Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Slagroomtruffels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 maart 2019
in Truffels & Bonbons, Vaderdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik heb er echt over nagedacht om na de bakdag de resterende slagroomtruffels weg te geven. Lian kon ze niet meenemen omdat die nog een hele autorit voor de boeg had zonder koeling en verder heb ik ook eigenlijk maar weinig moeite gedaan om gegadigden te zoeken. Ik vond ze gewoon te lekker en kon er niet vanaf blijven. En dat zegt wat, want hoe gek ik ook ben op zoetigheid, ik kan er tegenwoordig echt goed vanaf blijven. Na het bakken wat proeven, soms nog een extra stukje als het echt heel lekker is en daarna gaat de rest naar vrienden en familie. Maar deze slagroomtruffels dus niet, die bleven in mijn koelkast staan. Niet al te lang, want ik geef (schoorvoetend) toe dat ik ze bijna allemaal in mijn eentje heb opgegeten. En nee, daar heb ik geen spijt van. 

Ik heb mij trouwens ook echt verbaasd over hoe simpel het is om zelf slagroomtruffels te maken. Na het samenvoegen van de boter en het slagroommengsel had ik er wel een hard hoofd in, want het mengsel schoot vrijwel gelijk in de schift. Mocht jou dat nou ook gebeuren, ik geef je gelijk de oplossing: pak er een gasbrander bij (zo’n crème brûlée brandertje) en terwijl je blijft mixen verhit je de (hittebestendige!!) kom. Niet te lang, want je wilt ook niet dat de boter volledig smelt. Het enige dat je wilt bereiken is dat de ingrediënten op dezelfde temperatuur komen en zo één geheel gaan vormen. Binnen enkele minuten hadden we een perfect romig mengsel. 

Recept afdrukken

Slagroomtruffels

Deze slagroomtruffels zijn zonder twijfel een guilty pleasure waar je maar moeilijk vanaf kunt blijven! En ze zijn verrassend makkelijk te maken.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 1-2 tl vanillepasta (of het merg van 1 vanillestokje)
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram cacaopoeder
  • 250 gram melkchocolade

Instructies

  • Breng in een steelpan de vanille, slagroom, suiker en het snuf zout aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zorg dat de boter ook op kamertemperatuur is en klop luchtig. Voeg het slagroommengsel in delen toe en blijf kloppen. Wanneer de slagroomvulling glad en romig is geklopt schep je het in een spuitzak met een rond spuitmondje (schift je mengsel? Lees dan even het begin van dit artikel voor tips).
  • Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar en zorg dat deze in de vriezer past. Spuit truffels van zo’n 2x5cm en plaats direct in de vriezer. Laat de truffels minstens 4 uur of een nacht opstijven.
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur, roer regelmatig door. Zet een bord met de cacao erop klaar. Dip de bevroren truffels in de chocolade en rol direct door de cacao. Plaats terug op een schoon en droog vel bakpapier.

Tips

  • Tip: Geen gasbrander in huis? Je kunt je (hittebestendige!) kom ook steeds even boven de vlam van het gasfornuis houden en daarna weer mixen. Op die manier heb ik ook al eens botercrème uit de schift gehaald, werkt prima! Geen hittebestendige kom? Een föhn of schaal met heet water zijn ook een prima oplossing.
  • Tip: Kies voor pure chocolade als je van die iets bittere smaak houdt.
  • Tip: Gebruik je het merg van een vanillestokje? Kook dan het vanillestokje ook mee en verwijder voordat je het mengsel toevoegt aan de boter.
  • Bewaren: De truffels bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast en kun je maximaal een week bewaren.

 

 

Vorige post

Volgende post

Mijn 3e boek: Het borrelhapjes bakboek!
Pannenkoek inspiratie

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 94

  1. Jacqueline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb nog een tip voor mensen die geen gas hebben zoals ik. Pak je kom even en houd de zijkant even onder de hete kraan of een theedoek even heet maken en tegen de kom leggen. Zo haal je ook de schift eruit

    Groetjes Jacqueline

    Beantwoorden
  2. Emma says:
    2 jaar geleden

    Lekker 😁 je beslagkom in een pan met warm water zetten en dan mixen helpt ook prima tegen schiften

