Je hebt ze vast wel eens een keer gezien, van die lieve kleine koekhuisjes die je op de rand van je kopje kunt zetten. Waar ik ze eerst vooral kende van de foto’s op Pinterest, kwam ik er op een gegeven moment achter dat Dille & Kamille gewoon een setje uitstekers voor dit koekhuisje verkoopt.
Je kunt wel raden wat ik bij mijn eerstvolgende bezoekje aan deze winkel meenam. Dit setje kocht ik overigens vorig jaar al, het heeft al die tijd liggen wachten om omgetoverd te worden tot winterse mini koekhuisjes die ik op de rand van mijn kopje thee kon zetten.
Ik was van plan om verschillende soorten huisjes te maken, maar kwam tot de conclusie dat ik de chocolade koekhuisjes eigenlijk het mooist vond met de eenvoudigste decoratie. Less is more dus in dit geval. Ik laat je zien hoe jij ze zelf ook kunt maken!
Ik heb deze uitstekers ook in huis afgelopen zomer eindelijk gekocht. Ik ga binnenkort ook een aantal huisjes maken dus dit bericht komt goed van pas!
Leuk zijn ze hè! Ben benieuwd hoe jij ze gaat maken 🙂
Dag Laura,
Zou je enkele merken van die koekjes kunnen zeggen.
Bedankt, Roos.
Wat voor merken bedoel je, waar de uitstekers van zijn? Dille en Kamille
Zo schattig!
Dit is echt te scheetig Laura! Heel cute <3
ja scheten zijn echt heel cute!!!!
( geen haat, echt geen haat<3)
Wat schattig! Ik zou het zelfs zonde vinden om het op te eten! Zo leuk zien ze er uit!
Te schattig! En leuk om te maken!
wauw onwijs leuk gedaan en wat zien ze er goed uit!
Ziet er leuk uit Laura, ik ga ook eens op zoek naar deze koekvormpjes. Zo lekker bij een kopje thee!
Erg lief, en wat heb je het allemaal zorgvuldig en mooi in elkaar gezet!
Je kan er een heel dorp mee maken met je witte kerstboom schuimpjes (van vorig jaar ?)!
De huisjes geven ongekende mogelijkheden om te versieren!
Haha ja dat is wel een heel leuk idee ja!
Zo ontzettend schattig!!
Het ziet er weer geweldig uit, Laura! Ik heb gezocht op de website van Dille & Kamille maar kon de huisjes niet vinden. Kijk ik verkeerd?
Ik heb ze zelf in de winkel gekocht, daar zie ik ze nog steeds liggen. Misschien een artikel dat niet online verkrijgbaar is?
Ook ik heb even op de website van Dille en Kamille gekeken en heb de vormpjes wel gevonden. Via koken – taarten en koekjes – uitsteekvormpjes. 2,95 kosten ze geloof ik.
Oeee die zijn echt super cute zegg!!
Toevallig heeft een vriendin van me vorig week dezelfde uitstekertjes gekocht voor een koekhuisje te maken. Jammer genoeg was haar eerste poging mislukt maar ik ga haar zeker dit linkje doorsturen! 🙂
Oo leuk! Dat setje heb ik gehad tien ik ging verhuizen, 2.5 haar geleden en nog nooit gebruikt, erg hoor. Ik ga er nu zeker wat n een dien!
Ha Laura,
Dank je wel voor je leuke artikel weer!
Ik ben van plan de huisjes vanavond te gaan maken.
Ik heb een heteluchtoven. Dan trek ik altijd 10% van de temperatuur af, maar zal ik dat nu ook doen, omdat de koekjes maar 8 minuten in de oven moeten?
Groetjes,
Rianne
Ja zeker, ander heb je kans dat ze te snel garen.
Deze zijn zo leuk. Ik heb deze uitstekers toevallig vorige week gekocht en ga ze zeker binnenkort maken. Ik zou willen vragen hoe dik jij het koekjesdeeg hebt uitgerold? Is 5 mm te dik?
Ik had het zelf ongeveer 4-5 mm dik
Voor mijn vakantie dit recept op FB gezien. Super leuk!! Maar waar vind je in hemelsnaam zo’n uitsteker?? Manlief zag hem liggen bij een Walmart. Jippie; ga straks thuis meteen aan de slag. Bedankt Laura!
Ik heb hem bij Dille en Kamille gekocht 😉 Veel plezier met maken alvast!
Je geeft aan dat de koekjes met icing wat zacht worden. Is het ook mogelijk om met caramel de huisjes in elkaar te zetten?
Ja hoor, dat kan zeker.
Hé Laura,
Momenteel ben ik bezig met een ‘groot’ koekhuisje (gemberkoekhuisje), deze wil ik ook decoreren met royal icing. Kan jij mij vertellen hoelang van te voren ik dit kan doen? Het is namelijk voor surprise en ik wil het niet last minute af moeten werken..
Kan ik de icing (voor de sneeuw) een paar dagen van te voren al op het huisje aanbrengen en goed afdekken met vershoudfolie/plastic bak?
Bedankt!
Als het niet om te eten is kun je prima nu al beginnen, houd wel rekening met droogtijd van de icing.