Ik denk dat ik heel veel mensen blij maak vandaag, want wat werd er de afgelopen jaren vaak gevraagd om deze specifieke taart: mokkataart! Regelmatig verdween de taart uit tijdnood van mijn baklijst, want ik zal niet ontkennen dat je wel eventjes bezig bent met de bereiding van alle onderdelen. Maar deze taart is overheerlijk, dus alle moeite helemaal waard en daarnaast ook echt dé taart voor koffie- en hazelnootliefhebbers.
Nog zo’n klassieker met mokkacrème en hazelnoten is de hazelnootschuimtaart, ook die taart kun je gewoon in je eigen keuken maken.
ZELF MOKKATAART MAKEN
De basis van een mokkataart begint natuurlijk bij een simpel biscuit dat je in lagen afwerkt met een heerlijke mokkacrème. Vervolgens decoreer je de taart met knapperige nougatine, slagroom en gebrande hazelnoten. De nougatine zie je normaal alleen aan de buitenkant van de taart, maar ik voegde het ook toe tussen de lagen omdat je wat mij betreft nooit genoeg nougatine in een taart kunt verwerken.
Het zal je misschien ook opvallen dat ik een koffie-trempeersiroop gebruik voor het biscuit, in dit artikel leg ik uit wat een trempeersiroop is, waarom er in combinatie met een biscuit aangeraden wordt om een trempeersiroop te gebruiken en hoe je het zelf kunt maken. Je zou ook een kant-en-klare koffie-siroop uit de winkel hiervoor kunnen gebruiken, maar ik vind een eigengemaakte toch lekkerder. Je kunt ook beslissen om de trempeersiroop weg te laten, ook geen ramp, de keuze is aan jou.
Ik ben benieuwd of jullie dit weekend massaal aan de bak gaan met deze mokkataart en kijk uit naar de foto’s van jullie taarten!
BAKTIP: Ik gebruikte voor de mokkataart deze bakvorm. Deze heeft een diameter van 20 cm en is extra hoog.
Wat een juweeltje! En juist deze week, leuk !!
Laura, wat een prachtige taart. Nodigt inderdaad uit om snel mee aan de slag te gaan. Kan het zijn dat ik het recept van de moccacreme en trempeersiroop mis…?
Ze staan allemaal gelinkt in het recept, op de groene tekst klikken en dan kom je bij het recept.
Ewel kwou er direct aan beginnen si, mo spijtig genoeg staan er 2 recepten niet op dju toch, zet je er ze nog bij? Want klinkt heerlijk?
Ze staan allemaal gelinkt in het recept, op de groene tekst klikken en dan kom je bij het recept.
Hi Laura,
Mijn mokka crème is gaan schiften. Toen ik hem had gemaakt was hij prachtig. Heb hem in een spuitzak gedaan en nog even laten opstijven in de koelkast. Toen ik hem wilde gebruiken had hij al klontjes. Hij smaakt heerlijk maar het oogt niet zo mooi. Nog tips om dit een volgende keer te verhelpen?
Ik denk dat je hier wel wat aan hebt: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Hallo Laura,
Ik zou heel graag deze mokkataart willen maken, alleen mijn man is allergisch voor noten, wat kan ik i.p.v. de nougatine gebruiken?
Alvast bedankt
Wat s espressopoeder, gewoon oploskoffie?
Het is oploskoffie, maar dan wel de espresso variant!
Die kende ik nog niet… woon in Turkije en daar is niet alles te koop.
Dank voor je antwoord!
Mijn biscuit is heel erg gaan inzakken tot ongeveer 2 cm dik en Ede tweede keer dat ik het probeerde was de biscuit maar ong 1.5 cm dik, hoe kan dit? Voor de rest is het een heerlijk recept hoor
Misschien was het niet goed genoeg gemixt, heb je de lucht er op het laatst uitgespateld of was het niet goed gaar? Het kan aan veel verschillende factoren liggen, lastig zo te zeggen.
ik vond over heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of bij de koffie te geven
Dag laura,
Ik wil graag dit weekend het recept maken, alleen heb ik enkel een bakvorm met een diameter van 26 cm. Is dit een probleem of is dit niet zo erg?
Groetjes Emile
Dat is niet erg, maar dan zou ik je wel aanraden het recept om te rekenen (zie knop recept omrekenen bij het recept).
Hi Laura,
Wat is die mokkacreme heerlijk zeg! Mijn biscuit was een beetje gummy achtig geworden. Heb je enig idee hoe dit kan komen? Niet lang genoeg geklopt, of misschien teveel tenpreersiroop en daarna in de koelkast?
Dat laatste zou inderdaad kunnen.