    Beantwoorden
  3. Darja says:
    2 jaar geleden

    Er gaat inderdaad niets boven zelfgemaakte slagroomtruffels 😋 Met een föhn gaat het trouwens nog makkelijker dan met een creme brulee brander. Hoef je je ook geen zorgen te maken over je kom of je handen… gewoon de kom vanaf de buitenkant verwarmen. En als je nou ook geen föhn hebt en je kookt elektrisch, dan kan je de kom altijd nog in een andere kom met een laagje heet water zetten (dan moet je wel even met de hand verder kloppen). Oftewel… geen enkel excuus meer om het niet een keer zelf te proberen 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Goede van het hete water! En een föhn heb ik niet, nooit bedacht maar dat kan natuurlijk ook prima 🙂

      Beantwoorden
  4. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Ik maak ze al jaren, boter 10 minuten kloppen en de afgekoelde slagroom beetje voor beetje bijvoegen, nooit geen probleem gehad dat het mengsel schift.

    Beantwoorden
    • Corry says:
      12 maanden geleden

      10 min de boter kloppen?
      Ik heb er in dec 100 gemaakt
      Nu lukt het mij niet meer het schift als een gek en kan er niet meer mee.
      Ga het zo nog een keer proberen en lukt het dan weer niet dan is het klaar
      Zo zonde heb al zoveel weg kunnen gooien
      Las hier met gelatine, maar staat niet bij hoeveel je dan moet gebruiken op 250 ml slagroom

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        3 maanden geleden

        Volgens mij is de verhouding boter- slagroom net een beetje anders. Er zijn recepten waarin net zoveel boter als slagroom wordt gebruikt en dat schift veel minder snel. Uiteindelijk maakt het voor de consistentie niet zoveel uit en calorierijk blijven ze net zo goed…

        Beantwoorden
        • Esther says:
          4 weken geleden

          Hi, Bij mij Schift het ook even maar als ik door klop gaat het toch goed en is het een romige crème. Minimaal 10 minuten kloppen. Groetjes Esther

          Beantwoorden
  5. Hermie says:
    2 jaar geleden

    ze zijn prima in de diepvries te bewaren

    Beantwoorden
  6. Saleha says:
    2 jaar geleden

    Hoi,

    Ben heel benieuwd hoe het zal smaken!

    Ik had paar bekers slagroom over en had deze in de vriezer gedaan, vond het zonde om het weg te gooien.
    Ik was niet van plan om op korte termijn iets te maken.

    Kan ik deze gebruiken? En moet ik het eerst op kamertemperatuur laten komen?
    Heb je tips voor mij?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  7. Saleha says:
    2 jaar geleden

    Mijn reactie is niet geplaatst, poging nr 2!

    Hoi Laura,

    Ik ben benieuwd hoe het zal smaken.

    Ik heb paar bekers slagroom in de vriezer, omdat ik het anders zou moeten weggooien (wat zonde is).

    Nu vraag ik mij af of ik dit kan gebruiken voor dit recept en hoe.
    Op kamertemperatuur laten komen?
    Heb jij tips voor mij?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Eenmaal ingevroren is slagroom niet meer ideaal om op te kloppen tot een mooie romige substantie. Wel prima te gebruiken in sauzen waar het niet opgeklopt hoeft te worden.

      Beantwoorden
    • Esmeralda says:
      2 jaar geleden

      Heb je ook een tip hoe je de truffels mooi in de chocolade kunt dopen? Ik pak ze met mijn handen en wentel ze dan om, daarna hetzelfde in de cacao, maar het worden dan toch wel een soort zielige hoopjes

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Met een (bonbon)vork gaat het een stuk makkelijker 😉

        Beantwoorden
        • Caroline says:
          1 jaar geleden

          We zetten halve cocktailprikkers in de truffels voordat ze de vriezer in gaan. Dan doop je ze daarna heel makkelijk in de warme chocola en klop je ze af. Stokje even draaien voordat je die er uit trekt en het gaatje met wat losse cacao opvullen.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Dat is echt een hele slimme tip! Thanks voor het delen!

          • Corry says:
            11 maanden geleden

            Ik doe als ik ze gespoten heb een cocktail prikkertje er aan de achter kant in steken voor ik ze in de vriezer zet 😀

          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Heel slim ook inderdaad!

        • Monique says:
          11 maanden geleden

          Als je het slagroomtruffelmengsel tot toefjes hebt gespoten steek je er tot op de bodem, een cocktailprikker in. Dan in de vriezer. Je kan dan als een helikoptertje draaibewegingen maken en het teveel aan chocolade (en daarna aan cacao) er zo vanaf schudden. Wel een schort voordoen 😉

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Slimme tip!

    • Iris says:
      1 jaar geleden

      De verhoudingen in het recept lijken niet te kloppen, te veel slagroom ten opzichte van de hoeveelheid roomboter? Bij mij ging het inderdaad schiften, maar dat probleem was snel opgelost. Het mengsel was echter veel te dun om in een spuitzak te kunnen doen.

      Beantwoorden
      • Corry says:
        1 jaar geleden

        Hallo Laura
        Ik heb in deze verhouding in dec 100 truffels gemaakt toen had ik nergens last van.

        Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat vervelend! Dan heb je waarschijnlijk niet lang genoeg geklopt, want je moet de slagroom luchtig kunnen kloppen.

        Beantwoorden
  8. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Kan je ook vanillesuiker of vanille aroma gebruiken ipv vanillestokje of pasta?
    Zo ja, hoeveel?
    Ik hoor het graag 😊
    Groetjes Marieke

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Ik zou voor de smaak proberen met een echt vanillestokje te werken en daar niet op te bezuinigen 😉

      Beantwoorden
  9. Marleentje says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, ik maak al jaren mijn eigen slagroomtruffels, maar gebruik geen roomboter. Slagroom is al zwaar! In plaats daarvan op 250 ml slagroom gebruik ik een blaadje gelatine ( oplossen in een eetl. of twee lauw water) en zo koud mogelijk bij het ( koude)slagroommengsel gieten en er doorheen kloppen. In de ijskast goed koud laten worden en verder verwerken als hierboven beschreven.
    Daar wij geen fan zijn van melkchocola, met puur als coating is het ook heel lekker.

    Groetjes,

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Vandaar ook de tip om puur te gebruiken als je daar meer van houdt 😉

      Beantwoorden
    • Marijke says:
      2 maanden geleden

      Ik lees je reactie op de slagroomtruffels maar dat is inmiddels wel 2 jaar geleden geplaatst.
      Maar ik gok erop dat je mijn vraag toch onder ogen krijgt.
      Ik zou heel graag jouw recept willen hebben voor slagroomtruffels met gelatine ipv roomboter. Lijkt mij heerlijk!

      Beantwoorden
  10. Annemarie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat klinkt dat lekker! Waar kan ik precies vanillepasta vinden of maak je dat zelf? Ik heb nog nooit van het product gehoord en als ik het opzoek op internet vind ik enkel vanille-extract…

    Veel groetjes,
    Annemarie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik koop het in (online) kookwinkels. Werkt ideaal (van nielsen massey)

      Beantwoorden
      • Annemarie says:
        2 jaar geleden

        Bedankt, Laura! Ik ga het gelijk opzoeken.

        Beantwoorden
      • sofie says:
        20 uur geleden

        ik heb de schift eruit gekregen door de kom even te verwarmen boven een andere kom met warm water, maar nu krijg ik het mengsel niet meer stijf geklopt😢

        Beantwoorden
  11. Erna says:
    2 jaar geleden

    Bedankt voor de tip om een fohn te gebruiken. Die ligt voortaan in mn keukenkastje, werkt perfect!

    Beantwoorden
    • Nicole says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura,

      Ik heb de slagroom en de boter door elkaar gedaan maar het blijft bij mij een waterige substantie. Wat zou ik verkeerd gedaan kunnen hebben ?
      Gr. Nicole

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Heb je wel ongezouten roomboter gebruikt? En volg verder de tips uit het artikel qua verwarmen eens.

        Beantwoorden
  12. Sonja says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor het recept! Ik ga ze maken zonder cacao maar rol ze even door de suiker. Ik krijg dit soort truffels heel af en toe van mijn ouders (zij kopen dat bij een winkel in hun buurt), ik heb ze zelf nog nooit ergens in een banketbakkerij gezien hier in Zutphen (alleen maar met cacao) dus ga ze nu zelf proberen te maken.

    Beantwoorden
  13. Mila says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik wil dit recept voor moederdag maken en het leek me lekker om verschillende smaken te maken. Kan ik bijvoorbeeld kokosrasp of frambozenpuree aan de slagroomvulling toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hebben wij zelf nog niet mee geëxperimenteerd. Toevoegingen hebben namelijk wel invloed op de stevigheid van de vulling.

      Beantwoorden
  14. Pingback: Witte chocolade slagroomtruffels - Laura's Bakery
  15. Edith says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    kan je ipv vanillepasta ook vanille extract van Nielsen Massay gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, in principe moet dat ook kunnen.

      Beantwoorden
      • Edith says:
        1 jaar geleden

        Dank je wel. En welke verhouding zou ik dan moeten aanhouden, ook 1 a 2 tl?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Vanille pasta en extract kun je 1:1 vervangen.

          Beantwoorden
          • Edith says:
            1 jaar geleden

            Dank je wel. Ga ik van de week slagroomtruffels maken.

  16. Stefan says:
    1 jaar geleden

    zou je voor de afwisseling ook dulce de leche kunnen gebruiken voor de vulling ?

    of is dulce de leche moeilijk in te vriezen ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt ook heerlijk! Ik durf niet zeker te zeggen hoe dat in de vriezer uitpakt. Deel je het resultaat als je het geprobeerd hebt?

      Beantwoorden
  17. Corry says:
    1 jaar geleden

    Het lukt mij niet meer om de truffels te maken
    In December heb ik er meer dan 100 gemaakt en toen geen een mislukt
    Nu heb ik al 2 liter slagroom weg kunnen gooien
    Ik krijg een laagje water in het beslag en krijg het niet meer goed
    Heb andere slagroom, andere room boter niets helpt
    Heb zelfs een thermometer gekocht om te kijken of beide de zelfde temperatuur hebben
    Net ween mislukt

    Ik snap er echt helemaal niets van.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Corry, dat is zonde! Wat balen. Is er niks dat je op dit moment anders hebt gedaan aan het recept dan in december? Misschien light slagroom? Die klopt bijvoorbeeld niet goed op. Is het probleem dat het gaat schiften of enkel dat laagje water?

      Beantwoorden
      • Corry says:
        1 jaar geleden

        Hallo Laura
        Nee, dezelfde slagroom, dezelfde boter.
        NIets anders gedaan dan anders en geen light slagroom

        Ik heb het de laatste ronde wel goed gekregen door de beslagkom in een bak met warm water te zetten en dan te gaan kloppen.

        Ik heb echt geen idee hoe het kan dat het dit keer niet wilde lukken.
        Ik heb andere slagroom gehaald, andere boter gehaald maar niets hielp
        ALs het nu de eerste keer was dat ik ze maakte en het ging zou ik denken dat ik iets niet goed doet. Maar ik heb het zelfde gedaan.
        Ik heb het zelfs geprobeerd met iets meer boter er in maar nog niet.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat ontzettend gek, ik durf ook niet te zeggen waar het aan ligt zo op afstand. Sorry!

          Beantwoorden
          • Corry says:
            1 jaar geleden

            Is ook moeilijkmop afstand. In ieder geval bedankt voor je reacties.

      • Corry says:
        1 jaar geleden

        Schiften heb ik wel eens gehad in december, maar dan was het even in de koelkast zetten en weer kloppen, dan was het goed
        Nee, het was echt een laagje water en hoe langer ik klopte hoe meer water

        Beantwoorden
  18. Sara says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gisteren slagroomtruffels gemaakt.
    de vulling maken ging heel goed en super lekker.
    alleen bij mijn lukt het chocolade niet.
    Ik warm de chocolade op in een steelpannetje met water en der boven een bakje en daar de chocolade in.
    er staat in je recept dat de chocolade even moet afkoelen maar dan word het alweer snel hard…
    en als het te heet is rolt het van de truffel af dan blijft het niet zitten.
    wat doe ik verkeerd?
    ik heb goedkoope choclade gebruikt misschien is datt het?
    welke chocolade gebruik jij? merk?
    ik heb eventueel een thermometer thuis wat voor thempratuur moet de chocolade zijn?
    super leuk recept!!

    Groetjes Sara

    Beantwoorden
    • Corry says:
      1 jaar geleden

      temp van chocolade moet 30 Gr zijn

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat is gek en vervelend Sara. In principe moet de chocolade af kunnen koelen zonder meteen op te stijven, ik durf niet te zeggen of dat met goedkope chocolade sneller misgaat en je au bain-marie methode is helemaal goed. Heb je het misschien te lang af laten koelen? Een temperatuurmeter heb ik niet gebruikt.

      Beantwoorden
  19. Lynn says:
    1 jaar geleden

    Hoi, dit is echt een super leuk recept, heel makkelijk te maken. (Zelfs voor kinderen zoals ik😂) Ik ben ze nu zelf ook aan het proberen en tot nu toe werkt het super goed!👍🏻

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen 😀

      Beantwoorden
  20. Janine says:
    1 jaar geleden

    Hi,
    Mijn zus en man zijn helemaal enthousiast.. Nu heb ik afgelopen zaterdag ze nogmaals proberen te maken, maar dan lactosevrij (zodat ik ze zelf ook kan eten).
    Wajang margarine en alpro cuisine soya..
    Maar helaas, het is mislukt. Het mengsel wordt niet stijf genoeg (smaak daarintegen was wel goed)
    Zijn er misschien tips voor andere ingrediënten:)?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In margarine zit meer water dan in boter, dus ik begrijp dat dat niet gelukt is. Ik denk dat kokosolie wel zou moeten werken.

      Beantwoorden
      • Janine says:
        12 maanden geleden

        Dan gaan we dat eens proberen komende week:)!
        Dank voor je reactie.

        Beantwoorden
    • Natalie says:
      11 maanden geleden

      Er is ook koemelk vrije / lactose vrije slagroom bij de natuur winkel en online. Die jij gebruikt zit vol soja en daarnaast blijft die heeel lobbig

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        3 weken geleden

        Er is niks mis met soja, maar je moet inderdaad de opklopbare room gebruiken, niet de kookroom
        Hir lees je alles over soja vanuit wetenschappelijk perspectief https://www.veganisme.org/informatie/is-het-vegan/voedingsmiddelen/soja/

        Beantwoorden
  21. Esther says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Het klinkt heerlijk en ik ga ze proberen te maken. Even voor de zekerheid: “Plaats terug op een schoon en droog vel bakpapier.” moeten de truffels nog terug in de vriezer? En zo ja voor hoe lang?

    Groetjes,

    Esther

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Nee 🙂

      Beantwoorden
  22. Utopia says:
    12 maanden geleden

    Ik doe ze altijd wel in de vriezer en haal ze er voor gebruik weer uit
    Dan kan je ze ook langer goed houden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Helemaal waar!

      Beantwoorden
  23. Pingback: Bakken zonder bloem - Laura's Bakery
  24. Daphne says:
    11 maanden geleden

    Dit recept klopt niet, teveel slagroom voor een goede samenstelling

    Beantwoorden
    • Corry says:
      11 maanden geleden

      Ze lukken anders prima.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Is het recept bij jou niet gelukt Daphne? Wat vervelend! Misschien is er ergens dan toch is bij je misgegaan in de bereiding. Zoals op de foto te zien zijn ze bij mij goed gelukt met deze hoeveelheden.

      Beantwoorden
      • Daphne says:
        11 maanden geleden

        Het was veel te dun terwijl ik de hoeveelheden goed heb aangehouden. Heb je daar dan een tip voor?

        Beantwoorden
        • Linda says:
          11 maanden geleden

          Dat was bij mij in eerst instantie ook, totdat ik de fohn – tip gebruikte en daarna weer begon te mixen! Ze zijn top geworden!:) Dankjewel

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Wat fijn dat het zo gelukt is!!

          • Natalie says:
            11 maanden geleden

            Hier was dat dus ook 2 keer geprobeerd… kon nn het weggooien

        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Waarschijnlijk heb je het dan niet lang genoeg opgeklopt? Zowel de boter als de slagroom? Of heb je de slagroom wellicht in één keer toegevoegd?

          Beantwoorden
  25. Stephanie says:
    11 maanden geleden

    Hier is het mengsel echt zoals water…. kan ik het alsnog redden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Waarschijnlijk heb je het dan niet lang genoeg opgeklopt? Zowel de boter als de slagroom? Of heb je de slagroom wellicht in één keer toegevoegd?

      Beantwoorden
  26. Miriam says:
    10 maanden geleden

    Hoi,
    Zojuist de truffels in de vriezer gestopt.
    Bij mij werd het eerst ook een heel dunne substantie. Kostte wel wat geduld om het te redden: twee keer in de schift gevlogen, twee keer er weer uit gekregen. Uiteindelijk in de kitchenaid gemixt met de föhn erbij, dank voor die tip! Toen werd het pas dikker en romig en goed genoeg om de truffels op te spuiten!

    Nu helaas een paar uur wachten tot we ze kunnen proeven!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat vervelend! Hopelijk is het resultaat het allemaal waard 😉

      Beantwoorden
      • Miriam says:
        10 maanden geleden

        Ze zijn echt geweldig goed gelukt! Super lekker en veel lovende reacties, bedankt voor dit recept 🙂 Ga ze voor moederdag opnieuw maken als presentje.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Zo leuk om te lezen! Dank voor je reactie!

          Beantwoorden
  27. Stefanie says:
    10 maanden geleden

    Hoi,
    Ik maak inmiddels al een tijdje slagroomtruffels, zijn favoriet hier binnen de familie. Inmiddels ook wat aan het experimenteren met smaken etc. en een tip voor mokka/koffiefans: wat espressopoeder door de slagroom roemen (tijdens het opwarmen). Mocht je eens een variatie willen is deze zeker een aanrader!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat een lekkere tip!

      Beantwoorden
  28. Wietske says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Dit lijkt me een erg lekker en leuk recept. Ik wil ze binnenkort wel gaan maken. Echter vroeg ik me af of de truffels ook in de vriezer bewaard kunnen worden en hoe lang ze dan ongeveer goed blijven?

    Groetjes,

    Wietske

    Beantwoorden
    • Edith says:
      7 maanden geleden

      Ja hoor je kan ze makkelijk invriezen en dan zijn ze max. 2 maanden houdbaar.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik heb het niet getest, maar dat zou moeten kunnen. Goed afgesloten verpakt tot drie maanden houdbaar.

      Beantwoorden
  29. Christine says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb vanille extract gebruikt in plaats van een stokje en Mn mengsel is daardoor erg vloeibaar. Is er iets hoe ik dat kan oplossen?

    Groetjes,
    Christine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik gok dat dit niet per se aan het vanille extract lag. Waarschijnlijk heb je het dan niet lang genoeg opgeklopt? Zowel de boter als de slagroom? Of heb je de slagroom wellicht in één keer toegevoegd?

      Beantwoorden
      • Christine says:
        7 maanden geleden

        Oké! Ik probeer nu de volgende lading voor de zekerheid met een vanillestokje! Kan de boter ook te zacht/warm zijn? En hoelang de boter kloppen?

        Beantwoorden
  30. Carry says:
    3 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Heb je truffel recept gemaakt en ze zijn goed gelukt en erg lekker.
    Heb de slagroom bij Flora Plant margarine ( dit is een vrij nieuw product) gedaan en dat ging goed.
    Vroeg me alleen af of ik lang moet blijven kloppen als de slagroom bij de boter gaat, ik heb dit nu maar vrij kort gedaan, net genoeg om het met elkaar te mengen.
    Ga ze zeker nog eens maken!
    Bedankt voor je recept.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Fijn te horen! Je moet kloppen tot de vulling glad en romig is.

      Beantwoorden
      • Carry says:
        3 maanden geleden

        Dan heb ik het gelukkig net goed gedaan. Dank voor je antwoord.

        Beantwoorden
  31. Marieke says:
    3 maanden geleden

    hoi
    bij mij was het ook veel te dun en begon te schiften. heb toen alles in de koelkast laten “opstijven”. daarna begon het pas echt te schiften😉
    toen de kom in warm water gezet en met de garde geklopt, toen werd het een mooie stevige massa, die ook in een spuitzak ging. waarschijnlijk gaat het makkelijker als er meer boter gebruikt wordt.
    nu staat alles in de vriezer en hoop en morgenochtend lekkere truffels van te kunnen maken.

    Beantwoorden
  32. Angelique Verbruggen says:
    2 maanden geleden

    Met de hoeveelheid chocolade kwam ik niet uit om alle truffels te omhullen, maar het ging ook niet zo soepel. Zeker niet met pure chocolade. Maar even wat extra chocolade halen morgen om de rest af te maken 😃.

    Wat ik persoonlijk heel lekker vind voor om de chocolade, in plaats van cacaopoeder, is pure chocoladevlokken (even fijn gestampt).

    Erg lekker recept en de tip met de föhn is geniaal!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Pannenkoek inspiratie

Pannenkoek inspiratie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan