Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf (snelle) clotted cream maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
04 mei 2016
in Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

clotted cream 1a

Hoewel het tegenwoordig steeds ietsjes makkelijker wordt om in Nederland een potje clotted cream te kopen, ligt het nog lang niet in alle schappen van de supermarkt om de hoek. Ik kan het zelf ook vaak niet vinden, daarom maak ik het gewoon zelf. Niet de officiële versie natuurlijk, want daar hoort eigenlijk geen mascarpone in thuis. Maar deze snelle versie is wel ontzettend makkelijk en de benodigde ingrediënten (dat zijn er maar twee!) kun je in elke supermarkt vinden. Nee hoor, ik ga niet meer op zoek naar potjes clotted cream, ik maak het voortaan gewoon lekker zelf.

Maak jij liever de echte, originele clotted cream en vind je het niet erg om daar een flink aantal uren geduld voor te hebben? Lees hier dan hier hoe je dat doet!

clotted cream 2a

Recept afdrukken

Clotted cream

Clotted cream is hartstikke makkelijk zelf te maken. Het past goed bij verschillende toetjes en bij bijvoorbeeld scones. Zeker uitproberen dus!
Porties: 1 klein schaaltje

Ingrediënten

  • 75 gram crème fraîche
  • 60 gram mascarpone

Instructies

  • Belangrijkste is dat je de crème fraîche en mascarpone niet te stevig door elkaar klopt, als je dit wel doet wordt je clotted cream te dun. Ikzelf roer eerst beide mengsels even los van elkaar met een spatel een beetje door, voeg ze dan samen en spatel ze rustig door elkaar.
Tips

Met genoemde hoeveelheden vul je een klein schaaltje met deze room. Je kunt natuurlijk eenvoudig grotere porties maken. Houd in ieder geval altijd de volgende verhouding aan: 5 delen crème fraîche en 4 delen mascarpone.

Bewaren

Bewaar de room in een afgesloten bakje in de koelkast, hier blijft het een paar dagen houdbaar.

Clotted cream hoort natuurlijk bij scones. Wees niet bang, aankomend weekend komt daar een verrukkelijk recept voor online!

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – april 2016
Pizza met parmaham, mozzarella en tomaat

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 41

  1. Elly says:
    5 jaar geleden

    Clotted cream is dat hetzelfde als heavy cream?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee dat is niet hetzelfde. Heavy cream is een extra vette slagroom (in Nederland niet/nauwelijks verkrijgbaar)

      Beantwoorden
      • Elly says:
        5 jaar geleden

        Heb jij een recept om dit zelf te maken?
        Vind zoveel recepten met heavy cream

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Het is niet echt te maken, je hebt een slagroom nodig met een vetpercentage van minstens 35%.

          Beantwoorden
  2. Anja says:
    5 jaar geleden

    Waar gebruik je clotted cream zoal voor , heb er nooit van gehoord!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor bij scones 🙂

      Beantwoorden
  3. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Wat een handige tip, want meestal zijn die potjes ook nog vrij duur.

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Inderdaad een goede tip! Clotted cream is zalig op scones.

    Beantwoorden
  5. Sabine says:
    5 jaar geleden

    Ik gebruik soms zure room bij de scones, ook lekker…
    Sabine

    Beantwoorden
  6. Linda says:
    5 jaar geleden

    Dit is natuurlijk een heel erg lekkere variatie op clotted cream (gebruik ik zelf ook). Maar misschien leuk om dit ook een keer te proberen: http://www.cupcakeproject.com/2009/09/clotted-cream-recipe-making-clotted.html
    Staat ook nog op mijn verlanglijstje om te maken. En als het goed is zit je dan nog dichter bij de echte clotted cream.

    Beantwoorden
  7. Jaap says:
    5 jaar geleden

    Bedankt Linda! Het recept op deze pagina is natuurlijk geen echte clotted cream, jouw link lijkt er veel meer op!

    Beantwoorden
  8. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Ook lekker om wat merg uit een vanillestokje toe te voegen.

    Beantwoorden
  9. Jade en tineke says:
    4 jaar geleden

    Heyy laura wij willen dit graag op school bakken maar wij vroegen ons af hoeveel clottend cream je nodig hebt voor 28 stuks want we hadden clottend cream gevonden die was 3 euro 170 gram

    groetjes jade en tineke
    P.s wij hebben je loempia’s ook een keer gebakt op school en die waren super lekker

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Voor 28 scones zou ik dit recept ongeveer x4 doen.

      Beantwoorden
  10. Jade en tineke says:
    4 jaar geleden

    Super bedankt en ik weet niet hoe ik bij de loepia’s kwam maar dat was een vergissing ik bedoelde de Italiaanse filodeeg Quiches

    Groetjes jade en tineke

    Beantwoorden
  11. Marja says:
    3 jaar geleden

    Wat een goeie tip! Clotted Cream is idd erg duur. Ik maak vooral in de zomer, (blader-)deeg bakjes, doe wat Clotted Cream onderin en lekker veel vers fruit er bovenop. En dan nog een heel klein toefje Clotted Cream bovenop om het af te maken. Ik kan je zeggen dat ze altijd razendsnel verdwenen zijn. Het gebeurt nog al eens dat er voor mij niets meer is! En dan is jouw recept een stuk goedkoper want met 1 potje red ik het zeker niet, dus dan is het best prijzig. Ik ga het de eerstvolgende keer volgens jouw recept proberen. Kijken wat de reacties zijn. Bedankt voor de tip.
    Marja

    Beantwoorden
  12. Jacqueline says:
    2 jaar geleden

    Ik doe als alternatief wel eens Griekse yoghurt mengen met spuitslagroom en beetje vanillesuiker, heerlijk bij scones! En ik heb dan het idee dat het ietsje verantwoorder is.

    Beantwoorden
  13. Marcella says:
    2 jaar geleden

    Moet daar niets van suiker bij als je slagroom met mascarpone mengt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Clotted cream is niet per se zoet, en er hoeft geen slagroom in dit recept 🙂

      Beantwoorden
  14. Wilma says:
    2 jaar geleden

    Is het mogelijk om clotted cream een kleurtje (roze) te geven?
    Ik wil scones met clotted cream maken voor een babyshower..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat moet lukken.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        2 jaar geleden

        Wat voor product kan ik daarvoor het best gebruiken?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Je kunt kleurstoffen gebruiken, poeder of gel bijvoorbeeld.

          Beantwoorden
  15. elly says:
    2 jaar geleden

    echt zo lekker! zaterdag 4 mei gemaakt en morgen de andere helft. Met zelfgemaakte aardbeien frambozenjam. het was zalig.

    Beantwoorden
  16. Selah says:
    2 jaar geleden

    Dit is vloeken in de kerk Laura!
    Hoe goed bedoeld clotted cream is absoluut geen mengsel van mascarpone en créme fraíche!
    De beste oplossing zou zijn dat je écht tijd maakt om de slagroom met en vetpercentage van 35%(vaak op afspraak wel te vinden bij een melkboer)zijn tijd te gunnen op de juiste temperatuur.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Haha voor mij werkt dit zo prima en de smaak ligt er heel dichtbij. En vooral: zo kunnen mijn lezers het ook gemakkelijk namaken en dat vind ik erg belangrijk 😀

      Beantwoorden
      • Selah says:
        2 jaar geleden

        Dat is heel fijn om te horen!
        Ik moet er volgende keer even om denken dat ik emoticons gebruik in dit soort berichten, dan komen ze minder streng over. 😉
        Als iemand met een Schotse achtergrond vond ik het echt iets om even op te reageren.
        Maar…ik ben ontzettend blij dat créme fraíche en mascarpone een gelijkend mengsel brengen.
        Bedankt voor je reactie Laura!

        Beantwoorden
      • Vicky says:
        4 maanden geleden

        Ik ben het toch eens met Selah… Clotted cream heeft niets te maken met mascarpone en crème fraiche. Ik vind het ook een beetje heiligschennis om het clotted cream te noemen. Noem het gewoon wat het is, een alternatief… Clotted cream maken is heus niet zo moeilijk, vraagt alleen wat tijd.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Speciaal daarom hebben we ook échte clotted cream online staan: https://www.laurasbakery.nl/echte-clotted-cream-uit-de-oven/

          Beantwoorden
  17. Pingback: High tea menu inspiratie - Laura's Bakery
  18. Pingback: Amandel-dadelscones + review Modern Baking - Laura's Bakery
  19. Pingback: Chocolate chip scones - Laura's Bakery
  20. Pingback: Glutenvrije scones - Organic Happiness
  21. de greef mariella says:
    6 maanden geleden

    wordt de room eerst opgeklopd groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Welke room? Heb je de bereiding gelezen?

      Beantwoorden
  22. Annet says:
    5 maanden geleden

    Kan ik dit ook in de vriezer bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat heb ik nog niet geprobeerd.

      Beantwoorden
  23. Sabrina says:
    5 maanden geleden

    Hey laura

    Ik ben net pas begonnen met bakken en heb veel moeite met het lezen van recepten. Ik lees dat je hier in een uitlegt schrijft voor het verdubbelen van de inhoud. Maar bedoel je met 5 en 4 delen de aantal theelepels scheppen om er bij te doen. Wand de ingrediënten kan je niet kopen in die aantal en je kan het ook niet lang bewaren als het open is.
    Ik hoop dat je me begrijpt.

    Groetjes Sabrina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      De ‘delen’ die ik omschrijf betekenen gelijken hoeveelheden. Dus bij 5 x 100 gram crème fraiche 4 x 100 gram mascarpone gebruiken. I.p.v. 100 gram kun je ook eetlepels, theelepels of wat dan ook gebruiken. Zolang het gelijke delen zijn.

      Beantwoorden
  24. Jolanda P says:
    2 maanden geleden

    Op Google staat dat er een verwarmingsproces en afkoel proces nodig is om vervolgens het bovendrijvende vet dat klontert eraf te halen… is dit Dan iets anders? Ik wil het graag in beslag gebruiken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik heb geen idee wat je precies hebt gelezen op Google of de context ervan, dus dat durf ik niet te zeggen. Hier heb je wel het officiële recept voor clotted cream: https://www.laurasbakery.nl/echte-clotted-cream-uit-de-oven/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Pizza met parmaham, mozzarella en tomaat

Pizza met parmaham, mozzarella en tomaat

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan