Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Witte chocolade blondies met frambozen

Lian van Rensdoor Lian van Rens
04 april 2018
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

 

Door Lian – Een tijdje terug deelde ik met jullie het recept voor blondies hier op het blog. Op dat moment had je kunnen weten dat ik met een variatierecept zou komen. Ik ben namelijk dol op blondies geworden. Nu de lente dan echt lijkt te zijn begonnen wilde ik direct een frisse twist geven aan het recept. Daarnaast wilde ik jullie ook tegemoet komen en witte chocolade toevoegen. Waren de gewone blondies te “gewoon” voor je, dan hoop ik dat dit recept je meer aanspreekt. 

In een echte blondie zit natuurlijk geen witte chocolade, maar we kunnen het wel toevoegen. De witte chocolade past heel goed bij de smaak van de blondie. Liever eerst de neutrale blondie proberen? Het basisrecept voor blondies vind je via deze link.

Recept afdrukken

Witte chocolade blondies met frambozen

Een heerlijke variant van de klassieke blondies: witte chocolade blondies met frambozen. Wat een genot!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 275 gram bloem
  • 2 eieren (M)
  • 1 el vanille extract
  • snufje zout
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 100 gram bevroren frambozen

Instructies

  • Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
  • Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix nog een keer kort op volle snelheid en spatel de bevroren frambozen en witte chocolade door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vorm en bak de blondie in 30-35 minuten goudbruin.
  • De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn. De binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar de randen moeten wel stevig aanvoelen. Bij het afkoelen zal de witte chocolade blondie weer stevig worden.
  • Laat de blondie volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en aansnijdt. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.

Tips

  • Bevroren frambozen laten zich beter door het beslag mengen dan verse of reeds ontdooide.
  • Geen fan van frambozen? Je kunt ze ook weglaten en gewoon witte chocolade blondies eten. Ze mogen dan 5 minuten korter in de oven.
Bewaren

Je bewaart de blondies afgesloten voor 3-4 dagen of vries ze in en ontdooi steeds enkele stukjes per keer.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: maart 2018
Zelf knapperige toastjes maken

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 57

  1. Monique says:
    3 jaar geleden

    Jummie! Ziet er heerlijk uit! 🙂

    Beantwoorden
  2. Jorieke says:
    3 jaar geleden

    Zien er echt heerlijk uit. Ik ga ze straks maken voor mijn verjaardag:) Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
    • Maaike says:
      7 maanden geleden

      Wat doe ik toch niet goed
      Nu heb ik echt niet de nieuwste oven maar normale brownie cake en cupcakes gaan doorgaans prima
      Nu 2x deze blondie gemaakt en de buitenkant is impressive, maar na ongeveer 4 cm wordt hij vloeibaar… Aan alle kanten dus. Heb bak van 20×20…hoor heel graag want stiekem is hij zo wel heerlijk maar dit kan ik niet presenteren hihi

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        Bak je misschien op hetelucht? (Dan moet de oven nl. 10-20% lager qua temperatuur.) Daardoor wordt de buitenkant te hard en heeft de binnenkant niet genoeg tijd gehad om te garen.

        Beantwoorden
        • Maaike says:
          7 maanden geleden

          Ooow Gan we ’t weer proberen. Tnx ik laat ’t weteb

          Beantwoorden
  3. Kelly says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze vanavond gemaakt met m’n dochter! Net even geproefd en ze zijn écht heel goed van smaak. Ze zijn bij mij nog wel aan de natte/ongare kant. De bovenkant werd al redelijk bruin, dus heb ze iets korter gebakken, maar dat is misschien net te kort geweest… hoe kan ik in het vervolg voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt, maar de binnenkant niet goed gaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je misschien een combimagnetron? Daar krijg vaak deze resultaten mee. Mocht je een combi oven hebben moet je de temperatuur 10-20% lager zetten.

      Beantwoorden
      • Kelly says:
        3 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie! Ik heb een gewone oven. Maar nu ze helemaal “opgedroogd” zijn, zijn ze heerlijk! Ik heb te snel gereageerd dus, haha.

        Beantwoorden
  4. Nicolette says:
    3 jaar geleden

    Kan het ook met verse frambozen? Ik heb geen vriezer en moet het morgen pas maken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar het is lastiger om door het beslag te spatelen.

      Beantwoorden
  5. Tineke says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn echt heerlijk! Ik heb er wat extra witte chocolade en iets minder suiker ingedaan. Ze waren wel ongaar aan de binnenkant, dus nog even in de oven. Dat haalde niet veel uit, maar daardoor wel lekker zacht! (ook warm met een bolletje ijs erbij heerlijk!)

    Beantwoorden
  6. Rianne says:
    3 jaar geleden

    Ze staan nu bij mij in de oven! Kan niet wachten om te proeven 🙂

    Hoe kun je ze het beste bewaren en kun je ze ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Helemaal onderaan het artikel staat het bewaaradvies 😉

      Beantwoorden
  7. Pauline says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn echt heel lekker, maar ook heel zoet. Kan ik er gewoon minder suiker in doen? Of heeft iemand een andere tip om het minder zoet te laten smaken?

    Beantwoorden
  8. Ida Cnossen says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt maar snap eerlijk gezegd niet waarom je adviseert om er 350 gram suiker in te doen ik heb vijftig gram suiker erin gedaan en vind ze nog steeds te zoet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Smaken verschillen 😉 (en ingrediënten hebben een functie)

      Beantwoorden
  9. L. says:
    2 jaar geleden

    Helaas werd het bij mij echt niet gaar… Het bleef ook na goed afkoelen erg zacht vanbinnen. Niet te snijden. Langer in de over heeft ook niet geholpen.
    Ik had precies hetzelfde bij het gewone blondie recept. Hoe zou dit kunnen? Erg jammer want de zijkanten waren erg lekker!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zonder verdere informatie niet te zeggen. Kan aan je (soort) oven liggen, misschien een ander ingrediënt of iets verkeerd afgewogen. Zijn veel opties.

      Beantwoorden
  10. Danielle says:
    1 jaar geleden

    Bij mij werd het ook niet gaar. Erg jammer. Ik heb een gewone oven en ik heb niet afgeweken van het recept.
    De zijkanten zijn wel lekker en krokant, maar het middelste stuk is net zo dun als toen ze in de oven gingen. Ik heb ze nu in de oven gezet met aluminiumfolie erover heen en ik laat ze vannacht in de oven staan (deze staat nu uit maar in nog wel warm). Ze zullen er wel droog van worden maar dat is beter dan dat het eigenlijk niet eetbaar is. Wellicht dat een theelepel bakpoeder helpt bij het maken van de volgende blondies.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend zeg! Heb je ook precies dezelfde bakvormmaat gebruikt?

      Beantwoorden
  11. Karin says:
    1 jaar geleden

    Hier ook meerdere malen het recept gemaakt en ook aangehouden. Ook langer is de oven laten staan, laten afkoelen etc. Helaas altijd het midden weg moeten gooien omdat dit echt niet gaar/stevig wordt. Erg jammer omdat het verder wel heel lekker is!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend om te lezen! We gaan dit recept binnenkort nog eens testen, omdat dit bij ons het geval niet was.

      Beantwoorden
      • Gerlinde says:
        12 maanden geleden

        Is het inmiddels al opnieuw getest?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Zeker weten, bij mij naar 3x testen nul problemen. Het ligt vaak aan de ovens die niet altijd even betrouwbaar zijn qua temperatuur.

          Beantwoorden
  12. Marjolijn says:
    1 jaar geleden

    klopt de EL vanille extract, ik zou eerder denken aan een TL?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het recept klopt echt. Die vanille smaak is heerlijk in dit recept.

      Beantwoorden
  13. Fleur says:
    11 maanden geleden

    Kan het ook met ne bevroren aarbeien alsje die wat kleiner snijdt?

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      11 maanden geleden

      Ik heb het laatst met een mix van bevroren rood fruit gemaakt, was ook erg lekker! De aardbeien moeten dan wel klein gesneden worden inderdaad. Ik ga hem vandaag maken met frambozen en stukjes rondbrengen bij wat vrienden, dan kunnen we er samen van genieten!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Aaah wat lief van je zeg.

        Beantwoorden
  14. Teunice says:
    11 maanden geleden

    Wat een heerlijk recept! Familie en vrienden hebben gesmuld en wilden zelfs het recept hebben.
    Bij mij blijft de binnenkant ook nat en ongaar. 2x heb ik het gemaakt.
    Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt 15 bij 30 cm. Ik heb een gewone oven bij Ikea vandaan.
    Als ik de oven lager zet en dan wat langer er in laat staan, zou het dan beter gaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ook wanneer je de blondie langer hebt laten opstijven?

      Beantwoorden
      • Teunice says:
        11 maanden geleden

        In de koelkast bedoel je dan?
        Ik bewaar ‘m buiten de koelkast en had ‘m een dag van te voren gemaakt maar hij bleef vochtig.

        Beantwoorden
  15. Esther van der Niet says:
    9 maanden geleden

    Kan het ook in de airfreyer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  16. Carlijn says:
    7 maanden geleden

    Ik was een beetje sceptisch door het lezen van alle reviews, maar de blondies zijn heel goed gelukt. Ik had geen vierkante bakvorm maar een langwerpige en dat moest naar mijn idee ook gewoon lukken. Ik heb ze 30 min in de oven gehad (onder en bovenwarmte) en vervolgens nog met aluminium folie 5 minuten omdat ik de randen nog iets te zacht vond. Laten afkoelen in de bakvorm en ze waren stevig en ook smeuïg. Iedereen vond ze heel lekker!

    Beantwoorden
  17. Lisanne says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraagje, kun je in plaats van witte chocolade ook melkchocolade gebruiken?

    Groetjes,
    Lisanne

    Beantwoorden
    • Teunice says:
      6 maanden geleden

      Ja hoor ik heb ‘m een keer met bramen en pure chocolade gemaakt.

      Groetjes Teunice

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Zeker.

      Beantwoorden
  18. Maaike de geus says:
    6 maanden geleden

    Nee ik geef het op. 4x andere temperaturen, langer bakken, blijft een soep van binnen. Helaas.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Wat vervelend om te lezen! Zou het aan de oven of de temperatuur kunnen liggen?

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        6 maanden geleden

        Nou ja als ik al 4x heb gepeld met de temperatuur en duur… Geen idee. Maar genoeg andere recepten in de wereld zou ik zeggen..

        Beantwoorden
  19. Lotte says:
    5 maanden geleden

    Heerlijk! Heb het beslag verdeeld over 6 bakringen en een 15 cm springvorm. Flinke blondie ‘koeken’ nu. Thanks voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
  20. Anne-Fleur says:
    5 maanden geleden

    Beste Laura, ik heb je recept een aantal dagen geleden uitgeprobeerd, en wat was hij goed gelukt!! Echt een top recept🙏🏼

    Mijn vraag is, mocht ik deze hoeveelheid willen verdubbelen of überhaupt een grotere hoeveelheid willen maken moet ik de ingrediënten dan verdubbelen of moet ik op bepaalde ingrediënten letten en deze niet verdubbelen? Sommige recepten worden de ingrediënten namelijk niet bij grotere hoeveelheden verdubbeld, vandaar de vraag😁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Absoluut alles verdubbelen, ook de grootte van de bakvorm. In principe is dit altijd het geval.

      Beantwoorden
  21. Janneke says:
    5 maanden geleden

    Lukt altijd! Wat een bofkont ben ik🥰
    Altijd een voorraad in de vriezer, komt er net zo lekker uit als dat het net gebakken is😋

    Beantwoorden
  22. Sumarya says:
    4 maanden geleden

    Oké! Toen ik hem in de oven schoof, las ik de reacties. Baalde al dat het mis zou gaan..

    Maar ze zijn juist super lekker! Herken niets van hierboven. Wat een heerlijk recept dank je wel!
    Ik heb een iets grotere bakvorm gebruikt 23 cm. En voor de rest netjes het recept aangehouden. Perfect 🙂

    Beantwoorden
  23. Caroline says:
    3 maanden geleden

    Hej! Misschien een domme vraag.. Als er bloem staat, bedoel je dan ook gewoon bloem? Ik heb meestal enkel zelfrijzende bloem op voorraad staan, kan je dit ook gebruiken voor de blondies?
    Groetjes,
    Caroline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Zelfrijzend bloem heet eigenlijk zelfrijzend bakmeel, daar is nl al bakpoeder aan toegevoegd. Dus als er specifiek ‘bloem’ staat in een recept dan kun je geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, tenzij het precies klopt met de hoeveelheid bakpoeder in een recept. https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        3 maanden geleden

        Ok dankjewel voor de info! 🙂

        Beantwoorden
  24. Petra says:
    2 maanden geleden

    Hier ook geprobeerd. Maar helaas ook mislukt. Ik was ook al sceptisch na t lezen van de reacties. Iets gaat hier niet goed.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat vervelend zeg! Ik maak ze regelmatig en altijd lukken ze perfect.

      Beantwoorden
  25. Marjolein says:
    3 weken geleden

    Goedenavond Laura,

    Wat doe ik verkeerd??
    De blondie bak ik in een vierkante vorm van 19×19. Het is een combimagntron/ heteluchtfunctie die ik op 170 graden zet en ik laat de blondie zo’n 40 minuten erin. De buitenkant is dan goed maar binnenste gedeelte wordt niet gaar…
    De smaak is heerlijk (ik doe zelf iets minder suiker, maar smaken verschillen natuurlijk)! Maar ik moet dus steeds een stuk weggooien 😢
    Ik wil zo graag een hele blondie met choco en framboos 😊

    Wat kan ik nog proberen?
    Alvast bedankt,

    Marjolein

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Lastig te zeggen, ik ben zelf geen fan van combimagnetrons (de ovenwerking is vaak niet zo goed). Bij een heteluchtoven moet de temperatuur 10-20 % lager dan aangegeven in mijn recepten, maar ik vind onder- bovenwarmte het beste werken.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        3 weken geleden

        Bedankt voor je reactie iig! Ik ga gew door tot het lukt en tot we een nieuwe keuken hebben met andere oven hahaha…

        Beantwoorden
  26. Sharon says:
    3 weken geleden

    Bij mij is de blondie ook mislukt. De binnenkant wordt hoe dan ook niet gaar.. ik heb de brownie eerst 30 minuten, toen nog 15 en daarna nóg eens 15 minuten in de oven gehad.. ik snap er echt niks van. Ik ben nu nog aan het proberen om de binnenkant in een cupcake vorm te doen en dat in de oven zodat ik het binnenste niet weg hoef te gooien. Wel heel erg jammer want ik had extra gemaakt om in deze vervelende tijden uit te delen aan buren.

    Beantwoorden
    • Linda says:
      1 week geleden

      Is het gelukt om het nogmaals in de oven te doen Sharon? Hier hetzelfde probleem. Vind het zonde om weg te gooien.

      Beantwoorden
  27. Petra says:
    3 weken geleden

    Ze zijn heerlijk. Ik heb er een theelepel bakpoeder aan toegevoegd. Is dat niet waarom het bij veel mensen mislukt?? Ik heb gewoon recept aangehouden zalig!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zelf knapperige toastjes maken

Zelf knapperige toastjes maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan