Hazelnoot-schuimtaart

331

Volgende week is het moederdag en daarom zet ik vandaag de favoriete taart van mijn moeder online: de hazelnoot schuimtaart. Als we vroeger gebakjes bij de bakker om de hoek haalden koos mijn moeder altijd voor een klein mokka-hazelnoot gebakje. Dat doet ze vandaag de dag overigens nog steeds. Dit recept is overigens afkomstig uit Het Laura’s Bakery Bakboek, het is dus ook gelijk een klein cadeautje van mij aan jullie 😉 . Maak jij voor moederdag ook deze hazelnoot-schuimtaart, of heeft jouw moeder een andere favoriete taart?

TIP: Nog geen cadeautje voor moederdag in huis? Dan is Het Laura’s Bakery Bakboek natuurlijk dé perfecte verrassing, zeker als je er dan ook gelijk iets lekkers uit bakt 😉 .

Hazelnoot-schuimtaart

Misschien wel één van de lekkerste hazelnoottaarten ooit: de hazelnoot-schuimtaart. Maak deze heerlijke taart voor een verjaardag, moederdag of een andere feestdag.
Porties: 12 personen
VOOR 10-12 PERSONEN

Ingrediënten

Plakken schuim

  • 150 gram hazelnoten
  • 6 eiwitten (ongeveer 200 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Vulling en decoratie

Instructies

  • Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, wrijf je ze tussen een schone doek heen en weer zodat deze loslaten. Laat de hazelnoten afkoelen en vermaal ze dan tot kleine stukjes
  • In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er rustig doorheen. Je wilt dat de stijve pieken behouden blijven. Spatel als laatste de hazelnoten door de meringue.
  • Je hebt 3 dikke of 4 dunne platen hazelnootschuim nodig, kies wat jij lekker vindt. Maak dan van het schuim 3 of 4 cirkels van ongeveer 20 cm in doorsnede. Ze zullen in de oven nog iets uitlopen.
  • Bak de schuimplaten in 1,5 – 2 uur op 120 °C (boven- en onderwarmte).
  • Draai voorzichtig een schuimplaat om en kijk of je het bakpapier makkelijk van de onderkant kunt halen. Als dit nog wat blijft plakken hebben ze meer tijd nodig in de oven. Draai eventueel de temperatuur een klein beetje omhoog.
  • Terwijl de schuimplaten gebakken worden maak je de mokkacrème volgens recept. Als die klaar is en de plakken schuim zijn afgekoeld kun je de taart opbouwen.

Taart opbouwen

  • Leg een plak schuim op een bord op plateau en smeer er een dun laagje mokkacrème op. Leg de volgende plak schuim erop en vul deze op dezelfde manier, ga zo door tot je eindigt met de laatste plak schuim. Smeer de taart rondom af met een laagje van de crème. Ikzelf hield de bovenkant vrij, maar smeer dit gerust ook af als je dat leuk vindt. Zorg wel dat je voldoende crème overhoudt voor de toefjes.
  • Met de nougatine versier je de onderste rand van de schuimtaart. Je kunt het er met een theelepeltje langs laten vallen, het blijft vanzelf plakken. Met meer nougatine kun je ook de gehele zijkant bedekken als je dat wilt.
  • Schep de overige mokkacrème in een spuitzak met kartelvormige spuitmond en spuit rondom kleine toefjes op de taart. Plaats op elk toefje een hazelnoot.

Tips

  • Tip: Let op dat je de hazelnoten niet te lang vermaalt, want dan komt de olie los en krijg je een hazelnootpasta.
  • Tip: Om de plakken schuim knapperiger te houden, kun je ze insmeren met een laagje gesmolten chocolade. Zo kan het vocht van de crème niet in het schuim trekken. En het is natuurlijk ook heel erg lekker.
Bewaren

De taart bewaar je goed afgedekt in de koelkast, hier kun je hem zo’n 2 dagen bewaren. Houd er wel rekening mee dat de plakken schuim wat zachter zullen worden. De schuimplaten kun je overigens ook prima voorbereiden, die kun je los rustig een week bewaren op een droge plek.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

90 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ha Laura,
    Ziet er weer erg lekker uit.
    Ik volg jouw moeder Joke ook.
    Als zij zo van hazelnoot schuimgebak houdt, en je mocht ooit eens in Dordrecht komen,
    dan moet je echt naar banketbakkerij Brokking. Echt de allerlekkerste hazelnoot schuimgebak !
    Een super aanrader!
    Groetjes,
    Yvonne

    1. Petra schreef:

      Inderdaad. Brokking is echt de állerlekkerste. Maar deze ziet er ook heerlijk uit.

  2. Manon schreef:

    De link naar het recept voor de mokkacrème doet het niet. Komt deze later nog online of staat hij ergens al op het blog?
    Liefs

    1. Lammie Meems schreef:

      Ik ben zo vrij geweest om het op te zoeken.
      Hier de link https://www.laurasbakery.nl/mokkacreme/

    2. Laura Kieft schreef:

      Ik zie dat ik die in mijn enthousiasme helemaal ben vergeten toe te voegen, hij staat nu wel goed 😉

  3. Manon schreef:

    Bedankt!

  4. Jeanine schreef:

    Hoi Laura

    Vraagje: als je de schuimplakken in het voren wil maken, doe je er dan direct een laagje chocolade over om ze knapperig te houden? Of doe je het laagje chocolade pas op de platen als je de taart gaat opbouwen/afmaken?
    Hoor het graag!

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, je kunt het gelijk doen, maar ook op een later moment.

  5. char schreef:

    heel herkenbaar! mijn moeder houd ook van hazelnoot schuimtaart en kiest ook elke keer dit gebak haha

  6. Mieke schreef:

    Hoi Laura,

    Deze taart ziet er prachtig uit. Ik wil hem komend weekend maken voor de verjaardag van een collega. 2 vragen over de nougatine: 1) heb je daar ook een recept voor? 2) hoe heb jij zo’n strak randje met nougatine gekregen, dat ziet er namelijk perfect uit voor iets met van die kleine stukjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, daar heb ik op dit moment nog geen recept voor online staan. Randje heb ik gemaakt zoals hierboven beschreven 🙂

  7. M. Schmidt schreef:

    gebruikte je voor de schuimtaart meerdere bakplaten tegelijk in de oven? en zo ja, slaat dan geen condens va de bovenste bakplaat op de onderste? Gebruikte je boven- en onverwarmde of de heteluchtoven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik deed inderdaad twee platen boven elkaar, dat gaat prima. En de temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte.

      1. Bettine schreef:

        Hoi Laura,
        Ik heb de eerste keer ook op 2 platen boven elkaar gebakken met convectiewarmte, maar met 45 min waren ze aangebrand. De 2e poging heb ik ze plaat voor plaat gedaan, maar nu was ik er net op tijd bij… Na 30 min begonnen ze wel erg bruin te worden. Ik heb de temp toen verlaagd en nog 10 min laten staan maar moest ze er toen echt uithalen. Is deze baktemperatuur niet te hoog? Uiteindelijk was hij wel erg lekker.

        1. Laura Kieft schreef:

          de genoemde temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte (is standaard). Hetelucht/convectie zet je dus lager, zo’n 10-20%

          1. Linda schreef:

            Hoi Laura, ik heb de taart nu 2x gemaakt en beide keren ging mijn mokkacrème een soort van schiften. Het werd niet mooi egaal, maar er bleven klontjes zichtbaar. De 2e x geprobeerd om heel kort te verwarmen, maar toen bleef de crème te zacht. Heb je nog tips?

          2. Laura Kieft schreef:

            Hier tips om schiften te verhelpen: https://handigebaktips.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/ (waarschijnlijk heb je het te lang/heet verwarmd)

  8. Lotte schreef:

    Hoe kan ik het beste de schuimlagen een chocoladesmaak geven ipv hazelnoot? En waar kan ik nog meer aan denken qua vulling

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dan cacaopoeder toevoegen. En kijk voor lekkere vullingen eens onder het kopje recepten-vullingen & toppings 🙂

      1. Lotte schreef:

        Bedankt

  9. Sandra schreef:

    Kan hier ook een fotoprint op? Hoeveel tijd kost de taart maken ongeveer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, zou hem dan wel op het laatste moment aanbrengen. Hoeveel tijd het kost verschilt per persoon, ik zou gewoon het recept even goed lezen en dan inschatten hoeveel tijd dit jou kost.

  10. Caroline schreef:

    Net de mokkacreme gemaakt en helaas niet helemaal gelukt! Banketbakkersroom en botercreme waren perfect, maar toen de afgekoelde koffie erdoor ging, ging het alsnog schiften. Enig idee hoe ik dit kan voorkomen de volgende keer? De smaak is gelukkig top!

    1. Laura Kieft schreef:

      Belangrijkste is dat beide mengsels dezelfde temperatuur hebben en dat je het in delen toevoegt. Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/

    2. Bettine schreef:

      Nooit weggooien, maar kom met mengsel even opwarmen (in pan heet water zetten bv) en weer blijven mixen. Dan komt het vanzelf weer goed

  11. Lisette schreef:

    Hi Laura, is de taart glutenvrij?

    1. Laura Kieft schreef:

      De crème bevat gluten, maar zou je glutenvrij kunnen maken.

      1. Lisette schreef:

        Bedankt voor de reactie. Komt dat door de banketbakkersroom waar bloem in zit? Dan zou ik dat door amandelmeel kunnen vervangen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat klopt inderdaad. Amandelmeel werkt niet, dan moet je een glutenvrije meelmix gebruiken.

          1. Jonne schreef:

            ook ik was benieuwd of er ook een glutenvrij variant te maken. is het denk je een goed idee om de bloem te vervangen door maizena? alvast bedankt

          2. Laura Kieft schreef:

            Nee dat zou ik niet doen. Je kunt proberen een glutenvrije meelmix te gebruiken.

          3. Marlies schreef:

            Maizena werkt perfect! Wordt haast standaard gebruikt voor banketbakkersroom (meestal zie ik maizena, af en toe bloem). Meteen ook veel minder klontjes. Met bloem is het bij mij nooit gelukt, met maizena kan het haast niet misgaan.

          4. Laura's Bakery schreef:

            Daar heb ik andere ervaring mee, maar fijn dat het bij jou altijd lukt zo.

  12. José schreef:

    Hoi Laura,

    De taart ziet er heerlijk uit.
    Alleen ik lus absoluut geen koffie, mokka of waar iets koffie inzit.
    Heb je ook een alternatief hier voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik even kijken tussen de vullingen bij de recepten, daar vind je genoeg zonder koffie.

  13. Peter van Dijk schreef:

    Hallo Laura,

    Ik probeer op basis van dit recept schuim gebakjes te maken. Daarvoor bak ik eerst een flink aantal schuim rondjes (diameter 6 cm, dikte 1 cm). Daar doe ik de mokka creme op/tussen.
    Het probleem waar ik tegenaan loop is dat (na het opbouwen van de gebakjes) het schuim vrij snel zacht wordt (na een uur al).
    Komt dit misschien doordat het vocht uit de creme in het schuim trekt?
    Wat voor oplossing is hier voor?

    groeten, Peter

    1. Laura Kieft schreef:

      Na een uur is wel heel snel, waren ze schuimplakken dan wel goed droog nadat ze uit de oven kwamen? Verder heeft vocht altijd invloed op schuim.

  14. Thomas schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ga de taart dit weekend maken en zoals met elk recept van jou zal dit weer een succes worden!

    Is het mogelijk om geblancheerde hazelnoten te gebruiken?

    Groetjes, Thomas

    1. Laura Kieft schreef:

      Volgens mij moet dat prima lukken, veel bakplezier!

  15. Ingrid schreef:

    Ik heb deze taart al eerder gemaakt, echt lekker!
    Ik wil nu graag 4 kleine – eenpersoons- gebakjes maken.
    Als ik de ingrediënten halveer, zou ik dan genoeg hebben?
    En hoe lang moeten de kleinere schuimplaten denk je in de oven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet wel lukken. Zou 1,5-2 uur aanhouden (maar gewoon in de gaten houden hoor)

  16. Marloes schreef:

    Hoi Laura,
    Ik had een klein vraagje, watvoor oven gebruik je bij het maken van de meringue laag? Dan weet ik namelijk welke temperaturen ik kan gebruiken.

    1. Laura Kieft schreef:

      temperaturen zijn altijd voor boven- en onderwarmte

  17. Lisette schreef:

    Vandaag de taart gemaakt. Hij is heerlijk alleen verdiend absoluut niet de schoonheidsprijs haha. Ik krijg nooit zulke mooie ronde schuimplaten dat ik hem goed kan afsmeren aan de zijkanten. Heb je daar misschien nog een tip voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan helpen om een cirkel te tekenen op het bakpapier.

      1. Lisette schreef:

        Dat had ik inderdaad al gedaan. Ben er al achter gekomen dat je beter een spuitzak kan gebruiken dan gewoon een simpele spatel 🙂

        1. Kim schreef:

          De taart vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn vader. De taart was heerlijk. Heb verschillende recepten gemaakt maar deze is favoriet.
          Jammer dat je geen foto kan toevoegen aan je reactie.

          1. Laura's Bakery schreef:

            Je kan me altijd een foto via de Facebookpagina toesturen! https://www.facebook.com/laurasbakery

  18. Pauline schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil deze taart voor mijn verjaardag maken maar heb daar de dag zelf en de dag ervoor geen tijd voor. Zou ik deze al eerder kunnen maken en dan invriezen?
    Alvast bedankt voor je antwoord

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf het eerlijk gezegd niet met zekerheid te zeggen.

  19. Froukje schreef:

    Dag Laura,
    Ziet er goed uit!
    Ik gebruik veel van je recepten en tips, dankjewel!
    Je schrijft dat de schuimlagen eventueel een week ervoor kunnen worden gemaakt.
    Kan ik deze dan – goed afgedekt – in de vriezer bewaren? Of is een koele, droge plaats werkelijk afdoende?

    Hartelijke groet!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een droge, koele plaats is afdoende. Het invriezen van enkel de lagen zou ik niet zo snel doen.

  20. Lisette Gielman schreef:

    Kan ik ook gewoon okkernoten gebruiken, ik heb een hazelnoot allergie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet geprobeerd, dus durf het niet te zeggen.

  21. Loes schreef:

    Heerlijk! De hazelnoten uit hun velletje krijgen viel nog niet mee en de crème ging volledig schiften (vergeten dat de banketbakkersroom nog koud was!). Gelukkig was dat op te lossen met een föhn 🙂 bedankt voor het recept!

  22. Dafna schreef:

    Beste Laura,

    Hoe krijg je de eiwitten zo netjes plat dat de taart een mooie vorm krijgt? (Ik probeer deze taart voor het eerst :-))
    En ten tweede mijn mokka crème is niet zo stevig als ik had verwacht (heeft hele nacht in de koelkast gestaan). De banketbakkers room heb ik zelf gemaakt. Kan het zijn dat het komt omdat die nog niet helemaal koud was?
    Verder is het met soja melk gemaakt maar dat maakt meestal niks uit?
    Er zit gewoon 250 gram roomboter door.
    Het smaakt allemaal heerlijk hoor trouwens! Maar het ziet er lang niet O mooi uit 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik een spuitzak waarbij ik de vorm spuit. En als je room nog niet helemaal afgekoeld was kan dat de oorzaak zijn, of misschien was het niet lang genoeg doorgekookt.

      1. Dafna schreef:

        Aha hoe Lang moet je het doorkoken dan?
        En bedankt voor je tip! Het is wel heel dik hoor trouwens

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik kan niet exact zeggen hoelang (dit hangt van je pan en de hoogte van het vuur af), maar de room moet minimaal vladikte hebben zoals in het recept beschreven. Ik ben benieuwd naar het resultaat van je taart!

          1. Dafna schreef:

            Ik heb je getagd op Instagram! De tweede keer was hij best mooi al zeg ik het zelf 🙂

          2. Laura's Bakery schreef:

            Wat tof! Ik ga eens spieken 🙂

  23. Chantal schreef:

    Kun je ook gewone koffie gebruiken ipv espresso?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, maar dan is de mokkasmaak zachter.

  24. Astrid schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb deze taart nu een paar keer gemaakt en hij is elke keer weer heerlijk! Ik loop er alleen tegenaan dat zodra ik de poedersuiker toevoeg, ik echt geen pieken meer kan maken. Wat doe ik verkeerd? De eiwitten zijn eerst wel stijf genoeg geklopt – ik kan de kom makkelijk op de kop houden.

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat gek, heb je het er misschien te fanatiek doorheen gemixt? Blijft het schuim wel mooi stevig?

  25. Astrid schreef:

    Nee, het zakt dan helemaal weer in en wordt weer heel vloeibaar.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, en je voegt op dat moment niks anders toe? Ik kan het eigenlijk niet verklaren dan

  26. Kim schreef:

    Helaas zakte het eiwit helemaal in elkaar toen ik de stukjes hazelnoot erbij deed 🙁 Daarvoor was het eiwit wel helemaal stijf.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas heb je de hazeloten dan waarschijnlijk te fijn gemalen, dan komt er vet vrij en dat ‘verpest’ het stijfgeslagen eiwit.

      1. Kim schreef:

        Ik had ze inderdaad heel fijn gemalen met de hakmolen. De volgende keer minder klein. Dankjewel!

  27. Yvonne schreef:

    Hoi Laura,
    Ik zou dit recept graag willen proberen maar dan voor kleine gebakjes. Weet jij hoeveel 1 persoonsgebakjes ik hier ongeveer uit zou kunnen halen?
    Groetjes Yvonne

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, staat nog op mijn lijstje om uit te proberen 😉 . Zou in ieder geval wel van iets minder uitgaan dan voor hoeveel personen de taart is.

      1. Yvonne schreef:

        Hoi Laura,
        Ik heb het gedaan! 13 gebakjes van +/- 7cm doorsnede en ong. 5mm dik. Per gebakje 3 schuimplakjes gebruikt. Had wel 11 schuimplakjes over, maar had niet genoeg mokkacreme. Maar zeker ook geslaagd want de grote versie snijden vond ik geen succes!🙈

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat goed zeg! En als je het zo stelt is het begrijpelijk dat je niet genoeg mokka crème had, hopelijk had je genoeg voor het bezoek. En lekker extra schuimpjes toe dus 😉

          1. Yvonne schreef:

            Ja idd. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken. Maar fijn dat het lukte en ik had er gelukkig genoeg….😋😋

  28. Evelien schreef:

    Bedankt voor dit super recept Laura! Deze taart was bij mij echt perfect gelukt. Niet zo zoet en minder vettige crème dan de exemplaren uit de winkel. Ik heb over elke schuimklap een swirl van witte cappuccino chocolade (te koop bij ah) gedaan en de koffie gemengd met bruine basterdsuiker. Persoonlijk vond ik dit een lekkere toevoeging.

  29. Juul schreef:

    Ik heb de taart gemaakt en iedereen was enthousiast. Super lekker!

  30. Rayke schreef:

    Hoi Laura,
    Ik vond bij het checken wat ik wel en niet aan ingrediënten in huis heb een zakje hazelnootmeel. Heb jij enig idee of ik dat kan gebruiken i.p.v. de fijngehakte hazelnoten of zou dit te fijn zijn?
    Dank in ieder geval voor het leuke recept. Ik heb zin om dit te gaan proberen 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet zeker kunnen, dit zal alleen nog niet gebrand zijn dan? Dat geeft juist de lekkere smaak namelijk.

      1. Rayke schreef:

        Dankjewel voor je snelle reactie. Dan ga ik toch gewoon met hele hazelnoten aan de slag, ik wil natuurlijk wel de full experience 🙂

  31. M schreef:

    Hi Laura!
    Ik heb helaas nog maar 50 gram poedersuiker in huis, en ik heb niet de tijd om nog even naar de winkel te gaan. Zou dat een heel groot probleem zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik afraden ja, suiker is een ontzettend belangrijke structuurbouwer in schuim.

  32. Jenna schreef:

    Hoi, de mokka creme is best vloeibaar, hoe kan ik dit steviger maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoe is deze vloeibaar geworden dan? In principe stijft de boter sowieso weer op als het afkoelt.

  33. Lisette en Angret schreef:

    De taart is heerlijk geworden. (Mijn lievelingstaart!!) Echt alsof hij van de bakker vandaan kwam. De laatste stap ging de crème schiften (omdat ik de koffie uit de koelkast haalde..) maar dat werd prima opgelost door de kom inderdaad in warm water te zetten en door te mixen. Dankjewel Laura voor het geweldige recept en de bijpassende tips. Het is even werk, maar dubbel en dwars waard. Ga ‘m zeker vaker maken.

  34. Vivian schreef:

    Hoi Laura!

    Ik wil deze taart graag gaan uitproberen. Ik zie in de ingrediëntenlijst staan dat je de suiker verdeeld in kristalsuiker en poedersuiker. Wat is de reden dat je deels poedersuiker gebruikt? In onze familie gaat namelijk een heel oud recept rond voor een schuimtaart en hierbij gebruiken we alleen kristalsuiker. Ik ben dus benieuwd welk effect de poedersuiker heeft op de schuimlagen.
    Alvast bedankt 😊

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik in mijn meringue altijd een combinatie van kristalsuiker en poedersuiker, vind ik zelf het beste resultaat geven. Maar alleen kristalsuiker kan ook hoor.

  35. Argyll schreef:

    Lijkt mij lekker ..maar ik vraag mij af wat voor diameter deze taart nou is.Je hebt het over schuimplaten van 20 cm die nog iets uitlopen in de oven.Ik neem aan dat als je een strakke taart wil je de platen nog met een ring strak uit steekt..hou je misschien 21 cm over.Dan staat er dat de taart voor 12 personen is..dat lijkt me met 21 cm wel hèèl strak bemeten..zal ik er dan 2 bakken ? Want ik wil geen Haagse stukkies uitdelen..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf niet te zeggen wat de diameter is wanneer de taart eenmaal is opgemaakt, maar zoals al in het recept staat is het voldoende voor 12 personen. Zijn Haagse stukjes klein? 😉 Ik ben niet bekend met de uitspraak

  36. Walter Rogiest schreef:

    Gouden tip!!! Wenst ge dat ge Uw biscuit mooi wenst op te rollen gebruik dan in plaats van puur bloem:
    1/3 bloem+1/3 maïzena+1/3 aardappelzetmeel ofwel 1/2 bloem+1/2 maïzena ofwel 1/2 bloem+1/2 aardappelzetmeel. Zo kunt ge uw biscuit mooi oprollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *