Jaaa het is bijna Kerst! Zelf heb ik heerlijk rustige dagen op de planning staan. De familie komt gezellig bij mij spelletjes spelen en dineren en zoals ieder jaar ga ik ook weer een puzzel maken. Dat is inmiddels een kersttraditie geworden. Heerlijk in pyjama aan tafel met lekkers en heel veel koppen thee. Ik moet eigenlijk eens op zoek naar een speciale kerstpuzzel. In ieder geval, dat lekkers kan bij mij van alles zijn. Over het algemeen is het wel vaak chocolade. Ik kan er niets aan doen, heerlijk vind ik het. Ik denk dus dat ik deze kerst notenrotsjes weer ga maken deze dagen zodat ik daar heerlijk met een kop thee tijdens mijn puzzelavonturen van kan genieten. En wellicht zet ik ook nog wel een schaaltje met de rotsjes neer voor mijn familie 😉 .
Kerst notenrotsjes
Kerst notenrotsjes
Chocolade rotsjes speciaal voor Kerst gevuld met cranberry's en heel veel noten. Dat is smullen!
Porties: 24 stuks
Ingrediënten
- 300 gram melkchocolade
- 75 gram cranberry's gedroogd
- 75 gram pistachenootjes plus extra voor garnering
- 75 gram notenmix ongezouten
- 25 gram witte chocolade
Instructies
-
Doe twee derde van de melkchocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
-
Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de cranberry's en noten toe aan de chocolade en roer goed door.
-
Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Over een aantal kun je al ter decoratie wat fijngehakte pistachenootjes strooien. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
-
Om de andere rotsjes te decoreren hak je wat extra pistachenootjes fijn smelt je de witte chocolade. Decoreer de kerst rotsjes met de witte chocolade en de pistachenootjes. Laat ook dit uitharden.
Tips
Je kunt de kerst notenrotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als (kerst)cadeautje weggeven.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.