Pannenkoeken

104

Afgelopen weekend had ik ontzettend veel zin in pannenkoeken, aangezien ik zou koken was de keuze snel gemaakt. Pannenkoeken zouden het worden! Bij het maken van het beslag dacht ik dat dit ook wel een fijn recept zou zijn voor op het blog. Het is niet ingewikkeld en de meesten van jullie zullen vast weten hoe je ze maakt, maar een goed basisrecept is altijd fijn natuurlijk. Het is een fijn recept om mee te kunnen variëren en allerlei verschillende smaken pannenkoeken mee te bakken. Je kunt het beslag zelf op smaak brengen, maar het is ook heerlijk om je pannenkoek luxe te beleggen. 

 

Pannenkoeken

Ook zo dol op pannenkoeken? Dan mag een goed basisrecept niet ontbreken! Met dit recept bak je gelijk een hele stapel heerlijke pannenkoeken.
Porties: 18 dunne pannenkoeken

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 liter melk
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen.
  • Ik bak zelf de pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken als je dat prettiger vindt.
  • Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Tips

Dit recept is ook prima om mee te variëren. Ik ben bijvoorbeeld dol op pannenkoeken met spek en appel of juist met spek met kaas.

Bewaren

Hier thuis zijn wij allemaal grote pannenkoeken liefhebbers en we maken altijd het hele recept. We krijgen ze eigenlijk nooit allemaal op, maar we genieten wel van een pannenkoek bij het ontbijt of de lunch de volgende dag.

Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

36 reacties

  1. Ellen schreef:

    Pannenkoeken zelf maken is eigenlijk zoo simpel dat het te zot is om het in een pakje te kopen! Héérlijk vind ik het, zo heel af en toe met lekker veel beleg ertussen 😉

  2. Marlotte schreef:

    Mmm, ik ben nu pannenkoeken aan het maken haha; alleen dan net iets anders. Ik ben echt dol op pannenkoeken!

  3. Victoria schreef:

    Ik maak regelmatig pannenkoeken met/voor mijn zoon van 2,5 en het is altijd weer leuk om te doen.

    Laatst een pakje geprobeerd, een groot drama. Ik doe het lekker zelf!

    Thuis aten wij altijd pannenkoeken met bacon en bruine basterdsuiker, yumm!

    Ik heb ook nog een tip, je kunt ook de helft van de bloem vervangen door boekweitmeel.

    Bak-ze allemaal! 🙂

  4. Simone schreef:

    Gebruik je half volle melk of volle melk?

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik halfvolle melk, maar volle melk is ook erg lekker 🙂

  5. Paula schreef:

    Heerlijk pannenkoeken, maak ze ook met enige regelmaat voor kleinkinderen en dan zo dun, dat je er bijna doorheen kunt kijken…….:-)

  6. Margot schreef:

    Pannenkoeken blijven lekker en een goed basisrecept is altijd handig!

  7. Meta Goudbeek schreef:

    Heerlijk om pannenkoek te bakken. Ik maak zelf altijd het beslag, geen pakje, 4 eieren en volle melk.
    Appel is favoriet met suiker. Soms ook met ontbijtspek.

  8. Jorinde schreef:

    Pannenkoeken!!! Altijd lekker… Afgelopen vrijdag nog gegeten!!
    Ik doe altijd wat custard bij de bloem worden de pannenkoeken nog wat zoeter van!!!
    Masr ja ik hou dan ook heel erg van zoet!!

  9. Anita schreef:

    O lekker pannenkoeken! Zelf doe ik altijd half bloem half Volkorenmeel en een scheutje vanille extract er door, zo lekker…..?

  10. Joyce schreef:

    Mijn vriend bakt de lekkerste pannenkoeken! Hij doet wat citroensap en cacao in het deeg

  11. Ann schreef:

    Pannenkoeken bak ik graag met kaas, appel of uitgebakken spek.
    Gebruik eens karnemelk i.p.v. volle melk ! Heerlijk !

  12. Mariette schreef:

    Ik vind pannenkoeken ook heerlijk maar het lekkerste zijn ze van kaboutermeel van Koopmans. Dat is een combinatie van tarwebroden en boekweitmeel. Heerlijk !

  13. Reny Bruin schreef:

    Maak altijd zelf mijn beslag,ik kreeg altijd barstende hoofdpijn van kant en klare pakjes.

    Het liefst eten we er hier hartig beleg op,kaas met sambal of Thaise kipfilet…..mmmmm,

    Ook bak ik regelmatig de Oostenrijkse kaiser schmarre,bij iedereen hier op dit moment weer de favoriet.

  14. Marieke schreef:

    Dit zijn echt de lekkerste! Al doe ik wel half volkorenmeel half bloem

  15. Marloes schreef:

    Hoi Laura,
    Als ik van dit recept de bloem wil vervangen door boekweitmeel is dat dan volledig vervang baar? Dus 600 gr boekweit ipv 600gr bloem?

    Groetjes marloes

    1. Laura schreef:

      Ik heb geen ervaring met boekweitmeel, maar denk dat het gewoon moet lukken hoor.

  16. Marloes schreef:

    Hoi Laura

    Hoelang kun je dit beslag goedhouden in de koeling?

    Groetjes marloes

    1. Laura schreef:

      Ik zou het maximaal een dag bewaren.

  17. Linda schreef:

    Ik maak ze altijd met een zakje vanillesuiker er doorheen. Dan zijn ze minder flauw. En zelf maken is zeker lekkerder en ook handiger als je alleen bent, want dan hoef je er niet zoveel te maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ook lekker inderdaad, ik doe dat zelf niet omdat ik ze ook vaak hartig beleg en dan vind ik dat zoetige niet zo lekker. Beleg geeft genoeg smaak 🙂

  18. Hadassa schreef:

    Mijn basisrecept is per 100 gram bloem 1 ei en 225 ml melk en wen snuf zout. Bloem kan prima (deels) worden vervangen door volkoren of havermout. Melk door kokosmelk. Wij eten ook zeer regelmatig pannenkoeken.
    Oja, voeg een handje spinazie toe per ons bloem en je hebt gezondere groene pannenkoeken; vooral lekker met rode jam!

  19. Annelies schreef:

    Voeg voor een romige, goudkleurige pannenkoek, een flinke schep custardpoeder erdoor! En een snufje kaneel mag eigenlijk niet ontbreken. Verrukkelijk. Ik ga ze toevallig vanavond ook maken. Met spek, kaas of appel.

  20. Eline schreef:

    Vandaag je recept geprobeerd en ze waren heerlijk. 🙂 We gaan ze zeker zo blijven maken.

  21. J ocortle schreef:

    Hallo, vandaag zat ik met een grote zak zoete kersen en om die kwijt te worden heb ik ze toegevoegd aan pannekoekenbeslag. Het smaakt naar meer, maar dat kan aan mij liggen.

  22. ANNE schreef:

    Hoi! Ik zie dat jij geen zelfrijzend bakmeel gebruikt? Een recept dat ik gevonden heb en regelmatig gebruik heeft dat wel? Vind jij dat onnodig?
    Dit recept heeft ook relatief veel minder bloem en melk bij hetzelfde aantal eieren.

    Ik ga denk ik jou recept eensproberen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt, ik vind dat absoluut niet nodig 🙂

  23. Irm schreef:

    Yes! Another recipe for the win!!! 😀 ik was kampioen in pannekoeken mislukken. Gisteren dan toch maar opnieuw een poging gedaan nadat ik je recept gevonden had. I won the golden medal!! 🥳 Haha die gaan zeker vaker gemaakt worden!! Dankjewel voor al je recepten!!

    1. Irm schreef:

      Kan ik de melk trouwens ook vervangen? En zo ja door wat? (Melk allergie in de omgeving)

      1. Laura's Bakery schreef:

        Plantaardige melk moet ook prima kunnen.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Hahaha wat goed dit, geniet van je victorie moment!

  24. C schreef:

    Hoihoi,
    Ik bak regelmatig zelf pannenkoeken, maar net een beetje anders.
    Ik gebruik amandelmelk. En dan, vinden wij, smaken de pannenkoeken lekkerder als met koemelk 🙂

  25. Pauline schreef:

    Ik mag nooit meer een “pak” gebruiken , en eerlijk waarom zou ik, ze waren heerlijk!

  26. Irm schreef:

    Hoe kun je ze touwens weer opwarmen? Even in de pan of in de magnetron of in de airfryer? 🤔🙈🙈

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de magnetron werkt het best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *