Witte chocolade blondies met frambozen

4 april 2018
220

 

Door Lian – Een tijdje terug deelde ik met jullie het recept voor blondies hier op het blog. Op dat moment had je kunnen weten dat ik met een variatierecept zou komen. Ik ben namelijk dol op blondies geworden. Nu de lente dan echt lijkt te zijn begonnen wilde ik direct een frisse twist geven aan het recept. Daarnaast wilde ik jullie ook tegemoet komen en witte chocolade toevoegen. Waren de gewone blondies te “gewoon” voor je, dan hoop ik dat dit recept je meer aanspreekt. 

In een echte blondie zit natuurlijk geen witte chocolade, maar we kunnen het wel toevoegen. De witte chocolade past heel goed bij de smaak van de blondie. Liever eerst de neutrale blondie proberen? Het basisrecept voor blondies vind je via deze link.

Witte chocolade blondies met frambozen

Een heerlijke variant van de klassieke blondies: witte chocolade blondies met frambozen. Wat een genot!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 275 gram bloem
 • 2 eieren (M)
 • 1 el vanille extract
 • snufje zout
 • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
 • 100 gram bevroren frambozen

Instructies

 • Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
 • Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix nog een keer kort op volle snelheid en spatel de bevroren frambozen en witte chocolade door het beslag.
 • Verdeel het beslag over de vorm en bak de blondie in 30-35 minuten goudbruin.
 • De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn. De binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar de randen moeten wel stevig aanvoelen. Bij het afkoelen zal de witte chocolade blondie weer stevig worden.
 • Laat de blondie volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en aansnijdt. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.

Tips

 • Bevroren frambozen laten zich beter door het beslag mengen dan verse of reeds ontdooide.
 • Geen fan van frambozen? Je kunt ze ook weglaten en gewoon witte chocolade blondies eten. Ze mogen dan 5 minuten korter in de oven.
Bewaren

Je bewaart de blondies afgesloten voor 3-4 dagen of vries ze in en ontdooi steeds enkele stukjes per keer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

75 reacties

 1. Monique schreef:

  Jummie! Ziet er heerlijk uit! 🙂

 2. Jorieke schreef:

  Zien er echt heerlijk uit. Ik ga ze straks maken voor mijn verjaardag:) Bedankt voor het delen!

  1. Maaike schreef:

   Wat doe ik toch niet goed
   Nu heb ik echt niet de nieuwste oven maar normale brownie cake en cupcakes gaan doorgaans prima
   Nu 2x deze blondie gemaakt en de buitenkant is impressive, maar na ongeveer 4 cm wordt hij vloeibaar… Aan alle kanten dus. Heb bak van 20×20…hoor heel graag want stiekem is hij zo wel heerlijk maar dit kan ik niet presenteren hihi

   1. Laura's Bakery schreef:

    Bak je misschien op hetelucht? (Dan moet de oven nl. 10-20% lager qua temperatuur.) Daardoor wordt de buitenkant te hard en heeft de binnenkant niet genoeg tijd gehad om te garen.

    1. Maaike schreef:

     Ooow Gan we ’t weer proberen. Tnx ik laat ’t weteb

   2. Janneke schreef:

    Ik heb dit ook en met andere taarten niet. Dus ik denk dat de baktijd in dit recept gewoon wat aan de korte kant is.

   3. Es schreef:

    Heb jij een draaid rooster waar je het op zet?
    Ik heb hem al3 gebakken geen probleem ging prima maar vandaag was ik de draai plaat vergeten er uit te halen!! Ik dacht nou kan vast geen kwaad, maar juist nu is hij niet gelukt.
    Morgen gewoon maar weer op nwe bakken;)

 3. Kelly schreef:

  Ik heb ze vanavond gemaakt met m’n dochter! Net even geproefd en ze zijn écht heel goed van smaak. Ze zijn bij mij nog wel aan de natte/ongare kant. De bovenkant werd al redelijk bruin, dus heb ze iets korter gebakken, maar dat is misschien net te kort geweest… hoe kan ik in het vervolg voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt, maar de binnenkant niet goed gaar?

  1. Laura Kieft schreef:

   Heb je misschien een combimagnetron? Daar krijg vaak deze resultaten mee. Mocht je een combi oven hebben moet je de temperatuur 10-20% lager zetten.

   1. Kelly schreef:

    Bedankt voor je reactie! Ik heb een gewone oven. Maar nu ze helemaal “opgedroogd” zijn, zijn ze heerlijk! Ik heb te snel gereageerd dus, haha.

 4. Nicolette schreef:

  Kan het ook met verse frambozen? Ik heb geen vriezer en moet het morgen pas maken.

  1. Laura Kieft schreef:

   Het kan, maar het is lastiger om door het beslag te spatelen.

 5. Tineke schreef:

  Ze zijn echt heerlijk! Ik heb er wat extra witte chocolade en iets minder suiker ingedaan. Ze waren wel ongaar aan de binnenkant, dus nog even in de oven. Dat haalde niet veel uit, maar daardoor wel lekker zacht! (ook warm met een bolletje ijs erbij heerlijk!)

 6. Rianne schreef:

  Ze staan nu bij mij in de oven! Kan niet wachten om te proeven 🙂

  Hoe kun je ze het beste bewaren en kun je ze ook invriezen?

  1. Laura Kieft schreef:

   Helemaal onderaan het artikel staat het bewaaradvies 😉

 7. Pauline schreef:

  Ze zijn echt heel lekker, maar ook heel zoet. Kan ik er gewoon minder suiker in doen? Of heeft iemand een andere tip om het minder zoet te laten smaken?

 8. Ida Cnossen schreef:

  Ik heb ze gemaakt maar snap eerlijk gezegd niet waarom je adviseert om er 350 gram suiker in te doen ik heb vijftig gram suiker erin gedaan en vind ze nog steeds te zoet

  1. Laura Kieft schreef:

   Smaken verschillen 😉 (en ingrediënten hebben een functie)

 9. L. schreef:

  Helaas werd het bij mij echt niet gaar… Het bleef ook na goed afkoelen erg zacht vanbinnen. Niet te snijden. Langer in de over heeft ook niet geholpen.
  Ik had precies hetzelfde bij het gewone blondie recept. Hoe zou dit kunnen? Erg jammer want de zijkanten waren erg lekker!

  1. Laura Kieft schreef:

   Zonder verdere informatie niet te zeggen. Kan aan je (soort) oven liggen, misschien een ander ingrediënt of iets verkeerd afgewogen. Zijn veel opties.

 10. Danielle schreef:

  Bij mij werd het ook niet gaar. Erg jammer. Ik heb een gewone oven en ik heb niet afgeweken van het recept.
  De zijkanten zijn wel lekker en krokant, maar het middelste stuk is net zo dun als toen ze in de oven gingen. Ik heb ze nu in de oven gezet met aluminiumfolie erover heen en ik laat ze vannacht in de oven staan (deze staat nu uit maar in nog wel warm). Ze zullen er wel droog van worden maar dat is beter dan dat het eigenlijk niet eetbaar is. Wellicht dat een theelepel bakpoeder helpt bij het maken van de volgende blondies.

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat vervelend zeg! Heb je ook precies dezelfde bakvormmaat gebruikt?

 11. Karin schreef:

  Hier ook meerdere malen het recept gemaakt en ook aangehouden. Ook langer is de oven laten staan, laten afkoelen etc. Helaas altijd het midden weg moeten gooien omdat dit echt niet gaar/stevig wordt. Erg jammer omdat het verder wel heel lekker is!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat vervelend om te lezen! We gaan dit recept binnenkort nog eens testen, omdat dit bij ons het geval niet was.

   1. Gerlinde schreef:

    Is het inmiddels al opnieuw getest?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Zeker weten, bij mij naar 3x testen nul problemen. Het ligt vaak aan de ovens die niet altijd even betrouwbaar zijn qua temperatuur.

 12. Marjolijn schreef:

  klopt de EL vanille extract, ik zou eerder denken aan een TL?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het recept klopt echt. Die vanille smaak is heerlijk in dit recept.

 13. Fleur schreef:

  Kan het ook met ne bevroren aarbeien alsje die wat kleiner snijdt?

  1. Hanneke schreef:

   Ik heb het laatst met een mix van bevroren rood fruit gemaakt, was ook erg lekker! De aardbeien moeten dan wel klein gesneden worden inderdaad. Ik ga hem vandaag maken met frambozen en stukjes rondbrengen bij wat vrienden, dan kunnen we er samen van genieten!

   1. Laura's Bakery schreef:

    Aaah wat lief van je zeg.

 14. Teunice schreef:

  Wat een heerlijk recept! Familie en vrienden hebben gesmuld en wilden zelfs het recept hebben.
  Bij mij blijft de binnenkant ook nat en ongaar. 2x heb ik het gemaakt.
  Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt 15 bij 30 cm. Ik heb een gewone oven bij Ikea vandaan.
  Als ik de oven lager zet en dan wat langer er in laat staan, zou het dan beter gaan?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ook wanneer je de blondie langer hebt laten opstijven?

   1. Teunice schreef:

    In de koelkast bedoel je dan?
    Ik bewaar ‘m buiten de koelkast en had ‘m een dag van te voren gemaakt maar hij bleef vochtig.

  2. Franciska schreef:

   Na alle reacties over een natte binnenkant was ik een beetje huiverig, maar ik heb hem toch gemaakt. Het resultaat is een hele lekkere blondie. Ik heb hem wel echt eerst helemaal laten afkoelen, voor ik hem heb gesneden. In de oven, boven- en onderwarmte 200° boor 35 minuten, laatste 7 minuten een aluminiumfolie op de bovenkant ivm te bruin worden.

 15. Esther van der Niet schreef:

  Kan het ook in de airfreyer?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat durf ik niet te zeggen.

 16. Carlijn schreef:

  Ik was een beetje sceptisch door het lezen van alle reviews, maar de blondies zijn heel goed gelukt. Ik had geen vierkante bakvorm maar een langwerpige en dat moest naar mijn idee ook gewoon lukken. Ik heb ze 30 min in de oven gehad (onder en bovenwarmte) en vervolgens nog met aluminium folie 5 minuten omdat ik de randen nog iets te zacht vond. Laten afkoelen in de bakvorm en ze waren stevig en ook smeuïg. Iedereen vond ze heel lekker!

 17. Lisanne schreef:

  Hoi Laura,

  Ik heb een vraagje, kun je in plaats van witte chocolade ook melkchocolade gebruiken?

  Groetjes,
  Lisanne

  1. Teunice schreef:

   Ja hoor ik heb ‘m een keer met bramen en pure chocolade gemaakt.

   Groetjes Teunice

 18. Maaike de geus schreef:

  Nee ik geef het op. 4x andere temperaturen, langer bakken, blijft een soep van binnen. Helaas.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat vervelend om te lezen! Zou het aan de oven of de temperatuur kunnen liggen?

   1. Maaike schreef:

    Nou ja als ik al 4x heb gepeld met de temperatuur en duur… Geen idee. Maar genoeg andere recepten in de wereld zou ik zeggen..

 19. Lotte schreef:

  Heerlijk! Heb het beslag verdeeld over 6 bakringen en een 15 cm springvorm. Flinke blondie ‘koeken’ nu. Thanks voor het lekkere recept!

 20. Anne-Fleur schreef:

  Beste Laura, ik heb je recept een aantal dagen geleden uitgeprobeerd, en wat was hij goed gelukt!! Echt een top recept🙏🏼

  Mijn vraag is, mocht ik deze hoeveelheid willen verdubbelen of überhaupt een grotere hoeveelheid willen maken moet ik de ingrediënten dan verdubbelen of moet ik op bepaalde ingrediënten letten en deze niet verdubbelen? Sommige recepten worden de ingrediënten namelijk niet bij grotere hoeveelheden verdubbeld, vandaar de vraag😁

  1. Laura's Bakery schreef:

   Absoluut alles verdubbelen, ook de grootte van de bakvorm. In principe is dit altijd het geval.

 21. Janneke schreef:

  Lukt altijd! Wat een bofkont ben ik🥰
  Altijd een voorraad in de vriezer, komt er net zo lekker uit als dat het net gebakken is😋

 22. Sumarya schreef:

  Oké! Toen ik hem in de oven schoof, las ik de reacties. Baalde al dat het mis zou gaan..

  Maar ze zijn juist super lekker! Herken niets van hierboven. Wat een heerlijk recept dank je wel!
  Ik heb een iets grotere bakvorm gebruikt 23 cm. En voor de rest netjes het recept aangehouden. Perfect 🙂

 23. Caroline schreef:

  Hej! Misschien een domme vraag.. Als er bloem staat, bedoel je dan ook gewoon bloem? Ik heb meestal enkel zelfrijzende bloem op voorraad staan, kan je dit ook gebruiken voor de blondies?
  Groetjes,
  Caroline

  1. Laura's Bakery schreef:

   Zelfrijzend bloem heet eigenlijk zelfrijzend bakmeel, daar is nl al bakpoeder aan toegevoegd. Dus als er specifiek ‘bloem’ staat in een recept dan kun je geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, tenzij het precies klopt met de hoeveelheid bakpoeder in een recept. https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

   1. Caroline schreef:

    Ok dankjewel voor de info! 🙂

 24. Petra schreef:

  Hier ook geprobeerd. Maar helaas ook mislukt. Ik was ook al sceptisch na t lezen van de reacties. Iets gaat hier niet goed.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat vervelend zeg! Ik maak ze regelmatig en altijd lukken ze perfect.

 25. Marjolein schreef:

  Goedenavond Laura,

  Wat doe ik verkeerd??
  De blondie bak ik in een vierkante vorm van 19×19. Het is een combimagntron/ heteluchtfunctie die ik op 170 graden zet en ik laat de blondie zo’n 40 minuten erin. De buitenkant is dan goed maar binnenste gedeelte wordt niet gaar…
  De smaak is heerlijk (ik doe zelf iets minder suiker, maar smaken verschillen natuurlijk)! Maar ik moet dus steeds een stuk weggooien 😢
  Ik wil zo graag een hele blondie met choco en framboos 😊

  Wat kan ik nog proberen?
  Alvast bedankt,

  Marjolein

  1. Laura's Bakery schreef:

   Lastig te zeggen, ik ben zelf geen fan van combimagnetrons (de ovenwerking is vaak niet zo goed). Bij een heteluchtoven moet de temperatuur 10-20 % lager dan aangegeven in mijn recepten, maar ik vind onder- bovenwarmte het beste werken.

   1. Marjolein schreef:

    Bedankt voor je reactie iig! Ik ga gew door tot het lukt en tot we een nieuwe keuken hebben met andere oven hahaha…

 26. Sharon schreef:

  Bij mij is de blondie ook mislukt. De binnenkant wordt hoe dan ook niet gaar.. ik heb de brownie eerst 30 minuten, toen nog 15 en daarna nóg eens 15 minuten in de oven gehad.. ik snap er echt niks van. Ik ben nu nog aan het proberen om de binnenkant in een cupcake vorm te doen en dat in de oven zodat ik het binnenste niet weg hoef te gooien. Wel heel erg jammer want ik had extra gemaakt om in deze vervelende tijden uit te delen aan buren.

  1. Linda schreef:

   Is het gelukt om het nogmaals in de oven te doen Sharon? Hier hetzelfde probleem. Vind het zonde om weg te gooien.

 27. Petra schreef:

  Ze zijn heerlijk. Ik heb er een theelepel bakpoeder aan toegevoegd. Is dat niet waarom het bij veel mensen mislukt?? Ik heb gewoon recept aangehouden zalig!!!

 28. Conny schreef:

  Omdat ik veel recensies had gelezen dat de binnenkant niet gaar was heb ik het volgende gedaan en het resultaat was perfect. Recept volledig aangehouden. Heteluchtoven op 175 graden gezet. Een uur gebakken. Daarna de oven uitgezet maar de blondie nog wel een half uur na laten garen.

 29. Leontien schreef:

  Ik laat normaal nooit reacties achter maar nu toch even wel vanwege alle reacties op de onjuistheid van de baktijd enzo. Echt niks mis met dit recept hoor! De blondies kwamen bij mij perfect uit de oven, exact receptuur en baktijd gevolgd. Heerlijk. Dankjewel weer Laura.

 30. Conny schreef:

  Het is geen aanval op Laura, verre van (heb al haar boeken) maar zoals ze zelf ook aangeeft kan het per oven verschillen 😉

 31. eveline pleyte schreef:

  Volgens mij klopt het recept niet helemaal want bij worden ze ook niet gaar.. erg jammer!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hi Eveline, ik maak ze regelmatig (met succes) en vele andere bakkers met mij waarbij het ook prima lukt. Helaas is elke oven weer anders. Natuurlijk erg vervelend dat het niet gaar is geworden bij je!

   1. eveline pleyte schreef:

    Hi laura! Zeker maar ik ga het nog eens proberen, de smaak was wel heel goed!

 32. Janneke schreef:

  Hey Laura,
  Dit recept is echt goddelijk! Ik heb deze vorige week gemaakt met Bosvruchten uit de DV. Echt top! Helemaal gaar, lekker klef van binnen, zoals een blondie (en brownie) hoort te zijn vind ik. 😀
  Mijn man vraagt of ik ze niet elke week kan maken. Nommie.
  Een toppertje dus!
  Mijn conclusie: het recept klopt perfect, helaas zijn niet alle ovens hetzelfde dus niet bij iedereen het gewenste resultaat. Iets waar Laura niets aan kan doen.
  Jammer van sommige reacties hierom.

 33. Janneke schreef:

  Oeh, en de blondie helemaal af laten koelen in het bakblik…dat scheelt ook enorm.
  Mijn blondie was nog redelijk zacht toen deze uit de oven kwam. Lekker laten zitten en dat werkte perfect! (Al is dat wel moeilijk er vanaf te blijven met die lekkere geur in huis)

 34. Hannah schreef:

  Hier ook al meerdere keren gemaakt met verschillende ovens, lukt gewoon altijd! As we speak staat er nu ook weer een te bakken. Huis ruikt heerlijk en we kunnen niet wachten!!

 35. Ellen schreef:

  Ik heb de blondie vandaag gemaakt, hij was helemaal perfect! Jammer dat hij niet bij iedereen lukt, misschien helpt het om de frambozen in kleine stukjes toe te voegen in plaats van in zijn geheel? Dat heb ik wel gedaan en na 35 minuten was hij klaar. Heerlijk!

 36. Lucy schreef:

  Ik was al bezig toen ik de recensies las… maar dat is maar goed ook want anders had ik vast een ander recept gezocht! Het was even spannend want het is een traktatie voor morgen. Maar hartstikke goed gelukt!
  Iets grotere vorm dus iets meer gemaakt. En iets langer gebakken, daardoor wat droger/meer cake achtig. Voor mijn oven (combi met boven onder warmte) klopte het dus prima, zeker gaar genoeg!
  Alvast een randje geproefd, heerlijk!

 37. Suzanne schreef:

  Ik heb het geprobeerd te maken, maar dit was geen succes.de binnenkant was verre van gaar. Aangezien hier meer comments over staan ligt het blijkbaar aan de oven. Zelf heb ik thuis een combimagnetron. Is er misschien een optie om te proberen dat het toch lukt?.

  1. Laura Kieft schreef:

   Ah met een combimagnetron is dit voor veel soorten baksels een bekend probleem helaas. Daarom ook geen fan van dit soort ‘ovens’. Het enige wat je kunt proberen is op een gegeven moment afdekken met aluminiumfolie, dan gaart het wel verder, maar kleurt niet meer. Nadeel bij een combimagnetron is echter wel dat je dan vaak wel echt een hoop extra baktijd nodig hebt wat de structuur van de randen (die wel eerder gaar zijn) meestal niet ten goede komt.

 38. Julia schreef:

  Hoiiii Laura,
  Hoelang ben je hier ongeveer mee bezig?
  groetjes Julia

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ongeveer 15-20 minuten bereidingstijd en 30-35 baktijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *