Kerststol broodpudding

26 december 2018 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
29

Goedemorgen, genieten jullie ook zo van de kerstdagen? Bij mij staat er een heerlijke luierdag op de planning. Na gezellige dagen met familie hoef ik vandaag de deur niet uit en breng ik het grootste deel van de dag denk ik op de bank door. In pyjama uiteraard. Kijkend naar kerstfilms en etend van kerstkransjes. Voor het ontbijt duik ik nog even de keuken in, datzelfde doe ik voor de lunch en het avondeten. Alleen eten met Kerst of niet, dat doe ik natuurlijk wel feestelijk. Voor het kerstontbijt heb ik nog een lekkere tip: gebruik overgebleven kerststol voor het maken van deze broodpudding. Kan natuurlijk ook morgen als je vandaag liever nog even gewoon een plakje van de stol snijdt. Oh, en er staan ook heerlijke wentelteefjes online die je kunt maken van overgebleven kerststol.

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Kerststol broodpudding

Heb je nog wat plakken kerststol over van de feestdagen? Gebruik ze dan voor deze super lekkere kerststol broodpudding. De ideale manier om restjes op te maken.
Porties: 4 porties (2 grote schaaltjes)

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de plakken kerststol in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaaltjes.
  • In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes stol het mengsel op kunnen nemen.
  • Bak de schaaltjes broodpudding in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Tip: Als je wilt kun je natuurlijk ook kleinere ovenschaaltjes gebruiken dan ik heb gedaan. De baktijd verkort je dan ook met een paar minuten.
  • Bewaren: De broodpudding is het lekkerst als je hem gelijk serveert.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Andrea schreef:

    Zou het ook met oliebollen kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *