Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pannenkoeken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 oktober 2015
in Hoofdgerecht, Koken, Pancakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Afgelopen weekend had ik ontzettend veel zin in pannenkoeken, aangezien ik zou koken was de keuze snel gemaakt. Pannenkoeken zouden het worden! Bij het maken van het beslag dacht ik dat dit ook wel een fijn recept zou zijn voor op het blog. Het is niet ingewikkeld en de meesten van jullie zullen vast weten hoe je ze maakt, maar een goed basisrecept is altijd fijn natuurlijk. Het is een fijn recept om mee te kunnen variëren en allerlei verschillende smaken pannenkoeken mee te bakken. Je kunt het beslag zelf op smaak brengen, maar het is ook heerlijk om je pannenkoek luxe te beleggen. 

Ingrediënten pannenkoeken

voor ongeveer 18 dunne pannenkoeken
  • 600 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 liter melk
  • snuf zout
Zo maak je het

Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen.

Ik bak zelf de pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken als je dat prettiger vindt.

Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.

Hier thuis zijn wij allemaal grote pannenkoeken liefhebbers en we maken altijd het hele recept. We krijgen ze eigenlijk nooit allemaal op, maar we genieten wel van een pannenkoek bij het ontbijt of de lunch de volgende dag. Verder is dit recept ook prima om mee te variëren. Ik ben bijvoorbeeld dol op pannenkoeken met spek en appel of juist met spek met kaas.

Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Vorige post

Volgende post

Duo chocolade vanille koekjes
Kruidige perencake

Related Posts

Chocolade crèmekoekjes

door Laura Kieft
12 december 2019
0

Vorige week was het tijd voor een van mijn favoriete kerstkoekjes: de kaneelsterren koekjes. Vandaag een variatie op...

Frambozen-cheesecake soesjestoren

door Laura Kieft
11 december 2019
3

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo'n toren toch uit...

Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

door Laura Kieft
10 december 2019
19

Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken....

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 24

  1. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Pannenkoeken zelf maken is eigenlijk zoo simpel dat het te zot is om het in een pakje te kopen! Héérlijk vind ik het, zo heel af en toe met lekker veel beleg ertussen 😉

    Beantwoorden
  2. Marlotte says:
    4 jaar geleden

    Mmm, ik ben nu pannenkoeken aan het maken haha; alleen dan net iets anders. Ik ben echt dol op pannenkoeken!

    Beantwoorden
  3. Victoria says:
    4 jaar geleden

    Ik maak regelmatig pannenkoeken met/voor mijn zoon van 2,5 en het is altijd weer leuk om te doen.

    Laatst een pakje geprobeerd, een groot drama. Ik doe het lekker zelf!

    Thuis aten wij altijd pannenkoeken met bacon en bruine basterdsuiker, yumm!

    Ik heb ook nog een tip, je kunt ook de helft van de bloem vervangen door boekweitmeel.

    Bak-ze allemaal! 🙂

    Beantwoorden
  4. Simone says:
    4 jaar geleden

    Gebruik je half volle melk of volle melk?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik halfvolle melk, maar volle melk is ook erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  5. Paula says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk pannenkoeken, maak ze ook met enige regelmaat voor kleinkinderen en dan zo dun, dat je er bijna doorheen kunt kijken…….:-)

    Beantwoorden
  6. Margot says:
    4 jaar geleden

    Pannenkoeken blijven lekker en een goed basisrecept is altijd handig!

    Beantwoorden
  7. Meta Goudbeek says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk om pannenkoek te bakken. Ik maak zelf altijd het beslag, geen pakje, 4 eieren en volle melk.
    Appel is favoriet met suiker. Soms ook met ontbijtspek.

    Beantwoorden
  8. Jorinde says:
    4 jaar geleden

    Pannenkoeken!!! Altijd lekker… Afgelopen vrijdag nog gegeten!!
    Ik doe altijd wat custard bij de bloem worden de pannenkoeken nog wat zoeter van!!!
    Masr ja ik hou dan ook heel erg van zoet!!

    Beantwoorden
  9. Anita says:
    4 jaar geleden

    O lekker pannenkoeken! Zelf doe ik altijd half bloem half Volkorenmeel en een scheutje vanille extract er door, zo lekker…..?

    Beantwoorden
  10. Joyce says:
    4 jaar geleden

    Mijn vriend bakt de lekkerste pannenkoeken! Hij doet wat citroensap en cacao in het deeg

    Beantwoorden
  11. Ann says:
    4 jaar geleden

    Pannenkoeken bak ik graag met kaas, appel of uitgebakken spek.
    Gebruik eens karnemelk i.p.v. volle melk ! Heerlijk !

    Beantwoorden
  12. Mariette says:
    4 jaar geleden

    Ik vind pannenkoeken ook heerlijk maar het lekkerste zijn ze van kaboutermeel van Koopmans. Dat is een combinatie van tarwebroden en boekweitmeel. Heerlijk !

    Beantwoorden
  13. Reny Bruin says:
    4 jaar geleden

    Maak altijd zelf mijn beslag,ik kreeg altijd barstende hoofdpijn van kant en klare pakjes.

    Het liefst eten we er hier hartig beleg op,kaas met sambal of Thaise kipfilet…..mmmmm,

    Ook bak ik regelmatig de Oostenrijkse kaiser schmarre,bij iedereen hier op dit moment weer de favoriet.

    Beantwoorden
  14. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Dit zijn echt de lekkerste! Al doe ik wel half volkorenmeel half bloem

    Beantwoorden
  15. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als ik van dit recept de bloem wil vervangen door boekweitmeel is dat dan volledig vervang baar? Dus 600 gr boekweit ipv 600gr bloem?

    Groetjes marloes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met boekweitmeel, maar denk dat het gewoon moet lukken hoor.

      Beantwoorden
  16. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura

    Hoelang kun je dit beslag goedhouden in de koeling?

    Groetjes marloes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ik zou het maximaal een dag bewaren.

      Beantwoorden
  17. Linda says:
    3 jaar geleden

    Ik maak ze altijd met een zakje vanillesuiker er doorheen. Dan zijn ze minder flauw. En zelf maken is zeker lekkerder en ook handiger als je alleen bent, want dan hoef je er niet zoveel te maken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ook lekker inderdaad, ik doe dat zelf niet omdat ik ze ook vaak hartig beleg en dan vind ik dat zoetige niet zo lekker. Beleg geeft genoeg smaak 🙂

      Beantwoorden
  18. Hadassa says:
    3 jaar geleden

    Mijn basisrecept is per 100 gram bloem 1 ei en 225 ml melk en wen snuf zout. Bloem kan prima (deels) worden vervangen door volkoren of havermout. Melk door kokosmelk. Wij eten ook zeer regelmatig pannenkoeken.
    Oja, voeg een handje spinazie toe per ons bloem en je hebt gezondere groene pannenkoeken; vooral lekker met rode jam!

    Beantwoorden
  19. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Voeg voor een romige, goudkleurige pannenkoek, een flinke schep custardpoeder erdoor! En een snufje kaneel mag eigenlijk niet ontbreken. Verrukkelijk. Ik ga ze toevallig vanavond ook maken. Met spek, kaas of appel.

    Beantwoorden
  20. Eline says:
    10 maanden geleden

    Vandaag je recept geprobeerd en ze waren heerlijk. 🙂 We gaan ze zeker zo blijven maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Kruidige perencake

Kruidige perencake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer