Pannenkoeken gourmet ingrediënten
Ik heb zelf járen geleden wel eens een pannenkoeken gourmet gedaan en toen hadden we ook heel veel hartige dingen op tafel staan. Nu ben ik gegaan voor een volledig zoete gourmet. Ik zal met jullie delen wat wij op tafel hadden staan en deel gelijk wat tips voor verschillende soorten pannenkoeken.
Pannenkoekenbeslag
Ik maakte mijn favoriete pannenkoekenbeslag, namelijk dat van mijn basisrecept voor pannenkoeken, en zette dat in kleine flesjes op tafel. Hiermee kun je gelijk al variëren. Voeg er bijvoorbeeld wat cacaopoeder of kaneel aan toe. Je kunt ook beslag voor American pancakes maken en dit op tafel zetten als extra keuze.
Pannenkoeken gourmet ingrediënten
Qua toppings is er heel veel mogelijk. Ik deel met je wat hier op tafel stond, maar breid dat gerust nog verder uit.
- Poedersuiker
- Opgeklopte slagroom
- Hazelnootpasta
- Aardbeien
- Rode bessen
- Appel (met kaneel en een beetje suiker)
- Banaan
- Rozijnen
- Verschillende soorten jam
- Cranberry compote
- Stroop/siroop
- Chocolade (wit/melk/puur, in stukjes)
- Karamelblokjes
- Verschillende soorten noten
- Stukjes speculaas (of andere koekstukjes)
- IJs
En niet te vergeten: boter! Smelt een beetje in je pannetje en bak je pannenkoek aan beide kanten gaar en goudbruin. Daarna kun je hem beleggen met wat je maar wilt. Een paar ideetjes die hier erg goed in de smaak vielen:
- Slagroom met warme appeltjes en karamelblokjes
- Hazelnootpasta met aardbei en chocolate chips
- IJs en slagroom (perfecte afsluiter)
- Slagroom, banaan en karamelblokjes
- Warme appeltjes en noten
Een klassieker met alleen poedersuiker mag bij mij ook nooit ontbreken, dus die werden hier ook gemaakt. Ik ben benieuwd naar jullie pannenkoekentaartjes!
Dit is een samenwerking met Blokker.