Nacho’s uit de oven

31 maart 2017
54

Het was alweer even geleden dat ik nacho’s uit de oven at. Terwijl ik oude foto’s op mijn telefoon zat door te spitten om weer eens wat ruimte vrij te maken, kwam ik bij een stranddagje van vorig jaar aan. Heerlijke dag was dat, zeker als je je bedenkt dat de voorspellingen niet al te best waren. Uiteindelijk hebben we gewoon de hele middag in de zon gezeten en bestelden we allerlei lekkers. Onder andere dus die nacho’s uit de oven. Met zelfgemaakte guacamole, zure room, salsa en uiteraard gesmolten kaas. Ik kreeg gelijk trek bij het zien van de foto’s en besloot dit nacho gerecht snel zelf te maken. Want zo moeilijk is dat niet.

Nacho’s uit de oven

Super simpel, maar ook super lekker: nacho’s uit de oven. Ideaal voor een feestje, filmavond of gewoon lekker voor ’s avonds op de bank.
Porties: 4 porties (1 bakplaat vol)

Ingrediënten

  • 1 zak nacho’s (ongeveer 150 gram)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • paar takjes verse koriander
  • guacamole (volgens recept)
  • zure room

Instructies

  • Maak als eerst de guacamole volgens recept.
  • Neem een ovenschaal of bakplaat (eventueel met bakpapier), verdeel hier de nacho’s over en strooi er ook de geraspte kaas overheen. Snijd de rode ui in ringen, gebruik twee derde om over de nacho’s te verdelen. Het overige deel snipper je fijn en doe je even in een apart schaaltje.
  • Zet de nacho’s nu 6-8 minuten op 200 °C in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Terwijl die in de oven staan, verwijder je de zaadlijsten uit de tomaat en snijd je hem in kleine blokjes. Voeg samen met wat gehakte koriander toe aan de gesnipperde uit. Roer door elkaar. Eventueel kun je ook nog een pepertje toevoegen, maar ik liet die zelf achterwege. Je hebt nu een soort eenvoudige salsa die je straks bij de nacho’s kunt serveren.
  • Als de kaas gemolten is, haal je de bakplaat uit de oven. Verdeel er een paar lepels guacamole en zure room over de nacho’s, doe hetzelfde met de salsa. Als laatst kun je nog wat extra koriander over de nacho’s uit de oven verdelen.
  • Tast gelijk toe, want warm zijn ze het lekkerst.
Bewaren

De nachochips los zijn zolang te bewaren als de verpakking zegt. Na het bakken zou ik ze niet te lang bewaren, aangezien de zure room in de chips trekt en daar wordt het niet lekkerder van.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Daniëlle schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op nacho’s!

    1. Pieter Linthof schreef:

      Op welke ovenstand kan ik macho’s het beste bakken?

  2. Meestal maak ik mijn nacho schotel in een ovenschaal maar op een bakplaat past er veel meer op! Goed idee

  3. Trudy schreef:

    Leuk, die Heineken reclame op jouw site! 😉
    Het filmpje kende ik nog niet.

  4. Trudy schreef:

    Heb jij het borrelbrood overigens geproefd? En ja, hoe smaakte het?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, ik kon die periode het brood niet zelf gaan halen jammer genoeg.

  5. Carla schreef:

    Wat een kleurrijk geheel!
    Dat kan niet anders dan lekker smaken!
    Xus,
    Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *