Nacho’s uit de oven

Gepost: 31 maart 2017 Laatst bewerkt: 3 augustus 2023
Nacho’s uit de oven
92

Perfect voor bij de borrel: nacho’s uit de oven. Met maar enkele ingrediënten staat dit Mexicaanse borrelhapje al binnen een kwartier op tafel.

Nacho’s uit de oven maken

Het was alweer even geleden dat ik nacho’s uit de oven at. Terwijl ik oude foto’s op mijn telefoon zat door te spitten om weer eens wat ruimte vrij te maken, kwam ik bij een stranddagje van vorig jaar aan. Heerlijke dag was dat, zeker als je je bedenkt dat de voorspellingen niet al te best waren.

Uiteindelijk hebben we gewoon de hele middag in de zon gezeten en bestelden we allerlei lekkers. Onder andere dus nacho’s uit de oven. Met zelfgemaakte guacamole, zure room, salsa en uiteraard gesmolten kaas. Ik kreeg gelijk trek bij het zien van de foto’s en besloot dit nacho gerecht snel zelf te maken. Want zo moeilijk is dat niet.

nacho's uit de oven maken

Recepten met nacho’s

Ik wist al wel dat ik erg van de Mexicaanse keuken hield, maar na het maken van deze nacho’s uit de oven ben ik nog vaak met recepten met nacho’s aan de slag gegaan. Het smaakte naar meer zal ik maar zeggen. 😉

Mijn favorieten heb ik voor je op een rij gezet:

Als je aan de slag gaat met één van deze recepten kun je ervoor kiezen om de nacho’s (de tortilla chips) zelf te maken. Dat is heel erg simpel en extra lekker, maar vooral erg leuk om eens geprobeerd te hebben.

HET BORRELHAPJES BAKBOEK

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel nu!

Afbeelding
nacho's uit de oven recept

Lekker bij de nacho's

Guacamole

Geen nacho’s zonder guacamole, toch? Voor wie het niet kent, guacamole is een Mexicaanse saus op basis van acovado met crème fraiche, limoen, tomaat, knoflook, ui en peper. Je kunt alle ingrediënten naar eigen smaak in balans brengen of je volgt gewoon lekker mijn recept.

Zure room

Het zoutige van de nacho’s, het romige van de guacamole en dan het frisse zuurtje van de zure room. Een perfect trio.

Tomaten salsa

Ondanks dat guacamole en zure room al geweldig smaken bij nacho’s, is een tomaten salsa ook erg lekker voor de afwisseling. Je kunt de ingrediënten hiervoor heel fijn snijden en over de nacho’s strooien (zoals ik in dit recept heb gedaan), maar ik maak ook graag een tomaten salsa saus. Gewoon omdat dit zo lekker dipt in combinatie met de nacho’s.

Kaas

Wie nacho’s uit de oven zegt, zegt kaas. Maar welke kaas kun je dan het beste gebruiken om over nacho’s te smelten? In principe hoort dit cheddar kaas te zijn, maar ik vind gewone belegen geraspte kaas er ook erg lekker bij smaken. Geen paniek dus als je geen geraspte cheddar kaas in de winkel kunt vinden.

 

nacho's uit de oven

Recept afdrukken

4.12 van 25 stemmen

Recept: nacho’s uit de oven

Super simpel, maar ook super lekker: nacho’s uit de oven. Ideaal voor een feestje, filmavond of gewoon lekker voor ’s avonds op de bank.
Porties: 4 personen (1 bakplaat vol)

Ingrediënten

  • 1 zak nacho’s (ongeveer 150 gram)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • paar takjes verse koriander
  • guacamole (volgens recept)
  • zure room

Instructies

  • Maak als eerst de guacamole volgens recept.
  • Neem een ovenschaal of bakplaat (eventueel met bakpapier), verdeel hier de nacho’s over en strooi er ook de geraspte kaas overheen. Snijd de rode ui in ringen, gebruik twee derde om over de nacho’s te verdelen. Het overige deel snipper je fijn en doe je even in een apart schaaltje.
  • Zet de nacho’s nu 6-8 minuten op 200 °C in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Terwijl die in de oven staan, verwijder je de zaadlijsten uit de tomaat en snijd je hem in kleine blokjes. Voeg samen met wat gehakte koriander toe aan de gesnipperde ui. Roer door elkaar. Eventueel kun je ook nog een pepertje toevoegen, maar ik liet die zelf achterwege. Je hebt nu een eenvoudige salsa die je straks bij de nacho’s kunt serveren.
  • Als de kaas gemolten is, haal je de bakplaat uit de oven. Verdeel een paar lepels guacamole en zure room over de nacho’s, doe hetzelfde met de salsa. Als laatst kun je nog wat extra koriander over de nacho’s uit de oven verdelen.
  • Tast gelijk toe, want warm zijn ze het lekkerst.
Bewaren

De nachochips los zijn zolang te bewaren als de verpakking zegt. Na het bakken zou ik ze niet te lang bewaren, aangezien de zure room in de chips trekt en daar wordt het niet lekkerder van.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Daniëlle schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op nacho’s!

    1. Pieter Linthof schreef:

      Op welke ovenstand kan ik macho’s het beste bakken?

  2. Meestal maak ik mijn nacho schotel in een ovenschaal maar op een bakplaat past er veel meer op! Goed idee

  3. Trudy schreef:

    Leuk, die Heineken reclame op jouw site! 😉
    Het filmpje kende ik nog niet.

  4. Trudy schreef:

    Heb jij het borrelbrood overigens geproefd? En ja, hoe smaakte het?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, ik kon die periode het brood niet zelf gaan halen jammer genoeg.

  5. Carla schreef:

    Wat een kleurrijk geheel!
    Dat kan niet anders dan lekker smaken!
    Xus,
    Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *