Goedemorgen, genieten jullie ook zo van de kerstdagen? Bij mij staat er een heerlijke luierdag op de planning. Na gezellige dagen met familie hoef ik vandaag de deur niet uit en breng ik het grootste deel van de dag denk ik op de bank door. In pyjama uiteraard. Kijkend naar kerstfilms en etend van kerstkransjes.
Voor het ontbijt duik ik nog even de keuken in, datzelfde doe ik voor de lunch en het avondeten. Alleen eten met Kerst of niet, dat doe ik natuurlijk wel feestelijk. Voor het kerstontbijt heb ik nog een lekkere tip: gebruik overgebleven kerststol voor het maken van deze broodpudding. Kan natuurlijk ook morgen als je vandaag liever nog even gewoon een plakje van de stol snijdt. Oh, en er staan ook heerlijke wentelteefjes online die je kunt maken van overgebleven kerststol.
BAKTIP: Ik heb dit recept in twee grotere schalen gemaakt, maar je kan er met deze souffléschaaltjes (ramekins) ook eenpersoonsporties van maken en zo serveren.
Kerststol broodpudding
Ingrediënten
- 3-4 plakken kerststol
- 200 ml melk
- 1 ei (M)
- 1 tl vanille-extract
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de plakken kerststol in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaaltjes.
- In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes stol het mengsel op kunnen nemen.
- Bak de schaaltjes broodpudding in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
- Tip: Als je wilt kun je natuurlijk ook kleinere ovenschaaltjes gebruiken dan ik heb gedaan. De baktijd verkort je dan ook met een paar minuten.
- Bewaren: De broodpudding is het lekkerst als je hem gelijk serveert.
Zou het ook met oliebollen kunnen?
zeker!
Hmmmmm ik heb er fijn gehakte pistachenoten en een borel glaasje Ron miel bij gedaan ja dan zou je zeggen zo maak je een puntje puntje lekker nou inderdaad ,