedipte stroopwafel op een vel bakpapier en strooi er gelijk toppings naar keuze overheen.
  • Laat de chocolade stollen, daarna kun je gelijk genieten van jouw versierde stroopwafels met chocolade!
Tips

Gebruik vooral toppings die jij lekker vindt, alles is mogelijk!
Bewaren

In een koektrommel zeker 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. HS schreef:

    Dit is denk ik ook leuk met muisjes voor kraambezoek!

    1. Laura Kieft schreef:

      Absoluut, heel leuk idee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept