Iedereen kent de traditionele MonChou taart wel, maar net zoals bij deze traditionele taart koos ik er opnieuw voor om er een leuke twist aan te geven. Ik besloot een sloffenbodem te gebruiken voor mijn MonChou taart en zo creeërde ik de MonChou sloffentaart. Opnieuw een lekkertje al zeg ik het zelf.
BAKTIP: Ik heb een mooie sloffenvorm, maar zoals ik je laat zien kun je het recept ook prima voor een springvorm gebruiken en zo een ware taart maken. Je houdt wat deeg over, waar je bijvoorbeeld wat lekkere koekjes of mini taartbodempjes van kunt maken door ze af te bakken in een muffinvorm.
Ziet er heerlijk uit! Wel een vraag, ik vind een sloftaart zelf ook heerlijk om te maken, maar vind het lastig om goed spijs te vinden.
Maken jullie de spijs altijd zelf, of hebben jullie een goed adres waar je spijs kunt halen?
Ik maak het meestal zelf. Het recept daarvoor staat al op m’n eigen blog, maar komt binnenkort ook hier online en dan zal ik de link ervan plaatsen in dit artikel.
Ik ga naar de lokale banketbakker en vraag daar een pond spijs. Meerdere bakkers verkopen ook gewoon hun eigen ingrediënten.
Lijkt me heerlijk en ik ga het zekers een keertje proberen maar dit kan toch ook wel met een bakske philly-light?
Het zal vast lukken, maar je krijgt wel een iets ander resultaat uiteraard.
Wat een prachtig recept. Zelf gebruik ik zelfgemaakte spijs om er in te verwerken.
Dat is makkelijker te verwerken dan de kant en klare variant.
Ik ga deze taart gauw maken.
Klopt. Ik maak spijs eigenlijk altijd zelf. Recept deel ik binnenkort ook hier op het blog.
Kan je gewoon bij de bakker vragen Anneke!!
Kan je de taart een dag van te voren maken?
Jazeker, dan kan de MonChou ook lekker goed opstijven in de koelkast. Perfect!
Mmmmmm deze taart ziet er geweldig lekker uit en ga ik zeker een keer maken.
Liefs, Mam/Joke ♥
Ohh! Wat ziet deze taart er heerlijk uit!!! <3 Ga ik zeker een keer proberen!
Ik heb een vraagje over de 'traditionele' Monchou-taart. Als ik de taart aansnijd, na minimaal 3-4 uur opstijven is de vulling nog niet stevig. Ook al laat ik hem een nacht opstijven, altijd loopt de vulling als ik hem aansnijd eruit. Wat kan hiervan het probleem zijn?
Groetjes Heleen
Waarschijnlijk heb je het MonChou mengsel dan te hard gemixt waardoor het te dun is geworden (en niet meer kan opstijven).
Als je dit maakt met de sloffenringen kun je er dan twee uithalen?
Dat lukt zeker.
Wat ziet dit er goed uit zeg! Dit ga ik zeker proberen te maken!
Het ziet er heerlijk uit. Ik ben de taart nu aan het maken en is aan het afkoelen. Straks verder, maar het ziet er al lekker uit?
Laura, even een vraag over jouw sloffenrecept. Ik heb al verschillende keren sloffen gemaakt en die lukken qua uiterlijk dan heel goed. De smaak is ook prima, maar ze blijven zó hard dat je echt moet hakken om een hap te kunnen nemen. Ik zou heel graag gewoon zo’n brosse, zachte slof willen maken zoals je in de winkel koopt. Heb jij tips?
Vaak wordt de slof wat zachter naarmate hij iets langer staat (door het vocht uit de topping). Verder is iets minder lang bakken ook een mogelijkheid om hem iets zachter te krijgen.
We gaan weekend weg met een groep. En nu wil ik vrijdagochtend de taart maken en zondagochtend wil ik hem opeten. Kan ik de taart helemaal af zolang goed houden?
Dat kan, zolang je hem maar in de koeling bewaart.
Yes! Bedankt voor de reactie.
Dat is wel heel toevallig, ik heb deze vorige week gemaakt! Wel een beetje anders qua recept maar zooo lekker… ook deed ik er schuim op ? het is jammer dat ik geen foto kan plaatsen want het was echt een plaatje!
Wat zou ik kunnen gebruiken ipv het halve ei voor de spijs? Ik gebruik liever geen rauw ei…
Dom, niet goed gelezen. De spijs gaat mee de oven in!?
Voor moederdag gemaakt. Heerlijk, in 1x helemaal geslaagd, goed recept, dankjewel!
De taart ziet er heerlijk uit! Helaas ben ik zelf allergisch voor spijs (amandel) maar wil wel graag eens proberen om een sloffenbodem te maken. Kan ik dan beter meer koek maken of heb je een alternatieve vulling voor mij?
Je kunt het spijs gewoon weglaten. Sommigen vervangen het door een laagje banketbakkersroom.
Ik zag dat dit deeg voldoende was voor twee sloffen. Is de topping ook voldoende voor twee sloffen?
De topping is genoeg voor de genoemde hoeveelheid deeg, dus ook voor 2 kleine langwerpige. Hier is alles voor de grote ronde gebruikt.
Kun je de monchou ook met een stervormige spuitmond op de slof spuiten of is het daar niet stijf genoeg voor bij het maken?
Dat moet wel lukken hoor.
Het mengen van boter, suiker, ei, zout en citroenrasp moet ik dat met deeghaken of met garden doen?
Ik zou deeghaken gebruiken, of kloppers (maar geen garde).
Ziet er heerlijk uit, wil hem woensdag maken. Alleen hou ik echt niet van spijs, is er een alternatief??
Je zou het weg kunnen laten, maar dan ontstaat er tijdens het bakken niet automatisch een rand. Dus die zou je dan zelf in de vorm moeten maken.
Welk formaat springvorm heb je gebruikt?
Een 22 cm springvorm.
Deze ga ik volgend weekend maken! Weer even de show stelen bij mijn visite 😉 met één van jouw lekkere recepten. Helaas werkt de omrekentool niet. De ingrediënten verschijnen niet bij het oorspronkelijke recept.
Dat is gek, hier werkt het wel. Zou je het nog eens kunnen proberen?
Nog een keer geprobeerd en het werkt helaas nog steeds niet.
Met welk recept probeer je dit? Kun je je cookies verwijderen of het even in een andere browser proberen?
Helaas werkt het ook niet in een andere browser en ook cookies verwijderen helpt niet. Het gekke is dat bij veel andere recepten (ik heb gewoon willekeurig wat recepten aangeklikt) gewoon om kan rekenen. Ik ga het gewoon even op de “ouderwetse” manier doen en zelf invoeren. Bedankt voor je hulp!
Ah met dit recept natuurlijk waar je op reageert. Hier werkt het inderdaad ook niet. Ik ga het even checken, bedankt voor het doorgeven!
Het is inmiddels opgelost! 🙂
Ja, het werkt, bedankt!
Kan ik dit recept ook gebruiken voor een slof van 27cm lang? Moet ik dan ook nog iets aanpassen qua hoeveelheid in ingrediënten?
Zeker! Je kunt hier 2 sloffen mee maken. Je bakt ze iets korter, 25-30 minuten. Hier zie je het basisrecept: https://www.laurasbakery.nl/sloffenbodem/