Kerst notenrotsjes

Kerst notenrotsjes
84

Jaaa het is bijna Kerst! Zelf heb ik heerlijk rustige dagen op de planning staan. De familie komt gezellig bij mij spelletjes spelen en dineren en zoals ieder jaar ga ik ook weer een puzzel maken. Dat is inmiddels een kersttraditie geworden. Heerlijk in pyjama aan tafel met lekkers en heel veel koppen thee. Ik moet eigenlijk eens op zoek naar een speciale kerstpuzzel. In ieder geval, dat lekkers kan bij mij van alles zijn. Over het algemeen is het wel vaak chocolade. Ik kan er niets aan doen, heerlijk vind ik het. Ik denk dus dat ik deze kerst notenrotsjes weer ga maken deze dagen zodat ik daar heerlijk met een kop thee tijdens mijn puzzelavonturen van kan genieten. En wellicht zet ik ook nog wel een schaaltje met de rotsjes neer voor mijn familie 😉 .

Kerst notenrotsjes

Chocolade rotsjes speciaal voor Kerst gevuld met cranberry's en heel veel noten. Dat is smullen!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade
  • 75 gram cranberry's gedroogd
  • 75 gram pistachenootjes plus extra voor garnering
  • 75 gram notenmix ongezouten
  • 25 gram witte chocolade

Instructies

  • Doe twee derde van de melkchocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de cranberry's en noten toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Over een aantal kun je al ter decoratie wat fijngehakte pistachenootjes strooien. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
  • Om de andere rotsjes te decoreren hak je wat extra pistachenootjes fijn smelt je de witte chocolade. Decoreer de kerst rotsjes met de witte chocolade en de pistachenootjes. Laat ook dit uitharden.
Tips

Je kunt de kerst notenrotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als (kerst)cadeautje weggeven.

Bewaren

In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *