Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

frambozen-kwark sloffentaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 februari 2018
in Feestdagen, Taarten, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het recept van vandaag combineert twee soorten taart waar ik gek op ben: kwarktaart en sloffentaart. Wanneer je de bodem van de sloffentaart neemt met de bovenkant van de kwarktaart resulteert dat dus in een fantastisch lekkere taart. Dat bewijst deze frambozen-kwark sloffentaart maar weer. Een royale laag frambozen kwarktaart met een -voor een kwarktaart- lekkere dikke bodem. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik de topping van amandelspijs mee zou bakken bij de sloffenbodem, ik twijfelde of dit lekker zou zijn met de topping van frambozenkwark. Uiteindelijk heb ik inderdaad een laagje spijs gebruikt en dat is veel lekkerder dan ik van tevoren had verwacht, het geeft de taart net dat beetje extra. Wil je deze sloffentaart ook maken? Lees dan snel verder, want ik deel het recept natuurlijk met je!

Recept afdrukken

Frambozen-kwark sloffentaart

Kwarktaart is al heerlijk, zeker als je deze combineert met een sloffentaartbodem. Daarom is deze frambozen-kwark sloffentaart zo ontzettend lekker!

Ingrediënten

Bodem

  • Basisrecept sloffenbodem (volgens recept, halveer deze om 1 slof te maken)

Kwarklaag

  • 4 blaadjes gelatine
  • 225 gram kwark
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram frambozen

Topping

  • 125 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • frambozen

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept. Laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept.
  • Wanneer de bodem is afgekoeld zet je deze terug in de bakvorm op een bord of bakplaat. Deze moet straks de koelkast in, dus houd daar rekening mee qua formaat. Zet ook een strook bakpapier langs de rand van de bakvorm. Doordat de bodem iets is gekrompen past dat prima.
  • Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat dit 15 minuten zo staan. Pureer ondertussen de frambozen en zeef deze zodat de pitjes eruit zijn. Klop ook de slagroom vast stijf.
  • Doe de frambozenpuree in een steelpannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de puree. Op een laag vuur verhit je het mengsel tot de blaadjes gelatine zijn opgelost. Zet het pannetje opzij en laat het afkoelen tot het lauw is (bijna op kamertemperatuur).
  • Doe de kwark in een kom, voeg hier het frambozenmengsel aan toe zodra het genoeg is afgekoeld. Spatel door de kwark, voeg nu ook de opgeklopte slagroom toe en spatel tot het mengsel egaal van kleur is.
  • Stort de kwark in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de taart nu minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Voordat je de taart serveert klop je de slagroom op met de suiker. Doe dit in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit de slagroom met een zigzaggende beweging over de lengte van de taart. Plaats hier de frambozen bovenop.
  • Zo met slagroom kun je de taart ook prima in de koelkast bewaren. In de koelkast blijft deze taart (afgedekt) zo’n 4 dagen goed.

Tips

  • Houd het frambozenmengsel in de gaten, het moet bijna op kamertemperatuur zijn, maar je wilt wel dat het nog vloeibaar is. Anders gaat het al stollen en kun je het niet meer verwerken. Je kunt dit mengsel dus ook niet ruim van tevoren maken.
  • Proef even van het kwarkmengsel, als je het niet zoet genoeg vindt kun je het op smaak brengen met poedersuiker. Hoeveel nodig is zal afhankelijk zijn van de gebruikte frambozen en hoe zoet deze zijn.
Tips

Het basisrecept sloffenbodemrecept is voor 1 sloffentaart, halveer daarom het recept voor de bodem. Wil je er wel twee maken? Verdubbel dan onderstaande ingrediënten voor de kwarklaag en topping.

Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen houdbaar. De bodems kun je los invriezen, als hele taart invriezen raad ik niet aan.

Vorige post

Volgende post

Nacho hapjes
Snel hazelnoten pellen

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 71

  1. Lgm says:
    3 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk. Vorig jaar heb ik de monchou taart op deze bodem gemaakt. Ook een MEGA lekkere combi ?

    Beantwoorden
  2. Daniëlle says:
    3 jaar geleden

    O superlekker lijkt mij dit! Ik moet echt eens een vorm voor een sloffenbodem kopen!

    Beantwoorden
  3. Mirjam vd Graaf says:
    3 jaar geleden

    Vandaag komt m’n sloffenvorm binnen, deze ga ik lekker proberen.

    Beantwoorden
  4. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Moet de sloffenbodem met of zonder spijs?
    Ik ga het zeker een keer maken!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik maakte hem met spijs, maar zonder kan ook als je wilt.

      Beantwoorden
  5. Anne-Marie says:
    3 jaar geleden

    Ziet er echt heerlijk uit! Deze ga ik zeker een keer maken.

    Beantwoorden
  6. Rensina Steursma says:
    3 jaar geleden

    Wauw wat ziet dit er goddelijk uit! Hij is prachtig gelukt.
    En inderdaad, sloffen- en kwarktaart zijn ook beide erg favoriet van mij, dus hij komt op mijn baklijstje.

    Beantwoorden
  7. Amina says:
    3 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit. Alleen….ik gebruik geen dierlijk gelantine. Hoe kan ik de 4 blaadjes gelantine vervangen bijv met agar-agar en welke hoeveelheid moet ik dan hanteren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou agar agar kunnen gebruiken, voor de hoeveelheid kun je het best even de verpakking lezen.

      Beantwoorden
  8. Elna says:
    3 jaar geleden

    Heb m zaterdag gemaakt.
    Maar vond m eigenlijk wat te stevig.
    Misschien tips voor me..meer slagroom of minder gelatine ?
    Dacht laura heeft daar vast n oplossing voor.
    De smaak vond k verder erg lekker hoor

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou iets minder gelatine kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
      • Elna says:
        3 jaar geleden

        Bedankt hoor..ga k volgende x proberen

        Beantwoorden
  9. Conja says:
    3 jaar geleden

    Dit is de ultieme verjaardags’taart’ voor mijn man. Precies zijn twee favoriete gebak! Net op tijd 🙂

    Beantwoorden
  10. Ingrid uit Reeuwijk says:
    3 jaar geleden

    Ook deze combinatie lijkt me heerlijk.
    Graag print ik de recepten uit die ik wil gaan maken.
    Maar waar is het icoontje van de printer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Onderaan het artikel, het meest rechtse icoontje.

      Beantwoorden
  11. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gebruik je voor dit recept magere of volle kwark?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide kan, ik gebruikte magere kwark.

      Beantwoorden
  12. Elisabeth says:
    3 jaar geleden

    Waar ik woon zijn geen gelatineblaadjes te koop maar wel gelatine in poedervorm. Hoeveel gram moet ik daarvan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf ik zo niet te zeggen. Staat er geen richtlijn op de verpakking?

      Beantwoorden
  13. Eline says:
    3 jaar geleden

    Wat bedoel je met ‘spijs’? Het is me niet bekend.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      amandelspijs

      Beantwoorden
  14. Miranda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik zou dit recept in een springvorm willen maken. Ik begrijp dat ik dan het recept van de bodem niet hoef te halveren maar wat doe ik met de hoeveelheid vulling?

    Groetjes van Miranda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die verdubbel je.

      Beantwoorden
  15. patrick says:
    3 jaar geleden

    hoy, moet de oven voor verwarmt worden op 180° om de sloffenbodem te bakken ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja, je volgt eerst helemaal het recept van de sloffenbodem.

      Beantwoorden
  16. Marleen says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Dit ziet er heerlijk uit! Zou je hem ook met aardbei kunnen maken in plaats van framboos?
    Groeten!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook prima.

      Beantwoorden
  17. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze taart in een springvorm gemaakt dit weekend. De bodem was erg hard. Had ik hem wellicht te lang gebakken? En ik had wel echt wat poedersuiker nodig. Mijn (diepvries) frambozen waren niet zoet genoeg!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is een soort koekbodem, dus dat kan kloppen. Als hij erg hard was zou het kunnen dat hij iets te lang gebakken is. Naarmate hij langer staat wordt de bodem meestal ook wel iets zachter door het vocht uit de topping.

      Beantwoorden
  18. Annie says:
    3 jaar geleden

    Kan je ook diepvriesframbozen gebruiken voor de vulling? En moet je dan hetzelfde gewicht aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je houdt dan hetzelfde gewicht aan.

      Beantwoorden
  19. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Als ik dit recept wil maken met aardbeien ipv frambozen, houdt ik dan ook 100gram aan van de aarbeien? Of heb ik dan een andere hoeveelheid nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt dezelfde hoeveelheid aanhouden.

      Beantwoorden
  20. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hij was bij mij erg goed gelukt! Nu heb ik alleen een vraagje.
    De kwarklaag was bij mij wat zuur, opzich niet heel storend omdat de bodem en slagroom wel zoet was. Maar zou ik wat suiker in de kwark kunnen doen?

    Groetjes,
    Nadine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker, dat staat ook in het recept 😉

      Beantwoorden
  21. Jerina says:
    3 jaar geleden

    Welk formaat sloffenring gebruik je? Ik heb er een besteld maar die lijkt me nu zo groot voor een slof …

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die van mij is 24 x 9 cm

      Beantwoorden
  22. Petra says:
    2 jaar geleden

    Gisteren deze slof gemaakt, is ook goed gelukt. Alleen hoe krijg je de bovenkant zo mooi strak terwijl de ring er om heen zit? Ik heb het met de achterkant van een lepel geprobeerd om het zo glad mogelijk te krijgen, maar ben niet echt tevreden over het resultaat. Is er soms een trucje voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik vaak een spuitzak, maar ook wel een lepel of spatel. De lepel kun je eventueel een beetje vochtig maken zodat het niet zo blijft plakken aan het mengsel.

      Beantwoorden
  23. Naomi says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik wil deze slof graag maken maar heb alleen een sloffen vorm van 27 cm. Is dit handig of moet ik een kleinere kopen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan ook, ze zullen dan alleen iets dunner worden (of je maakt iets meer deeg)

      Beantwoorden
  24. Myrthe says:
    2 jaar geleden

    Ziet er allemaal erg lekker uit! Ik heb een uitschuifbare sloffenring gekocht. Kan ik dit hier goed voor gebruiken? Ik ben bang dat de sloffenring tijdens het bakken uit gaat schuiven. Of rijst het deeg niet zo erg tijdens het bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima hoor.

      Beantwoorden
  25. Jenske says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura. Kan ik deze kwark ook in een siliconen bolvorm doen, invriezen en dan op een rondo zetten? Groeten, Jenske

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  26. Marcia Geuijen says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik heb deze sloffentaart vorige week gemaakt met diepvriesframbozen en gisteren met verse frambozen. Allebei de keren heb ik 100 gr fruit gebruikt. Het viel op dat bij de verse frambozen de kleur van de kwark veel lichter was en de smaak veel minder. Weet jij hoe dat kan?
    Groetjes, Marcia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat door het invriezen en ontdooien de sappen uit het fruit makkelijker vrijkomen.

      Beantwoorden
  27. Annelies says:
    2 jaar geleden

    De frambozen waren op hier, ik heb nu aardbeien meegenomen. Ik dacht, de frambozen kan ik vast ook vervangen door aardbeien. Klopt dat? En blijft het recept dan verder hetzelfde?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Annelies says:
      2 jaar geleden

      Laat maar 😉, inmiddels in de reacties terug kunnen lezen dat het dan inderdaad hetzelfde blijft.

      Beantwoorden
  28. Arine says:
    2 jaar geleden

    Zaterdag deze heerlijke sloffenring gemaakt. Erg lekker was hij. Bedankt voor recept

    Beantwoorden
  29. Emmelie says:
    1 jaar geleden

    Hii! Ik heb de taart laatst gemaakt en hij was erg lekker! Ik kreeg jammer genoeg in de kwarklaag wel wat klontjes van de frambozenpuree met gelatine. Hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Waarschijnlijk was het temperatuur verschil nog te groot, kan dat kloppen?

      Beantwoorden
      • Emmelie says:
        1 jaar geleden

        Ja ik heb het een tijdje laten afkoelen, maar het was nog wel een beetje warm. Iets langer laten afkoelen volgende keer dus?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ja ik kan me alleen voorstellen dat het daaraan heeft gelegen.

          Beantwoorden
  30. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Gebruik je hier naturel kwark voor? Lijkt mij dat je dan met 100 Gr frambozen niet deze mooie roze kleur krijgt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja! Het zal je verbazen hoeveel kleur frambozen geven 🙂

      Beantwoorden
  31. Pingback: 10x de leukste geboortetraktatie | KaartjeVanOns.nl
  32. Pingback: Bekentenis 30: Kingsday – Leven van Marleen
  33. Hans het Lam says:
    11 maanden geleden

    Een makkelijk te maken slofje en een heerlijke combinatie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dank Hans!

      Beantwoorden
  34. Thijm says:
    9 maanden geleden

    Er staat halveer het sloffen bodem recept. in het recept staat een half ei dus nu moet ik een kwart ei doen. hoe meet ik dat af?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Eerst je hele ei klutsen en dan wegen (door vieren delen en dan nogmaals afwegen) 🙂

      Beantwoorden
  35. Anique says:
    9 maanden geleden

    Ga deze slof komend weekend maken! Kan je de kwarklaag ook zonder slagroom maken? En moet je dan meer kwark gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Het kan wel, maar dat raad ik niet aan voor de structuur. Je moet het dan inderdaad wel door bv. kwark vervangen ja.

      Beantwoorden
  36. Hanneke says:
    5 maanden geleden

    Hoeveel frambozen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Voor de vulling staat het vermeld en de topping heb ik niet gewogen maar zou je van de foto af kunnen tellen 😉

      Beantwoorden
  37. Karin says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura,
    Gisteren deze slof gemaakt. Ik zie alleen dat jouw kwarklaag heel mooi hoog is. Mijn kwarklaag bleef heel laag. Wat kan ik een volgende keer anders doen? Ik heb precies de ingrediënten gebruikt die je hebt beschreven; of had ik die moeten verdubbelen?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Was de bodem wel de juiste dikte? het klinkt alsof je misschien een grotere bakvorm hebt gebruikt, óf de slagroom niet stijf hebt geklopt?

      Beantwoorden
      • Karin says:
        4 weken geleden

        Misschien lag het aan de slagroom inderdaad. Maar de smaak was er niet minder om. Was heerlijk! 🙂

        Beantwoorden
  38. Lina says:
    1 maand geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik kwark vervangen met Griekse yoghurt, woon in de usa en hier heb ik geen kwark gevonden. En kan ik gelatine vervangen door agar en wat voor een verhouding moet ik dan gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Kwark kun je prima door Griekse yoghurt vervangen. Gelatine door agar vervangen vraagt om een andere bereidingswijze en verhouding, daarvoor kun je het beste de verpakking van de agar opvolgen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Snel hazelnoten pellen

Snel hazelnoten pellen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan